Nu pot sa uit!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

acum 2 ani as fi spus ca oamenii nu se schimba nicodata.
dar nu e adevarat. se schimba. unii in bine si chiar la 60 de ani. dar trebuie sa-si doreasca asta si trebuie sa li se ceara explicit toate lucrurile.
am mai invatat si eu cate ceva. de exemplu ca nimic nu se subintelege, totul trebuie exprimat. "nu merg singura la ikea, vreau sa mergem impreuna sa ne uitam dupa mobila".

de aia am intrebat daca il mai iubesti.
numai tu poti raspunde la asta si numai tu poti deosebi lipsa de iubire de nemultumirea creata de neimplicarea lui. dupa ce ai sa pui tot pe categorii, ai sa hotarasti. tot tu, noi maxim putem pune intrebari ajutatoare.

poate ma insel, dar de la distanta pari cam incrancenata si nemultumita. incearca sa vezi lucrurile din afara, sa te uiti la voi amandoi si sa vezi cum sunteti. si, daca el e dispus si te iubeste si tu la fel, incepeti schimbarile.
dar exprimati-va deschis. si bucurati-va de orice mic succes.
si ascultati-va reciproc. s-ar putea sa constati surprinsa ca si el are ceva de comentat.

ti-as mai sugera sa iei lucrurile un pic mai usor. mai relaxat adica. si cu umor. si ... che sera, sera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

ah, si fii pozitiva si realista.

adica bucura-te de lucrurile bune. de ex, nu "a mers cu mine la scoala de fason" ci "a mers cu mine la scoala".

si incearca sa te gandesti si sa ceri numai lucruri realiste. adica omul se poate schimba, dar cu limite. daca a fost un lenes incomensurabil, acum poti spera sa fie un pic harnicutz, dar nu furnica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

De fapt ce voiam sa zic, in cuvinte mai putine este sa fii atenta, ca nu se stie dc vei fi mai fericita dupa divortz, s-ar putea sa fii si mai nefericita. Nu privi divortul ca un fel de pedeapsa aplicata sotului, care in ciuda faptului ca tu l-ai iertat dupa trauma pe care ti-a produs-o, ceea ce a insemnat enorm pt tine, tot nu este cu totul pentru familie si te lasa sa duci totul in carca. S-ar putea ca solutia mai buna ar fi aceea pe care ti-o zise NUN, sa te detasezi putin de el si sa gandesti mai pragmatic, cum ti-ar fi tie mai bine, practic, nu cum sa ii fie lui mai rau. Nu te focusa pe faptul ca e nedrept ce ti se ofera si meriti mai mult. Meriti mai mult, dar iti poti oferi singura mai multa fericire. Divortata cu 3 copii nu cred ca arata prea luminos pe viitor dpdv romantic si tot.

Corect si realist.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Ilia, sunt cupluri care au trait o viata impreuna : 20...50 de ani. Tu crezi ca in toti acesti ani, totul a fost perfect, ca nu a existat minciuna si prefacatorie intre cei doi, la un moment dat ? Sau ca nu s-au distantat unul de altul, ori, cel putin unul, a fost dezgustat de celalalt ?

Incearca sa faci diferenta intre lipsa de iubire si lipsa de comunicare.

Gandeste-te realist la ceea ce va asteapta, pe tine si pe copii, dupa despartirea de tatal lor.

Sunt f putini barbatii, dispusi sa se implice la modul serios, intr-o relatie cu o femeie cu 3 copii. Si chiar daca ai gasi, acesta probabil va vrea si el un copil al lui. Si daca nici acea relatie nu va functiona, ce faci ? O iei de la capat cu 4 copii, singura ?

Sunt de acord cu ceea ce ti-au scris NoUserName si Ruxij.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

off, Doamne.. m-am gindit si eu de 1000 de ori la tot ce mi-ati scris. stiu ca nu va fi coada la usa mea, iar, allinta, eu alt copil nu mai fac, in niciun caz. nici cu el, daramite cu altul. si ce mi-a scris buli e ff adevarat.

nu stiu cum naiba sa fac sa accept nedreptatea! nu stiu cum sa fac sa ma uit la el si sa zic ca e barbatul meu, pt ca nu scap de imaginea celeilalte linga el. nu stiu daca ma poate intelege cineva care n-a trecut prin asta...si nici nu stiu cum sa va explic mai bine.. de cind am aflat cat a durat relatia aia nu fac decat sa-mi amintesc ce faceam eu atunci cand el mintea. toate momentele importante sunt umbrite de amintirea asta. de ex, nu pot sa-mi amintesc cu drag de nasterea celui mic, fara sa-mi aduc aminte ca, de fapt, el se gandea la ea, in timp ce statea in sala de nasteri cu mine... nu stiu daca ma intelegeti...si poate n-ar trebui sa ma gandesc la asta, cum a zis buli, poate ar trebui sa zic "da, dar a stat cu mine acolo si m-a tinut in brate cat imi facea doctorita epidurala si m-a ajutat sa merg cu stativul de perfuzie la baie.."
dar nu pot, mama ei de treaba, ca mi se pare ca era fals in tot ce facea!

Mergi la inceput

De ce nu discuti toate acestea cu el ?

Eu, in locul tau, as considera ca am iesit invingatoare, nu invinsa.

Mai ales ca el si-a recunoscut greseala si iti cere iertare.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Allinta are dreptate, toate astea trebuie sa i le spui lui. Daca el vrea casnicia cu tine, trebuie sa inteleaga toate astea, trebuie sa fie sincer pina la capat si trebuie sa faca schimbarile pe care tu le simti necesare, asa la 180 de grade. Probabil ca si tu va trebui sa faci schimbari illia, nu doar el. Incearca sa asculti si partea lui, ce si-ar dori el imbunatatit in relatia voastra.

Pe bune, chiar pare ca nu comunicati deloc unul cu altul. El si-a cerut oarecum scuze, tu le-ai acceptat tot oarecum, tot oarecum ati tcut mai departe si el s-a schimbat tot oarecum, asa cums-a gindit el ca poateai vrea tu, nu cum stie ca ai vrea. Da, la virsta asta chiar trebuie sa stii sa spui ce vrei, nu te mai juca de-a ghicitul. Nici tu nu poti ghici ce e si a fost si va fi in mintea lui, nici el in a ta. Chiar nu poti sti ce a gindit el in timp ce te ducea la baie cu epidurala infipta in coloana, nici ce gindeste acum. Speculatiile te pot duce la concluzii si alegeri gresite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

De fapt ce voiam sa zic, in cuvinte mai putine este sa fii atenta, ca nu se stie dc vei fi mai fericita dupa divortz, s-ar putea sa fii si mai nefericita.

Eu as face o diferenta intre suferinta si nefericire. Suferinta exista si dupa o nastere, dar nu neaparat nefericire, de obicei invers.
Observ ca oricate discursuri si lupte se duc pentru "egalitatea femeii", cand vine vorba de viata, toate sfaturile se indreapta catre subordonarea fericirii noastre fata de un barbat!
Se dau sfaturi cu nemiluita cum sa inghiti mai bine umilinta si cum sa o uiti. Asta este! Si nu o sa vina printul pe cal alb! Cine are nevoie de el?! Si de ce sa nu vina la urma urmei, pentru ca nu vi s-a intamplat voua?
In tarile "vestice" se casatoresc oameni cu cate trei copii fiecare.
Ilia, orice se poate cu ajutorul lui Dumnezeu si cu putin curaj din partea ta. Eu nu vreau sa dau nici un sfat, dar as vrea sa te incurajez din perspectiva unei alte experiente decat taci si inghite ca o sa-ti fie si mai rau fara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99

nu stiu cum naiba sa fac sa accept nedreptatea! nu stiu cum sa fac sa ma uit la el si sa zic ca e barbatul meu, pt ca nu scap de imaginea celeilalte linga el.

Cui pe cui scoate! Daca poti si te tin balamalele, ia un amant!

Oricum, casnicia asta nu mai e ca la inceput, neintinata. Tu te simti ranita si pe buna dreptate. Macar plateste-i cu aceeasi moneda. Dupa aceea, vei analiza situatia de pe picior de egalitate, fiecare a facut un pas in afara drumului drept. Poate ca te vei simti razbunata si dupa aceea vei privi altfel viitorul fata de sotul tau. Sau poate ca-ti vei da seama ca nu-l mai iubesti deloc si-ti pierzi definitiv vremea cu el.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99
Vorbim nu despre o relatie pasagera, antrenata de hormoni nelinistiti, acolo as mai fi putut sa inteleg si sa accept un moment de slabiciune.. vorbim de o relatie, in toata regula, de mai bine de 2 ani.... Timp in care eu eram corecta, responsabila, mama pentru doi copii si-l nasteam pe al treilea..

Ilia, tu stii cate femei isi dovedesc lor insele ca viata lor conteaza, implicandu-se intr-o relatie cu un barbat "luat" si cu copii acasa ? Sunt femei carora nu le pasa cat sufera mama copiiilor si copiii; ele vor barbatul care este al alteia, doar din orgoliu. De aceea ti-am si scris ca eu m-as considera invingatoare, fiindca el s-a intors la tine si, de atunci, iti cere iertare pt suferinta pe care v-a provocat-o, tie si copiiilor.

Daca il mai iubesti, ii poti cere sa va casatoriti si sa incheiati un contract prenuptial, privitor la consecintele adulterului.

allinta

Mergi la inceput