educatia copilul prin prisma religiei!
Raspunsuri - Pagina 4
kmy_black spune:
nu m-am facut inteleasa, nu ma deranjeaza religia( puteau la fel de bine sa se faca si mulsumani),chiar nu am probleme de genul asta, ma tem mai mult de dorinta lor de a-i insufla si celui mic aceleasi principii religioase!!!
mai dau un exemplu: mergem la ziua matusei noastre care se numeste Mihaela, ca sunt sf la noi in calendar si e mare sarbatoare, la care ei ii explica ca numai domnul IIsus trebuie slavit!!!
nu le duc copilul sa aiba grija de el, k am vazut ca cineva a zis k nu este obligatia lor, doar ca Iustin este de fapt singurul nepot pe care il vad crescand si cu care se joaca, la ceilalti a fost si distanta si au fost mereu ocupati cu pamantul( ceilalti nepoti nu au stat la bunici mai mult de o noapte , nici vorba de vacante sau altele asemenea)
nu am nimic impotriva religiei, dar poate ca in naivitatea mea cum eu le respect alegerea si nu ii contrazic niciodata in ceea ce fac (din pct de vedere religios vorbind acum) mi-ar placea ca si eu sa-mi respecte alegerea mea fara a incerca sa insufle invataturile lor!!
kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bobocelul mameifetele mele de suflet
Invinge durerea,razi cat se poate,caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte!!!
kmy_black spune:
am deschis acest subiect crezand k poate am mai fost mamici puse in aceasta situatie si as fi dorit sa stiu cum au gestionat-o ele, intrucat nu as dori sa lezez nici un membru al familiei!!!
departe de mine gandul de a strani controverse intre religii!!!
kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bobocelul mameifetele mele de suflet
Invinge durerea,razi cat se poate,caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte!!!
Cafea spune:
Kmy, eu te inteleg. Nu conteaza ce religie sunt bunicii, ca sunt baptisti sau budisti sau musulmani, religia este ceva foarte personal, si este decizia voastra ca parinti daca ii cititi din Biblie copilului sau nu. Mi se pare de prost gust, sa fii atat de militant cand stii ca alti membri ai familiei nu iti impartaseste ideile. Este dreptul lor sa aiba ce religie vor, dar este si dreptul vostru sa aveti alte pareri si sa va cresteti copilul asa cum vreti.
Imi pare rau sa spun totusi ca sotul tau pare a aplica politica strutului, cand e vorba de copil nu exista ca nu vrea sa supere pe cineva, asta e doar o scuza, copilul e prioritatea. Pe scurt, eu asa avea o discutie f serioasa cu socrii si le-as spune cum vreau sa imi cresc copiii. Evident cand iti incredintezi copiii altcuiva trebuie sa accepti niste compromisuri si nimeni nu are grija de el asa cum ai avea tu, dar trebuie sa fie niste compromisuri pe care le accepti cu inima impacata. Din pacate, din ce ai scris tu nu pare a avea o rezolvare situatia, in sensul ca daca acceptati ajutorul lor, le acceptati si militantismul religios. Daca nu, va trebui sa gasiti pe altcineva sa stea cu copilul.
Dificila decizia, nu va invidiez, mai ales ca nu e ideal sa lasi un copil asa mic la cresa.
Alizee spune:
Eu, cand am avut dubii ca prezenta cuiva ar fi benefica pt fetita mea, nu am lasat-o niciodata singura cu acea persoana, indiferent de gradul de rudenie.
Pe mine nu ma ajuta nimeni la treburile casei, deci le-am facut pe toate cu copilul langa mine. Asa poti face si tu.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
softurela spune:
Eu sunt in aceeasi situatie, doar ca e vorba de parinti si nu socrii.
Eu sunt ortodoxa de la nastere si pana in prezent. Parintii mei au optat pentru alta religie inca de cand eram eu copil.
Am respectat decizia lor si m-am bucurat pentru ei. Religia i-a schimbat numai in bine, pe ambii. Si asta a fost cel mai important.
Diana a crescut numai langa mama mea si am apreciat faptul ca a fost invatata lucruri bune: sa fie generoasa, buna, iubitoare. Nu mi s-a parut ca copilul a evoluat cu o anumita constiinta religioasa mai mult decat e necesar. A fost dusa la biserica de multe ori dar ea nu intelegea mare lucru, se juca cu alti copilasi.
Teama ca Diana ar opta in viitor pentru alta dogma nu am. E decizia ei, in definitiv. Daca ea va fi fericita, go ahead, chiar nu-mi fac griji. Mi-as face griji daca ar tenta-o tigara, drogurile...dar nu religia.
Si oricum, schimbarea religiei nu se impune cu forta, e doar dorinta celui in cauza. Eu sunt cel mai bun exemplu. Nu mi-au impus parintii niciodata acesta schimbare si nici nu au incercat sa ma convinga.
Din pacate mama mea e bolnava si nu se mai poate ocupa de fetite, desi o sa-mi lipseasca enorm educatia pe care doar ea e capabila sa o dea, cu rabdarea si bunatatea pe care o are. Nici o bona nu o va concura nici pe departe. Dar asta e....
Eu zic ca iti faci griji prea mari mai ales ca copilul e prea mic sa inteleaga ceva.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
marius spune:
Daca acest copil va sta la cresa va avea o anumita influenta, daca va sta la bunici - alta influenta, iar daca va sta acasa o alta influenta.
Tu si sotul tau in calitate de parinti aveti posibilitatea de a decide pentru copilul vostru in ce fel de mediu doriti sa se manifeste si implicit ce fel de influente vor exista vis a vis de acest mediu.
Nimeni de aici sau din alta parte nu poate decide in locul vostru.
Iar cat anume acceptati voi, ce anume acceptati voi in calitate de parinti in raport cu propriul copil tot de voi si numai de voi depinde.
Ce este greu de inteles? Ce alegeti - asta aveti - cel putin principial discutand.
Daca nu raspundeti on topic sterg mesajele off topic.
!Katya - avertisment verbal deocamdata - daca mai vad mesaje de genul "hai la biserica" samd - scrie in regulament - avem o problema.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Katya spune:
Marius, n-avem nicio pb, n-ai de ce sa-mi dai avertisment nici macar verbal, spusa pe tonul cu care a fost spusa + emoticon si mai ales si-n primul rind in contextul in care a fost spusa(adica subiect unde-i vba de 2 religii) fraza mea nu are nicio conotatie rea, absolut niciuna.Sigur ca dac-o scoti tu asa, hai la biserica, e altceva. Dar nu-mi atribui intentii, din partea mea, sa se faca toti romanii baptisti si bine-ar fi, n-ar mai bea de ex, pai ce, e putin lucru? E mare lucru.
marius spune:
Nu... categoric nu. Nu interpretez. Nu stiu de tonuri si nici de emoticonuri. Textul scris de tine este cert - avertizarea ramane.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Katya spune:
Pai daca e sa ne banuim de prozelitism, o fraza precum 'sint oameni buni, ce rau fac daca citesc din Biblie etc" poate fi, dupa mine(ca femeie, care vad si subtilitati) la fel de incriminatorie precum fraza mea directa si fara ascunzisuri adresata unei ortodoxe, nu altcuiva(deci retine, n-a fost invers, ca-n fraza cu subtilitati de mai sus, zisa de un baptist unui ortodox), dar am retinut, data viitoare, cind oi vrea sa 'operez', o sa stiu cum o sa fac.
Ok, am retinut cu avertismentul, nu-ti face griji
marius spune:
Eu nu-mi fac griji. Ramai on topic te rog.