Doresc cateva sfaturi

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Inca ceva: Dana, spui ca pe tine chiar te-ar supara daca prietena fostului sot ar gandi ca Utilizator23.

In primul si in primul rand as vrea sa nu uitam ca discutam in acest moment despre un tanar adult in varsta de 25 de ani si nu de un copilas de cativa anisori care intreaba "unde e tata?".

Dana, revenind. Prietena fostului tau sot a decis sa aiba o relatie cu un barbat care are un copil. La un moment dat va decide si daca vrea sau nu sa permanentizeze aceasta relatie. In aceasta decizie vor intra diferite aspecte dar unele sunt legate de relatia lui cu copilul tau. Ea este dispusa sa accepte relatia asa cum e, adica niste ore intr-un an. Totusi daca relatia aceasta ar fi de doua week-end-uri din patru si eventual tot concediul de vara al partenerului ei, poate ar decide sa isi gaseasca un alt barbat, mai disponibil pentru ea. Nu o cunoastem, poate ii place sa isi petreaca concediul dansand noaptea in discoteca si odihnindu-se dimineata sau poate ii place sa faca alpinism sau speologie sau sa stea de dimineata pana seara pe o banca sa croseteze cu sotul ei alaturi. Oricum, o femeie poate sa accepte relatia ocazionala a unui barbat cu copilul lui dar sa nu accepte o relatie care ii rapeste o parte seminificativa din timpul liber al partenerului ei. Nu cred ca avem de ce sa o condamnam pentru asta, fiecare persoana are anumite dorinte si asteptari de la un partener. Nu cred ca o femeie care doreste sa-si aiba sotul alaturi in fiecare week-end si in fiecare concediu al lui (3-4 saptamani pe an nu reprezinta cine-stie-ce) este o femeie rea, fara suflet. Si daca nu-i place sa-si petreaca tot concediul intr-un parc de distractii sau privind cum sotul ei se stropeste cu fiul lui in piscina pentru copii tot nu este o femeie rea. De fapt, cred ca fiecare are o limita.

Revenind la prietena fostului sot al Danei: ea poate decide sa ramana pentru tot restul vietii cu el in actualele conditii. Mi se pare destul de firesc sa nu se simta tocmai confortabil daca intr-o zi copilul care acum apare in viata ei pentru cateva ore pe an incepe sa apara cateva zile pe luna. Si, in mod sigur aceasta femeie nu va iubi niciodata copilul partenerului ei, un copil pe care il vede cateva ore pe an. Cum ar putea sa-l iubeasca?

Formalhauti,eu sunt perfect de acord cu ce spui tu aici!

Insa tot eu,aia cerebrala,ca da sunt o femeie cerebrala,asa am fost intotdeauna,itzi spun cu mina pe inima ca daca tatal copilului i-ar palti mai tirziu o excursie(eu spun pentru copilul lui nu si pentru partener,n-.are el treaba cu relatzia amoroasa a lui fii sau)eu as considera ceva absolut normal!

Daca si-ar dori mai tirziu sa recupereze timpul pierdut in tottzi acesti ani ,si copilul nostru ar dori lucrul asta,chiar daca ar implica efort financiar din partea lui taica sau...eu i-ar as fi de acord(spun asta aici ca eu nu i-as interzice copilului meu niciodata relatzia cu tatal lui sau familia lui),ba chiar as fi extrem de multzumita,tzinind cont ca ani intregi ,nu s-a gindit ca acest copil nu se creste cu aer!

Nu stiu cit s-a implicat sotzul lui utilizator financiar in cresterea copilului,dar e irelevant din punctul meu de vedere!E si copilul lui ,ii da copilului nu unui strain!

JD,ma duc sa citesc din nou ca m-ai pierdut de tot,habar n-am ce vorbesti tu acolo,dar e drept ca-s si tare obosita!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

JD,am recitit,repet postul lui april mi se pare valabil din toate punctele de vedere,da este frustrant uneori sa cresti un copil singura!Nu trebuie sa ne ascundem dupa degete,nu trebuie s anegam realitatea,este un adevar!Si n-are nimic de-a face cu copilul,daca asa ai interpretat!

Nici macar n-a batut moneda pe treaba asta,a fost ceva punctat in text si atit!

Ramiris,eu asa am perceput textul Dahrianei,chiar zic ca a avut o parere pertinenta si justificata la subiect!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

eu dc as avea bani, as plati excursia si pt fi miu si pt iubita lui.
gandul ca as face fericiti doi tineri, ar fi suficient si nu m as gandi ca tanara "profita" de ceva.
in def dc fi miu o iubeste sau se simte bine cu ea, de ce sa nu i ajut sa se distreze.

la tinerete tuturor ne place/ne a placut sa fim rasfatati de cei mai in varsta, de familie. nu mi se pare absolut nimic anormal, decat in cazul in care parintii nu au ce manca si se apuca de asemenea darnicii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utilizator23 spune:

Vacanta respectiva a achitat-o integral, ba mai mult si ceva pe langa si nu a fost un cadou de ziua lui ci asa pur si simplu. Nici mie nu mi se pare ca fiind anormal sa faci cadou fiului si iubitei lui o vacanta dar mi se pare anormal modul in care sotul a facut-o si anume fara ca macar sa se consulte cu mine.
Si Andacos cum ai putea tu sa nu fii de acord ca fostul tau sot si anume tatal copilului tau sa se implice financiar in viata copilului tau, al vostru, si sa-i plateasca vacantele. Normal ca ai fi de acord, nici eu nu as avea ceva impotriva daca ar fi vorba de copilul meu. Dar chiar si asa nefiind copilul meu tot nu am ceva impotriva( in ciuda faptului ca nu a fost deloc ieftina) dar am ceva impotriva modului in care sotul a procedat. Si acel copil nu s-a crescut cu aer, sotul si-a achitat obligatiile.

Mergi la inceput

Pai da ca mie mi s epare ok s-o faca pentru fii sau,dar m-ar deranja sa stiu ca prietena sotzului ar considera asta ceva nelalocul ei!

Nu sunt insa de acord ca tatal copilului sa ia deciziile de unul singur,fara sa-si consulte partenera,insa daca asa se iau deciziile in familia lor...eu n-am s ama bag sa fac reguli!

utilizator eu cred ca tu ai intzeles ca eu nu am nimic cu tine,chiar itzi doresc sa-tzi rezolvi problemele asa cum itzi doresti,eu explic doar si ...ce s evede de cealalata parte a baricadei!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

JD,am recitit,repet postul lui april mi se pare valabil din toate punctele de vedere,da este frustrant uneori sa cresti un copil singura!Nu trebuie sa ne ascundem dupa degete,nu trebuie s anegam realitatea,este un adevar!Si n-are nimic de-a face cu copilul,daca asa ai interpretat!

Nici macar n-a batut moneda pe treaba asta,a fost ceva punctat in text si atit!

Dana

Ia uite aici, Dana

Frustrarile (si nu ma indoiesc - exista destule)ar trebui sa vina dinspre mama naturala a baiatului, cea care l-a crescut singura, ani de-a rindul (minus 1 -2 sapt anual, de vacanta alaturi de tata si de noua partenera).

Ea ar avea dreptul sa se plinga.

Utiliz23 , tu trebuie sa incurajezi relatia dintre sotul tau si fiul lui .Asta daca vrei sa ai o casnicie fericita in continuare...

Nemultumirea ta nu mi se pare justificata (chiar daca emotional, te inteleg ; baiatul ti-e strain si nu ai nici cea mai mica intentie sa ti-l apropii).

Numai mama baiatului ar avea dreptul sa se planga iar nemultumirea utilisatorului nu este justificata. Pentru ca asa a decis April?! Ei bine cu asta nu pot fi de acord. Nu decide April cine are dreptul sa se planga si sa fie nemultumit. Mai ales cand nu cunoaste intreaga istorie.

Finn Constantine 15.10.2009 si 33+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Nu ai dreptate,mama nu a intrat sa se plinga,sunt doar niste presupuneri ale lui april(total justificate de altfel ,mai mult decit corecte),cea care s-a plins de relatzia tata-fiu,a fost tocmai utilizator 23!

Desi repet,fiul n-are d efapt nicio treaba cu conflictul dintre sotzi,e doar un motiv de inflamare a unor frustrari acumulate de-a lungul timpului!

Eu nu am facut niciun fel de presupuneri pina acum la subiect,e clar ca sotzul lui utilizator nu procedeaza coresct,insa tot eu nu pot sa nu-mi pun intrebarea de ce procedeaza asa!

Raspunsul il stie doar utilizator si sotzul ei si tot ei trebuie s agaseasca solutzia!Daca vor...daca nu,vor ajunge la concluzia ca fiul le-a distrus casnicia!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Eu nu am spus ca ar fi intrat mama sa se planga, ci ca April a decis ca DOAR mama ar avea acest drept. De unde stie ea exact ce s/a intamplat in familia lor? Si chiar daca ar sti, de unde pana unde sta in puterea ei sa decida cine se poate plange si cine nu?

Finn Constantine 15.10.2009 si 33+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Sunt si eu de parere ca problemele voastre tin de relatia de cuplu si nu de cea tata-fiu.
Partenerul meu (ii spun asa pentru ca nu suntem casatoriti) are doi copii din prima casatorie, la care tin ca si cum ar fi copiii mei, chiar daca ii vedem din ce in ce mai rar, acum o data pe luna, datorita lipsei aproape complete de comunicare intre el si ex.
Este adevarat ca e mai usor atasamentul cand copiii sunt mai mici, ei aveau 3 si 7 ani cand ne-am cunoscut, decat cand sunt adolescenti ca in cazul vostru. Inteleg ca ai acordat tot respectul cuvenit relatiei tata-fiu, insa. Deci problema nu e aparent atitudinea ta fata de fiul, care, vrem nu vrem, ramane "al lui" (daca era in ingriirea lui era si fiul "tau").
V-ati indepartat unul de altul din motive pe care doar voi doi, singuri sau cu consiliere specializata, le puteti descoperi.
Problema sau "inamicul" tau in captarea atentiei sotului nu e fiul lui, ci slabiciunile relatiei voastre.
Rezolvarea posibila o vad in sinceritate si comunicare intre voi...stiu ca suna cam teoretic.
Iti doresc mult curaj sa iei taurul de coarne.

24 + X Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dahriana spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Rufus, poate ca NUN are dreptate totusi. Adica utilizator a fost la fel la un moment dat, picatura care a umplut paharul. Sotul ei s-a apropiat de ea (indragostit etc.) atunci cind relatia cu ex-sotia se deteriorase. Poate ca este un pattern de comportament la el.

E cam aceeasi situatie ca a Dahrianei daca am inteles corect si e posibil ca intr-adevar fiul sa o priveasca pe ea ca fiind cea care i-a stricat familia si luat tatal de linga el.

Utilizator, de cita vreme sunteti impreuna/casatoriti?

Pai si eu am inteles acelasi lucru .. Faptul ca ea a inceput o relatie cu el cat timp era inca casatorit .
Si daca dupa ani de zile nu-si recunoaste ei insasi ca a fost vina ei in mare parte pt ca a distrus familia ...atunci e grav.

Nici o casnicie nu e fericita , dar poate ca se mai poate rezolva ceva daca nu apare o femeie ca mine si ca ea , ca sa-i arate acelui barbat cat de nefericit e si sa-l scoata de acolo .

Deci faza cu : oricum era deteriorata ...nu prea merge . Sunt multe casnicii deteriorate , care merg asa toata viata.

Recunoaste ca ai avut partea ta de vina, discuta cu sotul tau si lamureste daca el nu cumva te vede vinovata pt ca a crescut departe de copilul lui , discuta cu copilul lui si afla daca crede ca i-ai distrus familia si de aici incolo incepe sa repari .

Sunt prea multe enigme acolo la voi si multe lucruri nespuse.

Mergi la inceput