Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (79)
Raspunsuri - Pagina 19
Anna85 spune:
Am gasit pe site-ul crestinortodox.ro un articol despre Feciorie!
Vi-l trimit si voua, cu nadejdea ca vom contribui ca aceasta virtute sa nu dispara:
Din cauza intelegerii gresite a iubirii, multi tineri renunta la varste fragede la feciorie. Ei sunt invatati si ajung sa creada ca iubirea nu ia fiinta si nu traieste decat prin pofta si satisfacerea ei. Reducerea iubirii la satisfactie sexuala, face ca persoana iubita sa devina doar un obiect de implinire a placerii, care poate fi schimbata oricand cu o alta persoana (redusa la stadiul de obiect). Faptul ca se vorbeste tot mai mult de o casatorie de proba, de pastrarea virginitatii premaritale doar pentru a evita bolile (BTS), sarcinile nedorite etc, arata ca valorile crestine au fost minimalizate.
Fecioria este un atribut al Tatalui, Fiului si Sfantului Duh. Iar omul fiind creat dupa chipul lui Dumnezeu, a fost adus la existenta cu fecioria sadita in fire. Din cauza caderii in pacat, Dumnezeu ingaduie legatura trupeasca dintre Adam si Eva ca moartea (care intrat in lume ca urmare a despartirii omului de Dumnezeu) sa nu desfiinteze neamul omenesc. Ca firea omeneasca era capabila sa nasca fara legatura trupeasca de acum, reiese din nasterea lui Hristos. Mantuitorul nu este rodul poftei trupesti si nici nu distruge fecioria Maicii Sale prin nasterea Sa. Asadar, nu fecioria trebuie sa ne rusineze, ci desfranarea. Si sa nu uitam ca la invierea de obste vom fi precum ingerii, fiinte care nu mai cunosc atractia trupeasca.
Fecioria nu exista in zilele noastre pentru ca ar fi rea casatoria. Daca ar fi luat fiinta din acest motiv, atunci fecioria ar fi fost obligatorie pentru orice credincios. Ea nu trebuie privita nici ca un mijloc de rezolvare a problemei demografice. Ar fi nedrept ca fecioria sa fie rezumata la o piedica in cresterea populatiei.
Fecioria este un alt mod de iubire si de unire cu Dumnezeu. Cand vorbim de fecioria pe care o intalnim la monahi, trebuie stiut ca ea are la baza o harisma speciala de la Dumnezeu. Ea este un dar. Din acest motiv, nu orice persoana trebuie sa renunte la casatorie, ci numai acelea care sunt chemate de Dumnezeu spre acest mod de vietuire. A nu tine seama de aceasta harisma inseamna a fi un monah improvizat.
Sunt si persoane care nu au intrat in monahism si duc o viata in feciorie. Acestor persoane trebuie sa le spunem ca fecioria nu are nicio valoare daca este traita in afara vietii din Biserica. Adevarata feciorie nu se reduce la trup, ci la curatirea de patimi.
Fecioria nu dauneaza sanatatii, cum adeseori se crede si nici nu cere sa nu te bucuri de viata. Dimpotriva, prin unirea cu Dumnezeu, ea il face pe om partas bucuriilor care nu cunosc sfarsit.
Sa nu credeti ca doar monahii vor fi partasi fericirii vesnice. Luati seama la Moise si Ilie, primul a cunoscut casatoria, cel de-al doilea nu, dar amandoi au fost prezenti alaturi de Hristos pe Muntele Tabor cand S-a schimbat la Fata. Amandoi au ajuns la aceleasi inaltimi. Asa ca nu fecioria sau casatoria in sine ne mantuiesc, ci modul in care traim fecioria si casatoria.
Adrian Cocosila
Ioana iti multumesc pentru grija, sunt bine! Voi fetele ce mai faceti? Nu mai intra nimeni pe acest forum?
Ana-Maria, 26 ani, Mutatiile 677C>T si 1298 A>C in gena MTHFR prezente in stare heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 5 saptamani si 4 zile, in 2011.Operatie laparoscopica pt ovare micropolichistice, martie 2012.
