Disciplina Religie cls I
Raspunsuri - Pagina 8
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti Baiatul meu care e in clasa I a avut azi religie. "Mami, azi la religie ne-a spus o poveste...Cam urata...Cum l-au omorat pe....am uitat cum il cheama." (sau trebuie sa scriu "Am uitat....") |
Nope. Trebuia sa scrii "am uitat cum Il cheama."
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Nope. Trebuia sa scrii "am uitat cum Il cheama." |
michelle
Anka74 spune:
Al meu, pasionat de geografie, a retinut din lectia de religie de astazi ca actiunea "s-a intamplat undeva pe un deal numit Golgota!"
In plus, au colorat oua in caietul de religie!
michelle-usa spune:
pana la urma am gasit astea:
http://scoli.didactic.ro/materiale-didactice/programa-scolara-pentru-clasa-pregatitoare
http://scoli.didactic.ro/resurse-educationale/invatamant-primar/religie/clasa-1/curriculum
se pare ca se ofera nu numai religie ortodoxa ci si adventista, evanghelica...
michelle
belleane spune:
Asta poate fi luata ca un banc: Vine a mea fata la mine si-mi spune cu lacrimi in ochi: -Mama, noi nu mai coloram la Religie! Deci ora de religie era frumoasa pentru ca faceau desene frumoase. La noi nu am vazut nimic legat de ortodoxie inca in caiete/manuale. De fapt nu le-a zis nici macar sa mearga la spovedanie sau la Inviere.
Laura25 spune:
au venit ai mei azi foarte montati ca luni la 8 trebuie sa fie in clase, ca pleaca toti la impartasit si nu care cumva sa intarzie. Nu stiu exact ce le-a zis doamna educatoare, dar pareau destul de speriati cand am zis ca nu vor merge (Bianca, cu lacrimi in ochi imi spunea ca trebuie, ca nu se poate sa lipseasca! ). Le-am explicat frumos ca nu trebuie, ca vor merge cu bunica la biserica sambata sa se impartaseasca daca vor, dar ca nu sunt obligati sa mearga ca turma la impartasit pe banda rulanta. Le-am spus ca voi intreba educatoarea cand se intorc de la biserica si ii va duce tati un pic mai tarziu, sa ajunga cand se intorc educatoarele. Numai mie mi se par total deplasat incolonarea a 100 de copii si dusul la impartasit ca oile la adapat?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
anda141 spune:
citat din mesajul lui danaionela [ si imi spune ca i-a spus d-na educatoare ca daca face prostii " vine DUMNEZEU si le ia inima", sau ca cei rai " asculta de SATANA", sau alte minunatii de acest lucru. |
Imi pare rau, dar asta nu e religie . Nicaieri in Biblie nu scrie ca Dumnezeu face asa ceva . Mai bine ar scoate materia asta ca nu sunt in stare sa predea ce trebuie.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui anda141 Nicaieri in Biblie nu scrie ca Dumnezeu face asa ceva. |
Da, Dumnezeu va zdrobi capul vrajmasilor Lui,
crestetul capului celor ce traiesc in pacat. [Ps 68:21]
sorana spune:
citat din mesajul lui michelle-usa pana la urma am gasit astea: http://scoli.didactic.ro/materiale-didactice/programa-scolara-pentru-clasa-pregatitoare http://scoli.didactic.ro/resurse-educationale/invatamant-primar/religie/clasa-1/curriculum se pare ca se ofera nu numai religie ortodoxa ci si adventista, evanghelica... michelle |
Probabil in zonele unde populatia majoritara are una dintre aceste religii. In Bucuresti toti profesorii din scoli predau ortodoxism. daca ai o alta religie (acreditata) poti face o cerere in care sa specifici ca al tau copil nu participa la orele de la scoala dar vei veni cu nota de la biserica ta. Si il duci la cursuri de religie la biserica ta si vii de acolo cu hartie cu nota.
Din punctul asta de vedere mie legea mi se pare ok totusi. Iti ofera religia majoritatii si iti permite toate variantele (fara nota pentru atei si nedoritori (sau religii mai purin frecvente) si cu nota pentru cei de alte religii). Nu stiu exact care sunt religiile acreditate dar in mod sigur cele "mari" sunt acreditate. Trebuie sa recunosc ca n-am auzit de scoli/ore/lacasuri de cult pentru Zen Budism de exemplu (in Bucuresti). Ceea ce nu inseamna ca nu exista ....