Agitatie si zapaceala(2)

Raspunsuri - Pagina 37

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui inbox

Selene, ai incercat sa o abordezi pe Daria cum ti-am spus? Adica, asezat pe vine, privit in ochi si spus pe tonul cel mai bland posibil ce asteptari ai tu de la ea, dar intelegator, relaxat,sincer, sa simti practic legatura dintre voi( nu stiu cum sa exprim in cuvinte legatura asta)? Ai nevoie de timp pentru tine, Daria te solicita exact cand tu nu poti, cand nu ai cum sa fi disponibila fiindca vrea sa se asigure ca pentru ea, tu esti disponibila tot timpul, are nevoie probabil de dovezi, fa-i pe plac o perioada, vrea sa o iei in brate cand esti pe wc, ia-o....ai sa vezi ca nu va dura, treptat isi va lua spatiul ei, nu te va mai solicitat asa non stop! Nu cred ca sistemul cu recompensele este solutia cea mai buna in acest moment!

Cred ca de la Happy in Two am invatat chestia cu inimioara care trebuie umpluta atunci cand ajungem intr-un punct in care nu ne mai intelegem, umplerea inimii se face cu imbratisari si pupicuri si discutii. Copilul meu imi spune foarte clar ce are pe suflet si o spune de mult! Sa-ti dau un exemplu relativ minor, se trezeste intr-o dimineata plangand si smiorcaita maxim, si o iau asa la umplut inimioara ( desi tipa la mine si sarea toata de nervi :) ) si ce crezi ca-mi zice : ca ea era trezita de mult in camera ei si m-a auzit cand i-am zis lui bebe "hai puiut sa iei siropelul" si alinturile cu bebe si normal ca gelozia desi apara destul de rar, se mai face simtita din cand in cand. Nici prin cap nu mi-a trecut ca ea este treaza la ora aia si ca mai si aude ce se intampla...si ca ea este geloasa, ma gandeam ca nu a dormit bine noaptea sau cine stie ce are...dar mi-a spus clar...cand nu-mi spune imi deseneaza...!

Intr-o revista din aia de la kaufland am citit despre cele 20 de imbratisari zilnice necesare copilului! Cati ne imbratisam copii de 20 de ori intr-o zi?

Cand vrei sa gasesti cai de a iesi dintr-o stare le gasesti oriunde, iar cand nu esti pregatit, cand nu vrei...pot sa-ti licare pe semnal luminos tot felul de sfaturi...ca tot nu le vei vedea...

Asta cu rudele este de domeniul fantasticului!

Lumea mea

Eu o stiu asa: orice om are nevoie de

4 imbratisari/zi ca sa supravietuiasca
8 imbratisari/zi ca sa progreseze
12 imbratisari/zi ca sa fie fericit.

Eu nu numar de cate ori/zi o imbratisez pe Alex, dar de cate ori trece pe langa mine pun mana pe ea: o mangai pe cap, pe spate, ii aranjez o hainuta, etc. O pupacesc si cand sta pe olita. Conteaza foarte mult.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Citat:
citat din mesajul lui inbox

Selene, ai incercat sa o abordezi pe Daria cum ti-am spus? Adica, asezat pe vine, privit in ochi si spus pe tonul cel mai bland posibil ce asteptari ai tu de la ea, dar intelegator, relaxat,sincer, sa simti practic legatura dintre voi( nu stiu cum sa exprim in cuvinte legatura asta)? Ai nevoie de timp pentru tine, Daria te solicita exact cand tu nu poti, cand nu ai cum sa fi disponibila fiindca vrea sa se asigure ca pentru ea, tu esti disponibila tot timpul, are nevoie probabil de dovezi, fa-i pe plac o perioada, vrea sa o iei in brate cand esti pe wc, ia-o....ai sa vezi ca nu va dura, treptat isi va lua spatiul ei, nu te va mai solicitat asa non stop! Nu cred ca sistemul cu recompensele este solutia cea mai buna in acest moment!

Cred ca de la Happy in Two am invatat chestia cu inimioara care trebuie umpluta atunci cand ajungem intr-un punct in care nu ne mai intelegem, umplerea inimii se face cu imbratisari si pupicuri si discutii. Copilul meu imi spune foarte clar ce are pe suflet si o spune de mult! Sa-ti dau un exemplu relativ minor, se trezeste intr-o dimineata plangand si smiorcaita maxim, si o iau asa la umplut inimioara ( desi tipa la mine si sarea toata de nervi :) ) si ce crezi ca-mi zice : ca ea era trezita de mult in camera ei si m-a auzit cand i-am zis lui bebe "hai puiut sa iei siropelul" si alinturile cu bebe si normal ca gelozia desi apara destul de rar, se mai face simtita din cand in cand. Nici prin cap nu mi-a trecut ca ea este treaza la ora aia si ca mai si aude ce se intampla...si ca ea este geloasa, ma gandeam ca nu a dormit bine noaptea sau cine stie ce are...dar mi-a spus clar...cand nu-mi spune imi deseneaza...!

Intr-o revista din aia de la kaufland am citit despre cele 20 de imbratisari zilnice necesare copilului! Cati ne imbratisam copii de 20 de ori intr-o zi?

Cand vrei sa gasesti cai de a iesi dintr-o stare le gasesti oriunde, iar cand nu esti pregatit, cand nu vrei...pot sa-ti licare pe semnal luminos tot felul de sfaturi...ca tot nu le vei vedea...

Asta cu rudele este de domeniul fantasticului!

Lumea mea

Eu o stiu asa: orice om are nevoie de

4 imbratisari/zi ca sa supravietuiasca
8 imbratisari/zi ca sa progreseze
12 imbratisari/zi ca sa fie fericit.

Eu nu numar de cate ori/zi o imbratisez pe Alex, dar de cate ori trece pe langa mine pun mana pe ea: o mangai pe cap, pe spate, ii aranjez o hainuta, etc. O pupacesc si cand sta pe olita. Conteaza foarte mult.

Alexandra Maria
14.12.2007

Da, era o ierarhie, atunci, dupa ce am citit articolul, de test am numarat intr-o zi de cate ori imi iau copilul in brate ( nici nu ma gandeam ca nu ating limita maxima, ca sa zic asa), am ramas socata sa aflu ca eram undeva la limita dintre supravietuire si progres :). Nu numar nici eu, dar de cand am citit articolul cu siguranta am fost mai atenta la acest aspect . foarte bune completarile, mie imi prinde bine sa-mi mai aduc aminte una alta, desi multe chestii mi-au intrat in reflex, in rutina, le-am asimilat si a fost clar mai bine.

Inca ceva Selene, pentru ca fiica ta sa-ti spuna ce simte, incearca sa exersati sentimentele. Desenati fete triste, zambitoare, planse, nervoase etc. Caci si daca ar vrea sa-ti spuna ce simte, probabil ca nu stie sa verbalizeze. Ii poti spune ca este normal sa fim uneori suparati, furiosi etc, asa cum e normal sa fim veseli, fericiti...ce ne face sa fim intr-un fel sau altul, ce ar supara-o pe ea, ce o face pe ea fericita etc, ce este invidia, gelozia si o multime de alte sentimente ( fi-mea era foarte trista ca o fetita la gradinia radea de parul ei- are un par lung, superb- i-am spus ce inseamna invidia, si i-a trecut supararea). Da-te pe tine ca exemplu " stii si eu sunt nervoasa, trista,fericita etc, pentru ca". Eu ii spun copilului cand am o zi proasta ( ca mai am si din astea, cred ca toti avem), " sa stii ca sunt cam obosita, sau sunt suparata din X motiv" sa stie copilul care este starea mea sa nu sa simta cumva vinovata de starile mele...
Poate au mai fost spuse chestiile astea, dar cred ca prinde bine sa le repetam de cate ori se poate si sa ne completam una pe alta. Nu stiu daca procedez bine, la mine astea au fost metodele care au dat rezultate atunci cand "nu mai vedeam padurea de copaci". Sunt convinsa ca toti ne iubim copii, insa este important ca ei sa stie asta, sa vada asta si mai ales sa simta asta...

Selene in erelatia cu fiica ta, pleca de la realitatea ca Daria te iubieste neconditionat ( au ei copii capacitatea asta imensa) si ceea ce face, face fiindca are o nevoie afectiva nesatisfacuta undeva, nu o face ca are ceva cu tine, cu timpul si activitatile tale sau ca pur si simplu asa vrea ea.( am senzatia ca ai inteles lucrul asta deja, dar nu strica sa-l repet)

Lumea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Copiii sunt dependenti de atentie, chiar si de cea negativa. Indiferenta ii doare mult mai mult. Si daca atentie negativa primesc cu asta se obisnuiesc.
inbox , si mie imi place sa citesc pe forum ca sa mai invat una-alta.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Selene mi-a trimis mesaj cu analizele ....le-a facut si sint mai mult decit bune

Selene : ' Capul sus si t@tele in fata' ca dracu' nu e asa de negru.

Un lucru bun : azi nu a scris pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Selene mi-a trimis mesaj cu analizele ....le-a facut si sint mai mult decit bune

Selene : ' Capul sus si t@tele in fata' ca dracu' nu e asa de negru.

Un lucru bun : azi nu a scris pe DC

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:

Selene mi-a trimis mesaj cu analizele ....le-a facut

nu ti-a cerut sa ne reprezinti in aflarea adevarului absolut, sau sa faci sapaturi si sa ne confirmi ca Selene nu a inventat.

Ce penibil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Alexandra, daca iti spun ca mie imi pari penibila tu, e ok?

Azi cand am deschis DC si am vazut doar 1 pagina mai mult ca ieri mi-am scuipat in san , am crezut ca a ramas Romania fara internet. Ptiu-ptiu, sa nu fie de deochi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Citat:

Selene mi-a trimis mesaj cu analizele ....le-a facut

nu ti-a cerut sa ne reprezinti in aflarea adevarului absolut, sau sa faci sapaturi si sa ne confirmi ca Selene nu a inventat.

Ce penibil!

BAZAR UMANITAR

alex, nu te supara. Eu m-am oferit sa i le trimit scanate pe mail, vazand ca sunt banuita ca mint... Nu suport sa ma acuze cineva de lucruri pe care nu le fac. Si, daca am retinut bine, si kariguld a crezut la fel.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmenbr

Azi cand am deschis DC si am vazut doar 1 pagina mai mult ca ieri mi-am scuipat in san , am crezut ca a ramas Romania fara internet. Ptiu-ptiu, sa nu fie de deochi!

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

Ajutati-o pe Diana!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

niciodata. netul sa pice? este viata, aerul si respiratia noastra

SOACRA MARE
Doua maini stangi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmenbr

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

Ajutati-o pe Diana!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Nu, nu este OK. N-o spun eu, o spune regulamentul.

Incercati sa combateti idei, nu persoane.
Nu sunt admise jignirile, insultele, mesajele rasiste sau xenofobe.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput