Nasterea la Arcadia - Iasi (37)
Raspunsuri - Pagina 24
Gabrielita81 spune:
CLAUDIA eu am tinut regimul si dupa ce am dat cu locoid au trecut...ori acum cateva zile am mancat o branzoaica si a inceput sa apara dar finut si am dat doar cu mustela....cu regim strict de 2 sapt am vazut ca nu treceau dar nici nu mai apareau dupa ce le-am tratat am tinut cu dintii de regim daca gafez apar iar
Simonik21 spune:
Ouff mamici...cam toate aceeasi pb cu DA :( sper sa treaca la toti bebicii bubitele:*
Melise mc pt rasp
Eu nush ce sa ma mai fac cu bebe meu k se constipa si il doare burtik ...azi de ex nici nu prea mi-a mancat, statea cate 5 min la san si gata. Apa nu ii place...incerc sa-i dau cat de putina apa cu seringa poate isi revine. Med. pediatru mi-a recomandat sa-i dau ceai de tei printre mese, dar din cate stiu eu ceaiul de tei nu este bun la baietei si nu as vrea sa-i dau ceai din farmaci. Nush ce sa mai fac :(
fericita cu Sefan Darius 15.02.2012
Nico_A spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Simonik21 Ouff mamici...cam toate aceeasi pb cu DA :( sper sa treaca la toti bebicii bubitele:* Melise mc pt rasp Eu nush ce sa ma mai fac cu bebe meu k se constipa si il doare burtik ...azi de ex nici nu prea mi-a mancat, statea cate 5 min la san si gata. Apa nu ii place...incerc sa-i dau cat de putina apa cu seringa poate isi revine. Med. pediatru mi-a recomandat sa-i dau ceai de tei printre mese, dar din cate stiu eu ceaiul de tei nu este bun la baietei si nu as vrea sa-i dau ceai din farmaci. Nush ce sa mai fac :( fericita cu Sefan Darius 15.02.2012 |
Simonik si eu am avut de vreo doua-trei ori probleme cu bebele meu si i-am dat Alinan picaturi, si gata..i-a trecut
Mami fericita cu Ioan Gabriel
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui Simonik21 Ouff mamici...cam toate aceeasi pb cu DA :( sper sa treaca la toti bebicii bubitele:* Melise mc pt rasp Eu nush ce sa ma mai fac cu bebe meu k se constipa si il doare burtik ...azi de ex nici nu prea mi-a mancat, statea cate 5 min la san si gata. Apa nu ii place...incerc sa-i dau cat de putina apa cu seringa poate isi revine. Med. pediatru mi-a recomandat sa-i dau ceai de tei printre mese, dar din cate stiu eu ceaiul de tei nu este bun la baietei si nu as vrea sa-i dau ceai din farmaci. Nush ce sa mai fac :( fericita cu Sefan Darius 15.02.2012 |
De ce zici ca se constipa?
Copilul alaptat exclusiv nu are nevoie de apa sau ceai. Asta gasesti in recomandarile Organizatiei mondiale de sanatate, sub indicatiile careia functioneaza si medicii... cei care au cheful sa citeasca recomandarile si sa-si actualizeze informatia
Alaptarea exclusiva inseamnan doar lapte matern si e rocomandata pana la 6 luni indiferent de anotimp
LenaC spune:
Claudia, si noua ne tb liniste mortala sa mancam, dar azi a papat in parc frumos:) si eu m-am mirat, probabil depinde de cat ii este foame :P
Inca nu suntem pregatite de solide
am zis ca incep dupa vaccin, vaccinul il avem pe 18 si dupa o sapt o sa incepem. Deci aproape la 7 luni, eu cred k e ok. Ea nici nu sta bine in fund, daca ar fi sa astept sa stea in fund mai stam vreo 2 luni :). Adica nu sta deloc in fund :)))
Iulia, initial i-am dat cu lingurita, dar faceam barba pana terminam k e mica lingurita si i-am pus paharelul la gurita si ea a inceput sa soarba. apoi a pus ambele manute pe pahar si eu doar il sustineam din spate.
Felicitari pentru iepurasi !!!
Gabrielita, evident ca sunt cazuri in care se impun corticoizii. la fel cum sunt raceli la care antibioticele sunt un must. La noi nu era asa grav, si chiar nu merita...
Oiyoy, este un puseu in sapt 47 . Sa treceti repede
Eu am picaturi Alinan sigilate de la Arcadia. Donez daca vrea cineva :)
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui LenaC Claudia, si noua ne tb liniste mortala sa mancam, dar azi a papat in parc frumos:) si eu m-am mirat, probabil depinde de cat ii este foame :P Inca nu suntem pregatite de solide am zis ca incep dupa vaccin, vaccinul il avem pe 18 si dupa o sapt o sa incepem. Deci aproape la 7 luni, eu cred k e ok. Ea nici nu sta bine in fund, daca ar fi sa astept sa stea in fund mai stam vreo 2 luni :). Adica nu sta deloc in fund :))) Iulia, initial i-am dat cu lingurita, dar faceam barba pana terminam k e mica lingurita si i-am pus paharelul la gurita si ea a inceput sa soarba. apoi a pus ambele manute pe pahar si eu doar il sustineam din spate. Felicitari pentru iepurasi !!! Gabrielita, evident ca sunt cazuri in care se impun corticoizii. la fel cum sunt raceli la care antibioticele sunt un must. La noi nu era asa grav, si chiar nu merita... Oiyoy, este un puseu in sapt 47 . Sa treceti repede Eu am picaturi Alinan sigilate de la Arcadia. Donez daca vrea cineva :) Lena - fericita a Maiei Bebe Maia - 8 oct 2011 |
lena, eu nu le donez, le aruc.... din convingere
Simonik21 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ionelamaria
De ce zici ca se constipa? Copilul alaptat exclusiv nu are nevoie de apa sau ceai. Asta gasesti in recomandarile Organizatiei mondiale de sanatate, sub indicatiile careia functioneaza si medicii... cei care au cheful sa citeasca recomandarile si sa-si actualizeze informatia Alaptarea exclusiva inseamnan doar lapte matern si e rocomandata pana la 6 luni indiferent de anotimp Mami fericita de Mihnea si de Tudor |
Pt k de ieri nu a mai iesit deloc cu scaunul, isi strange piciorusele spre burtik, se inroseste asa la fata( park s-ar "screme"),si dupa ce reuseste sa faca se cuminteste pe loc si park este cel mai fericit. Acum nush ce sa zic:(
fericita cu Stefan Darius 15.02.2012
ionelamaria spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Simonik21
Pt k de ieri nu a mai iesit deloc cu scaunul, isi strange piciorusele spre burtik, se inroseste asa la fata( park s-ar "screme"),si dupa ce reuseste sa faca se cuminteste pe loc si park este cel mai fericit. Acum nush ce sa zic:( fericita cu Stefan Darius 15.02.2012 |
Undeva pe la 4-6 sapt laptele matern devine lapte "matur" si nu mai contine colostru. Colostrul este laxativ. Un bebe alaptat exclusiv poate avea 10 scaune pe zi sau unul la 10 zile si e normal. Reperul pentru a sti ca e constipat este aspectul scaunului. Daca e tare, sfaramicios, cu aspect de masline e constipatie, daca e moale, cremos e scaun normal.
faptu; ca mananca in 5 minute nu inseamna ca mananca mai putin. Daca alea 5 minute suge activ atunci ii e suficient. Este doar eficient nu mai putin alimentat.
Daca are disconfort incearca sa il ajuti sa scoata bine aerul, fa-i masaj la burtica ( miscari de rotire in jurul buricului in forma acelor de ceasornic, largi miscari)fa bicicleta... etc.
Timpul meu imi joaca feste... esti pe grupul despre alaptare pe FB? Acolo e posibil sa raspund mai prompt daca ai o problema...
Sincer, incerc sa ma mai desprind de forum
KATY_28 spune:
Buna seara si de la noi!
Nu am mai intrat de 2 zile dar am citit tot din urma.
Iulia felicitari pt dintucul iesit si pt cel ce o sa iasa.
Multa sanatate la bebeii cu probleme si la mamici.
Noi am fost azi la vaccin si ca un adevarat cavaler, Andrei nu a plans deloc.A inceput sa scanceasca cand sa-l imbrac sa plecam.Declaram 7 kg la 4 luni si 2 saptamani si 65 cm.
Simonik , Andrei facea kk si o data la 7-8-9 zile si era bine.Iar de scremut se scremea cand sa faca partunei.De mancat manaca cate 5-10 min maxim , numai seara la culcare manca mai mult.De cele mai multe ori ia cate 1-2 furi si atat.
Mare bataie de cap cu DA, sper ca noi am scapat.
Pupam mamicile si bebeii.
Noapte buna!!!