Familia si moda la mare(2)
Raspunsuri - Pagina 6
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Probabil ca depinde de unde esti cazat. Unde am fost noi in Mamaia, nu exista aer conditionat, camera era cu fereastra spre est, era muuuuuuuuult prea cald sa stai in camera la orele amiezii. Era clar de preferat o terasa la umbra. |
Ah ! poftim .. deci a te duce in camera in timpul zilei poate fi un cosmar decat a sta in briza marii ...
Pai statul la umbra terasei, este la fel de nociv ...ca ultravioleta exista si la umbra, nu ? Deci ca sa fii cat mai prudent posibil, trebuie sa te dai cu crema non-stop si sa stai la umbra
[/quote]
Probabil ca crema si terasa ar fi cel mai indicat. Iti spun sincer ca am intrat vreo 2 zile in camera sa doarma nepoata-mea la amiaz si a fost cosmar! Erau cred ca vreo 35-40 de grade in camera. Spre 'norocul' nostru, camera era la ultimul etaj, deci era clocitoare acolo. Si sora-mea era gravida, nu avea voie la soare, a stat, saraca, mai toata saptamana in holul hotelului. Era, intr-adevar, la fiecare etaj, pe hol, masa si fotolii, deci, statea acolo. Si ieseam seara toti la plimbare.
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
mihaela_s spune:
UV nu exista la umbra, nu la umbra cladirilor sau a pomilor desi. UV si UA trec prin panze (gen umbrele de soare) si prin hainele subtiri de vara.
In Australia din cate stiu eu, exista haine speciale de "stat la soare", care acopera mult din suprafata corpului si prin care nu trec nici UV nici UA.
In Suedia de ex. cancerul de piele a luat un avans extraordinar in ultimii ani. Si nu pentru ca nu exista informare. Ci pentru ca inca ccc corpul nu s-a adaptat la noile conditii. :) Adica: nordicii au pielea alba, adaptata climatului in care locuiesc, cu putin soare iarna si vara chiar daca e mult, e sub un unghi mult mai inclinat si nu afecteaza asa de mult pielea (parca e grad de UV si UA la 3-4). In ultimii ani au descoperit insa cat e de minunat sa mearga iernile in tari calde (multi merg luni intregi in Thailanda in perioada iernii nordice) si sigur ca desi stau la soare conform normelor, cantitatea de soare ce o primesc mergand pe strazi si stand la soarele acela cu totul altfel decat acasa, sunt mai expusi bolilor de piele.
Probabil ca organismul se va adapta la asta, dar in timp...
monica70 spune:
citat din mesajul lui buflea Ba in copilarie, in tabere ne si fortau aia sa stam la plaja, 5 min pe spate, 5 min pe o parte, ca cica nu ne bronzam uniform. |
Faza asta mi-o amintesc si eu din taberele de la Navodari
Atat ca se iesea la plaja totusi la orele relativ "bune" ,adica nu intre 11 si 16.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui mihaela_s UV nu exista la umbra |
Nu-i chiar asa! Multe materiale reflecta radiatia UV, apa, zapada (schiorii stiu asta), nisipul. Totul depinde de unghiul de incidenta, dar valurile in continua miscare sau suprafata cu rugozitate fina a nisipului sau zapezii disperseaza radiatiile UV in toate directiile.
Asadar, cine sta la umbra pe plaja sa nu creada ca nu-i bombardat cu UV! E drept, mai putin decat la expunerea directa, si mai uniform totodata (intensitate mai mica dintr-o sumedenie de directii)
salcia spune:
Eu vin sa confirm ca nu-i de gluma cu radiatiile UV, eu m-am ars pe frunte duminica asta, fara sa stau la soare (probabil ca am mers in soare vreo 10 minute, sa zicem). De obicei folosesc cu sfintenie crema fotoprotectoare, dar fix duminica am uitat si iata...
XIO spune:
Salcia, depinde si de tipul tau de piele.
Dar am obs si eu ca am stat de cateva ori la terasa sorbind limonada la soare si sunt bronzata pe maini si pe fata. Bine, nu am simtit pielea mai fierbinte sau vreun alt semn de bronz, doar m-am trezit mai colorata.