Retete sanatoase pentru copii sanatosi Editia 2-a

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns EmaSpa spune:

Sarmalute "inzapezite"
Ingrediente:
1 kg de carne tocata amestec(vita+porc)
o cescuta de orez
sare
piper
foi de dafin
cimbru
frunze de vita-de-vie
smanatana
0.5 l de suc de rosii
Mod de preparare :
Se amesteca carnea cu orezul, piperul, sarea, foaia de dafin, cimbrul, apoi se infasoara amestecul in frunze de vita sau foi de varza.Sarmalutele astfel obtinute se pun la fiert intr-o oala cu 1.5 l de apa fierbinte.Dupa o ora se adauga peste sarmale sucul de rosii.
Se fierb cam trei ore, la foc mic.
Se servesc cu smanatana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EmaSpa spune:

Cozonac pufos
Ingrediente :
1 kg de faina
60 de grame de drojdie proaspata
250 grame de zahar
jumatate de litru de lapte
5 linguri ulei
un pahar de unt sau margarina topite
lamaie
rom
vanilie
stafide
rahat
nuca
Mod de preparare :
Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat care se lasa la crescut.
Dupa ce a crescut, se aseaza in tavi de cozonac si se unge pe deasupra cu galbenus de ou(cu ajutorul unei pensule alimentare)si se lasa la cuptor timp de 60 minute, la foc mic.Se verifica din cand in cand daca este copt prin introducerea unui scobitor in mijlocul cozonacului.Daca se ia aluat pe betigas, inseamna ca nu este gata si mai trebuie copt.
Dupa ce se scot din cuptor se pudreaza cu zahar pudra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Ultima zi in care va mai puteti inscrie in concurs!



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EmaSpa spune:

Salata de Boeuf
Ingrediente (trebuie sa fie pastrate la temperatura camerei inainte de a le prepara):
cinci cartofi
cinci morcovi
o telina
doua bucati piept de pasare
sapte castraveti murati
doi gogosari la otet.
Mod de preparare:
Se fierb toate legumele, se lasa sa se raceasca , apoi se toaca marunt.Se toaca si carnea si se amesteca cu legumele.
Maioneza :2 galbenusuri rascoapte+10 galbenusuri crude.
Se paseaza galbenusurile rascoapte si se amesteca cu cate un galbenus crud pana se termina toate cele 10 galbensuri crude, dupa care se adauga cate un pic de ulei si se amesteca cu mixerul incontinuu.Se mai adauga si putina sare si zeama de lamaie.
Se aseaza amestecul de carne si legume pe un platou, i se da o forma, apoi se "inveleste" cu maioneza si se orneaza cu bucati de gogosar la otet, masline taiate felii, frunze de patrunjel, morcov.
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

EmaSpa - Sarmalute "inzapezite"

www.desprecopii.com/Images/Upload/emasa1.jpg" border="0">

EmaSpa - Cozonac pufos

www.desprecopii.com/Images/Upload/emaco.jpg" border="0">

EmaSpa - Salata de Boeuf


www.desprecopii.com/Images/Upload/emasb.jpg" border="0">

Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bdoinana spune:

Buttermilk Pancakes (Clatite pufoase)

Sunt superbe, pufoase, moi - se topesc in gura. Aceasta reteta o folosesc de aproape un an si, intotdeauna, au fost perfecte.
Cantitate: 1 kg (15 -17 bucati)
Grad de Dificultate: usor
Timp de preparare: 30 min
Timp total de pregatire: 25 min

Ingrediente
Lapte batut/Iaurt/Chefir « Tnuva » 1 pah
Oua 2 buc
Unt 2 linguri (unt topit sau ulei)
Esenta de vanilie 1 buc
Faina alba calitate superioara 1 pah
Zahar 2 linguri
Sare 0.25 lingurite (1/4 de lingurita)
Bicarbonat de sodiu 0.5 lingurite (jumatate de lingurita)
Praf de copt 1 lingurite

Pasi de urmat
Intr-un vas, se cerne faina cu sarea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Se amesteca bine.
Intr-un alt vas, se amesteca laptele batut Tnuva cu ouale, zaharul, untul si esenta de vanilie.
Se omogenizeaza bine aceasta compozitie.
Se adauga amestecul de faina peste cel de lapte batut, oua, etc.
Se amesteca foarte usor, asa ca aluatul sa nu formeze cocoloase de faina - se lasa 15-20 de min. in repaus.
Cu o lingura umezita in apa, se iau portii de aluat si se pun intr-o tigaie de tip teflon, unsa cu putin ulei.
Se rumenesc bine pe ambele parti ; focul trebuie sa fie mediu.
Se scot clatitele pe farfurie, acoperita cu servetele, care au rolul de a absorbi uleiul din ele.
Se servesc calde sau reci - cu gem, smantana, finetti sau orice alte creme preferate. Aveti “l’embarras du choix"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bdoinana spune:

Cheese - cake cu fructe si bezea
Ingrediente
250 grame de biscuiti
50 grame de unt topit

Crema
4 galbenusuri
160 grame de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
3 linguri cu varf de amidon alimentar (Dr. Oetker)
450 ml. de lapte
1 lingura rasa de gelatina granulata
250 grame de crema de branza clasica - Hochland
fructe proaspete sau din compot (in cazul de fata, piersici din compot)

Pentru bezea
4 albusuri
4 linguri de zahar
Mod de preparare
Pentru inceput, dam biscutii prin masina de tocat sau ii fragmentam cu blender-ul, apoi, topim untul. Odata topit, amestacam untul cu biscuitii sfaramati. Framantam si obtinem, astfel, aluatul pentru cheescake. Punem compozitia intr-o forma de tort cu inel detasabil, acoperind fundul si urcand aprox. 2-3 cm si pe pereti, presand foarte bine. Se da la rece pentru 30 de minute.
Intre timp, pregatim crema pentru cheese-cake:
Se inmoaie gelatina in 2-3 linguri de apa. Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi, adaugam amidonul. Amestecam pana la omogenizare. Punem laptele la incalzit, il turnam peste compozitia de galbenusuri, amestecand continuu. Vasul se transfera pe foc mic si se fierbe, amestecand, in permanenta, pana cand se ingroasa bine, apoi se trage de pe foc. Adaugam branza de vaci, in crema fierbinte. Mixam pentru a obtine o crema fina, in care se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana la dizolvarea completa. Peste blatul din biscuiti, deja intarit, se aseaza fructele, apoi, stratul de crema semifluida si se da amestecul, imediat, la rece.
Pregatim spuma din albusuri:
Albusurile se bat spuma, ferm, se adauga zaharul si se continua actiunea pana la formarea unei bezele consistente, iar granulele de zahar s-au topit complet. Se adauga, lingura cu lingura, bezeaua deasupra cremei. Pentru un aspect mai elegant a cheescake-ului, spuma se poate flamba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bdoinana spune:

MUSCHI DE VITA CU LEGUME
Secretul unui muschi de vita la gr#259;tar const#259; în alegerea c#259;rnii. Dac#259; ne dorim o carne fraged#259;, s#259; se topeasc#259; în gur#259;, mai ales, pentru cei care apreciaz#259; o friptur#259; de vit#259; în sânge, alegem mu#537;chi de vit#259; maturat. Carnea de vit#259; se matureaz#259; natural, în timp (cea mai bun#259; carne de vit#259; se consum#259; între 28 #537;i 34 de zile dup#259; sacrificarea animalului). În urma procesului de maturare, se ob#539;ine o carne fraged#259;, cu un gust intens. Un mu#537;chi de vit#259; la gr#259;tar devine, astfel, un festin culinar, iar carnea î#537;i p#259;streaz#259; propria arom#259;.
Ingrediente:
Doi dovlecei, trei rosii, doua vinete potrivite, o salata verde, cateva (6-8) frunze de varza alba, 4 frunze de varza rosie, ulei sare, piper, suc de lamaie, doua legaturi de ceapa verde, putin marar proaspat.
Mod de preparare:
1. Se pun toate legumele pe gratar. Vinetele si dovleceii taiate pe lung, in felii subtiri, rosiile intregi, frunzele de varza intregi, dupa ce au fost unse cu putin ulei.
2. Se spala si se aseaza intr-un bol mare salata (fragmentata), se adauga ceapa taiata rondele.
3. Se taie feliile de vinete si de dovlecei in doua sau in trei (ele raman pe gratar cateva minute). Se ruleaza, in forma de sul, funzele de varza si se taie cat se poate de fin (varza se lasa pe gratar, la jar, zece minute, pana cand se coace pe ambele parti). Se adauga peste salata.
4. Se dau prin razatoare rosiile coapte. Se adauga sare, piper, sucul de la o lamaie si putin ulei. Se toarna dressing-ul peste salata si mararul, tocat fin. Se amesteca, usor, si se serveste.
Sfat (optional)
Salata poate fi inlocuita cu frunze de spanac sau se poate elimina, adaugandu-se in locul ei, o legatura de sparanghel. Firele de sparanghel raman pe gratar 10-15 minute.
Dupa dorinta, se pot adauga felii de branza si bucatele de paine prajita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oramona spune:

Hristos a Inviat!
M-am gandit sa trimit si eu cateva retete, sunt delicioase, sanatoase si mai mult dulci:
Tort de mere
Se alege un vas in care se va coace blatul, apoi se curata de coaja si seminte atatea mere cat sa se umple forma aleasa. Dupa ce merele sunt pregatite se caramelizeaza 4-5 linguri de cazar in functie de cat de mare e forma si se unge cu zaharul ars forma. Se aseaza merele peste zahar unul langa altul, se umplu cu dulceata(e pun de gutui sau visine) si pe deasupra pun un o lingurita de unt. Se baga merele la cuptor pentru a se coace si intre timp facem blatul. Se separa 5 oua, galbenusul il frecam cu 200 g zahar pana se topeste acesta , iar albusul il batem spuma. Apoi incorporam cu grija albusul in crema de galbenus si adaugam si faina amestecata cu un praf de copt, eu pun aproximativ 250 g faina si un plic de praf de copt, cat sa nu fie nici foarte moale dar nici tare aluatul. Cand merele s-au inmuiat , turnam aluatul pentru blat si dam la cuptor pentru copt. Pentru a fi sigure ca blatul e copt il incercam cu o scobitoare. Cand in scoatem il rasturnam pe un platou unde il lasam pana a doua zi, blatul se va insiropa cu siropul de la zaharul ars si mere. Tot a doua zi , dupa ce blatul e rece si insiropat il rnam cu frisca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oramona spune:

Ciuperci umplute cu legume si cus-cus
Se spala cam 700g ciuperci albe champignon, eu am umplut o tava de cuptor si se rup coditele. Se curata doi ardei grasi si se taie feliute mici , o ceapa, un morcov mare, ceapa verde, 2-3 rosii si 150 g sunca de pui. Legumele, coditele de la ciuperci si sunca de pui se pun la calit intr-o lingura de ulei de masline si un sfert de canita de apa. Separat de pun la fiert 50g cus-cus. Cand legumele s-au inmuiat se adauga 3-4 linguri de cus-cus si se amesteca bine, cu acest amestec se umplu ciupercile , se pun in tava pe hartie de copt si apoi presaram peste ele cascaval ras. Se lasa la cuptor cam 15-20 min cat sa se faca si ciupercutele.

Mergi la inceput