Doresc cateva sfaturi

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui NoUserName

Eu sunt tentat sa cred ca apropierea tata-fiu este o consecinta a deteriorarii relatiei dintre utilizator23 si actualul sot.

Si scuze ca-ti spun direct (nu gasesc o alta cale mai ocolita), dar sta de vorba cu tine atat cat simte el ca-i face placere sa stea de vorba cu tine

Aha...acum e copilul, maine e o fatuca...
Deci, cand nu-ti mai face placere sa vorbesti cu consortul/consoarta, iti gasesti ceva mai placut de facut.
Mai, esta e un model de casnicie pe care eu nu-l cunosc (si nici nu doresc sa-l cunosc vreodata). Mie mi se pare firesc ca, atunci cand am o problema in cuplu, sa o rezolv tot acolo.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Rufus, poate ca NUN are dreptate totusi. Adica utilizator a fost la fel la un moment dat, picatura care a umplut paharul. Sotul ei s-a apropiat de ea (indragostit etc.) atunci cind relatia cu ex-sotia se deteriorase. Poate ca este un pattern de comportament la el.

E cam aceeasi situatie ca a Dahrianei daca am inteles corect si e posibil ca intr-adevar fiul sa o priveasca pe ea ca fiind cea care i-a stricat familia si luat tatal de linga el.

Utilizator, de cita vreme sunteti impreuna/casatoriti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utilizator23 spune:

Va multumesc din nou pentru raspunsuri. Suntem casatoriti de mai bine de zece ani. Rufus iti impartasesc opinia, si eu cred ca sotul nu a gestionat bine situatia de la inceput cu toate ca la inceput lucrurile au stat altfel, erau mai roz sau doar le-am vazut eu mai roz. Daca la inceput baiatul era doar al lui (sau poate doar un rezultat al relatiei lui cu fosta sotie), era ceva care doar el putea gestiona, rezolva, din partea mea nu prea era acceptat nici macar un sfat sincer intentionat, acum probabil si-ar dori ca baiatul lui sa fie fiul nostru. Desigur ca problema suntem noi si nu fiul lui dar nu stiu cum sa-l fac pe sotul meu sa inteleaga ca nu eu sunt "mama vitrega", desigur din poveste, ci modul lui de a gestiona situatia si comportamentul lui. De exemplu lui i se pare foarte normal ca el singur sa propuna si sa hotarasca faptul de a-i plati(din banii nostri) fiului sau si iubitei acestuia o vacanta fara ca macar sa imi spuna in prealabil dar sa imi mai ceara acordul. Ori mie mi se parea normal exact invers.Si desigur daca imi exprim nemultumirea eu sunt "mama vitrega". Acum realizez ca probabil din dorinta de a fi sotul multumit si fericit alaturi de fiul sau, eu am fost uneori prea toleranta si acum cand imi exprim mai intens nemultumirile a devenit el nemultumit si eu doar o "mama vitrega".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Primul gand care mi a venit citind prima postare a autoarei, a fost ca sotul nu vorbeste cu fiul si cu "o alta". Fiul este un pretext.
Apoi, a sustinut ca aude convorbirile si chiar vb cu fiul lui. Asa o fi, numai ca parerea mea este ca si acesta este un tot un motiv. Lucrurile nu mai mergeau bine intre cei 2 soti , iar acum sotul ori isi cauta refugiu in baiat, ceeace nu mi se pare corect iarasi. Nu il cauti pe copil cand ai tu nevoie de el.Sotul e nemultumit de relatia de acasa si isi cauta refugii.Astazi in copil, maine in altcineva,numai in sotie nu.
Nu,nu mi se pare corect ca sotul sa-si neglijeze dintr-o data sotia, pentru ca discuta cu baiatul. Ce ai de discutat pana la urma 2 ore la telefon zilnic, sau cina la miezul noptii ? Eu tot nu cred ca e "curata" relatia asta. Asa dintr-o data..
E clar ca relatia dintre cei 2 nu merge, eu aici as lucra in primul rand. Restul sunt motive pentru a se sustrage, la inceput ziceai ca venea si de serviciu tarziu,acum baiatul... Eu zic sa fii atenta la relatia voastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui utilizator23

.Nu inteleg de ce mereu, actuala sotie sau iubita a "fostului sot" este privita si inteleasa ca o persoana negativa, o concubina chiar, fiindca nu cred ca ea poarta vina divortului dintre primii soti.

Vezi utilizator,ai intzeles gresit,de asta am si editat un mesaj anterior si te-am rugat sa n-o iei personal!

Eu nu privesc negativ prietena tatalui copilului meu,eu am spus ca m-ar durea daca ea ar gindi ca tine!Deocamdata relattzia dintre copilul meu si tatal lui si prietena acestuia,se rezuma la o intilnire odata pe an timp de citeva ore!

Important este ca tu intzelegi ca problema suntetzi voi doi si nu copilul!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

parerea mea: sotul este de vina in situatia de fata.

1. ar trebui sa aiba mai mult respect cand vorbeste cu sotia sa si sa nu o foloseasca la modul negativ pentru a se apropia de copil. vezi faptul ca o cearta de fata cu fiul sau. total gresit si extrem de urat din partea lui. ce l invata pe baiat? ia uite tati cum o umilim noi pe "nenorocita" asta,, ca ea e de vina....bleah. nu mi place si eu m as supara.

