Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (79)
Raspunsuri - Pagina 12
aristica spune:
sandaa iti multumesc foarte mult pentru postare. Chiar m-a uns pe suflet
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
Anna85 spune:
La multi ani pentru cele care poarta numele Sfintei Mucenite Irina!
Sa va fie un model pe care sa-l urmati pastrand si implinind credinta cea dreapta, lucrand faptele cele bune!
Ioanact spune:
Doamne Ajuta!
LA MULTI ANI, celor care poarta numele Sfintei Mare Mucenite Irina!
www.calendar-ortodox.ro/luna/mai/mai05.htm" target="_blank"> SINAXARUL DE AZI!
www.crestinortodox.ro/acatiste/acatistul-sfintei-irina-67162.html" target="_blank"> Aici aveti Acatistul Sfintei Mucenite Irina!
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
sandaa spune:
Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan
Frati crestini,
Cel mai mare predicator al lumii din toate timpurile, Sf. Ioan Guradeaur, cautand sa infatiseze pe Sf. Ioan Evanghelistul, cu pana sa maiastra muiata in lumina, a reusit sa zugraveasca un portret, prin punerea in evidenta a umbrelor unei comparatii cu niste oratori sau artisti vestiti care atrag prin talentul lor admiratia lumii. De aceea indemnu-va sa fiti cu luare aminte, pentru a putea vedea in toata splendoarea sa, stralucita icoana sufleteasca a Sfantului Apostol si Evanghelist Ioan.
„Sfantul Ioan Evanghelistul e un fiu al tunetului, mult iubit de Hristos, coloana intregii Biserici raspandite in lume, un om care tine cheile cerului, care si-a atins buzele sale de Patimile Mantuitorului, care a fost botezat cu botezul Sau, si s-a sprijinit pe inima Sa cu o totala odihna; iata cine ne cheama sa-l ascultam prin Evanghelia sa. El nu vine sa ne dea o reprezentatie, el nu-si ascunde fata sa sub masca, el nu se urca pe scena, el n-are orchestra la picioarele sale, el nu poarta un vestmant de aur. El se infatiseaza cu podoabele unui caracter aparte, de o frumusete incomparabila; el apare imbracat cu Hristos, avand in picioare stralucitele incaltari care vestesc Evanghelia pacii; el poarta in jurul mijlocului sau si pe piept nu purpura impodobita cu aur, ci adevarul numai e acela care face tesatura ornamentala.
Iata-l inaintea noastra fara nici un fel de dichis, fara artificii si fara fictiuni, el vine cu capul aureolat de nori pentru a predica adevaruri ceresti.
In sufletul sau nu e altul si altul in afara, in privirea sa, in vocea sa nu e nimic din ceea ce ar vadi o cauza straina; el n-are trebuinta de niciun instrument pentru a se ajuta in predica sa, nici de chitara, nici de lira, nici de nimic altceva asemanator; el implineste totul prin limba sa numai, pe care nici o muzica n-o egaleaza cu melodia sa. Drept antreu la scena, el are cerul intreg, ca teatru, universul; iar drept auditor si spectator pe toti ingerii si pe toti acei care ravnesc la asa ceva”. (Comentar la Evanghelia dupa Ioan, Omilia I, tom. XIII Bareille, p. 237).
Frati crestini,
Tatal Sf. Ioan Evanghelistul a fost Zevedei, pescar destul de instarit, incat sa-si poata naimi lucratori. (Marc I, 20). Mama sa era Salomeea, sora sau vara Prea Sfintei Fecioare Maria. La mormantul Mantuitorului ea a dus o mare cantitate de miresme, fiindu-ne si aceasta o dovada ca ei nu erau saraci. Ei au avut doi fii: pe Iacov si pe Ioan, care erau veri cu Mantuitorul dupa trup. Casa lor parinteasca era in Betsaida.
Sfantul Ioan apare pentru prima oara, ca ucenic al Sf. Ioan Botezatorul. Si ca discipol a auzit de la dascalul sau, cele descoperite la Botezul Domnului, iar a doua zi, cand Iisus trecea pe acolo, cuvintele profetice; „Iata mielul lui Dumnezeu care ridica pacatele lumii”. Si Sf. Ioan, cu celalalt ucenic, ducandu-se dupa El, Hristos Domnul le-a zis: „Ce va trebuie?” Iara ei au zis: „Invatatorule, unde sezi?” Si atuncea El le-a zis: „Veniti si vedeti!” Si a doua zi, Andrei, gasind pe Petru, i-a zis: „Am aflat pe Mesia”.
Pe Iacov l-a chemat mai tarziu, la Marea Ghenizaretului, cand se facu pescuirea minunata. Tot atuncea se desavarsi si chemarea lui Ioan: „Vino dupa Mine!” Si acuma, dimpreuna cu fratele sau Iacov ei parasira pe tatal lor, luntrea si pe lucratorii lor. Mai tarziu, murind si Zevedei, vedem si pe Salomeea, mama lor, slujind lui Iisus cu averea sa.
Dintre apostoli, mai apropiati de Mantuitorul au fost: Andrei, Petru, Iacov si Ioan, ultimii trei insa, cei mai alesi dintre alesi. Ei au luat parte la Invierea fiicei lui Iair, la Schimbarea la Fata, in gradina Ghetsimani. Dar dintre acestia trei, cel mai iubit de catre Mantuitorul a fost Sf. Ioan Evanghelistul. (Vezi Ioan XIII, 23; XIX, 26; XXI, 7-10). El e ucenicul pe care-l iubea Iisus. (Ioan XXI, 20).
Domnul nostru Iisus Hristos il iubea pentru caldura sentimentelor sale, pentru devotamentul lui credincios, pentru inflacaratul sau entuziasm. Si nicidecum pentru ca el ar fi fost mai desavarsit sufleteste. Deoarece si el ceruse lui Hristos Domnul, ca sa razbune cu foc pe Samarinenii care nu ingaduiau sa treaca prin tinutul lor. Si atuncea Iisus i-a zis: „Nu stiti al carui duh sunteti”. (Luca IX, 55). Si apoi tot el este acela care a cerut Domnului Hristos, sa opreasca pe acei ce propoveduiau cele ale credintei, fara ca sa faca parte din ceata lor. Iisus insa ii spuse: „Nu-i opriti, caci cine nu este contra noastra, acela e cu noi”. Si in sfarsit, tin sa pomenesc si de faptul ca mama lor e aceea care a cerut ca fiii ei sa fie mai mari in imparatia lui Iisus, sezand unul de-a dreapta si altul de-a stanga. Dar si de data aceasta li s-a raspuns: „Nu stiti ce cereti”... Puteti sa beti paharul, pe care voiu sa-l beau Eu, si cu botezul cu care ma botez Eu, sa va botezati ?” Si ei au zis „Putem”. (Mat. XX, 20-23)
Iata intreg idealismul si tot avantul catre jertfa si sfintenie al acestor apostoli...
Toate acestea insa, nu-l indepartara de toata dragostea sa catre Stapanul sau, caci la Cina cea de taina, Sf. Ioan isi pleca capul pe pieptul Domnului Hristos. Iar cand a spus El: „Ca unul dintre voi ma va vinde”, tot Sf. Ioan este acela care a intrebat: „Doamne, cine este?” De asemenea, in gradina Ghetsimani, cand ceilalti ucenici L-au parasit pe Domnul, Sf. Ioan este acela care s-a dus cu Sf. Petru in curtea pretoriului. (Ioan XVIII, 15). El L-a vazut batjocorit si cu coroana de spini pe cap. Si tot Sf. Ioan este acela care s-a dus langa Crucea Sa cu cele patru femei: Prea Sf. Maria, mama lui Iisus, Salomeea, Maria femeia lui Cleopa si Maria Magdalena. Si atuncea „Iisus vazand pe mama Sa si pe ucenicul pe care-l iubea, stand acolo, a zis mamei Salei: Femeie iata fiul tau! Apoi a zis ucenicului Sau: Iata mama ta!” Si tot Sf. Ioan este acela care alearga cu Sf. Petru la mormantul Domnului, atuncea cand Maria Magdalena le vestise ca a inviat Domnul.
Dupa aceea e si el partas la pogorarea Duhului Sfant la Rusalii si tovaras cu Petru la raspandirea crestinismului printre iudei, fiind impreuna la vindecarea ologului de la Templu.
Sfantul Apostol Ioan este socotit de Sf. Pavel, ca unul din cei trei apostoli stalpi ai Bisericii.
In Noul Testament, dupa anul 50, Sf. Apostol Ioan nu mai apare decat in anul 68, cand il gasim in insula Patmos. Aici el a fost exilat de imparatul Domitian, si se spune ca apoi a fost si la Roma, unde a indurat chinurile martirice, fiind aruncat intr-un cazan cu ulei si dandu-i-se sa bea o ceasca cu otrava, dar din toate a scapat nevatamat.
Cei mai multi ani ai apostolatului sau, precum si cei din urma i-a petrecut in Efes. Aici a scris Sf. Evanghelie ce-i poarta numele si cele trei vestite epistole, pe cand Apocalipsul l-a scris in insula Patmos, unde a si avut descoperirea.
In ultimii ani ai vietii sale, catre anul o suta dupa Hristos, Sf. Ioan nemaiputand sa vorbeasca ca mai inainte in adunare, isi reducea cuvantarea sa numai la cuvintele: „Fiilor, iubiti-va unul pe altul!” Ascultatorii insa, plictisiti in a auzi una si aceeasi, ii zisera: „Invatatorule, de ce ne repeti tu una si aceeasi?” Atuncea Sf. Ioan le raspunse: „Aceasta-i porunca Domnului, si daca o paziti pe aceasta, e destul”.
Traditia spune, ca Sf. Ioan a murit la o varsta foarte inaintata, de una suta ani.
Fratilor, precum am aratat si mai sus, de la Sf. Apostol Ioan, avem cea de-a patra Evanghelie, pe care el a scris-o, precum singur arata, ca omenirea „sa creada ca Iisus este Mesia, Fiul lui Dumnezeu, si crezand intr-Insul sa aiba viata in numele Lui”. (Cap. XX, 31 si vezi si I, 14).
Pentru a descrie viata Fiului lui Dumnezeu, Sf. Ioan s-a inaltat ca un vultur, mai presus de orice avant omenesc de pana atuncea, strabatand prin lumina cea cereasca cat mai aproape de Acel ce este insasi lumina. Iata stralucirea cea deosebita a acestei Sfinte Evanghelii. In ea, spre deosebire de cele trei Evanghelii, avem descoperite latura interioara a vietii Domnului, ideile cele mai intime ale Invatatorului. Si asa din Sf. Evanghelie a Sf. Ioan se revarsa in sufletul omenirei o bucurie cereasca, un adevar care cu adevarat face pe om slobod si fericit pe acest pamant si in veci. Caci ea cuprinde insesi tainele vietii.
Sfantul Ioan Evanghelistul este acela care a descoperit omenirei, ca „Dumnezeu este iubire”, ca „Dumnezeu este lumina”, ca „in Hristos era lumina si lumina era viata oamenilor”; ca toti crestinii au sfintirea de la Cel Sfant”.
Precum spune Fericitul Augustin, „Sfantul Ioan Evanghelistul mult a grait, dar aproape numai despre iubire”.
Aceeasi invatatura sfanta o gasim si in cele trei epistole ale sale, pe care, dupa cum insusi marturiseste: „V-am scris voua... ca sa stiti ca crezand in Fiul lui Dumnezeu, aveti viata vesnica”. (I Ioan V. 13). „Ceea ce era de la inceput, ce am auzit, ce am vazut cu ochii nostrii, ce am privit, si ce am pipait cu mainile noastre despre Cuvintul vietii... acestea va scriu, pentru ca bucuria voastra sa fie deplina.” (I Ioan I, 1-4).
Si in aceste epistole, ca si in Sf. Evanghelie, Apostolul iubirii arata tuturor, ca bucuria vietii sta in iubire, pentru ca Insusi Dumnezeu este iubirea. „Cel ce face bine, acela-i de la Dumnezeu; iar cel ce face raul, n-a vazut pe Dumnezeu”. (III Ioan vers 11). „Iubirea sta in aceea ca sa vietuim dupa poruncile lui Dumnezeu”. (II Ioan vers 6). „Iara cine zice: eu am cunoscut pe Dumnezeu, dara poruncile lui nu le pazeste, acela-i mincinos, si nu este intr-insul adevar”. (I Ioan II, 4). Caci „cine nu iubeste - pe aproapele sau — acela n-a cunoscut pe Dumnezeu”. (I Ioan IV, 8).
Dar sa trecem sa spunem ceva si despre cea de a cincea scriere a sa, care incheie catalogul cartilor Noului Testament, Apocalipsa. In ea se descriu descoperirile ce le-a avut Sf. Ioan Evanghelistul cu privire la acele vremuri de pedepsire a necredintei si a tuturor faradelegilor...
Fratilor, traim si noi vremuri apocaliptice, dar stiut sa fie tuturor ca, daca primele timpuri apocaliptice sunt groaznice prin carti cu peceti, prin trambite si ingeri ai tuturor suferintelor si ai mortii, prin cupe cu otravile tuturor maniilor si fiare pline de groaza si salbaticie, apoi a doua parte a apocalipsei e o binecuvantata innoire a lumii.
Noi putem spune ca suntem aproape de acea binecuvantata innoire—dupa grozaviile prin care am trecut— suntem aproape de acelea ce scrie Sf. Ioan — de la cap. XXI—XXII, „Cer nou si pamant nou”. (XXI, 1). „Cand Dumnezeu va sterge toata lacrima de la ochii nostri si moartea nu va mai fi”... De aceea si Sf. Ioan, ingrozit de cumplitele vremi ale pedepsei pe care le aduce pacatul, dar in acelasi timp, rapit de frumusetea unei Imparatii crestine, in care Stapan si Domn este Iisus Hristos, incheie Apocalipsa sa cu rugaciunea pe care si noi o graim cu lacrami in ochi: „Vino, Doamne Iisuse, vino degraba”. (XXII, 20).
O, fratilor, ganditi-va acum in ceasul al unsprezecelea al suferintelor noastre, ce ar fi in omenire, daca toate popoarele si toti oamenii ar implini sfatul Sf. Apostol Ioan, care e insasi porunca Domnului: „Copii, iubiti-va unul pe altul”.
O, ce infatisare ar fi luat toate veacurile din trecut si cel prezent, daca rand pe rand popoarele nu s-ar fi macinat intre ele pana la distrugeri prin razboaie!...
Fie ca omenirea de astazi, sa se inalte deasupra tuturor urilor si vrajmasilor, deasupra tuturor uciderilor si distrugerilor, la acea iubire pe care o poate gasi in imparatia credintei crestine, in care Imparat vesnic si atotputernic este Dumnezeul iubirii Cel vestit de Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan.
Amin.
Arhimandrit Dr. Vasile Vasilache
(din volumul „Prietenii lui Dumnezeu, Sfintii – Predici la Radio”, Bucuresti, 1947)
Anna85 spune:
Hristos a inviat!
Va atasez si eu cateva amanunte despre Sfantul Simon Zilotul, cinstit azi, 10 mai. Sper ca va va fi de folos!Rugam si pe Sfantul Simon sa mijloceasca pentru iertarea pacatelor, intelepciune, pace si dobandirea de prunci buni!
Sfantul Simon Zilotul
Mareste imaginea.
Sfantul Apostol Simon Zilotul nu este altul decat mirele de la Cana Galileii. La nunta acestuia, Iisus a facut prima minune - prefacerea apei in vin. I s-a dat numele de "Canaanitul" si de "Zilotul" spre a-l deosebi de Sfantul Petru si de Sfantul Simeon "fratele Domnului", urmasul Sfantului Iacob la Episcopia Ierusalimului.
Sfantul Simon Zilotul, numit si Natanael, este cel care si-a lasat casa, parintii si mireasa pentru Mirele cel ceresc. Sfantul Simon Zilotul era de neam din Cana Galileei, cunoscut Domnului nostru Iisus Hristos si Preacuratei Maicii Sale, deoarece Cana nu este departe de Nazaret. Odata cu Pogorarea Duhului Sfant, mirele cel din Cana a inceput a propovadui si el, alaturi de Apostoli, Evanghelia in toata lumea. El a propovaduit in Mauritania, Africa si Britania, unde si-a dat si sufletul sau, fiind rastignit si ingropat.
Moastele Sfantului Simon Zilotul
In Bucuresti, la Biserica Podeanu aflata pe strada Dornei (in apropierea Pietei Chibrit) se afla o particica din sfintele sale moaste. Moastele Sfantului Simon Zilotul sunt acoperite de un baldachin construit dupa modelul celui aflat la Roma, intr-una din catacombele unde se afla moastele Sfintilor Chiril si Metodiu.
Cele mai multe persoane vin aici sa sa ceara ajutorul in casatorie. Sfantul Simon Zilotul este grabnic ajutator celor care vin cu aceasta rugaminte.
Despre felul minunat in care moastele Sfantului Simon Zilotul au ajuns la biserica Podeanu, parintele paroh Vasile Ailioaei ne-a marturisit: "Moastelor Sfantului Simon Zilotul au fost aduse aici din 1971, atunci cand episcopul Valerian (n.r. Prea Sfintitul Valerian Zaharia - episcop al Oradiei) a venit si s-a salasluit intr-una din casele parohiale ale acestei parohii. Preasfintitul Valerian ajunge in Bucuresti pentru ca s-a opus autoritatilor comuniste care doreau inchiderea manastirilor in urma decretului 410. Din 1971 si pana in 1996 a fost cu adevarat o taina. Episcopul Valerian era cel care pastra moastele Sf. Apostol Simon Zilotul, se inchina lor si nu lasa pe nimeni sa intre in acea camera, decat numai pe cei apropiati. Inainte de a-si da sfarsitul in mainile lui Dumnezeu a lasat ca aceasta taina sa fie cunoscuta."
Preasfintitul a daruit aceste odoare de pret Bisericii Podeanu ca urmare a dragostei cu care a fost inconjurat, in ultimii ani ai vietii, de parintele paroh Vasile Ailioaei, de familia acestuia si de toti enoriasii bisericii.
Tot astazi, facem pomenirea:
Sfintilor Mucenici Alfiu, Filadelf si Ciprian;
Sfantului Isihie Marturisitorul;
Sfantului Cuvios Lavrentie.
[ hr][ font=Tahoma][ size=1][ teal]Mutatiile 677C>T si 1298 A>C in gena MTHFR prezente in stare heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 5 saptamani si 4 zile, in 2011.Operatie laparoscopica pt ovare micropolichistice, martie 2012.Imi pun nadejdea in ajutorul lui Dumnezeu, ca imi va impini rugaciunea si voi avea copii."Atunci cand exista dragoste si jertfire de sine, totdeauna se pune unul in situatia celuilalt, il intelege si il doare. Si atunci cand cineva il primeste pe aproapele in inima sa indurerata, il primeste pe insusi Hristos, Care il umple cu si mai multa veselie duhovniceasca."(Parintele Paisie Aghioritul)[ /size=1][ /teal][ /font=Tahoma]
olive spune:
Draga Sandaa,
Iti multumesc pentru acatistul Sfantului Efrem cel nou.
Numai bine iti doresc.
Sa te ajute Sfantul Efrem in ce-ti doresti.
Doamne ajuta.
sandaa spune:
Hristos a inviat!
Sinaxarul de azi:
http://www.calendar-ortodox.ro/luna/mai/mai11.htm
Dragele mele ma bucur ca v-a fost de folos acatistul sfantului Efrem cel nou. Si eu am aflat recent de acest mare facator de minuni. Bunul Dumnezeu sa ne ajute pe toate.
Va pup cu mult drag.
Anna85 spune:
Va trimit si eu cateva informatii despre Sfantul cinstit astazi!
Va doresc weekend cu pace si vesti frumoase!
Sfantul Ioan s-a nascut in anul 1644, din parinti crestini. La varsta de 15 ani ajunge rob la turci. Pe drumul spre Constantinopol, un pagan pune ochii pe el si-l cumpara cu gandul de a-l sodomiza. "Sunt stapanul tau, te-am cumparat cu aur si fac cu tine ce vreau!". "Ba - raspunde tanarul - stapanul meu este Hristos, Care m-a cumparat cu sangele Lui si face cu mine ce trebuie!". Aparandu-si demnitatea si curatia, Ioan il omoara pe pagan. Agarenii, pazitorii robilor, afland ca Ioan si-a ucis stapanul, l-au legat in lanturi si asa l-au dus spre Constantinopol. Aici a fost dat in stapanirea femeii paganului ucis. Aceasta a fost fermecata de frumusetea lui Ioan si i-a fagaduit ca daca va renunta la credinta in Hristos il va lua de barbat. Dupa 2 ani de refuz, a fost dat pe mana eparhului cetatii si aruncat in temnita. A fost supus la diverse chinuri, iar in cele din urma a fost spanzurat in data de 12 mai 1662. Viata Sfantului Ioan a fost scrisa de Ioan Cariofil si a fost tiparita la Venetia de Sfantul Nicodim Aghioritul.
A fost mentionat in Mineiul grecesc pe luna mai, tiparit la Constantinopol in 1843 si in Mineiele romanesti, incepand cu editia de la Manastirea Neamt din 1846.
In anul 1950 Sfantul Sinod al Bisericii noastre a hotarat ca acest nou mucenic al lui Hristos sa fie cinstit in intreaga Biserica Ortodoxa Romana.
Generalizarea solemna a cultului sau a avut loc in octombrie 1955.
Tot astazi, facem pomenirea:
- Sfantului Epifanie, arhiepiscopul Salaminei Ciprului;
- Sfantului Gherman, patriarhul Constantinopolului.
Maine, facem pomenirea Sfintei Mucenite Glicheria
Mutatiile 677C>T si 1298 A>C in gena MTHFR prezente in stare heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 5 saptamani si 4 zile, in 2011.Operatie laparoscopica pt ovare micropolichistice, martie 2012.
"Atunci cand exista dragoste si jertfire de sine, totdeauna se pune unul in situatia celuilalt, il intelege si il doare. Si atunci cand cineva il primeste pe aproapele in inima sa indurerata, il primeste pe insusi Hristos, Care il umple cu si mai multa veselie duhovniceasca."(Parintele Paisie Aghioritul)
sandaa spune:
Hristos a inviat!
Dragele mele va trimit sinaxarul de azi
http://www.calendar-ortodox.ro/luna/mai/mai14.htm
Sa ne fie de folos.