Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (3)
Raspunsuri - Pagina 13
Bubulina42 spune:
Popicica, fata mea-si alte colege care sufera de "n-am simptome", hai sa citim articolul asta si sa ne linistim, daaaaa?
hmmm, cred ca mai mult mie trebuie sa imi spun asta
Cum creste bebelusul in saptamana 6-a de sarcina:
In saptamana 6 de sarcina, inimioara comorii tale incepe sa bata. Nu va descurajati daca bataile nu pot fi ascultate inca. Aceasta se intampla de obicei mai tarziu. Ochii si urechile lui incep sa prinda contur. Sistemul digestiv devine mai complex odata cu dezvoltarea stomacului si a intestinelor. Acum arata mai mult ca un mormoloc decit ca o fiinta umana.
Tubul neural care va deveni mai tarziu cordul spinal, are neaparata nevoie de acid folic, pentru a preveni defectele ce pot aparea la nivelul tubului neural. Aflati totul despre Acidul Folic si beneficiile sale pentru bebelusul din burtica: Acidul Folic
Cum se schimba viata dvs:
Inca nu pareti insarcinata - si s-ar putea sa nu aveti inca nici simptome - insa embionul este foarte ocupat cu cresterea... Acum pot aparea scurgeri vaginale de culoare alba-galbuie, care persista adesea pana in momentul nasterii. Ele sunt expresia unei congestii a organelor genitale.Consultati medicul in cazul in care acestea cauzeaza dureri la nivel genital sau miros neplacut.
5 sapt 3 zile
andie_n spune:
Biata Bubu, te cred ca esti nerabdatoare, si eu abia asteptam inainte sa ajung la prima eco sa fiu eu sigura ca e samburelul acolo . Dar trebuie sa te linistesti, ca daca te stresezi nu-ti faci decat rau si tie si lui bb. Nu e asa mult o saptamana . Cat despre simptome, nici eu nu prea am, dar am avut o zi si o noapte de crampe nasoale (dupa ce am facut o baie fierbinte, incercati sa nu faceti asta, ci doar la temperatura camerei, dupa aia am citit) si crede-ma ca nici asa nu e ok (mi-a fost asa frica atunci ca a patit ceva bb, dar din fericire nu a fost cazul).
Andreea 6+
http://lmtf.lilypie.com/ULNlp2.png
Bubulina42 spune:
Andreea, pai tu chiar meritai o bataita, pentru baia aia fierbinte!!
In primul rand ca pe tot parcursul sarcinii BAIA e interzisa, singura posibilitate este dusul caldut.Retine:caldut.E pacat sa ne facem rau cu mana noastra,zau!
Ai mare grija, aveti mare grija cu balaceala in apa fierbinte, fetelor,- e interzisa cu desavarsire!
5 sapt 3 zile
onutz83 spune:
Popeasco, bine ai veni si felicitari pentru samburel acusi da din clape nitel mai energic ca sa-ti apara mesajele in timp real
Andie, sa nu care cumva sa mai faci baita! Acum stii ca e interzis, bine ca samburelul e bine mersi
Onutz 5+
andie_n spune:
Da, acuma stiu si n-o sa mai fac, dar atunci nu stiam. Eu tot timpul ma relaxam cu o baie, si eram destul de stresata atunci. Asta e, bine ca e samburelul ok pana acum. Am spus tocmai ca sa stiti si voi ca poate o mai fi vreuna necitita asa ca mine .
Andreea 6+
http://lmtf.lilypie.com/ULNlp2.png
Bubulina42 spune:
Fetele, pe bune, citeala si informareala sunt foarte importante acum, mai ales info de aici, de pe forum, la "totul despre sarcina".Ei, eu citesc de peste tot, fara sa devin chiar nebuna, insa imi place sa stiu de ce sa ma feresc si sa fim serioase, e doar un efort de 9 luni, iar scopul e uimitor, mi-nu-nat, inaltator, nobil, asa ca mai bine intrebam daca nu avem timp de citit,dar indiferent ce si cum-aveti mare/multa grija!! Mult mai multa grija de voi decat pana acum, ca e acolo o gagalice mica ce primeste ce ii dati voi..inclusiv stari, sentimente, papa..
Cu grija!
va pup
5 sapt 3 zile
Bob_Pixel spune:
Bubulino, e bine ca mergi la doc luni, la 6 sapt, dar sunt sanse sa nu vezi, totusi, inimioara, ci doar casutza si un punctulet. E cu bataie lunga inimioara, dar poate reusiti s-o auziti !
Eu la sarcina asta am asteptat intentionat pana la 6 sapt si 4 zile ca sa merg la prima eco si am auzit un ticait slabuuuut de 128 bpm.
pentru toate bulinicile mici, sa va faceti mari si frumoase !
Bebe dragonel la bord !
Bubulina42 spune:
Bob, ma multumesc si cu saculetul si punctuletul, numa' sa le vad, ca sa imi plece piticeii de pe creier:)
Mi se pare muuuuuult pana lunea urmatoare,avand in vedere ca azi e abia..luni!
Si iar m-au luat tare cacacioasele alea de arsuri pe gat, zici ca toarna cineva foc...
5 sapt +
IPopica spune:
Asaaaaa, sa vedem ce-ati mai comentatara voi pe-aici....
Adriana, fa rost de un manual de instructiuni ceva pentru aparatul ala. Si sa ne zici cand mai esti de garda sa venim si noi cu burtica la purtator
Yna, felicitari pentru inimioara; normal ca ai plans, cred ca 90% dintre noi o sa bocim cand auzim dum-dum-ul.
Almy, lucky me . Pana acum nici urma de greturi; sunt UNA din 3
Bubu, simpatizez cu tine; pana pe 10 aprilie cand mai am ecografie or sa mi se tot lungeaaaaascaaaa urechile. Daca nu ne rezolva Adriana cu ecografia aia , nu stiu cum o sa supravietuiesc.
Laura, pe bune? Cat o infuriata?!!?!?
Denisa fa si tu o socoteala estimativa cu ajutorul vreunui calculator on-line, ceva. UM, ovulatie, ziua cu nebunelile, de-astea (in mod sigur nu ai mai mult decat perioada scursa de la UM, si nici mai putin de 2 saptamani, daca te ajuta asta la ceva); cat priveste greutatea cum iti suna 45 kg cu gemeni cu tot? (PS: facusi stimulare, dar n-ai idee cand ai ramas? stimularea asta nu se face si ea in anumite zile?, in functie de foliculi, ovulatie, ceva? ca sa ai un punct de reper?)
Cami, unde ie magnietii nostri? Si da, ma mai doare si pe mine burticoasa, mai o intepatura, mai o crampa; ultimile le-am experimentat acu' juma de ora - am stat in picioare prin bucatarie si-am tot mutat recipiente - sus jos sus jos; si-am citit ca-s normale - se muta dedesupturile si se expandeaza uterul, deci da, pana la un anumit nivel sunt normale.
Pantazi, eu l-am ales pe-al meu doftor inca de dinainte sa raman gravida. Cu nen'tu google, bineinteles. Si ne-am si vizitat de cateva ori inainte, numai ca sa ma asigur ca am toate cele functionale; cu alte cuvinte eu am facut analizele de trimestru I inaintea trimestrului in sine
Geani, nu-mi place "nu am incotro" ala. De parca cine stie ce crima impotriva maternitatii ai comite, daca o lasi pe cea mica la bunici. Nu stiu cum sa-ti explic, dar cred ca ei ii va placea mai mult acolo; nu degeaba li se spune BUNI (chiar crezi ca nu ii vor sufla si in popou?) Despre igc-uri aceleasi chestii ca restul fetelor: astea-s ok daca-s pozitive, igm-urile sa fie negative.
Gina! Intoarce fundul, sa-ti dau vreo doua. Ne dai emotii, lenesa mica. Indiferent daca ai timp sa citesti sau nu, la 3-4 zile intri si spui "suntem ok". Altfel ne luam de ganduri.
Alina, arunca-i doctorului o intrebare. Sau pur si simplu roaga-l sa-ti spuna ce analize trebuie sa faci. Si daca nu-ti zice nimic, iti dau eu lista analizelor de trim I pe care le-am facut si selectezi de acolo. (sau cere-le medicului de familie)
Popeasco, bine ai aterizat la noi
gogoasa hormonizata