Sezatoarea canadiana (219)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

mie personal partea cu trimisul bagajelor mi s-a parut scumpa. cea mai buna varianta pt mine a fost sa le trimit prin firma de cargo/shipping
ultima data cand am plecat din tara in aeroport era 10-15 euro pt fiecare valiza sa fie ambalata in plastic. iar liniile aerine din cate stiu te taxeaza pt fiecare valiza separat, iar greutatea maxima trebuie sa fie de 23kg.(30 kg daca le trimiti la cargo). airfrance spre exemplu iti permite o valiza gratis, a doua o platesti 75 euro, iar urmatoarele cate 200 euro fiecare (limita fiind de 23kg la fiecare).
eu am plecat din dublin, dar am trimis toate bagajele (si nu erau putine deloc, pentru ca am vrut sa-mi trimit inclusiv bicicleta de apartament :D) cu transport maritim (cca 500 euro pt 2,3m cubi, indiferent de greutate) si aerian 5,5euro/kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena.elena spune:

Am gasit trolere la 70 lei bucata, nu ma risc cu alte materiale mai subtiri,astea sunt de 75 inaltime dar am 3 si de 82 parca. Prin OIM plecam ,da, inca nu am inceput bagajele sa am idee cat imi trebuie dar cred ca voi lua 9 daca trebuie dupa ce preturi am vazut la mobila si alte cele care ne trebuie, nu las nimic acasa din ce pot sa aduc...oricum e gratis...:)
Fetelor daca auziti pe cineva care vinde/doneaza mobila, electrocasnice etc dati de stire, noi vom sta in Cote-des-neiges, am renuntat la Anjou, suntem mult mai aproape de centru, deja am inchiriat apartamentele

Mergi la inceput

hmmm, suna interesant....
cum de poti lua 9 geamantane gratis? ce fel de bilete aveti?
eu mai am de trimis destul de multe lucruri din romania si nu m-ar deranja sa le trimit gratis :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_elena spune:

Buna!
Ati depus dosar de emigrare pe partea franceza? Intreb deoarece dorim si noi sa depunem actele dar pe partea engleza...si nu credeam ca dureaza atat de mult formalitatile

Citat:
citat din mesajul lui _carmen

O primavara frumoasa va doresc!
ziki, se pare ca mai ai de asteptat...Veti avea nevoie de multa rabdare.... Noi suntem un pic mai avansati, am avut interviul in decembrie, am depus dosarul 2, acum asteptam formularele medicale...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui zmotocel

hmmm, suna interesant....
cum de poti lua 9 geamantane gratis? ce fel de bilete aveti?
eu mai am de trimis destul de multe lucruri din romania si nu m-ar deranja sa le trimit gratis :D

Eeee, e un bilet special Luat prin OIM, cu British, e un bilet care se acorda odata in viata,la prima emigrare, pret foarte bun si fiecare persoana are voie sa ia 3 bagaje de cala a cate 23 kg, cate un bagaj de mana tot de 23 kg si cate o geanta de laptop . deci in total noi care suntem 3 persoane, putem luat 23X12 kg!

Mergi la inceput

merci mult de raspuns. pot sa intreb si ce e OIM?
eu "oficial" emigrez la anu.... asa ca mi-ar prinde bine :)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui zmotocel

merci mult de raspuns. pot sa intreb si ce e OIM?
eu "oficial" emigrez la anu.... asa ca mi-ar prinde bine :)
Organizatia Internationala pentru migratie, cand pleci scrii/suni acolo si te info ei pt bilete :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Elena.elena cat a durat la voi de la analizele medicale pana la primirea invitatiei la viza?

Eu am un an de dosar 2, 2 luni de la medicale si tot nimik...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _carmen spune:

dana_elena, da, am depus doarele pe partea franceza. Am inteles ca e mai scurt pe partea engleza, e bine daca va incadrati pe lista lor de meserii.
elena.elena, mai aveti putin si plecati, drum bun si integrare cat mai usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumir spune:

Citat:
citat din mesajul lui TOMALAVINIA

Elena.elena cat a durat la voi de la analizele medicale pana la primirea invitatiei la viza?

Eu am un an de dosar 2, 2 luni de la medicale si tot nimik...

Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)

O sa-ti raspund eu caci Elena e sora mea si plecam impreuna.
Analizele medicale le-am facut in 16 ianuarie iar pasapoartele cu viza le-am primit in prima saptamana din aprilie.ar fi cam 3 luni de la analize la viza.

Stefan- 3 ani si 8 luni

CSQ- 5 aprilie 2011
Analize medicale 16.01.2012
Asteptam viza....

Mergi la inceput