2. sotul este singurul vinovat fata de relatia lui cu fiul sau si poarta o mare parte de vina pt relatia dintre fiu si actuala sotie. depindea de el sa gestioneze astfel incat cei doi sa se apropie, cu conditia ca sotia sa nu fie o scorpie, ceea ce mi e greu sa cred.

3. faptul ca o ignora fatis, o cearta de fata cu copilul, o repede la telefon, ii ignora total temerile si anxietatea legata de relatia lor ca soti, o acuza non stop ca are o prb cu fiul sau cand ea ii tot repeta ca prb nu e fiul si comportamentul sau, imi spune mie ca sotul refuza sa comunice cu sotia, arata fata de ea lipsa de iubire sau de respect.

nu stiu ce a generat acest comportament, nu cred ca e de vina copilul, cred ca fiul este in sine un pretext pt ca sotul sa isi razbune nervii pe sotie. prb nu are de ce sa se lege si se leaga de chestia asta.

nu stiu exact ce sfat sa ti dau, incearca sa l ignori o perioada si sa l lasi sa si faca ce dambla vrea cu fiul saucu cine vrea el.sa incerci sa te comporti astfel incat TIE sa nu aiba ce ti se reprosa si sa astepti sa vezi ce se intampla. nu va tine la infinit.

ps. vad ca se vehiculeaza f mult ca user23 nu are nu stiu ce afectiune fata de copil. dar personal mi e f greu sa cred ca cineva sa poate atasa de un adolescent/ mai ales baiat, pe care il vede rar si nu stim precis ce gen de copil e, dar sigur ca orice adolscent are ceva "furie" si "rebeliune" in el, poate si "montat" de mama impotriva sotiei...in fine,speculez...dar mi e greu sa cred ca s ar indragosti cineva subit de un tanar, poate doar sa fie super simpatic si dragalas pana la cer...ca altfel, mi e greu sa cred.

Mergi la inceput

Eu cred ca speculatzi gresit spusele Dahrianei in legatura cu dragostea pentru copil!

Dahriana a spus ca "tu nu-l iubesti pe copil"(citez din memorie)!Ceea ce este normal,ok,nici nu are cum sa-l iubeasca!

Insa Dahriana nu a formulat ca si repros lucrul asta,ea a incercat sa expuna un fapt ca atare de la care pleaca niste consecintze!

Bineintzeles ca e parerea mea referitor la mesajul dahrianei,poate ar fi mai bine ca ea sa faca precizarea,ce-a vrut d efapt sa spuna cu "tu nu-l iubesti pe baiat"!

Mie mi s-a parut o afirmatzie normala si nu un repros!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utilizator23 spune:

Andacos nu am luat-o deloc personal, e o reactie care am mai intalnit-o si in alta parte si chiar imi doresc sincer ca actuala partenera a fostului tau sot sa nu ajunga sa gandeasca ca si mine sau mai bine zis fostul tau sot sa nu o determine sa gandeasca astfel.
Eu am inteles ca problema suntem noi si nu copilul dar ma gandeam ca daca el tot invoca ca problema ar fi atitudinea mea fata de copilul lui, poate voi reusi sa inteleg mai bine situatia.
Dar probabil sotul meu se simte vinovat fata de copil si in incercarea de a-l convinge pe acesta ca el este cea mai importanta persoana din viata lui a abordat o atitudine gresita fata de mine. Nu stiu daca a reusit sa-l convinga pe fiul sau dar pe mine nu a reusit decat sa ma raneasca.

Mergi la inceput

tot gresit ai intzeles ,dar ma rog,nu mai am timp sa explic!

Nu stiu ce reactzii ai mai intilnit tu,eu stiu ca fiecare are dreptul sa-si refaca viatza,cu cine si cum nu e treaba fostelor sotzii sau prietene!(ideea era ca eu nu stiu in ce categorie s-o incadrez,nu stiu bexact daca e prietena,amanta,concubina ca sotzie nue ste...asta am vrut eu sa spun)

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

socrul meu a fost doar ata de platit pensia alimentara timp de 20 de ani.soacra mea a fost preocupata sa isi gaseasca fericirea, drept pt care sotul meu a fost ba la bunici, ba la camin.
cand sotul meu a implinit 30 de ani,socrul meu l-a sunat, a spus ca regreta ca nu a avut puterea sa treaca peste insistentele celei de a doua sotii si ca nu l-a luat la el. ultimii 10 ani au avut o relatie perfecta tata -fiu, in care fiecare a incercat sa recupereze timpul pierdut.o relatie din care amandoi au iesit fericiti.
scorul meu a murit impacat.

inutil sa spun ca cea de a doua sotie a pus toate piedicile posibile,a invetat 1000 de boli pt a capta atentia.replica socrului meu a fost:lasa-ma sa ii daruiesc dragostea pe care am tinut-o in mine si pe care nu i-am daruit-o cand avea nevoie.

am scris asta,pt a arata ca exista exemple in care,la un moment dat, tatii simt nevoia sa se intoarca si sa daruiasca si timp si iubire copiilor lor.

Mergi la inceput