durere de burtica

durere de burtica | Autor: danaionela

Link direct la acest mesaj

Fetitle mele care au 6 ani se plang de dureri de burtica. Am fost cu ele la pediatri ( 3 la numar), le-am facut ecografii si rezultatul a fost ca inafara unor gaze nu au nimic. Nu stiu ce sa mai fac... Una dintre ele se plangea rau de durere de burtica; drept urmare astazi m-am dus din nou cu ea la pediatru. Rezultatul a fost acelasi si drept tratament tot DEBRIDAT si SAB. Mentionez ca nu au baut acidulat si tot ce au mancat a fost gatit proaspat si numai prin fierbere sau la cuptor. Problema este ca aceste dureri persista de o saptamana si le au amandoua ( la una mai pronuntate acuma si la cealalta au fost mai pronuntate saptamana trecuta).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Daca alte cauze au fost excluse, sa nu fie vreo enteroviroza pe care ele o suporta mai bine.
Fiica-mea a avut o astfel de viroza prin noiembrie, si a vomat o sg data, in rest vreo 10 zile durere de burtica si lipsa poftei de mancare. Si eu tot vreo 3 medici am consultat. Toti au zis acelasi licru, viroza usurica. La ultimul pediatru am primit ca tratment Protectis, si dupa prima pastila a inceput sa isi revina.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca_Doina spune:

Si fetita mea cea mare, 2 ani si 9 luni, de ieri a inceput sa se planga de durere de burta. A fost foarte agitata.
Azi noapte a facut febra. Acum are 37,7 (reala).
Nu a vomat, nici nu a facut diaree.
Am vizitat saptamana trecuta o fetita care a avut o forma de enteroviroza.

O fi si la noi asa ceva? Ce as putea sa ii dau sa o mai ajut, in afara de nurofen? La medic putem merge abia dupa ora 14.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Dana aceasi problema o avem si noi cu fetita cea mare (aproape 3 ani). De ceva vreme acuza dureri de burtica, mai exact in zona buricului. Ea a avut si multe viroze si aceste dureri au fost puse pe seama febrei. La inceputul luni a avut niste dureri mai severe care ne-au facut sa mergem la urgente. Acolo am fost tratati cu indiferenta, considerand ca nu suntem un caz de urgenta..ma rog, asta-i alta discutie...apoi la 2 zile am mers la un peiatru in spital..dupa raze la plamani a iesit ca are inceput de pneumonie la plamanul stang, si ne-a explicat ca pneumonia da si dureri de burta...noaptea iar a avut dureri severe de burtica..se trezea si din somn din cauza durerilor de burta.
A trecut pneumonia, dar durerea tot persista, a aparut o viroza si durerea de burta inca o are.. Am ajuns iar la spital, si de data asta i-au facut ecografie, i-au masurat organele, si la fel ca si la fetele tale, in afara de ceva gaze nu apare nimic in neregula. Dar durerea inca acuza... Asa ca, la fel ca si tine nici noi nu stim de la ce ar putea fi durerea..ultimul lucru la care ma gandesc, ar fi ceva paraziti intestinali, si sa ii fac o analiza. Sincer nu stiu ce sfat sa-ti dau ca nici noi nu stim ce sa facem..Sanatate la fete si poate reusiti sa descoperiti cauza durerilor.. poate totusi sunt gaze..

Bella de Stefania si Anna
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdyB spune:

Incercati de la magazinele BIO sa cumparati probiotice naturale (BIOENT) sau ceva asemanator. O simpla raceala poate da la copii dureri de burta deoarece secretiile din gat si din nas sunt inghitite. Acestea afecteaza intestinele. Daca mai adaugam si tratamentele pe care le dam noi (Nurofen, etc), iritatia intestinelor dureaza mai mult.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

si noi suntem in aceeasi situatie, dureri de burtica, am eliminat parazitii intestinali, raceli si mucozitati...eco, consultatii; dr ne-a recomandat sa renuntam la anumite alimente si un sirop pt reglarea sucurilor gastrice, sanzyme; incercam si cu asta si vedem;

Mergi la inceput