Stomatita si ganglioni - urgent!!!

Stomatita si ganglioni - urgent!!! | Autor: ramiha

Link direct la acest mesaj

Buna, vreau sa va intreb daca s-a confruntat cineva cu problemele noastre si ce ati facut.

De vineri seara fetita mea de 5 ani a facut febra, si avea un mic ganglion sub barbie, in dreapta. O durea gatul si o ustura putin interiorul gurii.

De atunci pana azi: gurita toata o ustura si i s-a umflat pe dinauntru, incat dintisorii abia se vad din gingii, i-au aparut cateva afte, are buzele foarte umflate, temperatura nu mai are (cel putin asa arata termometrul), dar se comporta ca si cum face febra (manutele si piciorusele reci, frison, moleseala).

In plus, ganglionii i s-au umflat cat nucile, si are mai multi, si gatul continua sa o doara.

Am mers de atunci la 4 medici, dar nimeni nu i-a dat un diagnostic concret. Ultimul ei diagnostic e de amigdalita... desi eu sunt convinsa ca este cu totul altceva.

Va rog daca a trecut cineva prin experiente asemanatoare sa imi spuna. Azi o duc iar la doctori, dar pana atunci am mare nevoie de un sfat. M-am saturat sa-i vad cum ridica din umeri.

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Diana mea a avut pana acum 5-6 episoade de stomatita/herpangina si absolut de fiecare data medicii le-au confundat cu rosu in gat si imi prescriau antibiotic.
Insistam de fiecare data sa le zic ca nu e rosu in gat, ci stomatita si ca in 2 zile vor aparea eruptiile.
Deci, in concluzie, medicii au dat din umeri pentru ca in primele zile nu sunt semne prea evidente si se confunda usor cu amigdalita sau rosu in gat.
Daca mergi acum, situatia va fi alta.
La Diana a functionat mult mai bine Borax (tratament homeopat).

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Acum niste multi ani de zile, in urma unei operasii, am facut o stomatita urata de tot. Ce eram eu slaba, dar o saptamana n-am putut inghiti nimic. Ma dadea mama cu un preparat de farmacie care desi continea si anestezina tot ma ustura...Era disperata. La un moment dat s-a intalnit pe strada cu asistenta de la circa de copii care a indrumat-o sa-mi faca ultraviolete. M-a dus la spital si dupa douazile scapasem de usturimi iar dupa 3 dispareau si pustulele. Evident ca totul a fost sub supraveghere medicala (inclusiv mama mea e medic).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

multe dintre simptome seamana cu cele ale herpanginei.
si fetita mea a avut acum 2 ani, i s-a prescris isoprinosine si antitermic + tratament local cu glicerina cu nistatin/stamicin (ptr afte)

Mergi la inceput