Calendarul gradinarului vesel (24)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Tala, am semanat craite si galbenele afara, insa la cum sunt eu de norocoasa cu semintele la plic, sigur nu imi vor iesi Dar voi cumpara vreo 20 de bucati ca sa am deja flori in gradina Ca nu am decat doua zambile inflorite .

Asta-noapte cred ca au fost 0 grade ca am gasit parbrizul bocna. Asta e! Dadusem afara si o dracena, pe terasa. Celelalte vad ca-s ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Bine v-am regasit dupa we...

Azi vad ca e soare, dar we asta a fost friguros rau, nori, ploaie... dimineata erau minus 2 grade si trandafirasul ala mic avea frunzele aparent inghetate Atatea seri la rand i-am acoperit cu PETuri si tocmai aseara nu... era cald si bine, desi innourat... cine s-a gandit

Magnolia mea a dat frunzilite pana ieri... sper ea sa fi trecut cu bine de inghetul de azi noapte... am mai pus Mana Maicii domnului, cateva lalele aduse de la tara si inca 3 radacini de flori primite... pe care le voi identifica eu cand vor creste... mi-a zis femeia asta e micuta cam atat, flori roz.. bla bla... am uitat pana am iesit pe poarta

Urmaresc si eu ghivecele cu seminte de flori... au aparut si niste zambile ratacite, vad si niste lalele noi, care par la frunza cele deosebite pe care ma miram ca nu au aparut... astept sa creasca bine, eventual sa infloreasca... Capsunelele au rasarit... ceapa creste de zor, usturoiul si el da semne de incoltire... copacii inmuguresc... inca nu i-am stropit, tuns si varuit...

Cannele mele din ghivece inca nu au scos nasucul din pamant... am un trandafir care nu stiu in ce loc sa-l plantez...

B.nica am auzit si eu de gradina de la Balcic... daca ajung vreodata pe acolo sigur nu o ratez..

Ce va urez pentru saptamana asta? In afara de sanatate si spor in toate... o vreme minunata de iesit la zgarmat in pamant...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

eu am facut "greseala "de a planta 3 rizomi de dalii sambata,nu mi s-a parut chiat atat de frig,dar cred ca azi noapte au fost 0 grade si cred ca nu le-a fost bine deloc

...nu au fost scumpe ,dar imi pare rau de ele ca erau culori mai deosebite,pe care le-am cautat mult...

macar am asteptat cu gladiolele,am gasit in OBI niste culori interesante.....stiu ca se inmultesc repede si iti dau mult de lucru...dar nu m-am putut abtine si am cumparat si verzi...si galbene(imi plac mult florile galbene)...si un mov interesant.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Salutare!Pana la urma am facut cum ati spus ..am pus toate semintele in ghivece...ingrasamant, pamant negru ..si asteptam acum:)
Am cumparat si seminte de capsuni..pe aste ale pun direct in pamant?
Am cumparat trandafir catarator sub forma de butas (parac asa ii spune ) si butas de zmeura...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Reintegrez si eu grupul, se poate ?

Veneam pe la voi inainte de a pleca in tarile calde, anul trecut n-am avut chef sa ma ocup de gradina.
La mine abia am narcise galbene inflorite.

Intrebare intrebatoare : cind sa-mi plantez bulbii de dalie ? am citit ca atunci cind infloreste liliacul (care liliac infoleste la mine abia la inceput de iunie).

Citeva poze :
de asta iarna
de toamna-iarna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Apropo de bulbi..am luat si bulbi de irisi..toto in ghiveci i-am pus..
Dar cat de des trebie udate semintele??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Olympia, asa e cu lavantica si trandafirii, aici parca e ´obligatoriu´, peste tot vezi asta, cica lavantica tine departe de trandafiri paduchii. Vecinele mele mi-au spus ca functioneaza, eu nu am pus, dar ma bate gandul.
Mik, ce ma bucur sa te citesc, m-am uitat pe pozele tale, Doamne, cum au crescut copiii....
Kim, de obicei pamantul in care pui seminte, cam oricare ar fi ele, trebuie tinut umed. Dupa ce semintele incoltesc si apare timid plantuta uzi mai des sau mai rar in functie de ce ai plantat, trebuie sa citesti pe plicul cu seminte respectiv.
Fetelor, la noi de doua nopti sunt -4 grade, le-am facut ´hainute´la trandafirii nou plantati, vad ca pana acum se tin bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Am citit undeva ca sunt benefice, adica cu rol protector, Borago officinalis ("limba mielului") pe langa rosii.Frunzele sunt folosite cu succes in salate iar florile sunt spectaculoase ca ornament.
Tot pe langa plantele care sunt atacate de daunatori este bine sa se puna catei de usturoi.
In cartea pe care v-am recomandat-o este un capitol rezervat acestui subiect: "asocierea legumelor".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

si la noi a fost cu minus, am invelit pomii, capsunarul si leusteanul, hortensiile noi le-am lasat fara si azi le-am chelit de frunze ca erau toate arse; rasadurile de rosii tot firave sunt iar lalelele mele albastre si negre sunt mov
sapt. trecuta am luat pamant si ne-am muncit sa-l caram pe straturi, inca mai sunt cativa m3 nedistribuiti dar am lasat-o mai moale de nevoie
am pus daliile in jardiniere in sera ca anii trecuti cum rasareau le mancau melcii, bine acum nu i-am mai vazut dar sa fiu sigura, o sa le plantez cu lastar mai marisor; nu mi-au rasarit inca toate semintele din ghivece, muscatele sunt frumoase dar inca nu le plantez, astept sa se terminte cu lalelele din jardiniere, anul asta un mare fas lalelele mele, f. putine au inflorit, ma gandeam sa pun capsuni sau fragi (ca si asa m-au invadat) in jardiniere sa scap de plantat de 2 ori pe an
desi e frig noaptea eu am udat deja a 3-a oara, astept ploaia
fritillaria are boboci!

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Eu am pus daliile inca de acum 2 saptamani, nu-mi fac griji ca nu vor incolti.
B.nica, am vazut gradina de la Balcic, arata intr-adevar fabulos, multumesc pt sugestia cu insemnariel reginei, voi cauta si aceasta carte.
Limba mielului am avut si eu pusa intra rosii in primul an de gradinarit, insa nu am remarcat imbunatatiri notabile fata de anii cand n-am mai cultivat-o. In plus e si f balarioasa.
Carmi, apropo de scoala si pregatirea emotionala, eu cred ca nu e chestie de varsta, ci de adaptare la scoala. Multi copii din clasa lui Matei au manifestirile baiatului tau, desi au cca 8 ani.

Apropo de combinatii intre plante, nu le stiu pe cele dintre flori, insa poate poza de aici: http://frunzalaura.files.wordpress.com/2012/03/4.jpg va poate ajuta in alegerea combinatiilor perfecte intre legume.

V-au iesit lacramioarele? La mine sunt ca niste varfuri de baionete de cca 2-3 cm.
O sapt usoara!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput