Gravidute cu tromobofilie -cap 16-
Raspunsuri - Pagina 9
dara76 spune:
Musette, doctorei mele nu-i placea in mod deosebit avansul de crestere, cel mai bine e sa fie la 50% - desigur, nici sa fie sub cu mult nu e bine. Adica de exemplu large for gestational age da de multe ori comportament prematur, poate fi la fel de nasol ca small for gestational age. Si asta nu e linistire, ci iti spun ca atunci cand pierdeam avans de 2 saptamani, ea rasufla usurata.
Iar cu IR-ul ala al meu la uterina de 0,77 m-am razboit multa vreme. Dar era doar una din uterine asa si asa a fost de la inceput. Cealalta era ok.
Ma rog, tu chiar fa ce vrei cu doza, ca nu cred ca de-acolo ii va veni alt avans de crestere chiar daca o maresti, ci doar circulatie buna, dar ziceam doar sa nu ti se para ca e musai ceva bun avansul ala.
Azi eu doar semnez, sa speram ca mai rezistam pana pe 3. Daca nu, nu-i bai, am ajuns la 37. Oi avea si eu bafta cu vreun fel de anestezie, nu se poate altfel
37+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
Musette_1982 spune:
Merci de raspuns Dara. O sa fiti ok pana pe 3 aprilie. Ziua mea e pe 6 asa ca o sa-i spun bun venit in clubul berbecelor incapatanate . Ii urez Sanzianei sa fie frumoasa, desteapta si luptatoare ca mamica ei.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + Fragmin 2500(dimineata),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 30+ cu Marin Constantin
Musette_1982 spune:
Balanta, Mada, Yna,Viotimis si care mai sunteti de prin Timisoara, ati zis sa scriu pe public cand am vreo idee cu maternitatea. Nu am fost la Bega sa vad rezervele si neonatologia intrucat am discutat cu medicul si nu a mai avrut rost sa urc in maternitate. Nu a vorbit de rau de Bega, insa el mi-a sugerat Clinica Laser din Arad in favoarea a President si Atena din mai multe motive (ma voi duce sa o vad):
- personal medical de calitate (nu neaparat mai bun, dar cel [utin la fel de ok)
- conditii de hoteliere si de igiena mai bune (in rezerva e singura mamaica, poate sta tati cu ea oricat, i se aduce bebe la cerere oricat - daca e ok, o asistenta de neonato la 3-4 bebelusi maximum - ceea ce le da timp sa se dezinfecteze intre manevre)
- din punct de vedere al dotarilor stau la fel de ok ca si clinicile private din Timisoara
- primesc prematuri (o sa intreb incepand cu ce varsta)
- si nu de neglijat e mai ieftin (ceza cu al meu doctor e 800 euro, 3 nopti cazare, analize inainte, vaccin dupa+ nu trebuie bagaj de spital - la fel ca peste tot)
- nu stiu cat costa cazarea la mami si prematur.
- nu in ultimul rand, au o colega gineco care a nascut si apreferat sa mearga tot acolo, nu in Timisoara.
Revin cu informatii cand mai am. Ma duc sa vad si President si Atena oricum ca sa am termen de comparatie cand ajung la Arad. Pana la 32s ar trebui sa ne hotaram. Oricum nu voi lua o decizie in functie de bani.
Sper sa va fie de folos informatiile.
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
raluca.c spune:
Succes Smmady, asteptam vesti!!!!
Dara felicitari ai intrat in 9 luni, nu mai ai mult si o sa iti tii minunea in brate!!!
Musette trebuie sa fii mai linistita faptul ca te monitorizezi asa des, parca 2 saptamani ai zis, nu cred ca o sa intampini prb, in cel mai rau caz o sa nasti prematur, important sa treci de 32 saptamani, am citit ca prematurii de peste 32 saptamani au sanse f mici de complicatii.
Musette_1982 spune:
Merci mult raluca. Si noi ne rugam pentru inca 2-4 saptamani macar si sa nu-i faca lui bebe mai mult rau sederea in burtica decat in afara ei (desi asta mai rar se intampla si sper ca medicul meu sa se prinda la timp daca e cazul). Mi-a pus in vedere ca daca e prematur facem ceza fara discutii pe motiv ca nu ar fi inimioara pregatita de efortul unui travaliu...
Voi cum sunteti?
Fetelor, am facut o tahicardie azi-noapte... pna la 4 dimi nu mi-a scazut pulsul sub 125/minut. Ati patit vreuna asa de la Dexa? Ca a fost singura variabila.
valy27 spune:
nastere usoara fetelor.o saptamana buna lipsita de griji.
musette-de ce nu incerci sa suni pe fix la fundeni sa insisti sa vb cu d-na dr sau ai trimis mail si d-nei viorica si n-a raspuns?
mie mi-au spus ca are probleme cu netul,are mii de mailuri in inbox ....
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+19 sapt, doamne ajuta in continuare.
Musette_1982 spune:
balanta, catalin a zis ca pana nu are retard nu ne alarmam, ca rezistentele pana la peste 0,70 nu-l panicheaza, desi sunt doua la 0,69, sa fim calmi, sa vorbesc cu un hematolog si sa-i zic ce spune. In schimb am inceput Dexa si ia in considerare la modul serios pozibilitatea unei cezariene inainte de termen... asta imi da de inteles un fel de fii linistita, dar nu e chiar totul roz... si monitorizam.
Baiul e ca il simt pe bebe tot mai lenes... poate e doar o perioada, cine stie.
M-as duce din nou duminica sa ma vada. Oricum nu e normal ca in 18 zile sa creasca doar 7, iar la procentul de crestere al scheletului sa am doar 10% in loc de 50%...
Legat de Laser din Arad, au toate dotarile pt. prematuri. Costa 100 euro cazarea pt bebe si mama in plus. Tati poate si dormi cu mami, doar ca nu au canapele ci fotolii... deci mai contorsionist asa... merge o noapte dar nu mai mult. Probabil al meu va sta la niste prieteni in Arad.
Catalin acolo are o relatie extraordinara cu echipa medicala, si asta se rasfrange si asupra pacientelor, asa ca merg pe mana lui. Dupa vizita revin cu impresii. Probabil vom face un drum sambata.
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
balanta_tm spune:
daca pe tine te linisteste ideea de a merge la eco si duminica, mai bine mergi.
pretul de la lasermed mi se pare f f bun. pai la noi la athena, daca vrem camera single, cezariana costa 2700 euro (cu cineva in camera costa 1500). la pret(uri) s-ar mai adauga la mine 250 eur pt bb2. mi se pare enorm pretul pt camera single la athena.
pe dr craina l-ai vazut duminica?
Musette_1982 spune:
Nu, Craina nu era. Venise o pacienta de a lui in urgente si l-a sunat si a trimis pe altcineva (un domn mai in varsta). Avea o mega hemo fata si a trebuit chiuretata pt hemostaza. Nu cred ca era in oras ca de obicei vine. Oricum vine in principiu duminica dupa 2;30 - 3 dupa-amiaza sa profite de ecografistul lui de serviciu (Catalin are mereu garda duminica).
Apropos, Craina e si la Laser, dar banuiesc ca tu nu cu el vrei sa nasti...
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter