Cum ne invatam copii sa salute ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miha_iv spune:

Cuvantul "copiii", forma articulata, se scrie cu 3 "i". Mai grav e ca nici moderatorii nu stiu asta....au editat degeaba primul mesaj.Se invata in ciclul primar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui miha_iv

Cuvantul "copiii", forma articulata, se scrie cu 3 "i". Mai grav e ca nici moderatorii nu stiu asta....au editat degeaba primul mesaj.Se invata in ciclul primar.

Mamica lui Cristian

Moderatorii nu au editat primul mesaj, ci l au mutat la aceasta sectiune.
Moderatorii nu au obligatia sa corecteze greselile gramaticale oricat de evidenete si suparatoare ar fi. S-ar pierde mult din "farmecul" postarilor .
Dar iti multumim ca te-ai gandit la noi si ai scris atat de frumos. Un weekend frumos si tie.

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_lia spune:

Ceea ce vede la cei din jur are o mare importanta pt. ei la varsta aceasta cand invata prin imitatie. Pe de alta parte este si de datoria celui care se ocupa de copil fie el parinte, bunic, bona, educatoare sa il invete formulele simple de politete. Si nu cred ca este foarte complicat sa invete sa spuna buna copiilor sau celor mai tineri si sarut mana bunicilor sau persoanelor in varsta.Fetita mea a invatat fara niciun efort aceste saluturi de cand avea 2 ani, iar cand am fost in excursii afara si ne auzea spunand hello repeta si ea dupa noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zambitoare spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana_lia

Ceea ce vede la cei din jur are o mare importanta pt. ei la varsta aceasta cand invata prin imitatie. Pe de alta parte este si de datoria celui care se ocupa de copil fie el parinte, bunic, bona, educatoare sa il invete formulele simple de politete. Si nu cred ca este foarte complicat sa invete sa spuna buna copiilor sau celor mai tineri si sarut mana bunicilor sau persoanelor in varsta.Fetita mea a invatat fara niciun efort aceste saluturi de cand avea 2 ani, iar cand am fost in excursii afara si ne auzea spunand hello repeta si ea dupa noi.

Avem niste vecini ai caror copii (15,16 ani) isi saluta parintii numai cu 'sarut-mana' !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Ei, iaca, mie nu-mi place salutul asta "sarut-mana" deloc, nici sa-l folosesc (nu c-as fi la varsta la care l-as mai folosi), nici sa-mi fie adresat. Copilul meu stie de 'Ceau' si 'Buna ziua', dar pe cel din urma il foloseste ff rar, pt educatoare si intamplator din cand in cand. In rest cu toata lumea e 'ceau', inclusiv cu doctorul [:P]. Eh, in Timisoara 'ceau' e salutul general, e de inteles
Si nici al meu copil nu a invatat impins de la spate, ci doar prin exemplul adultilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

'Buna ziua' - in curs de invarate si 'pa' deocamdata. Zice dupa ce zic eu si nu intentionez sa o fortez in niciun fel, are abia 1 an si 10 luni.

Ce faceti cand NU sunteti salutati de copiii de la bloc/ pe care ii cunoasteti? Salutati voi primii sau nu mai ziceti nimic? Eu am mers o perioada pe ideea sa salut eu, chiar daca respectivul/a nu a zis nimic. Dupa aia m-am gandit ca suna cam a repros... Voi ce ziceti?

(p.s. scuze zambitoare daca iti deturnez subiectul )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Citat:
citat din mesajul lui natalia_nica

Ei, iaca, mie nu-mi place salutul asta "sarut-mana" deloc, nici sa-l folosesc (nu c-as fi la varsta la care l-as mai folosi), nici sa-mi fie adresat.

"Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark

Mami de Denis (17.06.2006)

Si eu sunt la fel. Mereu am asociat "sarut-mana" cu persoanele foarte in varsta asa ca nu il folosesc nici eu, decat in relatia cu parintii, si nici nu imi place sa imi fie adresat.
COpiii mei saluta cu buna ziua, chiar si mezina saluta pe toata lumea de pe strada sau in magazine. Am auzit-o insa si cu "buna, puiu", adresat unor persoane necunoscute, cred ca a preluat formula mea de intampinare a sotului, seara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos

Ce faceti cand NU sunteti salutati de copiii de la bloc/ pe care ii cunoasteti? Salutati voi primii sau nu mai ziceti nimic? Eu am mers o perioada pe ideea sa salut eu, chiar daca respectivul/a nu a zis nimic. Dupa aia m-am gandit ca suna cam a repros... Voi ce ziceti?

Eu cred ca poate suna a repros doar daca e folosit un ton de repros. Eu salut copiii cunoscuti, dar nu ma astept sa salute toti inapoi. E tot un exemplu pentru baiatul meu si poate si pentru alti copii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Natalia, desi nu folosesc un ton de repros (e copilul altuia, nu am eu niciun drept sa ii reprosez ceva), primeam o privire cam acra de la copii. Adica, 'uite-o si pe asta cum se baga in seama'

Mergi la inceput