Clubul "babelor" FIV-oase 18

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

cris, pt candida
gynofort crema - o singura aplicare
canesten crema si ovule - tratament 3 zile (1/seara)
cervugid ovule - 7 zile (1/seara)
sabina, woman, hai ma..cariotipurile altfel decat standard (46xx, 46 xy) sunt atat de rare..si chiar daca (cel mai rau caz), e vreo translocatie ceva, esti cel mult purtatoare, sotul tau e ok, deci bb ar avea 25% sanse (1 din 4) sa fie purtator..hai, o sa fie bine..
big hug pentru tine
ana si mie mi s-a parut interesant, de-aia v-am si zis de el..ma gandisem la sabinutza-hutza-hutza si stresul ei de a compara musai protocoalele

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

bre...iti dai seama ca deja nu ma pot abtine sa nu citesc.
bre...daca m-am nascut cu o malformatie renala (bilaterala) e semn? mi-e rau deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lara27
sabina, woman, hai ma..cariotipurile altfel decat standard (46xx, 46 xy) sunt atat de rare..si chiar daca (cel mai rau caz), e vreo translocatie ceva, esti cel mult purtatoare, sotul tau e ok, deci bb ar avea 25% sanse (1 din 4) sa fie purtator..hai, o sa fie bine..

1 la 600 e doar pt reciprocical translocation si mai sint si altele...
25% sa fie purtator + 50% sa fie neviabil. Asta teoretic, ca practic doar 30% sint viabili (cariotip normal sau translocatie balansata)
Si btw, ce ai descris la donate ca fiind PID e doar PBD (polar body) si se aplica in cazul problemelor cromozomiale materne. PID / PGD mai cuprinde si analiza blastomerilor, in caz de probleme paterne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Sabina, lasa armasaru' sa fie tantar, ok?!

Eu ce sa fac, ma chinui sa ma programez pe la vreun doctor sa incep vreo inseminare, ceva... Va zic vineri ce mi-a zis. In rest, un pic deprimata si fara chef. Mi-am pus de ceai si am uitat de el de s-a evaporat toata apa si era o caldura in bucatarie de puteam face sauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris_25 spune:

Lara, tu ai scris 3 posibilitati diferite de tratare? sau trebuie toate 3 deodata?

Citesc si eu de zor pe site ... e foarte interesant...imi place cum explica

Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota

FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit

Mergi la inceput

anaasta
bombi
nu mai zic nimic pana nu vad scris un text ceva. dar am ceva emotii.
sa vedem sa vedem mai bine nu agit spiritele rele.
pup toate femeile mele citite si bine ar fi fost sa nu trebuiasca sa fiti atat de citite...

of mama mea m-a facut asa de tanara. tanara e si acum sa-mi traiasca. m-a facut la 20 de ani. si noroc de ea ca am ramas cu parintii mei. eu m-am nascut la polizu si erau sa ma incurce cand m-au dat la plecarea din maternitate mama s-a uitat la copilul pe care i l-au dat si a zis timida ca nu sunt eu:) eh...povesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Sabina, ca in filme

Sa stii ca si eu ma mai gandesc cateodata de ce nu am facut copil de tanara. Dar stiu raspunsul la intrebarea asta: pentru ca trebuia sa il fac cu sotul meu, de aia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

cris, sunt 3 posibilitati diferite, dintre cele mai simple si uzuale..sigur nu deodata (se mai pot lua si pastile, ady iti poate spune numele medicamentului..)

bombi, really..in cazul sabinei, e prematur sa discutam despre translocatii, parerea mea..altfel, sunt sigura ca ai dreptate in statiscile enumerate mai sus
la topicul donate, am descris PID (nu PBD!), asta era si issue-ul acolo, conform prezentarii de la wunschbaby/wien:

http://www.wunschbaby.at/RO/home/methoden/pid/pid_diagnostic_de_preimplantare.aspx

(btw., sa inteleg ca te fascineaza postarile mele in mod special, sau e doar pura coincidenta, incet incet asa, se contureaza un pattern)

later edit: ahhh si "..cariotipurile altfel decat standard (46xx, 46 xy) apar in cazuri extrem de rare, so you shouldn't worry, it's just a test I'd recommend, mostly to rule it out " e citat din PK, exprimat relaxat la intrebarea mea "what are the odds" ca sa iasa ceva altfel decat normal, la analiza noastra de cariotip..(just in case you're asking)

to be continued..

Mergi la inceput

asta ca sa vezi cat de curca sunt eu. eu ma cunosc cu sotul de la 18 ani
am facut studii amandoi, ne-am asteptat unul pe altul, parinti "moderni" care nu ne-au grabit niciodata si uite asa m-am trezit ca ma marit tarziu.

Mergi la inceput

prematur prematur dar stati pe aproape

Mergi la inceput