Cere apa in loc de lapte

Cere apa in loc de lapte | Autor: steluta25

Link direct la acest mesaj

Ni se intampla ceva ciudat de vreo saptamana. Puiul meu de 1 an si aproape 10 luni refuza laptele. Bun, pana aici nicio problema. In schimb, cand ma vede ca ii pregatesc laptele sau doar vorbesc despre lapte, cere apa si bea, nene, vreo 200-250 ml. Asta doar inainte de somn si dimineata la trezire.
In timpul zilei nu cere apa, bea de 2-3 ori daca ii dau. Deci nu cred ca poate fi vorba de sete.
Cred ca in mintea lui s-a creat o legatura intre cuvintele apa si lapte. Cand aude de lapte, automat cere apa. Daca ii spun ca nu este apa sau incerc sa ii iau cana, jale mare.
Deci, adormim cu o canita de apa, la pranz si seara, iar dimineata la trezire alta tura. Lapte-deloc. Am incercat cu putina miere, cu un gram de cacao, macar sa vad daca agreeaza gusturile noi. Nimic.
Cum sa procedez? Sa il las vreo saptamana sa uite?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Steluta, eu nu vad problema. Lasa copilul in pace, sa bea apa. Important e ca se hidrateaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Fii bucuroasa ca bea apa :). Sunt multi copii care refuza apa, ceea ce mi se pare mai grav.
Fiica-mii nu i-a placut niciodata laptele, in afara cel direct de la sursa, cat a fost alaptata. Si acum spune ca apa e bautura ei preferata si mai buna decat orice suc :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

nu-i mai place laptele dar vrea sa-si pastreze obiceiul de a bea inainte / dupa culcare, si cum la bere nu are inca acces nu-i ramine decit apa ca alternativa
apropos, bea acum apa din aceeasi cana din care bea laptele ? e cumva cana mai speciala (cu cioc) ?
s-ar putea sa-i revina pofta de lapte, s-ar putea sa nu...
ce sa faci ? depinde ce urmaresti; oricum daca mai consuma si alte lactate n-ai de ce sa-ti faci griji
fetele au dreptate, bucura-te ca ai un copil care bea apa ca la carte

Mergi la inceput