Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (213)
Raspunsuri - Pagina 4
Lorich spune:
Neata!!
Am avut un weekend cu stat afara, dar numai afara!! Parctic am intrat in casa doar ca sa mancam si sa dormim! O fumoasa surpriza primavara asta!
Inais sper ca sunteti ok azi, urat virus...apetitul lasa-l, va reveni el!
stefany nu ne ocolesc deloc belelele, dar macar sa fim noi sanatosi, nu?
Ylari da, iti dau dreptate. se face tam-tam, dar in realitate e un bla bla cu alaptarea, am experimentat asta in euroclinic. toate bune, dar..."suplimentul", "glicemia", "greutatea" si m-am trezit ca eu, cu sanii plini de colostru ii indesam Anei in bibe pe gat. "Noroc" ca copilul s-a pus pe varsat, probabil era prea satula, eu la bb2 am avut f mult colostru de la inceput (Ana a supt o ora, cu laptic curgand din colturile gurii, dupa cam o ora de la nastere). Eu le-am zis alora ca eu ma mulg si arunc, sa nu indrazneasca sa-i dea altceva ca fac scandal mare. Si ne-au lasat in pace. Dar, vb lui Inais, depinde de spital, la CF2, la Robert, nu aveam, el urla si asist nu voiau sa-i dea supliment, ma puneau sa le arat sfarcurile, si cica "ai colostru"...in final i-au dat un pic de LP cu seringa.
Tu trebuie sa fii ferma, sa arati ca ai incredre in tine, ca stii ce faci, ca bebe poate sta la san cat vrei/vrea, oricum...chiar si daca primeste LP in maternitate, nu e sf lumii sau al alaptarii. Va fi bine, o sa vezi, la bb2 merge totul mai lin. Totul!
Va pup, o saptamana minunata!!
YLARI spune:
Lori, Doloress sincer din suflet va multumesc ptr sfaturi!
Hai ca va dau muuuuulte ca io una sunt zombie! Nu a sazut sub 38 deloc azi noapte dar am lasat-o asa ca nu urca. De dimi tot 38,0 i-am dat nurofenul acum e bine dar normal ca nu papa...
Asta e, ne facem noi mari. Ziua e mai usor oricum. Bb mic toata noaptea s-a baldacait in burtik.
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
gabitzam spune:
Ylari, si Raducu meu ne-a facut program ultimele doua nopti, cu febra undeva intre 38.6 si 39.5. Am aplicat metodele cunoscute, antitermice, sosete cu otet, etc. Ii scadea in final. Pe timpul zilei ziceai ca e bagat in priza. L-a lasat aseara spre culcare, dimineata zici ca era ca nou, s-a sculat de la 6:30 si plin de chef.
A facut si un episod de kkceala, banuiec ca tot o manifestare a virusului.
O sunasem si pe doctorita lui cand era in febra sambata, ne-a zis sa punem o fiola de algocalmin in 400ml de apa si sa-i dam din cand in cand apa din aceea. Si ne-a zis si ea ca e o viroza uratica, multi copii sunt "atinsi" in perioada asta.
YLARI spune:
Gabita, aoleu si voi ? Si mie mi-a zis la fel medicoverul ca e o viroza rea. La noi toata casa e bolnava, eu destul de usor, probabil ma tin vitaminele prenatale pe linia de plutire.
Sanatate multa tuturor, sa ne rasfatam si noi in soarele primaverii, nu inchisi in casa ca bolnavii!!!
Pup mult pe toate fetele!
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
Luminel spune:
'neatza, fetele!
In primul rand sanatate multa bolnaviorilor: Eva, Raducu, si cine mai era
Cristi mai tuseste dar nu asa rau, m-am impacientat degeaba!
Ieri am stat si noi vreo 4 ore afara, nu mai puteam de picioare...
si la 7 cand am ajuns acasa, a adormit fii-mea intr-un minut pe canapea (si eu care n-o mai culcasem de pranz, in ideea ca obosest afara si apoi adoarme mai devreme noaptea), s-a trezit la 8 si tot la 12 ne-am culcat
Ylari, eu zic sa nu incepi acum alt stres cu alaptatul; daca poti si ai lapte, si-i ajunge lui bebe, eok; daca nu, nu e nicio tragedie!
eu n-am avut lapte la Cristi, abia la 4-5 zile s-au desfundat canalele; m-au pus si la pompa electrica si degeaba! normal ca i-au dat LP copilului, ce era sa faca , sa-l tina nemancat pana oi avea eu lapte! apoi am inceput sa-i dau si san, dar nu-i ajungea si inevitabil lua si biberonul; pana la 2 luni asa am mers, intai lapte matern apoi completare biberon; la 2 luni deja abia mai curgea lapte asa ca am intarcat-o! si n-a fost nicio tragedie: pot sa spunca Cristi a fost si este mai rezistenta decat alti copii alaptati pana la 2 ani (am exemplul cumnata-mii, care l-a alaptat pe fii-su pana la 2 ani si...si mai mereu era bolnav)
asa ca asta cu alaptatul eu zic ca nu e chiar asa cum se tot face tam-tam! parerea mea! nu are rost sa te stresezi inutil!
Doloress, pup nasucul Kevinutzului! sper ca nus-a lovit chiar as de rau! wow, 3 limbi stie Patrick!!! vezi?! avantajul unei societati multiculturale! bravo!!!
Stefany, multumesc! bafta cu stagiul!
Aly, ce faci?
ma tot tin sa va intreb: voi ii cremuiti pe copilasi pe fata? zilnic? cu ce le dati?
Cristi are niste brobonele incolore in jurul nasului
de la ce ar putea fi? si cu ce as putea sa-i dau?
Simonix spune:
Neatza fetele
Mi- un sooomn :) Dupa asa weekend agitat, gata, ne-am revenit la normal, iar stam in casa ca la hotel. Vine vara
Ylari - ma bag si eu la discutii de alaptat Eu sunt exemplul ala cu "factori externi", cred ca i-am avut pe toti : bebe prea mic, nu stia ce sa faca cu tzatza, nu avea fortza, s-a imbolnavit imedia si era leguma, san cu mamelon ombilicat - oricum, mie mi s-a parut departe de "natural" toata faza asta cu alaptatul. Incurajare am avut o tona, spital pro alaptare, consultatni fara numar la patul meu, lupte seculare sa il facem pe Robert sa ia sanul - acum cred ca si asta a marit oleaca stresul meu si a contribuit la esec Cum eram si eu cu pata pusa, m-am muls 6 luni si l-am hranit pe Robert cu laptele meu, dar ... sincera sa fiu nu stiu cat a meritat
La bb2 nu ma voi stresa, in nici un caz nu mai bag pompa 6 luni, daca nu doreste, nu reuseste singur, asta este. Si eu stiu copii pe LP care sunt super sanatosi si normali si destepti, si atahsati de parinti, deci chiar nu inteleg de ce m-as simti vinovata ca nu am alaptat. Oricum la un bb2 nu mai ai timp sa te pigulesti atata cu pompa, eu la Robert eram practic legata de aparatul ala, pe cand acum nu as mai avea energie sau timp. Cat despre comod - e de 1000 de ori sa pregatesti un bibe decat sa te mulgi. Si nici macar prin comparatie cu sanul nu mi se pare super smecherie sa mufezi un copil in loc sa dai bibe - eu am avut mereu la indemana bibe, nu am sterilizat, daca nu am avut sa incalzesc, in deplasari, a baut la temperatura camerei, e vorba de un minut in care pregatesti totul, oricunde ai fi, in masina, pe strada, acasa, deci chiar nu vad de ce s-ar lamenta unele fete ca "ce greu e sa dai biberon". Ca sa nu mai zic ca biberon poate sa ii deie si taica-su cand tu stai la sueta cu fetele la cafea.
Deci chiar fara stres trebuie abordata problema, eu nici macar nu mai ctesc despre alaptare, voi vedea cand o iesi piticul, daca se va putea, ok, cateva luni va merge asa, pana pe la 6, cand va incepe cresa, in rest, daca va fi capos ca Robert, avem LP si sanatos sa fie. Am mai zis eu, la mama nu exista LP cand era ea bebelush, si a crescut cu zeama de taratze, caci erau saraci rau, nu puteau da lapte pt copii. Si are o varsta acum, e sanatoasa, mai sanatoasa decat altii de varsta ei, nu a avut probleme majore de sanatate, e plina de energie. Asa ma oftic ca la Robert m-am simtit super vinovata ca nu i-am dat san ... Pffff... ce mi-a stricat mie primele luni faza asta, ce fraiera !
Na ca am zis-o, fug la munci
Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ (9+)
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
YLARI spune:
Lumi noi folosim uleiurile de pe elemental.ro La Eva folosesc uleiul de cocos dar nu o dau pe fata ci doar pe picioare, mi se pare ca are pielea uscata pe picioare.
Eu ma demachez cu apa micelara si apoi ma ung cu ulei de argan - miroase cam naspa dar cica e antiaging si pana acum sunt multumita.
Pe burta ma dau cu ulei de migdale dulci.
Sunt f multumita, mi-am luat si apa de trandafiri - tot angiaging si tare mi-a placut.
Simonix nu pot sa spun ca sunt stresata de alaptat doar ca imi doresc foarte tare sa alaptez mai mult decat la Eva, la care desi nu am avut ragade, nu am avut nimic, am renuntat ca fraiera. Ma gandeam numai ca daca ai un start prost e mult mai greu, dar aveti dreptate, nu e chiar asa o drama de mare daca o sa primeasca si niste LP in maternitate, vedem noi. E bine ca totusi nu voi mai avea binevoitori pe langa mine.
Pupici
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Alysh spune:
Fetelor, va pup! O saptamana minunata va doresc!
Uff, saptamana asta iar va fi mai plina. Maine sunt la o conferinta,d eci lipsesc. Dar incercs a tin pasul. Acum , recunosc am citit pe superdiagonala pt ca am de lucru....
Si noi am avut un weekend minunat, am stat muult, muuult afara, ne-am jucat, distrat, facut planuri de viitor
Hei, si eu intru in clubul anxioaselor, cu ganduri aiurea si imaginatie bogata. Nici nu vreau sa dau exemplu de ce-mi trece prin cap, si eu tot ganduri cu oameni dragi, copiii mai ales
Pt ca m-ati intrebat, strabunica s-a descurcat bine cu Luca vineri. Sotul bonei a murit pt ca era hipertensiv si nu tinea deloc regim. 55 de ani, saracul!
Lumi, eu doar la mare ii creia o pauzasc, in rest deloc. Nu stiu ce ar putea fi bubitele Cristianei. Daca persista iti pot recomanda o doctoritza dermatolog buna, tanara, simpatica.
Laurita, ce faci?
Ma intorc la lucru dar va urmaresc
Luminel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui YLARI Lumi noi folosim uleiurile de pe elemental.ro La Eva folosesc uleiul de cocos dar nu o dau pe fata ci doar pe picioare, mi se pare ca are pielea uscata pe picioare. Eu ma demachez cu apa micelara si apoi ma ung cu ulei de argan - miroase cam naspa dar cica e antiaging si pana acum sunt multumita. Pe burta ma dau cu ulei de migdale dulci. Sunt f multumita, mi-am luat si apa de trandafiri - tot angiaging si tare mi-a placut. Simonix nu pot sa spun ca sunt stresata de alaptat doar ca imi doresc foarte tare sa alaptez mai mult decat la Eva, la care desi nu am avut ragade, nu am avut nimic, am renuntat ca fraiera. Ma gandeam numai ca daca ai un start prost e mult mai greu, dar aveti dreptate, nu e chiar asa o drama de mare daca o sa primeasca si niste LP in maternitate, vedem noi. E bine ca totusi nu voi mai avea binevoitori pe langa mine. Pupici YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA POZE Mami de Eva scumpa Si Lucas Mathias Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot |
Ylar, am intrat putin pe site-ul ala; suna bine dar... dar mi-am prins urechile
tu cum folosesti uleiurile alea? asa pur si simplu? sau le diluezi in ceva? fie-ti mila si de o nestiutoare ca mine!
YLARI spune:
Lumi, eu le folosesc ca atare, ptr ca pot fi folosite asa, unele se folosesc doar in combinatie cu alte produse de pe site-ul acela, eu nu m-am complicat.
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias