Se poate rupe operatia?

Se poate rupe operatia? | Autor: monalac

Link direct la acest mesaj

De 2 luni tin regim si fac abdomene si mers pe bicicleta.am ajuns sa fac,in medie,500 de abdomene pe zi,200 ziua si 300 seara.am simtit acum ceva timp o usturime in partea stanga,la operatia de cezariana,dar a doua zi mi a trecut.aseara am facut cele 500 de abdomene seara,ca ziua n am avut tp.fac serii de cate 50,cu 2 min pauza intre ele.spre final am simtit ca ma doare in partea stanga,exact in zona operatiei,dar nu m am oprit pana n am terminat.durerea persista si azi,inclusiv cand tusesc sau merg,e senzatia aia de usturime pe interior,exact ca dupa operatie.mentionez ca am 2 operatii de cezariana,iar de la a doua au trecut 3 ani si 10 luni.e ok sa fac si azi abdomene sau pot pati ceva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Tu ai auzit ca in general extremele nu duc la nimic bun? Vorbesc asa in principiu - consulta un medic.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

nu inteleg de ce nu ai intrebat dr inainte sa te apuci sa faci asemenea exercitii, la cantitate ma refer.

conteaza enorm daca ai fost o persoana sportiva inainte. cat sport ai practicat inainte sa de apuci de asemnea exercitii?

daca nu ai mai practicat niciun sport, s-ar putea sa ai nevoie de gimnastica medicala, de recuperare!

eu personal, dupa ani de sport de performanta,de catarat, nu ma incumet la asa un program!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

De la ultima operatie au trecut mai mult de 3 ani? Cum sa se rupa?

Mai probabil ti-ai intins vreun muschi. Las-o mai usor cateva zile si apoi poti reveni la programul pe care il ai.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

Multumesc pt raspunsuri.n am facut niciun sport,ba din contra,la ambele sarcini am stat numai in pat si in spital.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

draga mea,
si cand te apuci de un sport,o faci treptat.
nu te apuci in doua luni sa cuceresti Everestul.
incetul cu incetul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Daca s-ar rupe ai avea niste dureri groaznice, nu doar o usturime. De asta nici nu se face epidurala la maxim la VBAC, ca sa simti daca se rupe.

Si la fel zic si eu, dupa 3 ani cum sa se rupa? Si eu cred ca faci prea mult. Cu abdomenele trebuie sa o iei treptat sa cresti numarul, nu asa, in 2 luni nu aveai cum sa cresti de la 30 la 300. Si esti sigura ca le faci corect?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Eu am avut un granulom de fir de la prima operatie de cezariana (prima cezariana a fost orizontala, a doua a fost verticala si dupa ce l-au scos pe bebe mi-au curatat prima op insa se pare ca nu bine). Cert este ca dupa inca un an granulomul s-a refacut, nu era mare, juma de nuca, si nici nu ma durea. Fiind un pic mai grasa nici nu se prea vedea . M-am apucat de sport si eu - bicicleta +abdomene - nu in cantitatea mentionata de tine. La un moment dat am simtit usturime, am continuat. A doua zi la fel. A treia deja a inceput sa mi se umfle granulomul. Cert este ca s-a tot umflat zona si era din ce in ce mai dureroasa, am ajuns la dr care mi-a spus ca probabil s-a spart (cel putin asa am inteles eu) si s-a inflamat toata zona. Mi-a dat antibiotic ca sa se "stranga" si dupa 10 zile m-a operat si m-a curatat bine. Nu mi-a spus daca a existat o legatura directa intre sport si ce mi s-a intamplat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Se poate ca tansa uterina, adica cicatricea aia de la uter sa fie extrem, extrem de subtire, sau chiar rupta si tu facand efort cu o presiune intraabdominala mare sa simti disconfort acolo. Asta se vede la eco, asa ca daca ai drum la ginecolog poti intreba daca s vede ok uterul.

Se poate sa ai o intindere musculara, caz in care TREBUIE sa faci o pauza.

Si eu am patit ceva d genul, faceam 500 de abdomene o data pe zi, iar cand am schimbat sala m-am aruncat la un aparat la care iti puneai greutati. Si am facut acolo ca apucata, cu greutati asa de mari incat faceam doar maximum 5 abdomene pe serie. Am inceput sa simt o durere ca o jena cand le faceam, si continuand exercitiile, durerea a aparut si in repaus. Long story short, aveam o discreta dehiscenta a muschilor abdominali din cauza presiunii intraabdominale care aparea cand faceam exercitiile.
Se poate sa fie si asta. Orice ar fi, trebuie pauza.

Mergi la inceput