sa plec sau mai bine nu?

sa plec sau mai bine nu? | Autor: mlorelei

Link direct la acest mesaj

Imi expira viza in februarie 2004.
Sunt despartita, am o fetita de 10 ani,sunt admin. unei soc.romino-elvetiene, (salariul de 1200 euro),si stau in Bucuresti.
Am 31 ani, inginer textilist,am fost anul tecut in vizita la fratele meu care e acolo de 5 ani cu familia si o duce f. bine dar nu stiu nici acum ce sa fac...
Mi-e greu si-aici am mare raspundere, am luat-o de la zero acum 4 ani cind am divortat,ramasesem fara nimic doar cu linistea sufleteasca si cu ceea ce conteaza cel mai mult-fetita.
Mi-a placut acolo, stiu ca imi va fi extrem de greu la inceput dar cred ca pt. fata merita.
Astept un sfat de la voi.
Va doresc multa, multa bafta!

mlorelei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mlorelei spune:

Imi expira viza in februarie 2004.
Sunt despartita, am o fetita de 10 ani,sunt admin. unei soc.romino-elvetiene, (salariul de 1200 euro),si stau in Bucuresti.
Am 31 ani, inginer textilist,am fost anul tecut in vizita la fratele meu care e acolo de 5 ani cu familia si o duce f. bine dar nu stiu nici acum ce sa fac...
Mi-e greu si-aici am mare raspundere, am luat-o de la zero acum 4 ani cind am divortat,ramasesem fara nimic doar cu linistea sufleteasca si cu ceea ce conteaza cel mai mult-fetita.
Mi-a placut acolo, stiu ca imi va fi extrem de greu la inceput dar cred ca pt. fata merita.

SCUZE, E VORBA DE CANADA.
VA PUP SI ASTEPT SFATURI DE LA VOI!

Astept un sfat de la voi.
Va doresc multa, multa bafta!

mlorelei

[/quote]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacm spune:

mlorelei, in primul rand iti urez bine ai venit la DC.

Tu esti singura care-ti poti da un raspuns la aceasta intrebare.
Incearca sa faci un tabel cu factorii care-ti pot influenta decizia si da-le cate 2 note, una pentru calitatea lor de aici, una pentru caliteara lor de acolo. Tragi linie si aduni.
- relatiile cu prietenii - nota1 nota2
- relatiile cu rudele - nota1 nota2
- alte relatii personale nota1 nota2
- realizare profesionala (serviciu)
- alte mijloace de realizare profesionala
- perspective profesionale
- educatie copii
- perspective copii ............ etc.
Trebuie sa identifici toi acesti factori, stai de vorba si cu fetita ta, vezi ce este mai important pentru ea.

De ce trebuie sa te grabesti? Nu poti obtine o prelungire a vizei? O astfel de decizie nu trebui luata in graba.

Succes,
Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

nu te grabi niciodata cand iei o decizie care iti poate intoarce viata la 360 grade..
gandeste-te bine..pune in balanta..cere si sfatul fetitei (eu asa as face) si abia apoi hotaraste

MirelaV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexandruL spune:

Nu te gândi nicodată când potzi să pleci la mai bine !
Mâine în România cu ce legi sunt potzi ajunge să începi iar de la 0 !
Si apoi ai o fetită care si pentru care trebuie să faci acest pas mai ales că îl ai pe fratele tău acolo care te poate îndruma si sustzine !
Dute si fitzi fericite dacă ceva nu merge te întorci în România si aici cunosti mersul !
Succes si mult , mult noroc , cel putzin cât am eu !

AlexandruL

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru sfaturi.Sunteti nemaipomeniti.
Problema mea este insa mai incurcata.
FOSTUL e plecat chiar acolo, sta ilegal, si cred c-=a facut si ceva ilegal caci nu spune niciodata unde sta.E un tip violent, care mi-a creat multe probleme aici, deci cum s-ar zice ma duc in gura lupului.
De aceea copilul meu nici pina acum nu stie ca vom pleca acolo de Craciun.Am luat interviul de 3 ani , de atunci ma tot gindesc ce sa fac, abia cind m-am intors de-acolo, dupa 3 saptamini,m-am hotarit sa plec.
Eram administratorul si asociat intr-o firma romano-italiana dintr-un oras de provincie,cistigam 900 euro net si ca sa ma pot retrage din firma le-am zis ca voi pleca in Anglia.Asta pentru ca vroiam ca totul sa fie secret.A trebuit sa mai stau 3 luni acolo, iar unul din colaboratorii nostri,mi-a propus un job in Bucuresti platit cu 1300 euro.
Le-am gasit in august sediu de firma, am deschis firma ,le-am inceput afacerile in Bucuresti din luna octombrie cind am plecat de acasa.Am facut asta pentru ca se apropie data limita cind pot pleca si era o oportunitate extraordinara sa mai string un ban inainte de plecare.
Acum sunt singura in Bucuresti cunosc f. putine persoane, copilul mi-a ramas acasa cu mama, caci nu avea rost sa-l mut pentru 4 luni.Plec in fiecare week-end acsa , fac 6 ore dus si 6 intors,mai singura ca aici nu m-am simtit niciodata.Sefii mei actuali sunt f.multumiti de mine si sa zic ca timp de vreo8-10 ani as avea viitorul asigurt ,un salariu bun si poate asi incepe propria afacere.
Dar ce folos ca totusi , chiar daca finaciar, momentan o duc bine, daca imediat cind iesi in strada de izbeste mizeria din juru tau, uritenia sufleteasca a fratilor nostri si tot ceea ce inseamna coruptie....
M-au impresionat oamenii de dincolo de ocean, rabdarea ,calmul si bunul-simt al lor.
Cu copilul nu pot disuta nimic pentru ca ar spune colegilor la scoala si-ar afla si ex-ul,mi-e frica de el.Sper ca acolo, chiar daca va afla de noi ,dupoa un anumit timp, legislatia de acolo sa nu-l lase sa-si bata joc de noi.
Cred ca pt. copil acolo e sansa lui.
Acum 4 ani cind am lat-o de la zero, munceam 9-10 ore la o fabrica de confectii ca inginer ,in productie, apoi cu o prietena de-a ,mea care apoi si-a deschis firma ei, faceam rochii si alte produse de ocazie,trageam la masina, ajungeam frinta acasa dupa 14-15 ore de munca.Apoi, treptat, treptat m-am ridicat.
Poate voi gasi si eu acolo un suflet pereche care va avea grija de noi, nu sunt o tipa urita, chiar am avut nenumarate incidente neplacute cu diversi in minunata noastra capitala,m-am saturat de aceste mizerii...

Va multumesc pentru sfaturi si suneti-mi va rog, ce sa fac,mai am putin si trebuie sa plec...

V-am pupat,
mlorelei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

draga Lorelei, gandeste-te de 10 ori inainte de a lua o asemenea hotarare. E frumoasa Canada, ai posibilitati mult mai multe decat in Romania, dar... dar mai gandeste-te pana esti tu convinsa ca faci bine ceea ce faci. Orice inceput e extrem de greu, mai ales intr-o tara la asemenea departare si in Romania nu-ti este tocmai rau. Daca stam sa ne gandim la pretzurile din Romania raportate la salariul tau- sau invers, ma rog, cred ca nu o sa primesti un asemenea salariu! Ma rog, e adevarat ca fetitza ta o sa invetze o limba straina, ca poate o sa aiba sanse mai mari, dar e la fel de adevarat ca va suferi cumplit la inceput. Si o spun in calitate de mama. Cand am venit aici, fiica-mea avea 9 ani si tare i-a mai fost greu!!! Mai gandeste-te, cum au spus si fetele, fa-ti o lista cu prioritati si vezi unde atarna balanta. Si mai ales roaga-te la Dumnezeu sa te ajute sa iei o hotarare buna pentru voi amandoua!
Mult succes in ceea ce faci!
Alta Lorelei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

As zice ca in situatia ta, mai bine nu! Si dc. pleci cu siguranta va va fi pana la urma bine, dar e un stress f. mare si nu stiu daca merita. Pentru viitorul copilului ai putea pleca, asta ar fi singura motivatie, dar nu stii niciodata ce iti rezerva viata si viitorul, copilul poate pleca si singur sau se poate realiza si in Romania asa cum ai reusit si tu.

Asta privind din afara, poate nu am dreptate, as inclina sa zic sa nu pleci. Spun eu, care sunt plecata si nu m-as intoarce, dar avem situatii diferite.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danro spune:

NICI NU TE GANDI SA PLECI!
La salariul care-l ai,NU MERITA!Vei veni aici,daca ai face-o, si-ti vei cheltui banii care i-ai strans si nu vei ajunge la asa o pozitie, raportat la salarii-preturi ma refer.
Eu daca aveam 300-400 US$ in Ro. ,nici nu ma mai gandeam sa plec.
Intuiesc ca la tine e altceva care te-ar face sa pleci si anume sa-ti gasesti consoarta si linistea si venita aici sa uiti tot ce-a fost urat in trecutul tau.Nu cred ca e o solutie ptr. tine.
Cu banii care-i ai acolo poti sa-i oferi fetitei tale mult mai mult decat aici,fii sigura.
E adevarat ca acolo e mizerie,coruptie (si uratenie sufleteasca,aici te-as contrazice un pic),dar cu situatia materiala a ta poti sa treci peste toate astea.
N-am inteles, unde ,in ce oras erai administratorul firmei romano-italiana?
E adevarat ca aici e civilizatie,respect si lege,dar nu cred ca ar merita in cazul tau,mai ales ca ai venii singura desi cunosc cazuri asemanatoare si au razbatut pana la urma.
Asculta sfatul meu,al unuia care este unde vrei sa ajungi tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

In primul rind bine ai venit pe DC si poate in curind iti spun acelasi lucru si ptr Canada.Parerile vor fii impartite (daca ai timp citeste si celalat subiect hot despre Canada).Eu vreau doar sa-ti spun (tie si lui Danro) ca am avut salariul in R inainte de a pleca (1999) de 800 usd(brut) si tot am plecat si nu am regretat nici o clipa.
In ceea ce priveste protectia aici,DA- in primul rind este protejat copilul si apoi si mama.In cazul in care stii unde este ex-ul incearca sa-l uiti si ocolesti.
Poate iti va fii mai bine,poate nu,dar sigur copilului tau ii va fii mai bine si poate si tie.
Numai succes si intelepciune in tot ce faci.Da-ne de veste cind vii si unde te stabilesti poate te putem ajuta cu ceva.

Dana si gemenii
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Podeanu

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru raspuns,dragii mei,

Daca inainte de a va citi mesajele 90% spuneam ca plec,acum m-am intors de unde am plecat si nu stiu ce sa fac.
Da ,am un salariu bun, copilul are un viitor asigurat , dar peste citiva ani, poate cind eu voi avea 38 si el 16, imi va zice ca vrea sa plece la tatal ei in Canada.E clar ca n-as putea-o opri,iar asta ar insemna despartirea de ceea ce-ai mai drag pe lume,la urma urmei, muncim pentru copii nostri, pentru a le asigura un viitor,nu?
Ma intreb mereu ce vrem oare de la aceasta viata, de ce nu suntem niciodata multumiti de ceea ce avem, de ce ni se pare intotdeauna ca cel de linga noi are mai mult ,de ce fugim o viata intreaga dupa nu stiu ce, cind pina la urma in acelasi loc ajungem toti fara sa luam nimic cu noi.De 2 ani ma tot framint caci nu stiu ce sa fac, am vorbit cu nenumarate persoane mature care la 45-50 ani au tot ceea ce le trebuie cu exceptia citorva ,majoritatea m-au sfatuit sa plec.
Nu stiu,nu stiu nici acum ce sa fac,si mai am o luna.
Nu stiti daca n-as putea prelungi viza, dupa februarie cind expira ea si in ce conditii?

VA pup si va multumesc din suflet ca va pierdeti vremea gindidu-va la mine.
Cu drag,
mlorelei

Mergi la inceput