PP-DD se prezinta unde nu te astepti!
Raspunsuri - Pagina 4
Deceneus spune:
@b.nica - promisiunile lui DD sunt ca promisiunea lui Boc si Andronescu, pentru majorarea salarilor profesorilor cu 50% in 2008. Ei au fost chiar mai convingatori pentru ca au votat si o lege in Parlament si se agitau ca Tariceanu a amanat punerea ei in aplicare.
Pe de alta parte eu aveam si am un principiu.
Orice rotire la putere a unor excroci cu altii este benefica, pentru ca demoleaza retelele de coruptie ale fostilor, ca sa-si plaseze oamenii lor.
Este ca distrugerea galeriilor de soareci cand se ara terenul agricol.
In perioada respectiva de transfer de putere se fura mai putin decat daca ar fi continuitate la putere.
Ar fi singurul argument sa dai votul unui partid din opozitie sau extraparlamentar populat cu indivizi de aceeasi teapa.
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marina B.nica Banuiesc ca am mai spus, te respect mult, esti o persoana inteligenta si iti admir putrea de a te implica, de a discuta de a schimba ceva. Esti in plus o persoana educata si de aia ma cutremur efectiv cand vad ca mesajele lui DD prind la oameni ca tine. Nu pot sa comentez despre 10% TVA ca nu m-am uitat in detaliu la bugetul de stat. Pot cel mult sa-ti promit 5% daca ma votezi pentru ca sunt convinsa ca DD s-a uitat si mai putin decat mine. Dar trebuie sa te rog sa te duci pe google si sa dai search la Lula Brasil, si ai sa vezi de ce brazilienii isi permit multe si lumea e innebunita dupa ei, de ce isi permit TVA 10% si protectionism si alte alea pe care nu si le permiteau inainte de Lula. Cu toate astea in Angola nu-mi scot verigheta si ceasul vechi de 15 ani , in RIo scot tot, cercei, verigheta, ceas , prima lectie pe care am invatat-o e sa conduc numai pe banda din mijloc si daca sunt atacata cu arma sa nu ripostez. Nu am voie sa-mi iau computerul acasa si in general la fiecare vizita 2 ore aud numai cum sa ma feresc de ceva. Prin comparatie cu Brazilia, Angola e un loc linistit iar Romania raiul de pe pamant. E drept ca Copacabana arata super si Carnavalul e bestial nimic de zis Zau nu mai crede orice scoate DD pe gura, e un fanfaron si atat. |
Wow Marina,tu chiar locuiesti in Angola?
Culmea este ca am citit multe despre Lula pt. ca am vrut sa vad cum a reusit sa aduca Brazilia alaturi de Rusia India si China(BRIC), dar numa' ce am aflat ca si Angola(initial am crezut ca am confundat tara!), a cunoscut nu stiu cum in ultimul timp, un reviriment extraordinar.Poate ne spui tu mai mult!
Las-o p'asta cu verigheta si cerceii ca la noi sunt vandute de mult cu buna stiinta de amarati la miile de "Amanete", care au aparut ca ciupercile dupa ploaia lipsurilor, pt. plata facturilor lunare.
marius spune:
b.nica - daca doresti putem sa discutam linistit fie de partea juridica fie de partea financiara, fie de buget, fie de macroeconomie, fie de previziune fie de contabilitate nu ma deranjeaza absolut deloc, insa am o singura conditie:
Orice discutie am purta sa aiba la baza criterii corecte, obiective, justificate, plauzibile si de ce nu stiintifice.
Nu doresc sa discut discutii doar ca sa am ce sa scriu sau sa am ce sa citesc. Ok? Nu te superi.
Iar ca sa raspund la explozia ta anterioara, atunci cand vrei sa ai o pozitie corecta pe piata in calitate de stat (in principiu) trebuie sa asiguri echilibru si echitate economica. Acesta ar trebui sa fie un deziderat al oricarei politici al unui stat democratic. Din nefericire exact asta nu se intampla, nu sunt respectate regulile jocului, de foarte multe ori nu au la baza decat cel mult interese de grup si de moment. Deci nu ideea de a schimba este importanta ci cum anume se schimba. Ce rol ce efect si mai ales ce beneficiu aduce o schimbare.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Marina spune:
B.nica ceea ce Brazilia si Angola au din belsug, ceea ce a dus la boom-ul economic are un singur nume: petrol. Cantitati impresionante care vor face din aceste tari star-urile urmatorilor ani. Nici una nu a reusit asta printr-o administrare geniala, politici fantastice si democratie luminata. Brazilia e o tara superba, economic sunt pe val, dar daca te uiti dupa gard ai sa vezi ca nu e chiar totul roz. Iar pentru mine este inca greu sa inteleg de ce nu pot controla criminalitatea fantastica pe care o au.
Angola este inca Africa, boom-ul este doar pentru cei alesi din pacate aproape nimic nu se intoarce la populatie. Infrastructura este dezastruoasa, preturile demente, educatie putina, oameni inca traumatizati de un razboi dureros.
Io zic sa ne uitam in ograda noastra si sa vedem ce avem noi dupa care sa ne comparam cu tari similare nu cu Brazilia ca asa viseaza DD.
b.nica spune:
citat din mesajul lui Marina Io zic sa ne uitam in ograda noastra si sa vedem ce avem noi dupa care sa ne comparam cu tari similare nu cu Brazilia ca asa viseaza DD. |
Pai exceptand Rusia, cine ...avea cel mai mult petrol din Europa?
Cine a dat petrolul pe nimica, inclusiv cel marin, lipsindu-ne pe noi de boom-ul economic si de vise frumoase?
Btw, Brazilia si Angola ce au facut cu petrolul lor?
Marina spune:
Compari cu gratie pepeni cu seminte . Productia Romaniei este cu muuuuuuuuuuuuuuuult mai mica decat angola si brazilia. Nu ne-a vandut nimeni nimic, spre referinta in angola cel mai mare producator este chevronul cel mult hulit in RO.
Spre referinta productia zilnica:
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2173rank.html
b.nica spune:
citat din mesajul lui Marina Nu ne-a vandut nimeni nimic, spre referinta in angola cel mai mare producator este chevronul cel mult hulit in RO. |
Producator de ce?
Platim benzina de ne uscam? Noi aia care cu petrolul sub picioare si care pe vremea impuscatului exportam instalatii de extractie si daca nu ma insel si de rafinare petroliera?
Marina spune:
pai petrolul se cam termina in Romania si mari descoperiri nu au fost. basca ca am vrut UE jucam dupa regulile UE. Cine ne opreste sa exportam si acum instalatii petroliere?
b.nica spune:
citat din mesajul lui Marina pai petrolul se cam termina in Romania si mari descoperiri nu au fost. |
Uiti de zacamintele din Marea Neagra?
Marina spune:
si apropo am exportat dar banii pe instalatiile alea sunt inca parte din datoria iraq-ului pe care nu o vom recupera in vecii vecilor amin. Exportam prin CAER la schimb de marfuri ca in rest nu eram noi chiar asa competitivi.