Se poate rupe operatia?
De 2 luni tin regim si fac abdomene si mers pe bicicleta.am ajuns sa fac,in medie,500 de abdomene pe zi,200 ziua si 300 seara.am simtit acum ceva timp o usturime in partea stanga,la operatia de cezariana,dar a doua zi mi a trecut.aseara am facut cele 500 de abdomene seara,ca ziua n am avut tp.fac serii de cate 50,cu 2 min pauza intre ele.spre final am simtit ca ma doare in partea stanga,exact in zona operatiei,dar nu m am oprit pana n am terminat.durerea persista si azi,inclusiv cand tusesc sau merg,e senzatia aia de usturime pe interior,exact ca dupa operatie.mentionez ca am 2 operatii de cezariana,iar de la a doua au trecut 3 ani si 10 luni.e ok sa fac si azi abdomene sau pot pati ceva?
Raspunsuri
marius spune:
Tu ai auzit ca in general extremele nu duc la nimic bun? Vorbesc asa in principiu - consulta un medic.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
histamina spune:
nu inteleg de ce nu ai intrebat dr inainte sa te apuci sa faci asemenea exercitii, la cantitate ma refer.
conteaza enorm daca ai fost o persoana sportiva inainte. cat sport ai practicat inainte sa de apuci de asemnea exercitii?
daca nu ai mai practicat niciun sport, s-ar putea sa ai nevoie de gimnastica medicala, de recuperare!
eu personal, dupa ani de sport de performanta,de catarat, nu ma incumet la asa un program!
bird70 spune:
De la ultima operatie au trecut mai mult de 3 ani? Cum sa se rupa?
Mai probabil ti-ai intins vreun muschi. Las-o mai usor cateva zile si apoi poti reveni la programul pe care il ai.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
monalac spune:
Multumesc pt raspunsuri.n am facut niciun sport,ba din contra,la ambele sarcini am stat numai in pat si in spital.
histamina spune:
draga mea,
si cand te apuci de un sport,o faci treptat.
nu te apuci in doua luni sa cuceresti Everestul.
incetul cu incetul.
cristoiu spune:
Daca s-ar rupe ai avea niste dureri groaznice, nu doar o usturime. De asta nici nu se face epidurala la maxim la VBAC, ca sa simti daca se rupe.
Si la fel zic si eu, dupa 3 ani cum sa se rupa? Si eu cred ca faci prea mult. Cu abdomenele trebuie sa o iei treptat sa cresti numarul, nu asa, in 2 luni nu aveai cum sa cresti de la 30 la 300. Si esti sigura ca le faci corect?
eimotto spune:
Eu am avut un granulom de fir de la prima operatie de cezariana (prima cezariana a fost orizontala, a doua a fost verticala si dupa ce l-au scos pe bebe mi-au curatat prima op insa se pare ca nu bine). Cert este ca dupa inca un an granulomul s-a refacut, nu era mare, juma de nuca, si nici nu ma durea. Fiind un pic mai grasa nici nu se prea vedea . M-am apucat de sport si eu - bicicleta +abdomene - nu in cantitatea mentionata de tine. La un moment dat am simtit usturime, am continuat. A doua zi la fel. A treia deja a inceput sa mi se umfle granulomul. Cert este ca s-a tot umflat zona si era din ce in ce mai dureroasa, am ajuns la dr care mi-a spus ca probabil s-a spart (cel putin asa am inteles eu) si s-a inflamat toata zona. Mi-a dat antibiotic ca sa se "stranga" si dupa 10 zile m-a operat si m-a curatat bine. Nu mi-a spus daca a existat o legatura directa intre sport si ce mi s-a intamplat...
XIO spune:
Se poate ca tansa uterina, adica cicatricea aia de la uter sa fie extrem, extrem de subtire, sau chiar rupta si tu facand efort cu o presiune intraabdominala mare sa simti disconfort acolo. Asta se vede la eco, asa ca daca ai drum la ginecolog poti intreba daca s vede ok uterul.
Se poate sa ai o intindere musculara, caz in care TREBUIE sa faci o pauza.
Si eu am patit ceva d genul, faceam 500 de abdomene o data pe zi, iar cand am schimbat sala m-am aruncat la un aparat la care iti puneai greutati. Si am facut acolo ca apucata, cu greutati asa de mari incat faceam doar maximum 5 abdomene pe serie. Am inceput sa simt o durere ca o jena cand le faceam, si continuand exercitiile, durerea a aparut si in repaus. Long story short, aveam o discreta dehiscenta a muschilor abdominali din cauza presiunii intraabdominale care aparea cand faceam exercitiile.
Se poate sa fie si asta. Orice ar fi, trebuie pauza.