"Atunci cand exista dragoste si jertfire de sine, totdeauna se pune unul in situatia celuilalt, il intelege si il doare. Si atunci cand cineva il primeste pe aproapele in inima sa indurerata, il primeste pe insusi Hristos, Care il umple cu si mai multa veselie duhovniceasca."(Parintele Paisie Aghioritul)[url=http://lilypie.com][/url]
Ioanact spune:
Doamne Ajuta!
www.calendar-crestin-ortodox.ro/Sinaxar" target="_blank"> SINAXARUL DE AZI!
Anna am citit articolul despre feciorie. F interesat!
Ma bucur ca e totul bine!
Sarcina usoara in continuare iti doresc!
O zi buna!
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
anidaz spune:
Buna fetelor!
Spre rusinea mea acusi nasc si nu am intrat inca sa va multumesc ca v-ati bucurat pentru mine
De ce nu am intrat?
Fiindca spre deosebire de voi eu in afara de faptul ca ma rog acasa nu merg la biserica si nici nu ma consider o credincioasa in adevaratul sens al cuvantului din aceasta cauza,dar mi-am facut curaj si as vrea sa va spun ce cred ca m-a ajutat pe mine pe langa altele sa imi vad indeplinit visul de a ramane insarcinata.
In vara trecuta ,in iunie la noi in oras a ajuns Icoana Fecioarei din Guadallupe si preotul greco-catolic,client al magazinului nostru a insistat sa merg sa ma rog in fata ei si sa o ating.Desi ortodoxa fiind nu prea m-a incantat ideea de a merge intr-o biserica greco-catolica cand nici in ale noastre nu prea intru am promis mai de rusine, mai ca sa scap de insistentele lui ca voi merge,gandindu-ma ca nu are cum sa observe faptul ca eu nu voi fi acolo.Atunci eram intr-o depresie ,luam anticonceptionale ca sa stiu sigur ca nu am cum sa-mi mai fac iluzii desarte si vad liniute acolo unde nu erau,eram la pamant rau de tot.
Duminica aceea am fost intoarsa pe dos toata dimineata,as fi mers ,dar n-as fi mers,m-am certat cu sotul ,lucru rar la noi,si m-am asezat la masa singura el refuzand si sa manance cu mine.Era ora 2 ,Icoana ramanea in biserica pana la ora 3,in timp ce mancam imi venea sa plang si nu puteam inghiti ,m-am ridicat brusc de la masa ,si am iesit val-vartej pe usa hotarata sa merg la biserica.Cand am ajuns acolo ,in momentul in care am intrat in curte programul se terminase,vizualizau un film despre aparitia icoanei,preotul era acolo in curte si mi-a zis ca era ingrijorat ca nu am ajuns inca si ca ma invita inauntru,l-am refuzat ramanad in usa si plangand cu ochii atintiti la icoana nu am mai putut scoate nici un cuvant.Am stat asa cel putin jumate de ora incremenita fara sa fac nici un pas si ma rugam incontinuu plangand pentru mine si pentru toate fetele care mi-au venit atunci in minte.La fel de brusc ca si cum cineva ar fi facut un click,am intrat si nu m-am oprit decat in genunchi in fata icoanei unde mai era o mamica cu pruncul in brate care se ruga sa-i dea Dumnezeu glas copilului ei,plangeam deja in hohote si acolo m-am rugat din tot sufletul pentru indeplinirea celei mai arzatoare dorinte care m-a macinat de 11 ani intr-una fara oprire ,ba care m-a facut sa ma rezvratesc nu o data impotriva deciziilor venite de Sus,fiindca am pierdut o sarcina inainte sa apara la ecograf,doar beta imi confirma ca se intampla si n-am trecut usor peste moment,si parca simteam cum o greutate mi se ridica din piept si cum increderea in acea rugaciune ii lua locul.Am plecat usoara si senina de acolo de parca cineva mi-ar fi spus atunci ca voi fi si eu mamica...
Am renuntat la anticonceptionale desi eram hotarata sa iau 3 luni,nu am luat decat luna aceea.
Au trecut lunile ,sincera sa fiu am uitat sau am vrut sa uit ziua aceea vazand ca nu se intampla nimic,am renuntat la dorinta de avea copii si m-am lasat dusa de val ,am luat totul asa cum venea si m-am indepartat de sot,de tot si de toate ,dar stiam un singur lucru clar si-l tot repetam fetelor cu care imparteam zilnic timpul pe un forum al nostru ;EU NU MAI VREAU COPII si chiar asa simteam.
Apoi a venit o discutie serioasa cu sotul despre faptul ca eu ii insuflam sentimentul ca nu mai am nevoie de el si ca-l tin pe langa mine din obisnuita si atunci m-am trezit,era de Sf.Stefan,a treia zi de Craciun,dupa un Craciun cu zambete fortate si bunadispozitie aparenta,dar in care cand ramaneam singuri eram ca doi straini,ei bine atunci ne-am regasit,mi-am dat seama cat am gresit si ca nu merita sa-l tratez asa.Am hotarat sa petrecem revelionul acasa in doi,iar la ora 12 fix mi-am pus dorinta de a avea si eu anul acesta copilul meu,a urmat o noapte frumoasa ,plina de iubire,am facut dragoste fara un scop anume nici nu mai stiam in ce zi sunt ,daca sunt sau nu la ovulatie ,nu m-a interesat atunci si apoi in 13 ianuarie am facut o criza urata de rinichi ,am primit medicamente tari care erau interzise in sarcina si din impuls am facut un test ,eram in ziua28 si dupa nici 5 minute imi aparea in fata ochilor cea mai vaga a doua liniuta ,dar care din acel moment mi-a dat increderea ca totul va fi bine indiferent de ce si cum va decurge totul si asa este.An 32 de saptamani,n-am avut o sarcina usoara,sunt cu amenintare de nastere prematura deasupra capului,dar stiu in continuare ca va fi totul asa cum trebuie fiindca bebelasul asta nu a venit cand am vrut eu ci cand a trebuit sa vina si Dumnezeu va fi alaturi de mine si in continuare.
Sper ca nu v-am plictisit dar eram datoare cu povestea mea.
32+
Livsy spune:
Doamne ajuta!
Imi cer iertare ca am disparut atat de multa vreme, intram din cand in cand sa vad ce ati scris, dar eu nu gaseam nimic de adaugat. Stiu ca se mai intampla, am asteptat, nu voiam sa vorbesc numai de dragul de umple cateva randuri. Iata ca am intrat azi hotarata sa va scriu, adica sa postez un articol de pe crestinortodox, despre Sfantul Pantelimon, pomenit de biserica noastra astazi. Il aveti mai jos.
Si nu mica mi-a fost surpriza ca Anna85 a revenit, Anna, multumim pentru articol si ma bucur din suflet ca esti bine!!!!!!!!
Am citit cu mare bucurie, pe nerasuflate, cu mare emotie si cu lacrimi in ochi povestea lui Anidaz, multumim ca nu ne-ai uitat si ca ai intrat sa ne dai vestile frumoase, ai povestit asa de frumos totul!... Sa dea Dumnezeu sa ne aduci si vestea nasterii, cu aceeasi incredere si dragoste de Dumnezeu! Maicuta Domnului sa va ocroteasca, pe voi si pe toate mamicile, parintii si pruncii de aici, de la noi si de oriunde!
Ioanact
Mai jos, articolul despre Sfantul Pantelimon
Sfantul Pantelimon
Sfantul Pantelimon este unul dintre cei mai cunoscuti si iubiti sfinti ai Bisericii lui Hristos. Pomenit in data de 27 iulie, acest sfant este adesea numit "doctor fara de arginti", aratandu-se prin aceasta cum ca el n-a umblat dupa averi si s-a multumit cu ceea ce putea avea din rosturile lui si nu cerea de la nimeni sa-i plateasca pentru binefacerile facute. Sfantul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor si tamaduitor al bolnavilor, el este un model de doctor, slujitor si crestin urmator lui Hristos.
Sfantul Pantelimon - o viata inchinata slujirii aproapelui
Sfantul Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon a trait in vremea imparatului Maximian Galeriu si era originar din cetatea Nicomidiei. El a vazut lumina zilei in anul 284, dintr-un tata pagan, senator la curtea imparatului, si o mama crestina. Primul sau nume a fost "Pantoleon", adica "cel in toate puternic ca un leu". Mama lui Pantoleon, Evula, il iubea pe Hristos in taina, numindu-se crestina. Ea ii vorbea despre implinirea sufletului si despre tainele credintei in nemurire.
Atras de invatatura crestina, ca urmare a influentei dragostei mamei sale, acesta va inceta a mai cerceta caile sfinte o data cu moartea acesteia. Filosofia ii va prinde mai mult atentia. Dupa moartea mamei, tatal a dat copilul la scolile pagane ale timpului. A terminat cu succes Scoala de Medicina la Nicomidia. Mai apoi, tanarul Pantelimon a fost incredintat, spre ucenicie, medicului Eufrosin. Dobandind multe cunostinte si o intelepciune aleasa a practicarii medicinei, el a fost remarcat de imparat, care l-a si ales drept medic al sau.
Dumnezeu va aparea din nou in inima tanarului doctor, facandu-l sa-si doreasca cu ardoare Botezul in Hristos. Schimbarea cea mai mare din viata lui Pantelimon a avut loc in momentul intalnirii acestuia cu batranul crestin Ermolae, care a aratat celui dintai cum doar Hristos binevoieste a vindeca, prin sau mai presus de oameni. Trecand zilnic prin fata curtii preotului unei biserici din Nicomidia - Sfantul Ermolae - tanarul Pantoleon a fost chemat odata sa intre inauntru.
Batranul Ermolae incepu apoi sa-l invete ca numai Hristos este singurul doctor adevarat, al sufletelor si al trupurilor. Vizitele la acesta au urmat pentru mai mult timp. Intr-o zi, pe cand se intorcea de la Eufrosin, Pantoleon gasi pe drum un copil mort, muscat de o naparca. Vrand sa probeze adevarul cuvintelor lui Ermolae, el chema in ajutor numele lui Hristos si indata copilul se ridica, iar naparca muri. Aceasta a dus la botezarea tanarului Pantelimon. Va primi numele de Pantelimon care inseamna "cel cu totul milostiv".
Dupa primirea Sfantului Botez, mai multe vindecari facea Pantelimon, boli incurabile si neputinte nespuse pierind in fata iubirii si credintei sale. Marele Pantelimon face minuni atat prin harul primit, cat si prin tratamentele pe care le da celor bolnavi. Drept urmare a milosteniei sale, el si-a impartit toata averea saracilor, iar celor pe care ii vindeca de boli si neputinte, nu le cerea nimic drept plata. De aici i se trage si numele "doctor fara de arginti".
Din cauza ca era cautat de multi bolnavi, ceilalti medici din Nicomidia devenisera invidiosi pe el si, fiindca ingrijise un crestin tocmai chinuit din ordinul imparatului, ei profitara de ocazie pentru a-l denunta pe Pantoleon la imparat. Pentru credinta si dragostea tanarului Pantelimon fata de Hristos, imparatul Maximian porunceste ca acesta sa fie supus unor chinuri groaznice, dupa care decide sa-i fie taiat capul.
Tanarul a fost legat de un stalp si trupul i-a fost sfasiat cu gheare de fier, iar ranile arse cu faclii aprinse.Insa tortele s-au stins, iar ranile sfantului s-au vindecat. A fost scufundat in plumb topit si aruncat in mare, legat de un pietroi. L-au aruncat apoi fiarelor salbatice, dar acestea s-au aratat blande. Imparatul s-a infuriat si a dat ordin ca sfantul sa fie legat de o roata cu lame ascutite, care, rostogolindu-se de la inaltime, in fata intregului oras, sa-l omoare. Hristos l-a eliberat pe sfantul mucenic, in rostogolirea rotii, roata strivind un mare numar de necredinciosi. Maximian a dat ordin ca Pantoleon sa fie decapitat, iar trupul sa fie dat in foc.
In momentul mortii sale, din cer s-a auzit cuvantul: "Slujitor credincios, dorinta ta va fi acum indeplinita, portile cerului iti sunt deschise, cununa ta e pregatita. Vei fi de-acum inainte adapost deznadajduitilor, ajutor celor incercati, doctor bolnavilor si teroare demonilor. De aceea, numele tau nu va mai fi Pantoleon, ci Pantelimon."
Pantelimon, doctorul cel bun si nerapitor de averi, a mucenicit pentru dragostea sa fata de Hristos, fiind decapitat din ordinul imparatului. Se spune de catre Traditia crestina, cum ca in momentul decapitarii sfantului, din rana lui nu a curs sange, ci lapte, iar maslinul de care a fost legat a rodit in acel moment. Spre a nu lua crestinii cinstitul trup al sfantului, acestuia i s-a dat foc, insa o alta minune a marturisit vrednicia aceluia. Credinciosii au scos din cenusa trupul neatins de foc al lui Pantelimon si l-au ingropat cu mare cinste, pe proprietatea lui Arnantios Scolasticul, in anul 303.
Sfantul Pantelimon si noi, urmatorii acestuia.
Parintele Teofil Paraianu, vorbind despre Sfantul Mare Mucenic Pantelimon, spune: "E buna cinstirea pe care i-o aducem unui sfant prin cuvant, e buna cinstirea pe care i-o aducem unui sfant prin gand, e buna cinstirea pe care i-o aducem unui sfant prin laudele randuite de Biserica, e buna cinstirea pe care o aducem oricarui sfant sub indrumarea Bisericii noastre, dar, iubiti credinciosi, cea mai de capetenie cinstire pe care i-o putem aduce unui sfant, este sa ne asemanam cu el.
Nu suntem doctori, nu suntem tamaduitori, dar mangaietori putem fi, alinatori de suferinta cu putere omeneasca, cu dorinta de bine pentru cel care sufera, asta o putem face si noi; si daca facem cele la masurile noastre, face si Dumnezeu prin noi, ceea ce nu putem face noi numai prin puterea noastra. Si atunci, iata ca suntem si noi pe calea Sfantului Mare Mucenic Pantelimon."
Parintele Arsenie Boca are un frumos cuvant, care zice: "Sa ai intelegere fata de neputinta omeneasca." Drept aceea, sa fim ingaduitori, sa fim iertatori, sa fim binevoitori si atunci suntem, cu siguranta, mergatori pe calea Sfantului Mare Mucenic, doctor fara de arginti si tamaduitor Pantelimon. Sa rostim des aceasta scurt rugaciune, inaintea icoanei sale: "Purtatorule de chinuri, Sfinte si tamaduitorule Pantelimoane, roaga pe milostivul Dumnezeu ca sa dea iertare de greseli sufletelor noastre."
Moastele Sfantului Pantelimon
Moastele Sfantului Pantelimon sunt imprastiate in toata lumea crestina, multimi de credinciosi gasind mangaiere si tamaduire la acestea, spre care Dumnezeu se milostiveste ca spre un lucru drag, ca spre "prietenul" Sau, doctorul Pantelimon. Multe lacase de cult, biserici si manastiri, cabinete si asociatii medicale, sunt puse sub ocrotirea Sfantului Pantelimon. Atat in afara tarii, cat si la noi, moastele Sfantului Pantelimon, aduc neincetate bucurii si tamaduiri.
Catedrala Episcopala din Galati si Catedrala Mitropolitana din Iasi pastreza, cu mare bucurie, cate o particica din Sfintele sale Moaste. In Bucuresti, multe biserici s-au invrednicit de darul cel mare al prezentei unei particele din Moastele Sfantului Pantelimon. Acestea sunt urmatoarlee: Biserica Sfantul Stelian Lucaci (str. Logofat Udriste), Biserica Sfantul Dumitru Posta (in spatele Muzeului de Istorie a Romaniei), Manastirea Plumbuita (str. Plumbuita, nr. 58), Biserica Adormirea Maicii Domnului - Precupetii Noi, Biserica Sfantul Antonie cel Mare ((Aleea Valea Boteni, str. Romancierilor), Biserica Stavropoleos, Biserica Sfantul Alexie (Calea Serban Voda, nr. 123), Biserica Sfantul Pantelimon (str. Iancu Capitan, nr. 24).
Teodor Danalache
sursa: www.crestinortodox.ro (http://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfantul-pantelimon-96365.html)
Anna85 spune:
Doamne ajuta!
Livsy eu nu am revenit, abia anul acesta, acum 2 luni am descoperit acest subiect!Multumesc oricum pentru gandul cel frumos!
Anidaz m-a impresionat experienta ta! Sa-ti ajute Dumnezeu sa duci sarcdina cu bine pana la termen!
Dumnezeu ne iubeste si ne-o arata intr-un mod delicat, cu o gingasie de nedescris!Despre delicatetea si gingasia sfintilor si a lui Dumnezeu am tratat eu in lucrarea de licenta iar acum doar constat cat de real, de adevarat este acest subiect chiar si in zilele noastre, in secolul 21, cand ne-am indepartat de Dumnezeu mai mult decat inaintasii nostri...
Mare esti Doamne si minunate sunt lucrurile Tale, si niciun cuvant nu-i-de-ajuns spre lauda minunilor Tale!
Ana-Maria, 26 ani, MUTATIA -844A>G IN GENA PAI- I, in st are homozigota, Mutatiile 677C>T si 1298 A>C in gena MTHFR prezente in stare heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 5 saptamani si 4 zile, in 2011.Operatie laparoscopica pt ovare micropolichistice, martie 2012.
"Atunci cand exista dragoste si jertfire de sine, totdeauna se pune unul in situatia celuilalt, il intelege si il doare. Si atunci cand cineva il primeste pe aproapele in inima sa indurerata, il primeste pe insusi Hristos, Care il umple cu si mai multa veselie duhovniceasca."(Parintele Paisie Aghioritul)[url=http://lilypie.com][/url]
Anna85 spune:
Cateva detalii despre postul in care azi am intrat!
sursa http://www.crestinortodox.ro/sarbatori/adormirea-maicii-domnului/postul-adormirii-maicii-domnului-125686.html
Postul Adormirii Maicii Domnului incepe in fiecare an pe 1 august si are o durata de doua saptamani (1-15 august). In popor este cunoscut si sub denumirea de Postul Sfintei Marii sau Santamariei. Este un post care ii pregateste pe crestini pentru cele doua mari praznice din luna august: Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august).
Originea acestui post a fost fixata in secolul al V lea cand s-a dezvoltat cultul Maicii Domnului. La inceput durata postului Adormirii Maicii Domnului era diferita pentru crestini, cei din Antiohia posteau o zi, pe 6 august , in vreme ce la Ierusalim acest post tinea opt zile. Existau si crestini care posteau toata luna august, in vreme ce altii posteau in luna septembrie. Uniformizarea datei si a duratei postului a avut loc in sec. al XII-lea, la sinodul local din Constantinopol (1166), condus de patriarhul ecumenic Luca Crysoverghis. Aici s-a stabilit ca acest post sa fie tinut incepand cu 1 august si sa se termine pe 15 august, ziua praznuirii Adormirii Maicii Domnului.
Exista randuiala ca impreuna cu slujba Vecerniei sa se savarseasca in aceasta perioada a postului Adormirii Maicii Domnului si cele doua Paraclise ale Fecioarei Maria, iar in ajunul praznicului, Prohodul Maicii Domnului.
Postul Adormirii Maicii Domnului inseamna infranare nu doar de la anumite alimente, ci de la tot ce ne desparte de Dumnezeu. Daca ne tinem departe de anumite mancaruri, sa ne tinem departe si de pacate. Sa nu ne intristam ca pierdem satisfactia pe care ne-o aduce hrana de "dulce", caci prin retinerea de la ea vom fi partasi unor daruri care ne fac mostenitori ai Imparatiei lui Dumnezeu.
Daca in acest post se recomanda ajunare luni, miercuri si vineri pana la ora 15.00, ora de la care se poate consuma numai mancare uscata, iar daca marti si joi ni se cere sa mancam fara ulei, nu trebuie sa intelegem ca postul Adormirii Maicii Domnului dispretuieste trupul. Nu, acest post cauta sa-l mantuiasca impreuna cu sufletul.
Sa nu ajungem la astfel de ganduri: "Maine ce voi mai gati?", "Astazi cu ce bani sa mai cumpar bucate de post?", caci nu diversificare alimentara si cheltuiala peste masura cere postul. Faceti din rugaciune mancare pentru vremea postului si veti vedea cat de hranitoare si de ieftina este adevarata mancare de post. Nu va indemn la o postire peste puterile dumneavoastra, ci doresc sa va atrag atentia ca postul are nevoie si de rugaciune. Fara ea, cele doua saptamani de post vor fi chinuitoare si vor parea ca nu mai au sfarsit.
Post cu bucurie!
Ana-Maria, 26 ani, MUTATIA -844A>G IN GENA PAI- I, in st are homozigota, Mutatiile 677C>T si 1298 A>C in gena MTHFR prezente in stare heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 5 saptamani si 4 zile, in 2011.Operatie laparoscopica pt ovare micropolichistice, martie 2012.
vvvvv spune:
DOAMNE AJUTA!
dragele mele, de o saptamana am gandul indreptat spre voi, mereu imi spun sa imi fac un pic de timp sa intru sa va salut, sa va intreb ce faceti sa mai aflu vesti de la voi, nu am mai intrat de mult si nu pentru ca nu vreau, dar la servici timpul imi este foarte ocupat, sunt in urma cu niste lucrari si tot trag de ele si de mine sa lae aduc la zi, iar acasa.....acasa internetul il am degeaba ca nu pot intra, ingerasul meu Cosmin Nectarie de abia ma asteapta!
livsi, cami antonia, ioana ct,maria08, caciantoni,pogonici,maraanisia, maminea,lili_g, monimo, si pe toate fetele vechi de pe forum si noi va imbratisam cu mare drag!
despre noi, suntem bine, slava Bunului Dumnezeu, Cosmin Nectarie creste mare, pe 7 august implineste 2 ani si doua luni, nu sta o clipa locului, este vesel, iubaret, ne ia in bratele lui mici si ne alinta, ne strange la pieptul lui mic si nu ma satur sa ii simt mirosul lui placut de copilas, de vorbit vorbeste un pic mai greut, noi il intelegem, iar cand se plictiseste vorbeste pe limba lui si gesticuleaza! De abia astept sa ma duc acasa de la servici, si cand il vad ca imi iese in cale si imi spune -mama-, ma topesc! Alteori cand ajung de la servici doarme inca si cand se trezeste si ma vede langa el ma ia de gat si isi lipeste obrajorul de al meu!Multumim Doamne pentru ce ne-ai daruit!
Am sa schimb poza cu una actuala sa il vedeti!
anna85 felicitari!!!!!!!!!! sarcina usoara si bebe la termen!la giulesti am nascut si eu!
m-a emotionat tare mult povestea lui Anidaz si mi-au dat lacrimile
sarcina la termen iti doresc, dar o sa fie, pentru ca sarcina ta este dar !
Post usor, gand bun la Bunul Dumnezeu, la Maicuta si la toti Sfintii, sa avem vesti bune cu doua liniute, cu sarcini sanatoase si la termen, copilasi sanatosi, mancaciosi si voiosi, credinciosi, iar in casele noastre sa avem liniste, pace, intelegere si liniste sufleteasca!
va imbratisam cu mare drag pe toate;
Cosmin Nectarie, Gheorghe si Victorita!
[pup
cami_antonia spune:
anidaz frumoasa poveste
doar ca eu as interpreta-o altfel
ortodoxa fiind
eu cred ca SFANTUL STEFAN te-a ajutat f mult
din moment ce dragostea frumoasa si gandurile bune s-au revarsat peste familia voastra intr-o asemenea zi sfanta
cum il va chema pe bebe?
ne bucuram ca nu ne-ai uitat
si speram mult de tot sa mai treci pe la noi
si eu am fost cu iminenta de avort sau nastere prematura la a doua sarcina si nu s-a nascut bebelina decat la 40 de saptamani fix
ahahhahah
nu mai ieseaaaaa
anna la ce medic mergi la giulesti?
si eu tot acolo am nascut prima fretita
cu marinescu
livsy ma bucur ca ai mai trecut pe aici
vvvv ma bucur ca sunteti sanatosi
sa ne mai dai de veste din cand in cand despre voi
m-am intalnit si eu acu vreo luna cu criss si cu bebe victor care e un frumos si un nazdravan
post usor in continuare tuturor
Anna85 spune:
Cami eu sunt la dr Marinescu.Dar sarcina mea s-a oprit, si aceasta, din evolutie la 7 saptamani, desi eram sub tratament pt trombofilie. Nu am crezut, dr Marinescu intrase in concediu si a lasat-o pe D-ra Veliscu sa-mi faca ecografia pt a vedea evolutia sarcinii... sacul se dezvoltase de la ultima ecografie, dar embrionul nu... am repetat ecografia si la medlife si mi -a zis la fel, dar sa fac si beta hcg pt a fi sigura... luni am facut, a scazut, iar marti am fost la giulesti unde m-a preluat fosta profesoara de biologie din seminar a sotului, dr Georgescu Carmen... A fost ingrozitor si inca ma doare si trupul iar sufletul e frant...
Mai incercam si avem nadejdea ca Dumnezeu se va milostivi spre noi!
Ioanact spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Anna85 Cami eu sunt la dr Marinescu.Dar sarcina mea s-a oprit, si aceasta, din evolutie la 7 saptamani, desi eram sub tratament pt trombofilie. Nu am crezut, dr Marinescu intrase in concediu si a lasat-o pe D-ra Veliscu sa-mi faca ecografia pt a vedea evolutia sarcinii... sacul se dezvoltase de la ultima ecografie, dar embrionul nu... am repetat ecografia si la medlife si mi -a zis la fel, dar sa fac si beta hcg pt a fi sigura... luni am facut, a scazut, iar marti am fost la giulesti unde m-a preluat fosta profesoara de biologie din seminar a sotului, dr Georgescu Carmen... A fost ingrozitor si inca ma doare si trupul iar sufletul e frant... Mai incercam si avem nadejdea ca Dumnezeu se va milostivi spre noi! Ana-Maria, 26 ani, MUTATIA -844A>G IN GENA PAI- I, in st are homozigota, Mutatiile 677C>T si 1298 A>C in gena MTHFR prezente in stare heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 5 saptamani si 4 zile, in 2011.Operatie laparoscopica pt ovare micropolichistice, martie 2012. "Atunci cand exista dragoste si jertfire de sine, totdeauna se pune unul in situatia celuilalt, il intelege si il doare. Si atunci cand cineva il primeste pe aproapele in inima sa indurerata, il primeste pe insusi Hristos, Care il umple cu si mai multa veselie duhovniceasca."(Parintele Paisie Aghioritul)[url=http://lilypie.com][/url] |
Doamne Ajuta!
Off, Doamne.. ce rau imi pare rau!
Putere multa iti doresc!
Stiu cum e. Am pierdut si eu o sarcina , inainte de a o avea pe Justina, la 12 sapt.
Am facut hemoragie..se desprinsese placenta si-am eliminat bebelusul.
E tare dureros.
Cu ajutorul lui Dumnezeu veti avea pruncul (ii) pe care ii doriti.
Cum va vrea Dumnezeu! Faca-se Voia Lui!
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!