Somnul de noapte la 7 luni.
Fetita mea are 7 luni. Pana la 5 luni si jumatate a fost alaptata exclusiv, acum mananca diversificat si san. La 4 luni si 3 saptamani i-au aparut incisivii centrali inferiori fara prea multe simptome. Problema mea cea mai mare este ca nu doarme noaptea. Adoarme la 21:00 si se trezeste la 7:30 iar noaptea are 2-3 reprize de trezire cand plange si nu o pot linisti decat daca o pun la san. Un medic pediatru mi-a spus ca poate ii e foame si i-am dat lapte cu cereale seara dar nu am obtinut rezultate. Alt pediatru mi-a spus ca poate ii e sete dar apa nu prea accepta (suntem in plin proces de invatare sa bea apa) mai ales noaptea cand plange si nu vrea nimic. De vreo luna si ceva punem totul pe seama dintilor de sus carfe urmeaza sa apara (se cunosc mai proeminenti, face ocazional temperatura, maxim 37,6 si uneori se calmeaza daca o dau cu gel gingival) insa m-am saturat sa tot dau vina pe dinti. Am incercat diverse metode, se ridica sotul sa o calmeze, poate nu simte mirosul meu, i-am dat la masa de seara avocado (cineva povestea ca a functionat pentru ca e un aliment foarte hranitor), am incercat sa o tinem treaza pana mai tarziu dar NIMIC nu functioneaza. Imi doresc o noapte in care sa dorm macar 3 ore consecutiv :( Pentru ca nu ma odihnesc sunt si eu obosita, irascibila, ma supar repede si ea simte asta. Ea ia masa de fructe la ora 17:00 si san la 21:00 dupa care adoarme. Ar fi gresit sa-i dau la 21:00 pe langa lapte si iaurt cu biscuiti sau ceva mai consistent? O alta metoda aveti? V-ati confruntat cu asa ceva? Cand isi va regla somnul de noapte pentru ca ma ingrijoreaza faptul ca eu ma intorc in curand la munca si nu voi putea face fatza somnului de noapte intrerupt.
Raspunsuri
Laura25 spune:
Nu cred ca te ajuta decat ca si consolare, dar vreau sa iti spun ca al tau copil nu e unic . Ai mei amandoi s-au trezit de mai multe ori pe noapte pana spre 3 ani (dupa 1 an jumate mai putin, dar oricum, in fiecare noapte). E normal daca se trezeste sa se aline la san, este sursa lor de hrana, de liniste si siguranta. Ce te-as sfatui eu este sa nu faci noptile mai grele incercand sa gasesti solutii-minune, sa te chinui tu si pe ea mai tare, ci sa "mergi cu valul". Se trezeste plangand si se linisteste la san? Atunci imadiat cum o auzi plangand, ia-o langa tine, pune-o la san si somn usor mai departe! Bebelusii au o mie de motive sa se trezeasca noaptea : dureri de dinti, dureri de burtica, vise, agitatie din cauza achizitiilor rapide (motrice, cognitive) si a evenimentelor de peste zi pe care le 'retraiesc' prin somn.
Eu nu cred ca indopatul seara este solutia. Tu dormi mai bine sau mai agitat dupa o mmasa copioasa inainte de somn? La mine solutia pt a fi cat de cat odihnita a fost sa ii iau cu mine in pat (ai mei se trezeau amandoi, si niciodata sincron, asa ca ma bucuram daca prindeam o ora de somn profund). Avandu-i langa mine, nu trebuia sa ma ridic, "mufam" plangaciosul si ma culcam la loc.
Partea buna din toata povestea este ca perioada asta trece. Chiar daca acum ti se pare ca nu se va termina niciodata, sa stii ca nu e asa
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Angie.C spune:
Din pacate, nu exista solutii. Esti o fericita ca fetita ta se treseste de 2-3 ori pe noapte. Se poate si mai rau. Nu ai ce-i face, asta e perioada lor..stai sa vezi cand se foieste toata noaptea si nu poti inchide un ochi. Va trebui sa te acomodezi, caci in mare parte e de la dinti, burtica, emotii si informatii acumulate in timpul zilei, crestere..Dandu-i mai consistent seara, nu rezolvi nimic. Asa m-a sfatuit si pe mine medicul, dar nicio schimbare. Abia spre 1 an si 4 luni, baietelul meu s-a reglat la somn si a dormit doar cu o trezire pe noapte sau deloc. Ce sfat iti pot da? sa ai rabdare, sa dormi in timpul zilei cu fata si sa incerci sa stai cat de calma poti. E greu, stiu, toate mamicile trec prin asta, putine sunt fericite cu pui care dorm neintorsi.
x_ggg spune:
Baiatul meu are 2 ani si 5 luni, alaptat inca, ai ghicit, mai ales noaptea. Si eu am dat vina pe dinti, pe fiecare in parte, si sa stii ca asa a si a fost. Dupa ce mai spargea cate unul, dormeam si noi mai bine(adica cu 1-2 alaptari) cateva zile. Sunt si acu nopti cand ne trezim din ora in ora.
