Clasa I * 2011 - 2012 * [17]
Raspunsuri - Pagina 4
Mada spune:
si Ilinca la fel, nici macar ce face ea nu isi aminteste. De ceilalti... asa.. din intamplare sa-si aduca ceva aminte.
Povesteste doar ceva ce s-a intamplat in ziua aia si i-a placut sau a atins-o pe ea in vreun fel (faptul ca a stranutat si i-au sarit mucii din nas si a ras colegul de banca - era ff suparata ca i-a zis colegul iackkkkk), eu muream de ras
sa va mai spun ca ii pusesem colargol in nas si ala e o solutie vinetie neagra si cand a stranutat a umplut banca de negreala si colegului normal ca i s-a parut scarbos.
deci amanunte dinastea retine
Ilinca si Rares
monica-elizabet spune:
szivarvany deci mai sunt si altii in barca noastra
m-am mai linistit
Mada deci si voi...tot la fel...
in alta ordine de idei desi sigur si a mea ar fi suparata daca ar rade vreun coleg de ea cred ca i-ar prinde bine sa rada acum de ea decat mai tarziu
flaviutza spune:
Nici a mea nu spune ce face la scoala, zice ca nu-i treaba mea,ce , ea ma intreaba ce fac eu la serviciu? aflu in schimb de la mamica colegei de banca, suntem si noi prietene si a ei e foarte vorbnareata.
A mea a ingaurit iaurtul cu pixul si l-a pus bine...la loc in ghiozdan. Nu trebuie sa va spun urmarea.
Referitor la masini, la noi e mult mai strict, nu au voie masini ale parintilor in curte, nu au voie parinti in curte, decat la ora 11 si un sfert(la 11 jumate ies copii). Daca totusi e o urgenta, se intra prin fata, intrarea profesorilor, legitimat de portar.
Cu agresivitatea in scoli...e dificil.A fost un caz, elev mutat recent de la o alta scoala (oare de ce) in prima saptamana a trantit cu capul de calorifer un alt elev,i-a spart capul.clasa a 4-a, sub ochii invatatoarei,fractiune de secunda.
Si inainte de tenis si dupa tenis, fi-mea nu a fost agresiva, dar nici nu reuseam s-o conving pe la 3 ani sa nu raspunda la agresiune,trebuia sa fiu pe faza, daca o brusca cineva, iesea incaierare. Acum a inteles perfect ca trebuie sa evite si sa nu raspunda sub nici o forma, pentru ca risca sa se aeleaga cu mai mult decat orgoliu vatamat.Mi-a povestit colega ei, a spus si fi-mea trasa de limba, ca sunt imbranciti, scuipati de unii din ei,agresati verbal si fizic. Rar, dar se intampla.Oricum nu prea ii lasa invatatoarea singuri, iese cu ei in pauze.Deocamdata am noroc, prietena si colega ei are un frate in cls a patra, are el grija de ele in pauze.
Cu scoala destul de bine, sunt pe la numerele 30-100 calcule cu ele si habar nu am pe unde la abecedar, sincer.In continuare lucreaza mult in clasa si la rom si la mate si acasa are teme fise /exercitii din culegere,nu prea se mai axeaza pe manual.Temele ii va o ora ,o ora si un sfert, in medie. La mate in special face probleme din mate 2000, varianta aia veche, cu exercitii mai dificile.
Apropo, cum se rezolva aritmetic probleme din astea:
Ma gandesc la un numar.Il adun cu doi si scad diferenta numerelor 15 si 3 si obtin 3. Care este numarul la care m-am gandit?
Suma a doua numere este 23 . daca din primul scad 2 obtin 10.care sunt numerele?
Fi-mea le rezolva strict algebric, cu notam a, b numerele , pus in ecuatie.
Prima cred ca se numea ceva "metoda mersului invers", nu?
Apropo, a fost Smartul? pentru ca mi-a cerut acum vreo 2 sapt 13 lei (un concurs si paznic) si vad abia ieri pe caietul de corespondenta "10 lei smart". Dar n-am auzit-o sa se fi dus la vreun concurs.S-o fi dus si nu mi-a spus.
mina spune:
Salutare,
Are fi-miu de invatat la muzica pentru luni un cantec de l-au facut in clasa. Este despre primavara, incepe cu "adio ger, adio iarna" si pe undeva prin cuprins are si un vers "bine, bine ai venit". Stie careva cantecul? Ca nu-l gasesc pe net neam si tanaru a inceput de azi crizele ca "ce se face el daca ia un insuficient la muzica.....Nah, fiecare cu problemele lui.
(azi dimineata el si ta-su s-au trezit inaintea mea si eu m=-am trezit in niste bufnituri ciudate: baietii mei exersau in hol saritura in lungime de pe loc, la care trebe sa sara min 1,20 m,ca sa ia fb!!!!...alte griji n-avem...)
We frumos la toata lumea!
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Mada spune:
si ilinca a exersat in we saritura in lungime hahaha
a luat -fb la evaluare la romana, maine da la mate
azi am vazut pt prima data in caiet ex de tipul a-32=40
la romana azi l-au facut pe che maine probabil pe f.
din neatentie zice una si scrie alta si tot asa, per ansamblu eu sunt foarte multumita de cum decurg lucrurile, fata de cum am inceput, tot repet chestia asta
off topic, sunt foarte suparata ca sambata a trebuit sa-mi eutanasiez catelusa de 14 ani, nu reusesc sa-mi revin tot timpul am lacrimi in ochi si ma gandesc la ea. si ilinca a plans tare mult, nu am fost buna de nimic in we asta
scuze pt ca am deviat
o saptamana usoara va doresc
Ilinca si Rares
monica-elizabet spune:
Mada, imi pare tare rau pentru ce ati patit...stiu si eu cum este sa suferi dupa un animalut(pentru mine devenise ca un frate...un membru al familiei..asa ca te inteleg)
felicitari pentru -fb
mina, nu stiu despre ce cantecel este vorba...sigur se descurca
si noi am avut teste si am luat -fb abecedar, fb la mate si -fb la cunoasterea mediului
maine avem dictare...cred ca din b si B
va pup
antoemma spune:
mina, am cautat melodia in momentul in care ai postat dar nu l-am gasit.
Mada, imi pare rau de catelusa ta... Eu stau la bloc si nu vreau caini dar in copilarie tare ii mai iubeam.
Noi am trecut in sfarsit la stilou si imi place cum scrie cu el.
Au avut teste la mate, la germana... toate merg foarte bine.
Azi au baietii din clasa meci de fotbal cu cei din clasa a treia si fetele sunt responsabile cu galeria. Si-a facut o pancarta pe care a scris CLASA IB si s-a pregatit cu lozinci de incurajare, Si fetele vor avea meci de volei din cate am inteles, dar cum eu eram tot in afara echipei, m-as bucura macar sa reuseasca sa atinga si ea mingea. Probabil ca ele au meci saptamana viitoare.
mina spune:
Multumesc pentru suport, intr-adevar nu a fost asa de important cantecelul, habar nu am de ce a retinut al meu ca e musai sa-l stie....
Joi doamna noastra are inspectie de grad, a inceput fi-miu cu stresu de aseara, ma alerga prin casa sa ii pregatim uniforma. Asa-s de emotionati si implicati toti sa iasa bine pentru doamna....
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
eveline spune:
Mada-imi pare tare rau de catelus,of...
Fetita mea a facut un fel de simulare Smart ieri in clasa si au aduse acasa foaia
aia unde se bifeaza numele si raspunsurile....imbarligata rau mi se pare
Bine ca au facut asta acum sa fie obisnuiti la concurs
Naty spune:
Hello,
Nu am mai scris de ceva timp, sunt super prinsa la serviciu.
Acum vin cu o problema: acum cateva zile Ioana mi-a spus ca Doamna a cerut tuturor copiilor sa vina cu pachetelul de mancare continand un sandwich si un fruct.
Fie-mii i-ar fi imposibil sa manance atat, de regula ii dau la ea un fruct (mar, banana, mandarina, para) sau 2-3 biscuiti. Rareori i-am pus sandwich si a venit cu el nemacat pe trei sferturi.
In plus, noi avem si o dieta mai stricta, datorita baeltului, ea mananca maxim 2 feliute de paine pe zi (la masa de pranz).
Asa ca nu am bagat in seama solicitarea si am continuat cu aceleasi pachetele.
Aseara imi zice "mami, doamna a zis ca ne controleaza pachetelele si trebuie sa avem sandwich si fruct".
Eu am zis ca probabil zice si ea asa, cum adica sa le controleze pachetelele?
Si i-am dat un mar.
Ei bine, cum a ajuns acasa de la scoala m-a sunat Ioana plangand ca doamna a intrebat-o de ce nu are sandwich, nu i-a spus mamei sa-i dea asa? Sa-i spuna si maine sa vina cu sandwich-ul.
Desigur ca o voi suna eu pe Doamna sa rezolv problema, dar fiindca sunt tare revoltata va intreb si pe voi:
Vi se pare normal ca invatatorul sa solicite copiilor sa vina cu un anumit fel de mancare?
Mie nu mi se pare, cred ca dieta copilului meu e numai treaba mea si eventual a pediatrului.