Agitatie si zapaceala(2)
Raspunsuri - Pagina 21
nikol24 spune:
Chiar si dupa 30 40 de pagini la subiect am impresia ca Selene nu a ''prins'' nimic..
Eu sa fiu in locul tau as renunta la jobul pe care il ai acum pentru ca nu te satisface deloc,parerea mea.As sta cu copilul meu acasa pe bani putini daca ar fii absoult necesar,dar fetita ta este sanatoasa si poate merge la gradinita din toamna ,va avea 3 ani jumate poate 4 poate va fii un pic mai greu sa se adapteze dar pana la urma o sa reusiti.Tu iti poti gasi un job undeva unde vai castiga mai bine,vei relationa cu alti oameni,vei iesi din depresia asta pe acre eu sincer o
inteleg:acasa,copil,mancare,afara,copil,curat,baita,somn etc si a doua zi de la capat.
Iti repet chiar daca am mai spus asta o data,eu as fi dat orice sa stau cu fetita mea acasa,sa castig mai putin dar sa am timp sa ma bucur de ea,dar la noi nu s a putut.Mie mi se pare ca nu te bucuri suficient de copilul tau,nu il cunosti suficinet de bine,ar trebui sa aveti o legatura f frunoasa si specila avand in vedere ca va petreceti tot timpul impreuna
eimotto spune:
Rar mi-a fost dat sa vad atata rea-vointa in a crede ca nu exista solutii. Si cu mici exceptii, toti iti suntem impotriva si nu stim de fapt cum stau lucrurile. intotdeauna vor exista chestii care schimba radical situatia , nu? Ca doar tu recunosti ca nu ai spus chiar tot, tot pe forum (lasandu-ti astfel o portita pentru momentul in care te vei simti incoltita).
Selene - nici tu si nici micuta ta nu sunteti o povara pentru nimeni. In cazul in care nu te decizi sa consulti un psiholog probabil ca vei ajunge sa fi o povara.
Serviciul/munca, viata de familie, cresterea unui copil, facutul de mancare, orice, trebuie facut cu placere si drag altfel va parea o covoada. Analizeaza cate lucruri sunt grele si imposibile pentru tine (sau nu sunt pe lista ta de prioritati). O sa ajungi la 50 de ani sa crezi ca tu ai facut numai sacrificii in viata asta si nu ai avut parte de nimic bun... sa stii ca pe langa psihoterapie mai exista si alte metode de tratament pentru senzatiile tale (care din mental se transfera in fizic si o sa ajungi o epava desi analizele vor iesi perfect).
sdcristian spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Mai, fetelor, o familie chiar saraca, cu 1-2 copii, nu-si va permite sa duca (,) copiii la gradinita, nici macar la program de 4 ore. Pentru ca, pentru o familie cu adevarat saraca, orice leu alocat consumabilelor inseamna "bubuiala" resurselor financiare de care dispune. Pentru o astfel de familie, clar gradinita nu e gratis. De nicio culoare. |
gradinita e 7 lei pe zi plus consumabile de vreo 30 de lei pe luna (noi le cumparam si le ducem noi) plus 8 lei egleza pe luna
sa zicem 250 de lei maaaxim
daca tu in alea 8 ore castigi si minimul pe economie de 500 in mana iesi in PROFIT de 250 de lei fata de situatia actuala. adica familia saraca castiga bani mai multi (plus o gramada de avantaje nefinanciare, dar astea au tot fost explicate)
apoi dupa gradi copilul pica lat la 9 seara cand poti continua sa lucrezi traduceri, si sa castigi si ce castigai pana acum
CONCLUZIE - E MAI IEFTIN SA DAI COPILUL LA GRADI SI SA LUCREZI DECAT SA STAI ASA
mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003
maru spune:
pana aici am citit... tu ce ai facut pana la 10? pana s-a trezit fata?
Inteleg sa nu te trezesti ca mine la 5 AM, dar totusi, la 8 daca erai up, pana la 10 rasturnai, mutai muntii...