Am incercat si mancare mai multa seara, si mai putina si..si.. eu optez pentru primul sfat primit: go with the flow. Si eu am inceput serviciul cam de 6 luni.
Am o colega de munca care mi-a spus ca al ei copil pana la 3 ani a avut probleme cu somnul, dar ca si dupa aia se mai intampla sa se trezeasca. Deci mult curaj, lapte in tzatzuci si speranta ca va fi mai bine!
pisi-pis spune:
Nu poti decat sa faci haz de necaz, si sa astepti sa treaca, pe masura ce vor creste.
Stai sa vezi, ca acum la 21 de luni se trezeste 1 singura data pe noapte, dar nu adoarme din nou decat fix peste 2 ore, parca are ceas in cap .
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
emanouela spune:
dandu-i ceva consistent seara nu faci decat sa-i pui stomacelul la munca si sa ai de la ea o stare de agitatie, ca sa testezi, mananca si tu seara ceva consistent si vezi cum iti vei petrece noaptea. asta e, sunt copii care dorm toata noaptea, putini ce-i drept , sunt copii care se trezesc de 2-3 ori, sug si adorm si sunt copii care nu dorm mai deloc, nici ziua , nici noapte. ai un copil care se manifesta absolut normal, de ce vrei sa-l scoti din normalitate? iti zic astea pt ca si eu am trecut prin astea, mai rau chiar, al meu facand parte din a 3 a categorie, mi-am irosit ultimele zvacniri de energie chinuindu-ma sa incerc sa il trec macar in a 2 a categorie si n-am reusit, asa ca l-am lasat si s-a reglat singur. asa ca ....rabdare, cafea si tutun
Ramonika spune:
stai bine.
fiica-mea are 2 ani si 3 luni si se trezeste de 2-3 ori pe noapte ca sa suga.
de la 6 luni doarme cu mine in pat si cand se trezeste doar o mufez si uneori adorm inaintea ei...
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
alinanecolau spune:
ce n-as da ca fetita mea sa se trezeasca doar de 3 ori pe noapte,ea are 10 luni si nici nu pot numara de cate ori se trezeste.La fel si ea vrea sa suga,dar doarme cu mine si imediat o pun la san si se linisteste,asa macar mai pot atipi si eu.La fel ca tine sunt si eu,irascibila si ma supar repede,traiesc cu speranta ca va fi mai bine.Asta e,toate trecem prin asta,iti doresc sa ai multa rabdare si sa incerci sa te calmezi ca nu-i nimic iesit din comun!
eumada spune:
Eva inca se trezeste decateva ori pe noapte.Nu mai mananca,dar miauna,striga catelul,se intoarce si se inghesuie intr-o parte si mama ei de aparatoare nu se da la oparte....si ma scol s-o mut,o aranjez din nou in pat..ea doarme de fapt,dar eu nu....mai viseaza si vrea prin somn printesa,papusa..in general abia la 2 ani si sapte luni(azi) doarme cate sapte ore legate...dar eu ma trezesc s-o verific,s-o pun la olita la cinci treizeci...cand era de 7 luni...din doua in doua ore manca,se trezea,nu mai adormea,plangea sau vroia joaca....si uite-ma-s teafara...dar dorm abia in weekend..cand merge la mami(bunica).Si-a facut singura programul de somn abia acum.
Asa ca....relaxeaza-te si gata.
Si roaga-te sa fie sanatos bebelusul.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
stefania_97 spune:
Iti raspun si eu nu ca te dezamagesc ci ca sa iti dai seama ca esti norocoasa. Am o fetita de 4,5 ani care si acum se trezeste o data pe noapte. Baietelul de 1,5 ani pierd firul la cate treziri are. L-am alaptat pana de curand. Si desi unii zic ca daca nu ai alaptezi noaptea se trezeste mai rar nici asa nu a fost.
Alapteaza culcata si culca-te si tu cand se culca ea. dac prinzi primele 4-5 h de somn neintrerupt deja te vei simti mai fresh.
Mancarea nu a ajutat in nici unul din cazuri la mine.