@ construit CASA ! (14)
Raspunsuri - Pagina 24
Rufus spune:
Lipsa fundatiei va genera in permanenta miscarea intregului ansamblu. Nu-mi vine nimic in cap sa inteleg de ce o latura n-are fundatie. Pe acea latura, se toarna o fundatie in sah, adica se sapa pe lungimi de 50-70 cm, insa nu continuu astfel incat sa fie o bucata sapata, una nu. Se toarna beton, se lasa doua saptamani si apoi se sapa celelate spatii si se toarna beton. Operatiunea se face intr-o perioada fara ploaie, ca pamantul sa nu fie moale. E tot ce poti sa mai faci, chiar daca este un beton mort (nearmat). Foloseste sort mare de piatra si nisip, precum si ciment pentru o reteta superioara (un beton tare). Eu zic ca-i necesar...acoperisul de tigla e greu, prea greu pentru o constructie fara fundatie (intreaga).
Acum nici nu indraznesc sa te intreb cum o fi tratata zona de contact intre casa si bucatarie (une s-au "lipit").
Gipscarton sau OSB-tot aia. Se umezesc la fel. Daca optezi pentru primul, vei pune din cel verde (rezistent la umezeala). Nu pateste nimic. Si e mai elegant.
Da, scrie fara a si i cu caciuli...
Rufus, Tora si iadele
lemia50 spune:
Multumesc foarte mult,Rufus. Despre "prinderea"bucatariei de casa nu #537;tiu ce sa spun de zona peretilor. So#539;ul meu zice ca ,pentru orice eventualitate, va face un fel de înt#259;riri pe exterior cu plasa de Buz#259;u îndoita in unghi drept(peretele bucatariei este perpendicular pe cel al casei).
Acoperisul bucatariei vine pana sub marginea acoperisului casei,a#537;a încât ploaia de pe casa se scurge pe acoperisul bucatariei. Imbinarea dintre acoperisul bucatariei si peretele casei nu are nici un fel de izolatie nici pe interior nici pe exterior.
Da-ne o idee si pentru nenorocirile astea. Multumesc.
Rufus spune:
Ideea cu plasa sudata (Buzau) nu-i rea, dar nici suficienta, daca bucataria e lipita pur si simplu de casa; poti pune plasa asa cum ai zis pe exterior, dar acelasi lucru pe interior, iar cele doua plase prise intre ele (gaura in zid, sarma de min 6, indoita dupa plasa). Tencuiala pe portiunea plasei trebuie sa fie ciment+nisip, gen sapa, mai tare ca o tencuiala normala. In felul asta se creaza un colt rigid, fara un rost intre cele doua corpuri. Plasa de buzau de min.6, ochiuri daca se poate mai mici de 10x10. Adica o plasa solida. Cel putin 1m pe peretele bucatariei si la fel pe cel al casei, daca se poate mai mult. Trebuie insa rezolvata intai fundatia, daca cele doua corpuri lucreaza pe fundatii diferite (adica a bucatariei nu este in regula), nimic nu va tine corpurile lipite. Plasa sudata doar pe exterior asa cum spune sotul tau se pune doar pentru consolidarea unei zidarii vechi, de care nu esti sigura, cu mortarul sfaramicios, adica de care ti-e frica ca o sa cedeze la un eveniment.
Acoperisul bucatariei sub al casei e ok. Eu as izola peretele casei cu polistiren de 10, care cade peste tigla bucatariei. Inainte de asta, poti pune carton pe perete, intors pe tigla, insa nu este obligatoriu, polistirenul face acelasi lucru. E cel mai simplu asa.
Corect (adica la carte) spune ca scoti ultimul rand de tigla, faci izolatia, pui tigla la loc (o scurtezi cu grosimea izolatiei) si pui un profil special din tabla care intra in izolatie si se sprijina pe tigla. Dar, daca ai panta suficienta la acoperisul bucatariei merge prima varianta, mai simpla si fara pericolul infiltrarii pe peretele casei, sub acoperis.
Cat este distanta intre acoperisul casei si cel al bucatariei? Daca e mare (1m sau mai mult), atunci apa ar trebui stransa in jgheab, daca cade direct pe bucatarie stropeste cam nasol.
Rufus, Tora si iadele
lemia50 spune:
Multumesc foarte mult,Rufus. Am în#539;eles ce trebuie f#259;cut. Nu mai avem nevoie decât de putere si bani. O nimica toat#259;.