Cum se da zinat?

Cum se da zinat? | Autor: ary_v

Link direct la acest mesaj

Nu am folosit niciodata pana acum. Tot citesc prospectul si mi se pare ca ne-a dat o doza mult prea mare: 10 ml de doua ori pe zi (zinat de 125mg/5ml). Copilul are 7 ani si in jur de 20 Kg.
Mi-e teama ca a gresit la calcul.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

ce scrie in prospect?
doozajul se face in fct de varsta si kg, sigur ai acolo modul de calcul sau dozajul pe kg
http://www.efarma.ro/products.php?id=639

m-ai facut curioasa si m-am uitat cu atentie pe prospect

10 mg/kg pentru cele mai multe infec#355;ii

Vārsta Greutatea aproximativ#259; (Kg) Doza (mg) de dou#259; ori zilnic Nr. linguri#355;e dozatoare sau plicule#355;e (5 ml) per doz#259;
125 mg 250 mg
3 luni-6 luni 4-6 40-60 1/2 -
6 luni-2 ani 6-12 60-120 1/2-1 -
2 ani-12 ani 12->20 125 1 1/2

si asta

15 mg/kg pentru otit#259; medie #351;i infec#355;ii mai serioase

Vārsta Greutatea aproximativ#259; (Kg) Doza (mg) de dou#259; ori zilnic Nr. linguri#355;e dozatoare sau plicule#355;e (5 ml) per doz#259;
125 mg 250 mg
3 luni-6 luni 4-6 60-90 1/2 -
6 luni-2 ani 6-12 90-180 1-11/2 1/2
2 ani-12 ani 12->20 180-250 11/2-2 ½-1

Copii
Doza uzual#259; este de 125 mg cefuroxim#259; (5 ml suspensie oral#259; constituit#259; Zinnat), de dou#259; ori pe zi sau 10 mg cefuroxim#259;/kg de dou#259; ori pe zi, f#259;r#259; a dep#259;#351;i 250 mg zilnic. Īn otita medie, la copii sub 2 ani doza uzual#259; este de 125 mg cefuroxim#259; de dou#259; ori pe zi sau 10 mg cefuroxim#259;/kg de dou#259; ori pe zi, f#259;r#259; a dep#259;#351;i 250 mg zilnic, iar la copii peste 2 ani 250 mg cefuroxim#259;, de dou#259; ori pe zi sau 15 mg cefuroxim#259;/kg de dou#259; ori pe zi, f#259;r#259; a dep#259;#351;i 500 mg zilnic. Nu sunt disponibile date referitoare la folosirea Zinnat la copiii sub 3 luni.

este ok dozajul
depinde si ce infectie are copilul

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Mada, de ce spui ca e bine? Am calculat si eu tot de acolo.

Sa zicem ca e infectie serioasa si punem 15mg/kg si la 20 de kg iese 300 de mg pe zi, ori lui i-a dat sa ia 500 de mg pe zi, e aproape dublu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riana spune:

La 4 ani jumatate si 18 kg, a luat 9 ml la 12 ore.
Doza recomandata de pediatru si confirmata de ORL-ist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Noi doar ce am terminat de luat Zinat pt laringo-faringiat. Avem 2.10 ani si 16kg si am luat 4 ml/12h. Medicament prescris de pediatru.
Sanatate multa.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://lb3f.lilypie.com/rxDAp3.png

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspunsuri! Acum sunt si mai in ceata.

De obicei ii dau doza cum mi se spune. Numai ca dr noastra in ultima vreme e cam zapacita si in fata mea a scos o carte mare de unde a inceput sa calculeze, apoi sa ma intrebe pe mine:"asta ori asta, atata da, nu? aaa,stai ca nu e asa..." E adevarat ca prospectul e cam aiurea dar eu cand am ajuns acasa si am vazut ca 10 ml la 12 ore e doza de adulti, am inceput sa ma indoiesc de doza prescrisa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

pt scrie ca se de 2 ori pe zi
"sau 15 mg cefuroxima/kg de doua ori pe zi"

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ary, dar ce diagnostic a primit copilul tau ? despre ce boala/infectie este vorba ?

daca tu, ca mama, ai senzatia ca ceva este in neregula (ai avut impresia ca dr e cam zapacita si nu e sigura de calculele facute ptr dozaj), ar trebui sa-ti calci pe inima si sa-i dai un telefon medicului care ti-a prescris antibioticul, s-o mai intrebi inca o data care este doza recomandata.

nu uita de protectia pentru flora intestinala (biotics, linex, etc.)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mada

pt scrie ca se de 2 ori pe zi
"sau 15 mg cefuroxima/kg de doua ori pe zi"

Mada, un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004 si cu Rares Daniel 19 dec 2008
Ilinca si Rares

Eu de aici am inteles ca doza care iese se da de doua ori pe zi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

ary, dar ce diagnostic a primit copilul tau ? despre ce boala/infectie este vorba ?

daca tu, ca mama, ai senzatia ca ceva este in neregula (ai avut impresia ca dr e cam zapacita si nu e sigura de calculele facute ptr dozaj), ar trebui sa-ti calci pe inima si sa-i dai un telefon medicului care ti-a prescris antibioticul, s-o mai intrebi inca o data care este doza recomandata.

nu uita de protectia pentru flora intestinala (biotics, linex, etc.)

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Corina, are un streptococ in gat care ar trebui sterilizat. Asa e, ar trebui sa o sun din nou, ma gandeam ca poate nu citesc eu bine prospectul si de asta am vrut sa stiu cum s-a prescris altor copii.

Mergi la inceput