Arts & Craft pr bebei de 1,5 ani-2 ani
Fetelor, ve propun un subiect foarte drag mie, arts&craft pt bebei pana in 2 ani.
Eu am facut cu fetita mea urmatoarele:
1. Rama foto:
a. se alege o poza
b. se lipeste impreuna cu strumful pe un carton ce este cu 2 cm mai mare pe toate 4 laturi
c. mami decupeaza din carton colorat in masa sau hartie glasata colorata 4 dreptunghiuri de dimensiunile marginilor ce raman pe cartonul alb dupa lipirea pozei.
Decuparea o poate face mami sau strumful (daca e suficient de mare - deja fiica-mea ma ajuta) cu foarfeca din aceea cu marginile zimtate speciala pt bebei.
d. strumful o picteaza cu degetelele cu acuarele speciale pt copii (se gasesc in supermarket - finger paint se numesc)
e. mami+strumf lipesc marginile pe carton langa poza
f. OPTIONAL!! din loc in loc se pot pune floricele sau fluturasi din hartie glasata decupate de mami si de asemenea, pictate cu degetelele si lipite de strumfi.
Voi adauga poze mai pe seara in albumul meu!
2. Canute de 08 Martie:
a.Se cumpara o ceasca de cafea de ceramnica alba.
b. Se vor folosi culori de ceramica (se gasesc pe net 9 lei tubul - va trebuie 2-3 culori)
c. ii tineti strumfului canuta iar pe el cu o pensula sau in cazul in care tubul este ca o pipeta direct cu tubuletul il lasati sa isi dea frau imaginatiei, sa mazgaleasca cu diverse culori.
E usor de facut si de mare efect. Poze la mine in album!
Daca mai aveti si voi experiente de genul asta, va rog impartasiti-le. Noi am mai facut si voi mai posta inca 2 lucrari:
Florica si rama foto in forma de floare.
Dragi moderatori, poze pot adauga aici in vreun fel sau numai la mine in album?
Raspunsuri
freedelia spune:
Mie astea mi se par arts and crafts pentru parinti, nu pentru pitici. La varsta asta, 18-36 de luni, copiii trebuie sa practice ceea ce se cheama open ended art, adica nu sa se vrea de la inceput sa se obtina ceva ( o rama sau o cana) ci sa li se dea culori, eventual hartie si sa fie lasati sa exploreze, sa descopere textura, amestecarea.
Exemple de arta pentru copii sunt pictura cu degetele, mainile, picioarele, joaca cu orez si xu o foaie autocolanta (orez de diverse culori, pe care sa il arunce, lipeasca, etc), joaca cu spuma de ras, cu faina (asta ma mulst explorare senzoriala decat arta de fapt), desenatul cu creta mare fie pe un perete (vertical deci) fie pe jos, stamps, pictura cu fructe (de exemplu, un mar, li se da o jumatate de mar si cateva farfurii cu vopsea iar pe masa se pune o foaie mare de hartie, ei inmoaie marul in vopsea si fac apple prints, care de fapt in cele mai multe cazuri ajung o mazgaleala cu marul pe hartie.
Din ce citesc vad ca la gradinitele romanesti se pune ,ult ccentul pe rezultatul final, asa ca educatoarele muncesc la opera de arta a copilului mai mult ca el, dar explorarea libera este mult mai potrivita varetei si dezvoltarii talentului artistic.
Delia, 21+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
Sara_Maria spune:
Fetita mea face si a facut astfel de desene libere de vreo jumatate de an, insa am incercat sa o implic in realizarea unor lucruri cu finalitate si, vreau sa spun ca rezultatul a fost extraordinar din 2 puncte de vedere
1. este foarte mandra de lucrarile ei, si am fost placut surprinsa sa constat cand a vazut acele canute, dupa ce au stat la uscat ca umbla cu ele cu atata grija (fiind din ceramica in mod normal exista riscul sa le sparga imediat), si chiar cand o intrebai: cum le-ai facut, Sara? iti explica mai cu cuvinte normale, mai pe limba ei si arata cu manuta cum a dat ea cu culoare (facuse multe dungi), acelasi lucru si cu rama foto, a fost tare mandra, se vedea lucrul asta, si povestea cum a pictat ea punctulete cu manuta ei...
Concluzie, ii place ce a facut, intelege ca a realizat ceva, si este mandra de asta...
Am citit lucrul asta si intr-un tratat de psihologia copilului si nu mi-a venit sa cred, dara, iata, ca e adevarat.
2. Este foarte incantata ca toate aceste lucruri le face impreuna cu mami... ea imi arata acuarelele si imi pune in brate hartia sa mai facem lucruri impreuna... (pe langa joaca si plimbari adora sa faca si asa ceva impreuna cu noi)
Toate astea vin in paralel cu momente in care numai exploram colorand liber fara o finalitate aparenta...
cris_09 spune:
Am vazut ieri o emisiune pe Disney,uite www.disney.co.uk/disney-junior/art-attack/" target="_blank">aici site.
Se numeste Art Attack,poti cauta filmulete pe youtube
Cris ,mami de pui nazdavan,Sebi ,www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010