Agitatie si zapaceala(2)
Raspunsuri - Pagina 23
cristinuk@ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui maru off topic: vreau sa merg la un 10k race in may, si indor fac 10k in 50 de min, more or less, dar afara e diferit, multi factori perturbatori. M-am apucat de sport acu 2 ani, anul trecut am inceput sa alerg, nu-s tanara, dar sportul asta ma tine sane mental. Meditez in timp ce alerg, nu simt durere, is in lumea mea...
Emma Aida e inger Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
BAFTA!!!
buflea spune:
citat din mesajul lui Laura25
si eu am sesizat diferenta intre persoanele active si cele care nu fac mai nimic. Am in familie 2 exemple clare. Una din persoane, profesoara de sport, in prag de pensionare, sta la bloc de 30 de ani, merge cele cateva ore pe zi la scoala, mai merge la biserica si cam atat. Toata ziua se plange de oboseala, cand o cauti e bolnava si sufera de toate cele si sta pe la usile medicilor si ia un pumn de pastile. Alta persoana e tot profesor (de istorie, deci intelectual munceste ceva in plus, nu doar fluiera pe teren dupa copiii ce joaca fotbal) si are cu un an mai mult decat prima, ca varsta. Sta la casa si cat e ziua de lunga si vremea permite, cand nu e la scola, e in gradina: pune rasaduri, are 3 solarii, sapa, grebleaza, ingrijeste plantele, uda toata gradina, vara se trezeste de la 5 si se culca la 23. Si nu se mai plange de nimic. Desi e operat de hernie de disc si nu are voie sa faca eforturi mari. |
Asa este laura, dar sa stii ca aici nu poti impune cuiva sa fie mai energic decat ii este personalitatea. Eu nu cred ca profesoara de sport, in tinerete a fost spirt si acum la pensie a dat lenea peste ea ...exista oameni mai sportivi, mai dornici de aventura, de miscare si altii mai relaxati, pe care orice urma de agitatie ii obosesc cumplit. Si asta cu lenea - da, unii sunt mai lenesi ... asta este zona lui de confort si daca incearca sa iasa din ea, o va face cu efort si neplacere ... si nimanui nu ii place sa traiasca in disconfort. De aceea trebuie sa gasim solutii care sa ne pastreze in zona noastra de confort ... Eu am ajuns la concluzia ca exista persoane care nu pot munci, adica nu pot tine ritmul unui job (mai ales in ziua de azi cand un job este mult mai solicitant ca in trecut) plus casa, plus crestere copil ...etc. Pur si simplu nu pot ... de aceea gasesc solutii ori de a sta acasa, ori de a tine copilul cat mai mult in medii organizate, ori de a trai in case mai putin curate ... eu sunt una dintre ele - zona mea de confort nu include sportul si treburile casnice, pur si simplu ma chinuie sa ies sa alerg ca Maru sau orice treaba casnica. De aceea imi face altcineva curatenie, gatesc fix o data pe saptamana si atuncea prost, nu fac prajituri decat foarte rar, spal rufe cand aproape se termina cele curate ...etc, etc, etc. Dupa definitia multora, inclusiv a maica-mii si a soacra-mii (care toata viata a stat la cratita) sunt o puturoasa si eu sunt de acord cu ele - da, sunt o puturoasa, nu pun pret pe treburi domestice, nu imi place si nu am de gand sa ma schimb, tot ce pot face este sa caut solutii ca aceste treburi necesare unui trai decent sa fie cumva indeplinite (de altii platiti, de barbat cand are chef, de mine cand nu mai este nimeni altcineva sa ma inlocuiasca ...etc)
Ilinca_M. spune:
E clar ca Selene e si ipohondra, orice boala i-ati sugerat voi, pac- a si simtit simptomele. In plus chiar ea cu sinceritatea ei debordanta a spus de multe ori ca e foarte grasa (acum eu nu vreau sa fac presupuneri, dar poate e chiar obeza) si atunci normal ca nadusheste, oboseste, o ia cu junghiuri etc etc. Ce boala sa aiba, e tanara si in putere, are nevoie doar de terapie, cum i s-a mai sugerat, caci e clar ca singura nu poate sa-si depaseasca problemele (cu atat mai trist cu cat 80% sunt inchipuite). Ea trebuie sa inteleaga de unde i se trag toate, caci tot din povestile ei rezulta ca nu a avut o copilarie chiar incantatoare, pe mine cel putin m-a marcat cand a zis la un subiect ca tatal ei i-a ars degetul cu bricheta pentru a o devatza sa si-l suga
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
maru spune:
buflea, de acord cu tine, nu toti sunt facuti sa faca sport.
Nici eu nu am facut sport pana la 40 de ani, moment cand am zis ca daca nu ies din casa si fac ceva doar pentru mine, o iau razna!
e clar ca ai alte mecanisme de coping, si de aia nu plangi pe net ca nu mai poti...
Cumva ea trebuie sa intre in forma, cum se zice, sa poata face fata la copilul activ ce il are!
ladyJ spune:
Fetelor, Selenei i s-a spus demult ca are nevoie de terapie. Cred ca de anul trecut. Problema este ca nu are banii necesari.
Ea a spus ca a fost cateva sedinte la un psiholog, atunci a reusit sa inteleaga si sa schimbe anumite comportamente pe care le avea fata de daria. dar uite ca din pacate nu e suficient.
Eu am tot trimis-o la Cluj, unde poate beneficia de ajutor psihologic gratuit, dar Selene, tot din lipsa de bani plus probleme cu familia ei de acolo, zice ca nu poate merge, ca trenul costa , ca Daria nu are cu cine sa stea, etc. Nu imi mai amintesc cand a scris asta, cred ca la penultimul subiect pe care l-a deschis aici.
Cercul asta e mancator de sanatate si de nervi.
daniela_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui daniela_b Selene, cum era la tine acasa cind erai de virsta Dariei? Povesteste-ne un pic din copilaria ta. Ne spui cite ceva de parintii tai? To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce |
Poate nu uiti sa raspunzi, te rog...
To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce
anca_a spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Fetelor, Selenei i s-a spus demult ca are nevoie de terapie. Cred ca de anul trecut. Problema este ca nu are banii necesari. Ea a spus ca a fost cateva sedinte la un psiholog, atunci a reusit sa inteleaga si sa schimbe anumite comportamente pe care le avea fata de daria. dar uite ca din pacate nu e suficient. Eu am tot trimis-o la Cluj, unde poate beneficia de ajutor psihologic gratuit, dar Selene, tot din lipsa de bani plus probleme cu familia ei de acolo, zice ca nu poate merge, ca trenul costa , ca Daria nu are cu cine sa stea, etc. Nu imi mai amintesc cand a scris asta, cred ca la penultimul subiect pe care l-a deschis aici. Cercul asta e mancator de sanatate si de nervi. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Atunci cand te doare o masea, ajuta oare sfaturile despre cum sa mananci pe cealalta parte, cum sa treci mai usor peste noptile in care iti vine sa urli de durere sau ce calmante sa mai iei?
Poate ca ajuta... o zi, doua...dar in final, nu tot la stomatolog trebuie sa ajungi?
ladyJ spune:
citat din mesajul lui anca_a
Atunci cand te doare o masea, ajuta oare sfaturile despre cum sa mananci pe cealalta parte, cum sa treci mai usor peste noptile in care iti vine sa urli de durere sau ce calmante sa mai iei? Poate ca ajuta... o zi, doua...dar in final, nu tot la stomatolog trebuie sa ajungi? |
Stiu, Anca, ai dreptate.
Dar... ce sa zic? Sfaturile cu analizele au fost date sincer, bine macar ca le-a facut si a vazut ca nu acolo e problema(daca mai avea nevoie de inca o certitudine).
Selene, cu riscul sa ma trimiti la naiba, te mai gandesti totusi daca faci niste eforturi sa ajungi la psiholog?
eumada spune:
Dincolo de toate e greu...vrem sau nu totul se obtine cu bani...bani care se obtin din ce in ce mai greu si cu mai mult efort.
Probabil Selene gandeste asa...cei 400 ron pe an de gradinita fetei mai bine ii raman in casa si ea sta cu fata..deocamdata.
Bun....bani nu prea sunt...joburi ioc..aici are dreptate fata...daca nu ai o specializare beton,gen...mecanic auto,croitoreasa,asistenta medicala,e cam greu...Eventual bona...dar daca ea nu are rabdare cu Daria,cum sa aiba cu ai altora.....
Bun deci ne lovim de cercul vicios...
Nu dati cu rosii dar totul se obtine cu bani...si nu ma refer la cine stie ce prostii ci la strictul necesar...hainele costa,papucii costa,curentul costa,netul costa....mancarea costa,chiria costa...undeva Selene face public zbuciumul celor multi,care poate nu se plang ci sunt resemnati..ca si ea..ea macar striga...na unii se descarca prin negativism..
Asculta aici la baba cloanta de mine:..gandind negativ atragi negativul......suntem materie..tu esti facuta din aceeasi atomi ca si calculatorul,altfel legati intre ei ca sa zic asa....univesrul intoarce ceea ce dam.......si nu bat campii,nu am obiceiul.Macar gandeste-te...."voi rezolva,voi rezolva"..de o mie de ori pe ora.
Eu ma izbesc zilnic de multa lume(la figurat)care este amarata...sunt multi amarati,multi necajiti,care muncesc..pe putin dar se descurca...e greu,e foarte greu,le vad disperarea din ochi si-i multumesc lui D-zeu pentru ce am.
Si nu cer nimic decat sa fie fata sanatoasa,eu s-o pot creste si sa ma lase Dumnezeu sa pastrez ceea ce am.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....