Contor separat de apa

Contor separat de apa | Autor: Alizee

Link direct la acest mesaj

As vrea sa pun un contor de apa, separat de restul blocului.

Este realizabil ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nu.
Sunt mai multe aspecte:
-ti-ar trebui acordul Apa Nova pentru bransament nou. Din experienta mea, nu doresc inmultirea bransamentelor din motive tehnice de exploatare si de evidenta; daca ar avea un singur bransament/contract cu tot orasul, ar fi cei mai fericiti.
- trebuie sa-ti faci o instalatie separata de la acel bransament; nu ai mai multe variante, de fapt ai doar una: alaturi de instalatia celorlalti. Evident, pentru asta iti trebuie acordul tuturor locatarilor
- Apa Nova exploateaza si apele reziduale; pe ei nu-i intereseaza cum vine in colector apa de la WC-ul tau, insa pe vecinii tai da, adica nu poti sa ai alimentare proprie si scurgere comuna (sau mai plastic spus sa te c...prin scurgerea lor), asa ca ar trebui sa iti faci si scurgere proprie; asta tehnic nu e posibil, ghenele de tevi sunt, de obicei, dimensionate la minim (chiar insuficient);
- Exploatarea este de domeniul SF; imagineaza-ti ca una din conductele tale are o problema (se fisureaza) in dreptul apartamentului altuia; cum il faci sa-si sparga faianta sa ajungi tu sa faci reparatia? Ca nu mai vorbim de parti comune unde e obligat sa te lase...
Cred ca mai sunt si alte aspecte, daca ma gandesc bine...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Nu se pot monta apometre?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui puisorul

Nu se pot monta apometre?

Apometrul este termenul popular al contorului de apa; allinta vrea un "apometru" separat de bloc nu de restul apartamentelor din bloc.
Eu asta am inteles...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

La altii se poate realiza ceea ce as vrea eu. Sper ca si la Apa Nova.

http://www.ziarul21.ro/new/index.php/actualitate/actualitate/4066-separarea-de-ap--soluie-pentru-bunii-platnici-ai-asociaiilor-de-locatari

allinta

Mergi la inceput

Ei, am citit, din cate imi dau seama acolo e mai "direct", instalatie noua, trasa pe casa scarii si adaptata in apartament. Poate la un bloc mic...dar cum o arata un bloc mare cu casa scarii plina de tevi/contor de gaz, tevi/contor de apa rece/calda, cablu de antena...nu-i chiar simplu. Urmeaza contorizarea caldurii la usa apartamentului? Nu mai intram in casa de contoare...
Si nici realizabil aici. Parerea mea.
Dar nu se stie, poate ar trebui sa intrebi la Apa Nova si sa le spui ce vrei,poate iti ofera o solutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biara spune:

Buna de realizat se poate realiza, ai nevoie de proiect si de aprobarile celor de la ApaNova, la Baia Mare acum 10 ani majoritatea blocurilor aveau astfel facuta instalatia de apa, dar erau debransati de la re#539;eaua de termoficare, incalzirea era asigurata de centralele de apartament sau alte aparate.

Bianca, mami de Maia Teodora (28.11.2009) Maia Teodora minunea noastra cu ochi de peruzea

Mergi la inceput

Rufus, eu stau intr-un bloc mic, deci nu ar fi o problema ca fiecare apartament sa aiba contorul propriu de apa.

Bun asa, Baia Mare este cu 10 ani inaintea Bucurestiului.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

allinta, dar de ce ai avea nevoie de o astfel de separare ?
aveti probleme cu restantierii in bloc, v-a fost oprita apa/caldura din cauza acestora ?
mai este un aspect de luat in seama : asa cum stiti multi dintre voi, executarea separatiei de gaze s-a facut la un moment dat (cel putin in ploiesti, in alte parti nu stiu) cu gaurirea pardoselii palierelor pentru ca teava principala ce alimenta apartamentele sa urce pana la ultimul etaj. alte gauri in pardoseala au fost date de cei de la cablu, de la internet. gaurirea asta "excesiva" mi se pare oarecum periculoasa, deoarece slabeste rezistenta pardoselii fiecarui etaj, in cazul unui cutremur mai serios cine stie ce nenorocire se poate intampla. pentru ca nu vorbim de gaurele, ci ditamai gaura in pardoseala, teava de gaze are un diametru de aprox 10 cm, daca nu mai mult. iar "gaurelele" celor de la cablu si internet sunt mai mici, ce-i drept, insa in linie cu gaura cea mare, la vreo 30-40 cm distanta de aceasta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Rufus, eu stau intr-un bloc mic, deci nu ar fi o problema ca fiecare apartament sa aiba contorul propriu de apa.

In orice caz, vorbim doar de apa rece, da? Adica ai centrala sau boiler electric.

Mergi la inceput

CorinaDani, este putin exagerata viziunea asta.

Rufus, da, vorbim doar despre apa rece.

allinta

Mergi la inceput