Somnul de noapte la 7 luni.
Raspunsuri - Pagina 2
Porumbita spune:
nu am solutii; am intrat doar sa te incurajez ca ... o sa treaca...
al meu a fost alaptat un an jumate; pana la 2 ani si 3 luni se trezea in medie de 5-6 ori (medie, ca avem si tone de nopti cu 10-12 sau mai multe treziri);
acum are 3 ani si o luna si ff rar se mai trezeste odata maxim de 2 ori si ma cheama ca vrea la baie!
rabdare multa iti doresc!
any_eu spune:
Va multumesc foarte mult pentru incurajari! Eu tot dau vina pe dinti si ii astept...astept...astept!! Azi a fost extrem de miorlaita, a bagat in gura tot ce a apucat, inclusiv mana mea pe care mi-a "compostat-o" cu dintii de jos de mai era putin si-mi dadea sangele, a salivat ca niciodata, a refuzat categoric mancarea, statea cu buzele inclestate desi nu are probleme in a manca si a plans chiar daca am pus-o la san. Acum a adormit abia dupa ce am dat-o cu gel gingival. De vreo 3 nopti plange prin somn si ma duc sa o calmez, se linisteste pentru o ora apoi scanceste iar. Nu mi-e greu sa ma trezesc sa o pun la san dar uneori mi-e un sooommmnnnn de mi-e frica sa nu adorm si sa o scap din brate (doarme in patutul ei si pentru ca suntem "refugiati" in camera cea mai calduroasa din casa noi avem la dispozitie doar o canapea ingusta, nu o pot lua in pat). Ziua doarme in reprize de 30-40 de minute cand eu mai fac cate ceva prin casa deci nani NU.
Asa cum spunea cineva, sa-mi fie sanatoasa, doar asta imi doresc. Timp sa dorm oricum nu voi mai avea pentru ca mai tarziu voi sta treaza sa o astept din discoteca
michelle-usa spune:
sper sa nu rideti de povestea mea.
la noi pana la 8 luni s-a trezit din 2 in 2 ore, nu tacea decat cu san.dar si la san mai mult de 1 minut nu sugea. chestia era ca se trezea si plangea...
la 8 luni buimaciti amandoi de somn(eu si sotul) si dupa ce am citit nu stiu cate carti... si aplicat nu stiu cate metode si am gasit mii de scuze... nu a mers nimic.
pana cand, sotului i-a venit ideea sa-l infasam(nu-l tinusem niciodata infasat, ziceam ca e depasita faza cu infasatul).
am cumparat scutec la metru si cum fase pe aici nu se gasesc, l-am infasat cu un cordon de la un pulovar.il infaseam cu totul de la git in jos. ...maini, picioare totul...sarmalutza.
din prima noapte infasat asa a dormit pana dimineatza la 6.
nu mi-a venit sa cred!!!!
mama imi spunea ca am innebunit ,daca infasii copilul asa mare...
vreau sa spun ca ii placea sa fie infasat. al meu a fost nascut de 4kg si avea destula putere, daca ar fi vrut sa iasa din scutec ar fi iesit imediat. dar ii placea.
seara stia ca il infasii si se intindea si statea asa linistit...de nu-mi venea sa cred.
dormea toata noaptea. rar cand se mai trezea cate o data si asta pt ca se desfasea... mergeam il infaseam la loc ii dadeam 1 minut sa suga...si gata.
a mers faza cu infasatul pana la 13 luni.
sincer, asta am facut noi si toata lumea era fericita, linistita... si dormita.
si acum la 8 ani ii mai place sa stea in paturica moale invelit ca bebe.
michelle
Bee spune:
Din pacate pentru somnul tau, cand am deschis topic-ul m-a lovit asa o invidie. Cel mai cuminte dintre copiii mei, adica cel mic s-a trezit atat de rar (cum povestesti tu) noaptea pana la un an! Practic de cand s-a nascut fii-mea pana a facut cel mic un an (aproape 5 ani cu totul) n-am dormit 3 ore legate. Asa sunt unii copii. Insa e drept, ca dupa ce-am vazut ca nu tine treaba cu trezitul din ora-n ora, am luat copii cu mine-n pat. In felul asta, mai sugea, mai adormea, il linistea si prezenta mea.......
oana_lex82 spune:
Au..ia gandeste-te ca eu am baiat de 1 an si 9 luni si inca se trezeste noaptea de 2-3 ori..asta in noptile bune...acum 2 nopti n-a dormit deloc intre 2 si 7..l-a suparat eruptia unei masele si a urlat continuu..Ai rabdare..abia esti la inceput..e mai rau cand incepi serviciul si dupa o noapte alba..vai-vai...Asta e..ne adaptam, cu siguranta va trece si perioada asta..Dupa aia urmeaza alte griji..mereu altele..De acum toata viata vom avea grija lor..pt ca avem mare responsabilitate ..
Cafea spune:
Any, baietelul meu are acum 13 luni, doarmne pana pe la 2-3 noaptea, bea un biberon si apoi dorm cu el pana la 6 dimineata. Sunt nopti cand e racit sau agitat si atunci dorm cu el de pe la 10. Stiu ca alti copii la varsta lui dorm toata noaptea si am incercat si eu o groaza de chestii, lapte cu cereale inainte de culcare, banana inainte de lapticul de seara... nimic nu functioneaza, asa ca eu m-am hotarat sa nu ma lupt cu morile de vant si sa accept situatia asa cum e. Nu ma lasa inima sa il las sa planga, asa cum ma sfatuieste toata lumea.
Numai ca nu as putea sa rezist daca nu as dormi cu el. Nici noi nu avem loc in dormitorul nostru asa ca am pus o saltea de o persoana pe jos in camera lui, unde ma intind cu el cand e nevoie. Ai loc sa dormi tu in camera fetitei?
In legatura cu tinutul treaza mai mult, e posibil sa aiba efectul contrar, sa fie si mai agitata. Cel mai bine culc-o atunci cand da semne de oboseala, s-ar putea sa te surprinda si sa doarma tot pana la 7 jumate.
Te inteleg cu lipsa de somn, nici eu nu am mai avut o noapte intreaga de mai mult de un an de zile, si din ianuarie m-am intors la munca, dar cumva faci fata. Solutia mea cam asta e, sa accepti situatia si sa gasesti o modalitate sa o iei langa tine cateva ore, daca nu trebuie sa te dai jos din pat la fiecare trezire este mai usor sa rezisti.
ali spune:
Si noi am avut treziri de pe la 7 luni pana la 1.8 ani.
Si eu am crezut la inceput ca dintii sunt cauza.... gresit...
Atunci am citit asa:
1.Incepe perioada in care constientizeaza despartirea de mama si le e teama
2.Trezindu-se noaptea asimileaza tot ce au facut in timpul zilei
Si cica ar fi copii destepti...asa ca m-am consolat ca macar e destept juniorul meu
Si cafeaua sa traiasca....
any_eu spune:
Michelle - eu sigur nu rad! Fetita mea a stat infasata in prima luna, doar cand dormea, si i-a placut extrem de mult. Pe la 3-4 luni cand nu mai faceam fatza cu agitatia si lipsa somnului la fel, o infasam si adormea. Adevarul e ca ziua in loc sa adoarma inchide ochii si da din maini si picioare agitandu-se. Chiar nu am mai incercat de mult infasatul, cred ca azi pun in practica metoda asta sa vad daca mai merge.
Sunt convinsa ca va trece, se va normaliza...candva...asa cum au trecut 7 luni fara sa-mi dau seama asa vor trece si urmatoarele luni, apoi ani. Marea mea ingrijorare e ca la munca am raspundere materiala mare, incep programul la 6 si...vai-vai ce va fi pe capul meu. Dar, cum ati subliniat cateva din voi mai sus...trebuie sa ne adaptam si o vom face, alta varianta nu exista. Ori ma consolez cu vorbele mamei mele, poate pana la un an va fi bine, nu am de unde sti, nu?
histamina spune:
avem un an si 7 luni.
am rezistat fara ajutor pana la 1 an si 5 luni.de doua luni facemd e garda cu schimbul, eu o noapte, sotul o noapte.
strumf papa, in noptile in care doarme la 12, 2, 4,6.
maia re si un alt program, la 10, la 1, la 3, de la 3 la 5 din 15 in 15 min, la 5 si la 7.
suntem zombie,dar ni s-a spus sa rezistam pe baricade,ca nu mai dureaza mai mult de 3 ani.
mentionez ca pana la 4 luni a dormit pe mine, avea reflux gatric, nu avea muschii abdominali dezvlotati si nu aveam pe ce plan inclinat sa il pun.dormeam max 2 ore pe noapte.
pana la 6 luuni a supt din 2 in 2 ore cate 30 d emin.de la 6 luni la 9 a marit din 3 in 3 ore,tot cate 30 d emin, apoi a revenit la setarile din fabrica.
pisi-pis spune:
Si noi am infasat copil mare . De fapt am inceput sa o infas cand n-a mai incaput in wrap in pozitia culcat. Dar o infasam numai pana adormea, dupa care desfaceam cearceful si o lasam sa doarma pe el.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza