experiente mistice - (6)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar
Analogia cu 'faca-se voia ta, precum in cer asa si pe pamant' mi se pare cateodata cruda. Daca stau si ma gandesc cum traiesc unii oameni, exemplu Africa, sau unii copii care sunt molestati sau nascuti cu probleme, imi pun mari intrebari in legatura cu relatia pamant-cer. Am putea spune ca fiecare copil se naste cu o anumita karma si unii se nasc in Africa....nu stiu ce sa zic....mi-e greu sa accept acest lucru ca fiind voia lui Dumnezeu sau 'doar' o karma.rugaciunea spune clar, precum in CER asa si pe PAMANT. in cer este armonie, este pace, este iubire neconditionata...revarsare de LUMINA, LUMINA DIVINA!
rugaciunea nu spune , precum pe pamant, asa si in cer!
omul trebuie sa munceasca, sa ajunga la aceasta imparatie a cerului, si munca mistica este iubire, iertare, devotie, daruire...
fiecare suflet, fiecare ego isi creaza propia realitate! nu este absolut nimeni responsabil pentru ce isi face omul cu mana lui. pamantul este o "scoala".oamenii se nasc acolo unde spiritual, energetic, mistic au lasat o lectie mistica neterminata din vietile anterioare.

precum in cer asa si pe pamant, este o rugaciune adresata DOMNULUI, ca sa nu lase sufletele de pe pamant in pierzania vointei egoului, si sa coboare LUMINA, PACE, IERTARE, IUBIRE NECONDITIONATA DIN CER, PE PAMANT... prin inimile oamenilor, prin viata...daca oamenii nu isi deschid inimile si creierele sa primeasca aceste "energii inalte" cum spune IrisM, inevitabilul in suferinta este si va fi o realitate continua.
cere si ti se va da. rugaciunea deschide cupa de grail,inima omului, catre cer, pentru ca omul, in stare de receptie, sa primeasca semnul divin, prin gest de viata, de la traire pana la fapta fizica.pentru a vedea-citi-simti mesajul , mentalul-ecranul trebuie mentinut in pace...nu bruiat de mesajele obsesive ale egoului in functie de amprenta emotionala a experientei.
vegherea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

3x3, depinde care ne este punctul de plecare, adica cum definim cerul. Pamantul il cunoastem, traim pe el, este ceva palpabil si real.

Cerul poate sa insemne pt fiecare om altceva. Daca vrem ca pamantul sa fie ca cerul prin noi oamenii, atunci cerul nu este ceva palpabil, tastbar, pe plan fizic. Daca cerul este iubire, lumina divina, acel cer este deja in noi, noi copiii (creatia lui Dumnezeu): Prin energiile inalte facem contact cu cerul lui Dumnezeu, adica al nostru. Si schimbarile au loc prin noi, prin faptele noastre, asa cum spui si tu. Adica asa inteleg eu relatia cer-pamant, faptul cum ne raportam noi la energiile inalte care stau ascunse in noi. Si la fel as putea spune ca daca cerul este in noi, relatia este reciproca, adica noi putem influenta cerul datorita faptului ca noi avem cerul in noi dar nu il abordam cu iubire, lumina divina samd. Numai in cazul in care cerul exista ca dimensie abstracta, departe de noi , pe care noi nu o putem atinge, atunci as putea spune ca relatia este una top-down. Dar intrebarea este, daca este asa....Ce este cerul?

Daca cerul este universul, adica dimensia pe care o cunoastem si o putem masura ca fiind infinita atunci se schimba datele problemei. Daca vrem sa schimbam pamantul cu puterile energetice ce ne stau la dispozitie si pe care le putem accesa prin mai multe metode, atunci inseamna ca universul ni le da pt ca ele exista si in universul fizic. Dar in acest univers (cer) nu este numai iubire, lumina samd. E chiar neprietenos, as putea spune.

Cand oamenii se roaga ca lucrurile sa fie ca in cer (univers), atunci ma gandesc ca nu vor cutremure, inundatii, secete si alte chestii care nu depind direct de om. Prin rugaciune ne rugam la Dumnezeu sa aiba grija de planeta noastra. Ceea ce nu se intampla, in mod sigur, asta o stim cu totii. Am putea spune ca cutremurele si tsunami si alte dezastre sunt 'pedepse' de la Dumnezeu. Dar atunci cerul nu mai este unul abstract, deci ce se intampla aici pe pamant, sigur se intampla si in cer (univers). Pt ca noi ne rugam ca lucrurile sa fie pe pamant asa cum sunt in cer. Lucruri pe care noi nu le putem influenta.

Despre faptul ca pamantul este o scoala, asta da, sunt de acord. Aici trebuie sa ne formam spiritual, cu toate ca sunt guri care spun ca formarea spirituala se continua si dupa moarte, in conditia de nefiinta. Despre faptul ca fiecare se naste acolo unde trebuie sa isi implineasca misiunea spirituala, nu sunt asa de sigura. Cred in karma, in actie si reactie dar nu sunt inca convinsa de 'pedeapsa' de a fi nascut in Africa sau intr-o familie care abuzeaza copii sexual sau fizic.

Am citit odata pe siteul unei doamne mediu din Romania care spunea ca are contact cu spiritul lui Ceausescu. Ea spunea ca singura ispasire a pedepsei pt el ar fi nasterea lui ca eschimos. Ca Dumnezeu de fapt nu vrea sa il ierte dar daca noi toti ne rugam pt iertarea lui, asta ar fi singura lui posibilitate. De atunci nu mai prea cred in karma in felul acesta. Nu toti copiii de eschimosi au fost dicatori sau criminali in masa. Mi-e greu sa cred acest lucru. Este absurd. Sunt convinsa ca exista eschimosi fericiti care nu gasesc ca viata lor este grea.

Il voi citi si pe Steiner, nu am ajuns sa ii citesc cartile despre karma. In schimb, relatia cer-pamant, eu nu o consider asa de simpla.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar
Il voi citi si pe Steiner, nu am ajuns sa ii citesc cartile despre karma. In schimb, relatia cer-pamant, eu nu o consider asa de simpla.

Mai bine l-ai citi pe Rene Guenon.Este fascinant, te asigur!Este mai riguros si a trecut prin ...multe initieri, !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

B.nica, thanx pt tipp! Am citit repede pe wiki despre acest Rene. Eu, recunosc ca nu auzisem de el. Pare intr-adevar interesant. Mai ales mi-a atras atentia o carte numita 'Puncte de vedere despre ezoterismul islamic #537;i taoist': Taoismul in general m-a fascinat cel mai mult pana acum. Deci, numai timp sa amMergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar
Taoismul in general m-a fascinat cel mai mult pana acum.

Fritjof Capra.
www.tehnica.ro/produse.asp?colectie=Taifas&offset=16" target="_blank">Tradus foarte bine in romana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Capcaun, chiar ca esti plin de surprize Uite o contributie constructiva la subiect. Suna interesant, exact gandirea care ma atrage, stiinta combinata cu ezotericul.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irisM spune:

Amonar, exista o discrepanta in viata oamenilor intre ceea ce sunt ei in esenta, felul in care actioneaza pe pamant si ceea ce doresc ei de la legatura lor cu Dumnezeu. Daca discrepanta asta ar disparea atunci s-ar schimba lumea. Adica eu sunt picatura de DUmnezeu in esenta mea dar fac abstractie de asta, actionez in directia opusa legilor universale si divine, si cer ca Dumnezeu sa-mi dea ce vreau, pace si liniste, cand eu de fapt creez dezastru. Sigur ca rugaciunea e buna, cere sa implineasca Dumnezeu ce eu nu pot, dar nu pot cere sa faca Dumnezeu ce eu nu vreau sa fac. Adica eu nu ma schimb, produc in continuare negativ la orice nivel si in orice situatie, pai undeva starea asta se contorizeaza. E vorba aia..cum iti asterni asa dormi. Ii invatam pe copiii nostri asta, dar noi nu aplicam. Normal ca ai luat nota proasta daca n-ai invatat, cand inveti iei 10. Dar noi insine suntem in situatie de repetentie.

Eu cred cu tarie ca ne nastem unde trebuie si ca traim ce trebuie. Pai hai sa vedem, daca e sa credem in reincarnare. Daca nu credem e mai greu de inteles, fiecare isi explica cum vrea. Dar daca exista reincarnare, ce va trai omul care a violat, ucis, urat, badjocorit, cel care si-a mutilat copilul, soacra care si-a terorizat nora zeci de ani, in viata urmatoare? Sa ne uitam la extremisnul religios. Barbati pentru care femeia sau propriul copil e doar un obiect cu care poate face orice, pe care o bate, o violeaza si o omoara cum noi aruncam gunoiul afara. Ce generaza omul asta la nivel energetic global si cum va fi viata lui urmatoare, daca el si-a infomentat si violat copilul zeci de ani.

Eu cred ca femeia aia cu Ceausescu a foacut o afirmatie in care ea a crezut. Daca mie mi se pare eronata asta nu insemana ca prin afirmatia ei a desfiintat o idee. Ideea ramane pana la urma inteleasa de fiecare in parte in felul lui, prin experienta si trairea lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

IrisM, in principiu eu spun exact acest lucru despre rugaciune. Ca rugaciunea in sine nu ajuta daca noi nu credem in faptul pt care ne rugam. Si ca in princpiu, self-empowerment se poate atinge prin mai multe metode. Bineinteles ca rugaciunea poate fi pt multa lume o parghie care duce la self-empowerment.
Dar eu cred ca numai prin rugaciune sincera se pot activa acele energii inalte care exista in noi si univers. Dar la fel cred despre meditatie si alte forme de self-insight.

Nu stiu exact ce ai vrut sa spui cu exemplele date de tine cu referire la reincarnare. Nu gasesc 'logica' exemplului. Probabil vrei sa spui ca faptasii se vor naste in locuri mai putin prietenoase in viata urmatoare?

Ideea reincarnarii, dupa cate stiu eu, este ca faptasul devine victima si victima, faptas. De aceea nu sunt inca eu lamurita. Pt ca daca stam sa gandim asa, atunci cei care sunt omorati, molestati si alte chestii nasoale, au fost si ei faptasi in viata anterioara. Deci nu ar trebui sa ne fie mila de ei. Si de faptasi la fel, ar trebui sa le dam dreptate si sa nu-i judecam. Aceasta 'regula' mi se pare ca duce la o gandire periculoasa. Stiu ca se poate 'rupe' lantul cauzei-efect prin iertare si iubire dar problema e ca omul nu este constient de viata lui anterioara. Cel putin marea majoritate.


Va atasez aici un exemplu de self-empowerment in domeniul sanatatii.

http://www.youtube.com/watch?v=hWVKqb4GOpg


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irisM spune:

Sigur, asa cred si eu ca numai prin sinceritate in starea de rugaciune si meditatie poti sa treci de pragul materiei. Insa eu voiam sa trec putin dincolo de asta. Ma refeream la discordanta care se gaseste in lume si in fiecare individ in parte, care produce efectele catastrofale de care vorbeai putin mai inainte. Voiam sa spun ca rugaciunea e importanta si are un mare impact, dar nu e totul. Nu atata vreme cat noi inca alimentam prin gandirea si actiunile noastre tocmai ceea ce generaza catastrofele. Trebuie ca fiecare dintre noi sa gasim o metoda care ni se potriveste sa reusim sa ne identificam cu picatura de lumina, sa intelegem ce parte din ceea suntem noi in momentul de fata vrem sa fie EU.

Da sigur, asta am vrut sa spun, ca eu prin ceea ce fac, gandesc, spun imi generez viitorul. Ce sadesc aia culeg mai devreme sau mai traziu. Daca am ucis, am violat, am urat, am blastemat n-am produs nimic altceva decat ceva negativ, o energie daca vrei sa-i spui asa. Pe care eu pot s-o platesc in viata asta sau o pot duce dupa mine. In viata urmatoare, daca e sa credem in ea, mi se vor da exact circumstantele ca eu sa inteleg ce-am facut si sa pot sa echilibrez, sa "consum" ceea ce am generat in trecut. Tocmai pentru ca eu nu-mi mai amintesc, situatiile care mi se vor da ma vor ghida spre intelegere. Si atunci eu personal am doua cai, sa-mi plang de mila si ma cred batuta de soarta, sa dau vina pe altii sau sa incep sa caut sa inteleg de ce mi se intampla asta.Pentru ca raspunsul e intotdeauna in mine si in propria mea existenta. POate ca nu e intotdeauna inversarea rolurilor intre victima si calau, dar cu siguranta ca daca am ucis mi se va da sansa sa inteleg ce inseamna panica, disperarea, violenta, durerea fizica.

Logica noastra nu intotdeauna e aceeasi cu cea divina. Exista acel bine in rau si rau in bine. Doar ca noi judecam nu dupa ce ne foloseste noua sa evoluam, ci dupa ce vrem noi sa obtinem in viata asta. Dumnezeu nu ne va da niciodata ce cerem dar nu ne e folositor sau spre binele nostru. Daca noi n-avem bani si cerem bani, nu avem nu pentru ca Dumnezeu e nedrept si pe noi ne-a sarit la numaratoare, ci pentru ca probabil avem ceva de invatat si de reglat la nivelul banilor. Daca cerem, cu sinceritate si Dumnezeu ne da cum vom mai putea noi intelege ce trebuie sa intelegem. Lipsa pe care o simtim e chiar masura "problemei" noastre. Iata binele din rau.

Atitudinea fata de victma si criminal nu cred ca tebuie sa se faca atat de radical. Cred ca numai sentimentul de compasiune poate rezolva situatia. Sigur ca nu le poti da dreptate, nu poti aproba niciodata asa ceva, dar nici de judecat nu stiu daca e drept. Pentru ca numai Dumnezeu stie de ce se intampla ceva. Acuma stii cum e, cand e vorba de altii e mai usor, dar cand e vorba de tine sau cei apropiati e mai greu de acceptat. E greu sa gasesti taria sa-l ierti pe cel care ti-a violat sau omorat copilul. Sincer spun ca nu stiu cum mi-as scoate camasa. Da' la teorie's buna.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

ce ziceti de DUMNEZEU? nu trebuie decat rugaciune! iar informatia este de "prima mana"!

am avut un vis...care sigur, este mai mult decat un vis.

revin


Mergi la inceput