Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (6)
Raspunsuri - Pagina 10
nicolstoy spune:
In primul rand va salut.
Nu am mai dat pe aici de f f multa vreme, dar acum arde...
Suntem si noi in nefericita situatie de a trebui sa ne inscriem la pregatitoare in scoala si as vrea sa va intreb daca ati auzit de cazuri in care copii au fot amanati medical...nu handicap sau alte nebunii de acest gen.Pe vremea mea , adica prin 83 se practica amanarea de acest gen, cand era inscrierea obligatorie la scoala la 6 ani.
Eu personal am sunat la "tel verde" si i-am intrebat ce se intampla in cazul in care copilul primeste aviz negativ de la medicul de familie. Raspunsul a fost : ramane in gradinita.
Bafta tuturor si sa fie asa cum isi doreste fiecare pentru copilul lui.
diana_jors spune:
nicol, iti spun sincer ca mie astazi la inscriere nu mi-au cerut avizul de la medic, si nici nu am vazut sa trebuiasca bifata pe undeva in aplicatie existenta acelui aviz... asa ca nu stiu cat conteaza.
nicolstoy spune:
Ideea e sa duc la gradinita avizul respectiv ca sa mi-l mai tina un an.
O mare porcarie cu grupa pregatitoare in scoala, mai ales ca nu au cadre didactice, nu au spatii, nu au...nu au , dar vor sa aplice peste noapte o lege. Iar noi inghitim si asta ca multe altele din pacate.
mamavlad spune:
Na belea! Alta gaselnita. Am tot auzit de mutatii false, etnii germane false.....acum au aparut avizele medicale false. Forumul asta o fi adevarat????
Fomalhauti spune:
Concedii medicale false, prelungire de CIC pentru copil cu handicap fara handicap, retete false....
Dar de ce vorbim doar despre probleme legate de copii?! Munca la negru, declaratii de venituri false si mai ales evaziune fiscala (de exemplu daca cineva cumpara de la vanzatorii din parc jucarii fara bon se cheama ca a facut evaziune fiscala)
Nu, forumul asta nu e tocmai adevarat, am constatat si eu. Cei mai multi nici macar nu mai observa ilegalitatile pe care ei sau altii le fac, li se pare chiar normal sa dea o spaga la doctor ca sa primeasca o rezerva mai buna sau sa fie consultati de un medic din spital (normal medicii din spital, cu exceptia medicului de garda, se ocupa de pacientii internati, nu de cei "din afara"). Cei mai multi cumpara fara probleme de la diverse persoane fara sa primeasca un bon, nu cer bon nici instalatorului, nici psihologului si nici nu le trece prin cap sa declare daca au angajat o menajera sau o bona.
Dar aici, pe forum, ne place sa ne dam corecti si scandalizati de tot ce fac altii, ilegal, imoral...Adica unora le place. Eu nu am inteles niciodata care este scopul userului XYZ sa obtina admiratia forumului in conditiile in care nimeni nu cunoaste de fapt persoana din spatele numelui "de forum" XYZ. (O, haideti sa ne amintim si cum se cer si se dau voturile la concursurile de pe forum. Adica, noi intre noi...)
Fomalhauti spune:
Cu riscul de a turna gaz pe foc: anul asta a fost mai bine decat in alti ani. Daca va amintiti, au fost pe forum povesti cu persoane care s-au dus in prima zi legala de inscriere la o scoala si li s-a spus ca nu mai sunt locuri.
Da, s-au facut porcarii dar mai putine decat in anii trecuti. Adica macar a fost loc pentru cei care chiar stateau in apropierea unei scoli si doreau scoala respectiva.
Sa ne mai amintim ca persoane care s-au dus sa isi inscrie copiii la scoli si gradinite au fost intrebate unde lucreaza si invitate "sa faca o sponsorizare".
Nu s-a rezolvat totul; nu stiu daca se va rezolva, e clar ca cea mai mare parte a populatiei nu doreste asta. Dar totusi anul asta niste persoane fara posibilitati "de sponsorizare" au putut sa-si inscrie copilul la scoala de langa casa.
RalucaCostiurin spune:
O parere:
Inainte de a da verdicte, mai bine ne-am intreba CE a determinat-o pe colega de forum sa se gandeasca la solutia cu amanarea medicala; pentru un copil cu un grad mai mic de maturitate decat cel specific varstei - nu neaparat dpdv cognitiv, cat ca nivel al comunicarii si calitate a socializarii, sau poate cu probleme logopedice - orice an inainte de inceperea scolii este pretios dpdv achizitii, orice schimbare (si clasa 0 va fi o schimbare!) aduce perturbari. Daca aveti curiozitatea sa scotociti forumuri ale cadrelor didactice - invatatori - veti vedea ca sunt expuse cazuri in care au fost lasati copii repetenti intr-a 1-a spre a li se da o sansa: in anul repetat au devenit suficient de maturi incat sa faca fata cu succes cerintelor. De acord, e un exemplu extrem. Mai obisnuit este ca elevul prea necopt sa fie catalogat ca slab si nedisciplinat si sa isi poarte eticheta niste ani in sir. Sincer, decat asa o perspectiva mutilanta, mai bine solutia cu amanarea medicala - cu pretul sacrificarii principiilor si a constiintei imaculate.
Celena2 spune:
Cand vor fi afisate listele nominale cu copiii inscrisi intr-o clasa si mai ales cand vom afla numele invatotarelor? Sf. et.IV sau in toamna?
MIRCLAU spune:
RALUCA ma mira ce spui pt ca eu am vorbit cu o invatatoare si mi-a spus ca in primii 3 ani nu au voie sa ii lase repetenti si asta e vorba neoficiala de la minister ,si mai ales in primul an pe care ei il considera "de acomodare"
diana_jors spune:
Citat: |
citat din mesajul lui RalucaCostiurin O parere: pentru un copil cu un grad mai mic de maturitate decat cel specific varstei - nu neaparat dpdv cognitiv, cat ca nivel al comunicarii si calitate a socializarii, sau poate cu probleme logopedice - orice an inainte de inceperea scolii este pretios dpdv achizitii, orice schimbare (si clasa 0 va fi o schimbare!) aduce perturbari. [/url] |
Al meu chiar a fost/e cu probleme logopedice, dar am inceput logopedia in toamna trecuta, si inca nu e "perfect". Chiar nu e recomandat sa astepti cu probleme logopedice pana la adanci batraneti, e recomandat sa intervii cat mai devreme (ideal intre 4-5 ani). Asa ca eu personal, pentru partea asta, nu sunt de acord cu tine. Cu cat ajunge mai tarziu cu probleme logopedice, cu atat ii va fi mai greu - Alex incepuse sa aiba probleme sa identifice sunetele din cuvant, si daca ajungeam asa in scoala era grav. Solutia optima nu este sa amani scoala, ci sa intervii cat mai devreme sa rezolvi problema.