Avocat in zona Munich/ Contract matrimonial
Raspunsuri - Pagina 3
CRYSSAaa spune:
Buna. O sa scriu aici, poate ajutam pe viitor si alte fete.
M-ar interesa, in caz de divort, ce drepturi am. Si daca am exista posibilitatea sa pierd copilul.
Sa presupunem ca in momentul divortului (pun cea mai neagra situatie):
- suntem casatoriti de 3 ani
- avem un bebe de 2,5 ani
- am stat acasa cu copilul 2 ani, timp in care am avut doar indemnizatie de la munca, care nu mi-a permis agonisirea unei sume, ba chiar am cheltuit ce aveam stransi inainte de mutare, deci nu am nici foarte multi bani.
- eu am demisionat de o jumatate de an (aveam un job stabil in Ro) pt a sta cu el si familia in Germania
- actualmente nu lucrez, pt ca nu mi-am gasit job, sau am job pe la 500e
- sper ca o sa stiu germana in 2 ani, dar nu cred ca fluent (asta influenteaza jobul)
- nu am casa si, neavand serviciu, nu pot arata ca imi permit sa platesc singura chirie
- nu am cetatenie
- el e cetatean german, are casa si venit foarte bune in germania, familia- mama care il poate ajuta
Oare ma pot intoarce cu copilu in Ro, chiar daca tatal nu vrea?, In Ro am unde sta, am familia si mi-as putea relua jobul sau mi-as gasi f usor job. Vreau sa zic legal, daca sentinta poate sa imi dea acest drept? I-am propus sotului sa pun in contract, ca in caz de divort, este obligat sa ma lase sa ma intorc cu copilul in Ro si eu nu vreau nimic de la el, dar nu vrea.
Normal, il iubeste si el si nu il vrea departe.
O astfel de prevedere ar fi legala?
Ce obligatii are el fata de mine si copil?
De asemenea, daca semnam un contract in care fiecare ramane cu ce-i al lui, mai are anumite obligatii?
Stiu ca sunt anumite drepturi garantate de lege si orice ai scrie in contract legea primeaza. Care ar fi alea?
Ms anticipat.
25+
andacos spune:
Cryssia,tzi-am raspuns si anterior,tu vei primi o pensie alimentara pentru tine si copil,stabilita in functzie de veniturile lui!
Nimeni nu itzi poate lua copilul,doar pentru ca tu nu ai servici,el trebuie sa va asigure un minim de existentza!Plus ajutoarele sociale!(pe care le vei primi indiferent ca ai muncit sua nu in Germania)
Cu copilul din pacate nu te vei putea intoarce in Romania ,fara acordul lui!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
andacos spune:
Si am sa-tzi mai dau un sfat!Si te rog sa nu ma intzelegi gresit,chiar daca nu-tzi va place ce va urma,intentzia mea e sa te ajut!
Sa-tzi pui intrebari e ok,sa-tzi pui prea multe intrebari,inseamna ca tu simtzi ca ceva nu e asa cum ar trebui sa fie!
Mai bine gindeste-te de 30 de ori,inainte de a face un pas,decit sa trebuiasca sa te gindesti o viatza-ntreaga cum sa iesi din greseala facuta!
Chiar daca e vorba de un copil,daca tu crezi ca nu esti sigura pe tine,nu fa pasul!Ramii unde esti,o sa gasesti o rezolvare cumva!
De asemeni,tot prieteneste te sfatuiesc,sa-tzi faci automat toate documentele romanesti posibile(transcrierea certificatului de casatoriein Romania,precum si certificat de nastere romanesc pentru copil)!Te rog sa intri sa vezi la "In unul sau in doi..."exact genul asta de problema,pe care tu o ridici in discutzie!
Toate cele bune itzi doresc si sa iei decizia cea mai intzeleapta!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Si am sa-tzi mai dau un sfat!Si te rog sa nu ma intzelegi gresit,chiar daca nu-tzi va place ce va urma,intentzia mea e sa te ajut! Sa-tzi pui intrebari e ok,sa-tzi pui prea multe intrebari,inseamna ca tu simtzi ca ceva nu e asa cum ar trebui sa fie! Mai bine gindeste-te de 30 de ori,inainte de a face un pas,decit sa trebuiasca sa te gindesti o viatza-ntreaga cum sa iesi din greseala facuta! Chiar daca e vorba de un copil,daca tu crezi ca nu esti sigura pe tine,nu fa pasul!Ramii unde esti,o sa gasesti o rezolvare cumva! De asemeni,tot prieteneste te sfatuiesc,sa-tzi faci automat toate documentele romanesti posibile(transcrierea certificatului de casatoriein Romania,precum si certificat de nastere romanesc pentru copil)!Te rog sa intri sa vezi la "In unul sau in doi..."exact genul asta de problema,pe care tu o ridici in discutzie! Toate cele bune itzi doresc si sa iei decizia cea mai intzeleapta! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
intelept ai grait!
chrissa, din pacate sau din fericire, ia-o cum vrei viitorul nu-l cunoaste nimeni. tu poti doar sa prevezi cum va evolua casnicia ta, dar garantii si certitudini nu-ti ofera nimeni, nici chiar voi doi unul altuia. asa ca traieste-ti viata si fa tot ce poti ca sa-ti fie bine.
mathilda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CRYSSAaa Buna. O sa scriu aici, poate ajutam pe viitor si alte fete. M-ar interesa, in caz de divort, ce drepturi am. Si daca am exista posibilitatea sa pierd copilul. Sa presupunem ca in momentul divortului (pun cea mai neagra situatie): - suntem casatoriti de 3 ani - avem un bebe de 2,5 ani - am stat acasa cu copilul 2 ani, timp in care am avut doar indemnizatie de la munca, care nu mi-a permis agonisirea unei sume, ba chiar am cheltuit ce aveam stransi inainte de mutare, deci nu am nici foarte multi bani. - eu am demisionat de o jumatate de an (aveam un job stabil in Ro) pt a sta cu el si familia in Germania - actualmente nu lucrez, pt ca nu mi-am gasit job, sau am job pe la 500e - sper ca o sa stiu germana in 2 ani, dar nu cred ca fluent (asta influenteaza jobul) - nu am casa si, neavand serviciu, nu pot arata ca imi permit sa platesc singura chirie - nu am cetatenie - el e cetatean german, are casa si venit foarte bune in germania, familia- mama care il poate ajuta Oare ma pot intoarce cu copilu in Ro, chiar daca tatal nu vrea?, In Ro am unde sta, am familia si mi-as putea relua jobul sau mi-as gasi f usor job. Vreau sa zic legal, daca sentinta poate sa imi dea acest drept? I-am propus sotului sa pun in contract, ca in caz de divort, este obligat sa ma lase sa ma intorc cu copilul in Ro si eu nu vreau nimic de la el, dar nu vrea. Normal, il iubeste si el si nu il vrea departe. O astfel de prevedere ar fi legala? Ce obligatii are el fata de mine si copil? De asemenea, daca semnam un contract in care fiecare ramane cu ce-i al lui, mai are anumite obligatii? Stiu ca sunt anumite drepturi garantate de lege si orice ai scrie in contract legea primeaza. Care ar fi alea? Ms anticipat. 25+ |
cris,
contractul prenuptial de separare a bunurilor inseamna ca tot ce dobandesti tu in timp. casat e al tau si tot ce dobandeste el al lui. el daca are o afacere e bine sa aiba contr. preenuptial pt ca te protejeaza pe tine. in caz de faliment creditorii nu-ti pot lua tie nimic. cer de la el.
in caz de divort el plateste pensie de intretinere la copil, in fctie de salariu. tie nu are cum sa-ti plateasca pensie de intretiner( nici in romania legal nu se poate , decat in an cazuri, femeia e bolnava , nu poate munci etc). daca el vrea e ok, dar legal e m greu- profu meu din facultate zicea- dar asta in cazurile fara contr prenuptial de separare a bunurilor- ca daca femeia a mancat in timp casat beef, dupa divort nu poate manca hamburger. nu prea e caz contr. prenupt. germania are protectie sociala buna- deci in caz de ceva te poate ajuta statul. atat pe tine cat si pe copil. instanta decide in privinta custodiei copil. de obicei sta la mama, tata are dr de vizita si de a lua copil- 1, we pe luna- in fctie de decizia inst. el tb sa respecte decizia inst. daca tu acum esti casnica, chiar daca ai contr el are dr sa te intretina. daca nu o face il poti da in judecata si cere o parte din venituri. pt ca , ca si in orice tara, casnic inseamna contributie . contractele sunt de obicei standarde la notariat. ce te-as sfatui- e sa i ceri sa puna o clauza in contr. ca in caz de divort sa-ti asigure tie dupa divort un anumit venit- ar fi bine sa pui suma, pt ca daca pui un procent, el s-ar putea sa incerce sa evapore veniturile . oricum la copil ii da legea, sa zic asa. daca nici cu asta nu e de acord, atunci de ce te m casatoresti cu el? stati doar impreuna, dar si statul impreuna in germania echivaleaza cam cu o casatorie- in caz de deces tu ai dr de a culege fructele din veniturile lui. vb deschis cu el si spunei ce te ingrjoreaza si vezi reactia lui.
CRYSSAaa spune:
mathilda, ms mult M-ai mai luminat nitel.
andacos, si tu m-ai ajutat,ms si tie... dar am expus cazul posibil pt mathilda pt ca a zis ca e jurist.
Stiu ca mi-ai zis de pensie si unterhalt, dar nu stiam daca mai e valabila in caz de contract.
Fetelor, nu e vb ca nu sunt sigura de ceva. El este tot ce mi-as fi dorit de la un barbat. Inainte sa vina copilul vorbisem de casatorie si mutarea cu el, de planuri samd.
Si am zis DA cu inima deschisa. Asa zic si acum, dar asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa casc ochii la ce semnez.
Cand semnezi un contract, trebuie sa te gandesti cum il vei aplica cand va fi cea mai neagra situatie. Asta mi-a spus-o sotul. Acum rade ca o aplic :))))
Citat: |
citat din mesajul lui mathilda ce te-as sfatui- e sa i ceri sa puna o clauza in contr. ca in caz de divort sa-ti asigure tie dupa divort un anumit venit- ar fi bine sa pui suma, pt ca daca pui un procent, el s-ar putea sa incerce sa evapore veniturile . |
El stie de toate astea. Ii si citesc unele raspunsuri.
I se pare corect ca in caz de divort sa imi asigure un venit minim, tinand cont de faptul ca eu voi renunta la job si voi sta 2 ani acasa. Si eu cred ca o suma fixa e mai ok. Dar vrea sa zic eu cat. :)
In plus, cand am decis impreuna ca voi sta acasa cu bebe 2 ani (vrem 3 copii :))) a zis ca i se pare corect ca in caz de divort sa imi acorde un fel de "despagubire", pt perioada cat am stat acasa cu bebe/ bebii. Pt a compensa faptul ca el poate pune bani de o parte si eu nu.
Ce e nasol e ca nu prea pot sa ma raportez la cat castig si "agonisesc" acum, pt ca venitul din Ro transformat in euro si raportat la Germania e cam irelevant.
Trebuie sa ma uit si cam cat ar fi chiria si cat e salariul mediu.
Oricum, trebuia sa stiu ce drepturi am "by default" si ce e legl si corect sa cer si sa accept.
25+
CRYSSAaa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Si am sa-tzi mai dau un sfat!Si te rog sa nu ma intzelegi gresit... |
Dana , e absolut normal sa crezi ca am dubii, deoarece eu am expus doar gandurile divortului (ca sa explic ce vreau sa aflu).
Decizia sa imi intemeiez o famile cu el e cel mai bun lucru pe care l-am ales in viata. Il iubesc enorm pe omul asta, care pe langa faptul ca este minunat, mi-a daruit un bebe care ne va face si mai "frumosi". Iar el...daca as disparea din viata lui acum, cred ca ar innebuni. Serios...
Despre restul, am scris mai sus ce si cum.
Citat: |
citat din mesajul lui andacos De asemeni,tot prieteneste te sfatuiesc,sa-tzi faci automat toate documentele romanesti posibile(transcrierea certificatului de casatoriein Romania,precum si certificat de nastere romanesc pentru copil)!Te rog sa intri sa vezi la "In unul sau in doi..."exact genul asta de problema,pe care tu o ridici in discutzie! |
Pfuaiii... da, si de asta trebuie sa ma interesez.
Am discutat cu sotul si e perfect de acord. La bebe stiu sigur ca putem schimba certificatul la ambasada. dar de restul...
Trebuie sa transcriu/obtin:
- certificatul de casatorie romanesc
- buletinul meu, cu noul nume
- certificatul de nastere al copilului.
Dupa casatorie, ar trebui sa ma intorc 2 sapt in Ro, daca sarcina imi permite.
Oare merge sa fac toate astea in Ro, pe baza certificatului de casatorie, respectiv certif de nastere, romanesti?
Oare trebuie apostilate?
Ce si unde e ""In unul sau in doi..."? E topic cumva? Ms :)
26+
andacos spune:
Cryssa,intii trebuie s afaci transcrierea certificatului de casatorie in Romania,lucru care dureaza undeva la 3 luni(minimum)!
Nu trebuie insa sa mergi personal pentru asta,pe baza unei imputernciiri facute la ambasada/consulat(asta ca sa nu intimpine probleme persoana imputernicita in Romania)itzoi poate face alta cineva transcrierea!
Abia dupa ce ai certificat de casatorie romanesc,potzi face buletin si pasaport pe noul nume!
Certificatul de nastere al copilului il faci la amsada,nu mai stiu exact dar cred ca pina la 1 an nu platesti sau cam asa ceva!
In rest,itzi doresc tot binele din lume,sa fie asa cum itzi doresti !
edit:aici subiectul
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=171393&nm=A-dat-in-minesal-iert
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
CRYSSAaa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Cryssa,intii trebuie s afaci transcrierea certificatului de casatorie in Romania,lucru care dureaza undeva la 3 luni(minimum)! ... Abia dupa ce ai certificat de casatorie romanesc,potzi face buletin si pasaport pe noul nume! |
Aoelooooo!
Asta inseamna ca in certificatul copilului o sa apar cu numele vechi?
Va avea mama Popescu si tatal Georgescu?
:(
26+
CRYSSAaa spune:
Am vazut ca se face si la ambasada?
Oare la ambasada cat dureaza?
Oare pot sa imi schimb si numele la ambasada, sau numai dupa transcrierea certificatului?
26+