Si daca imi zici ca obosesti usor, iti zic ca obosesti de...lene! Da, e cel mai direct spus: muschii, articulatiile, tendoanele, nefolosite, duc la atrofiere, duc la probleme de oase si tot asa...
Cata miscare faci?
( sa nu zic ca eu am venit ieri la 6PM si am iesit si am alergat o jumate de ora, 6,5 km si apoi am avut chef de facut mancare, curatenie pe ici pe colo, nu chestii majore. Pruncu e in vacanta, si era rupt ca a fost 2 ore la inot. Nu zic sa faci ca mine, dar totusi...)
citat din mesajul lui Selene_Bunny blackgirl, am facut deja TSH, T3 si T4 liber. Sunt anapoda de bune. Daca tii musai, iti scriu pe PM rezultatele, sa iti dai cu parerea. Si nu vad de ce mi-ar fi cumnata datoare cu mersul cu mine. lulu, o sa zici ca sunt ironica, dar... chiar vrei sa stii la minut ce fac eu de azi-dimineata, asa, ca intr-o agenda? Daria s-a trezit mai tarziu azi, adica aproape de 10. Hranit copil, jucat cu copilul (de o ora alearga prin casa, se prapadeste de ras, se ascunde sub plapuma, nu ma lasa sa o imbrac, sa iesim, se distreaza de minune eu alergand dupa ea), pus hainele uscate in dulapuri, pus vase la loc, spalat alte vase, maturat, aspirat. Acu' ma imbrac sa iesim. Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
anca_a spune:
care din mental se transfera in fizic si o sa ajungi o epava desi analizele vor iesi perfect). |
Si eu m-am mirat sa vad cum Selene somatizeaza la greu iar lumea o trimite la endocrinolog...
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anca_a
Si eu m-am mirat sa vad cum Selene somatizeaza la greu iar lumea o trimite la endocrinolog... |
O trimite, Anca, pentru ca fetele se gandesc la toate cele si in incercarea de a o ajuta o trimit peste tot.
Laura25 spune:
citat din mesajul lui maru pana aici am citit... tu ce ai facut pana la 10? pana s-a trezit fata? Si daca imi zici ca obosesti usor, iti zic ca obosesti de...lene! |
si eu am sesizat diferenta intre persoanele active si cele care nu fac mai nimic. Am in familie 2 exemple clare. Una din persoane, profesoara de sport, in prag de pensionare, sta la bloc de 30 de ani, merge cele cateva ore pe zi la scoala, mai merge la biserica si cam atat. Toata ziua se plange de oboseala, cand o cauti e bolnava si sufera de toate cele si sta pe la usile medicilor si ia un pumn de pastile. Alta persoana e tot profesor (de istorie, deci intelectual munceste ceva in plus, nu doar fluiera pe teren dupa copiii ce joaca fotbal) si are cu un an mai mult decat prima, ca varsta. Sta la casa si cat e ziua de lunga si vremea permite, cand nu e la scola, e in gradina: pune rasaduri, are 3 solarii, sapa, grebleaza, ingrijeste plantele, uda toata gradina, vara se trezeste de la 5 si se culca la 23. Si nu se mai plange de nimic. Desi e operat de hernie de disc si nu are voie sa faca eforturi mari.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
histamina spune:
selene,
imi esti f simpatica si incerc sa te sfatuiesc dine xperienta mea.
remarc sfaturile pertinente si pline de idei f bune date de fete.
cand am inceput investigatiile pt mine, primele investigatii care crezi ca au fost?
psiholog, psihiatru.
vroiam sa ma asigur ca nu-i de la mandasrda.
dupa examene riguroase, inclusiv evaluare la mansarda cu toate cele,m-am convins ca nu somatizez,ca,din pacate, sunt intreaga la creier.
spun din pacate, pt ca, folosind o terapie adecvata, poate m-as fi vindecat.
primul lucru pe care l-am facut,cutot pomelnicul de analize de pe afara si de pe aici, sinistre, deci primul lucru pe care l-am facut a fost sa ii pun raportul de la psiholog si pe cel de la psihiatru medicului curant pe care il am,apoi poimelnicul.si la mine suferinta era reala si pe bune si urata.
deci, asculta-ma, nu ai d epierdut, du-te intai la psiholog ,vezi ce e in interiorul tau de nu merge.
lasa-le in plata Domnului de analize,ca nu-i exagerat de grav ce ai.un tratament curativ si e ok.
ce e in sufletul tau nu e ok.
iubeste-te pe tine, iubeste-ti viata.
iubeste-ti copilul.
eu,daca ar fi sa imi aleg o noua viata, tot pe asta as alege-o.nu pt ca m-am indragostit de suferinta mea, ci pt ca ma iubesc asa cum sunt, imi iubesc viata si pt ca da, am un copil minunat, un sot minunat si sunt fericita.
as vrea sa spui si tu la fel.
Katya spune:
Selene, zic si eu ceva, nu ca nu ti s-ar fi zis destule, dar daca tot am citit...Si sa stii ca cei care te-au citit si mai ales ti-au raspuns, chiar tin la tine, mie una-mi place la tine ca ai o sinceritate(chiar daca exagerata si daunatoare la un mom dat) si o anume candoare, dar in special imi place de fetita ta si-mi pare rau sa nu fie bine cu ea. Si cred ca nu e bine cu ea pt ca-mi pare neglijata, nu neiubita, sa nu ma intelegi gresit, stiu ca-ti iubesti copilul, dar e obligatoriu(dupa parerea mea)sa iei urgent niste masuri:
1- sa elimini mincatorii de timp care te impiedica sa te ocupi de ea:
-netul
-telefonul
-buni si alte neamuri
Degeaba zici ca te-ai alergat cu Daria si te-ai jucat, imposibil ca o parte din mintea ta sa nu fi fost la forum, iar copiii simt, ea simte ca tu nu esti toata a ei si pt ea si la ea, de aceea e nesigura pe tine si plinge de separare si practica atentia negativa prin diverse trasnai.
2-incepe sa te organizezi, fa o rutina sanatoasa, cu program de masa, somn, joaca etc, dar fii consecventa si nu ceda, copiii au nevoie si de rutina, e cam haotic la tine(stiu si de la alte sb) si cu somnul, si cu masa dupa ce-ai pus-o-n pijama etc. Indiferent de ce pb ai tu(nefericire, frustrare, inadaptare la oras etc),tb sa ai mereu in minte prioritatea : copilul. Si sa nu iesi din program, chit ca-l faci mecanic, dar iesitul sa fie iesit si masa masa etc. Tu tb sa fii/pari sigura pe ce zici si faci, am citit ca /copiii se simt in siguranta cu un parinte care stie/pare sa stie ce face/zice decit cu unul haotic, dezorganizat, manipulabil, cu care negociaza etc.
Si in organizare intra si gradinita, ti s-a mai spus, nu mai repet, e ff imp sa mearga la gradi.
(As mai zice si ca eu n-as lasa-o la buni, din ce descrii nu-mi pare un mediu potrivit, dar asta-i subiectiv, nu mai zic).
Cam asta, citeste carti, da pe net cautare la ce te intereseaza, dar nu mai pierde timpul cu forumul, ia actiunea in serios si iesi din pasivitate, un copil e o bucurie, nu o sursa de stres, iti tin pumnii!
anca_a spune:
Subiectul asta se putea incheia fain frumos in capitolul trecut cu raspunsul scurt si la obiect al turturicai la intrebarea Selenei: "ce anume din ce nu fac eu ati face voi?"
Turturica a raspuns: du-te la terapie, ia-ti un job si da fetita la gradinita.
Eu as completa doar ordinea in care sa le faca. Adica, ca sa-si ia un job si sa dea fata la gradinita trebuie sa mearga intai la terapie.
In rest sunt invarteli in jurul cozii.