Agitatie si zapaceala(2)

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

eu inca folosesc carut la copii( aproape 4 ani si aproape 3)
mergem destul de des pe distante lungi sau prin magazine obosesc e normal sa oboseasca uneori iau carutul dublu uneori cel sport si fac cu randul la plimbare
agat toate alea de el sacose genti acum cand am venit de afara mai sa nu incap in lift
ia un carutz simplu, umbrela, ieftin e de mare ajutor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Deocamdata, doar ceva scurt:

ab5174, vrei sa iti trimit rezultatele scanate, pe e-mail? Dupa aceea, esti de acord sa scrii aici un mesaj in care iti ceri scuze pentru speculatiile aiurea?

Acuza-ma de ceea ce fac, nu de ceea ce nu fac.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

url="http://bazar.desprecopii.com/index.aspLucrusoare de vanzare...

Imi cer scuze ca am crezut ca nu ai facut analizele.

Dar cum ai reusit asa repede? In numai 2 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Selene, depinde de copil iar comportamentul parintelui trebuie sa se modeleze pe personalitatea copilului.

postarea asta a ta ultima asa imi da o senzatie de datorie fata de copil, si nu bucurie in cresterea lui...

Andrei vroia masinute de alea mici, de 5 lei (acu muuuuuulti ani). Ii luam una in fiecare zi in care primea o bulina de aia stralucitoare de la gradi. Ii mai luam si cand nu primea nimic, dar nici bulina urata, asa, ca imi era drag de ochii lui stralucitori cand primea jucaria...
apoi invatam culorile, forme geometrice, spatiu... erau tare la indemana cele masinute...
Si acum si cand era mic, am transformat totul intr-un joc continuu!
Si te asigur ca nu am un copil rasfatat, ori lenes, ori...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui maru

Selene,
hai sa facem ceva concret!

Te rog scrie 5 lucruri care le apreciezi la Daria si 3 care le-ai vrea un pic diferite.

Promit azi sa intru printre picaturi pana terminam "jocul" asta

Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

Apreciez ca:

- dupa numai 3 incercari, spiritul asta de copil ne-a ales pe noi sa ii fim parinti - inca nu simt ca eu, ca mama, m-am ridicat la inaltimea asteptarilor ei
- este un copil istet, zambitor, poznas
- este sufletista, iubitoare - vad cum se comporta cu copiii mai mici si cu animalele
- este plina de viata, nazdravana
- pune o gramada de intrebari si pe urma face deductii logice de raman cu gura cascata

Ce as vrea un pic diferit:

- sa inteleaga din explicatii, chiar si repetate de cateva ori, ca unele lucruri pur si simplu nu sunt OK, ca sa nu se ajunga la ridicat de ton, chiar tare ridicat de ton

Mai este o chestie, dar nu stiu cum sa o exprim, ca sa nu se interpreteze gresit... E cumva... Eu INCA invat sa fiu o mama buna pentru Daria... Iar ca sa pot face asta, sa pot observa cum tre' sa fac, tre' sa ma distantez de ea un pic... Mi se intampla sa ii spun "lasa-ma acum" si ea nu intelege de ce si se agatza de mine ("ia-ma in bratze") si eu ma simt frustrata...

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Deocamdata, doar ceva scurt:

ab5174, vrei sa iti trimit rezultatele scanate, pe e-mail? Dupa aceea, esti de acord sa scrii aici un mesaj in care iti ceri scuze pentru speculatiile aiurea?

Acuza-ma de ceea ce fac, nu de ceea ce nu fac.

url="http://bazar.desprecopii.com/index.aspLucrusoare de vanzare...

Imi cer scuze ca am crezut ca nu ai facut analizele.

Dar cum ai reusit asa repede? In numai 2 zile.

M-a ajutat mama sa le fac asa de repede, este si ea ingrijorata.

Edit: si tot mama mi-a spus ca s-ar putea ca de vina pentru durerile mari si dese de cap, ameteala, vederea incetosata si chiar si oboseala sa fie din cauza unei spondiloze cervicale nedepistate. Din cate am citit, creierul nu mai este oxigenat cum trebuie, din cauza deformarii vertebrelor, si atunci apar senzatiile astea. Inclusiv oboseala. Ea s-a gandit ca na, eu avand probleme cu coloana in adolescenta (coloana in "S", cum spuneam, am purtat in 3 randuri corset de ghips, ma "imbraca" de sub burta pana deasupra sanilor, cu spatiu special pentru sani, pe urma corset de plastic, o vreme) si, cu sarcina, s-a strambat iar, nici nu sunt atenta la pozitia mea, sa nu fie de la asta.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Acum pune pe o hartie frumoasa acele 5 lucruri, roag-o pe Daria sa faca niste floricele, inimioare pe ea, apoi lipeste hartia aia intr-un loc in care sa o vezi cat se poate de des pe parcursul zilei.

acum scrie te rog macar 3 reusite ale tale ca mama s 3 nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

ce inseamna ultimul paragraf ?
Selene, daca o refuzi pe Daria in a o lua in brate cand tu ii spui sa te lase in pace, eu cred ca ea o percepe ca pe o respingere :( si de asta insista si tu o refuzi si ea insista :(

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Fetelor, mai scriu si eu o vorba

Eu cred ca Selene se inspira din exemplele voastre fie ca sunt date asa sub forma de sfat prietenesc sau sub forma de palma tot prieteneasca. Si eu ma inspir, si ma bucur ca a deschis ea subiectul de jale, ca in unele din exemple ma regasesc ...s i o citesc pe fata asta singura cu 2 copii, sau pe maru care alearga si vine acasa si isi verifica emailurile, sau pe blackgirl ... si undeva in adancul mintii ma motiveaza. Sigur, n-o sa ma apuc sa alerg, sau sa muncesc noaptea, dar am asa o certitudine ca o sa gasesc resurse sa fac ca ele.

Probabil ca Selene scrie pe forum cand ii e greu - asta nu inseamna ca ii este mereu greu. Dar cand ii e bine, perceptia este ca "e normal" sa-mi fie bine, nu e normal sa-mi fie rau ... asta este poate o lectie de invatat, sa ne bucuram si de starea de bine asa cum plangem cand ne este rau.

In final o sa mai spun doar atat:
1. Selene, cu cat fata o sa intre in comunitate cu alti copii cu atat o sa fie mai usor
2. Iti trebuie un serviciu care sa te scoata din casa si sa te socializeze cu alt mediu in afara de cratita, aspirator, computer
3. Nu te mai baza pe altii (sot mai ales), mai ales financiar.

Mergi la inceput

Archa, nici nu stiu ce sa raspund la ce ai scris.

Are o forma asa perfecta, ca raspund doar asa:

maru, inteleg ce spui tu acolo. Eu o sa incerc sa aplic mai clar sistemul recompenselor, sa vad cum il intelege ea.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui maru

acum scrie te rog macar 3 reusite ale tale ca mama s 3 nereusite

Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

La reusite nu stiu ce sa raspund...

La nereusite, nu sunt pregatita sa raspund...

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput