Alte tari, alte experiente...
Raspunsuri - Pagina 11
a_alinta spune:
buflea, dar tu nu ai putea trai fara sa "rezonezi" cu cineva? adica nu ai putea trai doar tu cu tine ?
mie imi place acest forum pentru ca in timp, incet incet , incepem sa ne cunoastem . acum inteleg multe raspunsuri care acum ceva timp nu le intelegeam.
asa este , depinde de personalitatea noastra, de sufletul nostru cum percepem viata.
Ramona J spune:
Ideal as calatori dintr-o tara in alta. As inchiria o locuinta pe termen lung si as vizita imprejurimile, as trai printre localnici. Mai sper ca intr-o zi reusesc sa fac chestia asta.
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona J Ideal as calatori dintr-o tara in alta. As inchiria o locuinta pe termen lung si as vizita imprejurimile, as trai printre localnici. Mai sper ca intr-o zi reusesc sa fac chestia asta. Lume multa, oameni putini |
E si idealul meu! Ad fi multumita si numai pentru doua luni pe an, dar sa fie la modul asta si in locuri diferite.
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
buflea spune:
citat din mesajul lui a_alinta buflea, dar tu nu ai putea trai fara sa "rezonezi" cu cineva? adica nu ai putea trai doar tu cu tine ? |
Categoric NU ... eu si daca vad singura un film simt nevoia ulterior sa-l comentez cu cineva .
Marina spune:
Apropo de expati sau de majoritatea lor, eu cred ca se integreaza suficient de bine in comunitatile locale si majoritatea cunosc si interactioneaza cu populatia locala la nivelul la care ar fi interactionat si in tara de bastina. Adica nu interactionezi la tine acasa prea mult cu pescarii si banuiesc ca nici cu milionarii dar cu clasa medie interactiunea cred ca este destul de stransa. In Romania am fost destul de aproape de comunitatea expatilor, am prieteni buni printre ei cu care tin legatura, mergeam in vacante si stiau Romania mai bine ca noi uneori, multi incercau sa invete limba. Adica pentru o interactiune de 2-3-4 ani mi se pareau destul de integrati si implicati.
adinag spune:
citat din mesajul lui Ramona J Ideal as calatori dintr-o tara in alta. As inchiria o locuinta pe termen lung si as vizita imprejurimile, as trai printre localnici. Mai sper ca intr-o zi reusesc sa fac chestia asta. Lume multa, oameni putini |
Off, parca ai vorbi de mine
MoniqueSta spune:
Eu consider ca trebuie sa iti cunosti bine preferintele si/sau nevoile, si sa mai fi experimentat diferite locuri, pe lunga sau scurta durata, ca sa iti dai seama de locul care nu numai ca ti-ar placea, dar care si ti s-ar potrivi.
De ce nu pot eu sa duc lipsa:
1. un loc cu potential cultural, cat de cat. Muzee, spectacole, arta...
2. un loc racoros (locuiesc de 4 ani in sudul Texasului si URASC caldura si soarele puternic cu pasiune)
3. un loc unde sa fie incurajate activitatile in aer liber (nu imi place sa fiu dependenta de masina prea mult, iar orasele americane care arata ca niste ghost towns, unde nu vezi nici tipenie de om pe strada, ma indispun).
Noi ne-am hotarat sa ne mutam in Portland, OR.
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui MoniqueSta Eu consider ca trebuie sa iti cunosti bine preferintele si/sau nevoile, si sa mai fi experimentat diferite locuri, pe lunga sau scurta durata, ca sa iti dai seama de locul care nu numai ca ti-ar placea, dar care si ti s-ar potrivi. De ce nu pot eu sa duc lipsa: 1. un loc cu potential cultural, cat de cat. Muzee, spectacole, arta... 2. un loc racoros (locuiesc de 4 ani in sudul Texasului si URASC caldura si soarele puternic cu pasiune) 3. un loc unde sa fie incurajate activitatile in aer liber (nu imi place sa fiu dependenta de masina prea mult, iar orasele americane care arata ca niste ghost towns, unde nu vezi nici tipenie de om pe strada, ma indispun). Noi ne-am hotarat sa ne mutam in Portland, OR. |
sper sa-ti placa ploaia! sotul meu a stat 1 an in Portland si a plecat din cauza vremii.
michelle
Andries spune:
Eu as opta pentro o tara anglo-saxona pentru ca imi place sistemul lor social orientat pe rezultate si in general primeaza meritocratia.
Acum traiesc in Ro, unde in alta parte ? De ce? Cred ca muncesc prea mult si nu am timp sa-mi fac actele de plecare...deci ma motiveaza ca am de munca