Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (6)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Din cate stiu, Raluca a intervenit la timp.
Aici cred ca se diferentiaza doua cazuri. Exista copii care au probleme medicale si carora mi se pare corect ca medicul sa le dea avizul "de gradinita" inca un an. Pe de alta parte exista copii absolut ok (cu acumulari normale pt varsta lor, fara probleme logopedice..) dar pe care parintii ar vrea sa-i mai tina inca un an la gradinita. De ce? Inclin sa cred ca din comoditate si in aceste cazuri mi se pare nedrept fata de copil sa primeasca avizul medical fals de neincepere a scolii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Uite ca mie varsta copilului nu-mi permite sa-l mai tin un an la gradinita, dar mi s-a parut mai de porc sa merg sa-mi fac viza de flotant decat sa-l mai fi tinut la gradinita un an. Si uite asa una nu pot face ca nu-l pot da la scoala la 8 ani jumate, alta n-am putut-o face ca mi-a fost intr-un fel, asa ca si scolile cu cate o clasa de 15 copii pe generatie trebuie sa le frecventeze cineva.
Fomalhauti, eu nu cred ca a fost mai bine decat in alti ani. Poate te referi doar la Goethe, dar personal cred ca anul asta a fost test pentru parinti si l-au trecut cu brio, in sensul rau, cel putin in bucuresti chiar foarte multi. Trist.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

asa ca si scolile cu cate o clasa de 15 copii pe generatie trebuie sa le frecventeze cineva.

Androix Bijoux

Androix, de spui ca vor fi 15 copii in clase? Asa te astepti sa fie la scoala unde ai inscris tu copilul, sau e "metaforic" vorba de clasa pregatitoare pe care multi parinti au incercat sa o evite?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

PAi exact de asta ma plangeam si eu 2-3 posturi mai devreme. Ca scoala de care apartinem noi singura grupa pregatitoare are pana in copii inscrisi (deocamdata, este adevarat).
Parerea mea

Mergi la inceput

Teoretic, o scoala care nu are copii inscrisi e clar o scoala cotata prost. Vorbesc de orasele mari. Pana la urma, buna sau nu, aceasta inscriere a aratat valoarea fiecarei scoli (din prisma parintilor).
Usorlili, daca scoala ta e aproape de 194 zau ca ar trebui demisa conducerea, evaluat corpul profesoral (dat afara cine nu e ok, pastat cine e) si comasata cu 194.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Ma tem ca nu se vor lua masuri si ca in cativa ani va ramane cate o clasa pe generatie.

Mergi la inceput

Astea nu sunt exceptii ca sa fie rezolvate radical cu demiterea corpului profesoral. Si cine sa vina in locul lor? Hai ca incepem sa vorbim discutii, treaba e imputita, iar problema scolilor cotate prost de catre parinti nu e cauza ci efectul.

Citat:
aceasta inscriere a aratat valoarea fiecarei scoli (din prisma parintilor)

parerea mea e ca a aratat si valoarea parintilor.

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Nu neaparat. Parintii s-au adaptat sistemului. E ca in natura: specia care nu se adapteaza...pateste ca dinozaurii .
Nu am zis sa demitem corpul profesoral. Trebuie demisa conducerea si evaluat corpul profesoral. Nu toti sunt "prosti". Poate chiar directorul demis e un profesor foarte bun dar fara veleitati manageriale - ramane profesor. Ce e bun trebuie pastrat si ar trebui comasat dpdv conducere si corp profesoral, cu functionare in doua cladiri. Se asigura spatiul si se face si o reducere bugetara daca exista doar o singura conducere .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Teoretic, o scoala care nu are copii inscrisi e clar o scoala cotata prost. Vorbesc de orasele mari. Pana la urma, buna sau nu, aceasta inscriere a aratat valoarea fiecarei scoli (din prisma parintilor).
Usorlili, daca scoala ta e aproape de 194 zau ca ar trebui demisa conducerea, evaluat corpul profesoral (dat afara cine nu e ok, pastat cine e) si comasata cu 194.

Anya

Da Anya, tu ai dreptate, dar ma gandesc ce intrebari este in minte parintilor ce au deja copilul inscris la o scoala cu perspectiva de a ramane 12-15 copii in clasa, adica in plus de multeleeeeeee intrebari pe care ni le punem toti legat de aceasta clasa pregatitoare. Nu e nebunia de la 194 cu n-shpe clase, dar nici in regula nu este sa nu completezi macar o clasa. Si perspectiva unor schimbari...iar e neplacut, adica ai inscris copilul la o scoala, dar iata ca peste un timp te pandeste o schimbare, scoala se desfiinteaza, muti copilul (desigur se muta si cei 11-13 colegi), dar unii copii reactioneaza mai bine la schimbari, iar unii copii chiar sunt afectati de schimbare si trece timp pana se adapteaza.
Deci din acest punct de vedere(clase care reusesc sa "adune" doar jumatate de efectiv, perspectiva de comasare cu alta clasa, alta scoala...) chiar ii felicit pe parintii care s-au orientat catre scolile renumite. Asta apropo de marea mea dilema "de ce atatea mutatii pe langa scoala 11".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anya

Nu neaparat. Parintii s-au adaptat sistemului. E ca in natura: specia care nu se adapteaza...pateste ca dinozaurii .

Anya

Pai de ce ne tot scolim odraslele daca tot dupa legea junglei traim? Ce tot vrem sa-i invatam pana la urma?

Nimic personal, sa nu mi-o iei in nume de rau. Ma descarc si eu aici. Pentru mine, un dinozaur pe cale de disparitie, mai e mult pana departe. Dar am rabdare pana in etapa a IV-a.

Androix Bijoux

Mergi la inceput