Doresc cateva sfaturi

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Balanta, in primul rind ca nu te-am judecat, in al doilea rind ca ma deranjeaza atitudinea ta ca daca esti mai in virsta automat stii tu mai bine cum e viata. In primul rind ca nu esti cu mult mai in virsta, teoretic mi-ai putea fi mama, practic cred ca te-ar fi calcat ai tai in picioare daca veneai acasa insarcinata la 14 ani. Pe urma experientele de viata sunt diferite. Sunt persoane de 60 de ani care nu au nici jumate din experienta mea de viata si oricum e irelevant.

Ti-am inteles punctul de vedere, dar nu trebuie automat. Iti dau dreptate. Din punctul meu de vedere nu e ok sa iei decizii financiare care pot afecta membri familiei de unul singur, indiferent cit de mult muncesti, cit de mult cistigi etc. Tu spui singura ca i-ai fi luat gitul sotului.

Eu am mai spus ca nu e vorba de intrebat sau cerut voie, ca nu suntem copii mici si nici nu muncim pe chibrituri ca Bulgakov. Dar mi se pare cinstit sa discuti anumite cheltuieli cu partenerul, ca si el trage la aceeasi caruta.

Pe de alta parte daca la tine in familie functioneaza altfel e iarasi OK. Nu vad nicio problema atita vreme cit sotul tau nu e deranjat de atitudinea ta. Daca sunt OK ambii parteneri cu un anumit mod de functionare si luat decizii e OK. Utilizator in mod clar nu e OK.

O intrebare personala, tu daca te-ai hotari sa ii cumperi fiului tau o masina, te-ai consulta cu sotul sau ai cumpara-o fara sa il anunti (in care caz sotului tau i-ar conveni sau ar fi deranjat?)

Mergi la inceput

Vikinga, off topic, si al meu la fel. Sailing mai precis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

pai nu am afirmat ca m-ai judecat ...si nici nu stiu cum e mai bine in viata ... am vazut sa zicem mult mai multe in intervalul asta de viata, nu ma declar atotstiutoare ci doar ca varsta mi-a influentat gandirea.Cand aveam varsta dahrianei gandeam ca ea, cand aveam varsta lui XIO gandeam ca ea, cand aveam varsta lui Vikinga gandeam ca ea, cand o aveam pe a lui andacos gandeam ca ea si acum ... ca mine!...(ai mei nu m-au calcat in picioare cand la 18 ani am venit acasa insarcinata in urma unui viol, ba m-au tinut de mana si unul si altul acasa pe masa din sufragerie cand un doctor platit la greu mi-a facut un avort neasteziata -pe vremea aia nu se faceau avorturi-in urma unui avort spontan provocat de mine din disperare si in urma caruia era sa dau in septicemie).

Daca ar fi vorba de o masina pt fiul meu, am vorbi amandoi...tocmai sunt in situatia de a-l ajuta cu asta si sotul il ajuta sa o caute. Numa ca sotul meu nu se simte exclus din peisaj din cauza copilului chiar daca nu e al lui.El a renuntat sa faca alt copil ca sa fie treaba buna cu asta . Adica cumva noi doi ne-am da unul altuia un rinichi si copilului amandoi, nu e cazul utilizatorului23.

Stim deja de cand au aparut forumurile ca aproape toata lumea vorbeste din expierenta personala sau pe aproape.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu
Vikinga, off topic, si al meu la fel. Sailing mai precis
pai tre sa veniti aici la vint numai bun, cine stie, poate ajungem sa ne si cunoastem, mi-ar face mare placere, noi birfim DC-ul si baietii vorbesc de barci, copiii oricum is si mai directi, asa ca numai bine.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Balanta, pai sigur ca vorbim si noi din experienta, sigur ca da, dar nu tre' sa transformam acum femeia, care pare de fel chiar deosebit de eleganta asa in atitudine si exprimare. N-as crede ca acum drept cu sotul, pe care-l iubeste o da direct in bara, eu am un feeling asa ca e o tipa de treaba, matura in gindire si corecta de fel. Pe cit se poate, ca na femei suntem si cind ne iau sentimnetele de vreun fel nu mai gindim totul chiar ca la carte.Probabil e de virsta mea, si imi e clar ca ea fu mai domolita si mai corecta in toate decit mine, asa per total in ale vietii si poate ca drumul vietii ei e unul cu decizii mult mai intelepte decit in cazul a n+1 dintre noi, ma includ si pe mine aici:). Ei cum sa o transform eu pe ea, si sa-i zic, hei ca tine e aiurea, habar nu ai, uite fa ca mine, doar pt ca taman acum in punctul asta trece si ea o mica situatie de criza, comparativ cu altele care trecura altele si mai rele si taman acum mie imi merge glorios de bine pe toate planurile.Vreau sa zic ca s-a descurcat excelent pina acum, taman asa cum e ea si cind o fi la 45 ori 55 de ani, o sa fie ea cu n ani experienta mai mult. Nu necesita sa fie vreun mutant mad on DC ca sa-si satisfaca sotul! Cind a luat-o de sotie, stia cum este.Casnicia ei are un hop si ii este greu sa-l identifice de unde vine, eu, femeie subiectiva ce sunt, vad nodul in papaura barbatului cu tot cu ceapa lui taiata de Craciun si machismul lui de barbat tare-n toate cu aruncat cu vacante exotice fara numar, de la tata pt fiu' si pretena, fara numar. Macar daca-i platea vreun curs ceva dar si vacanta e f ok, induiosator nu zic, dar ma enerveaza cum o pune pe ea pe banca din spate asa ca vor muschii lui si mai ales in fata fiului!Pai sa fie si familie functionala, clasica mama tata si copii, nu se poarta asa un barbat cu sotia.Ca daca e vorba de discutiile dintre ei doi si e clar pt toata lumea ca nu fiul e problema, acum nah, si doamnele in situatii asemantoare ar putea sa se rezume doar la a discuta problema de cuplu. ea nevasta el barbatul. Fara sa o tot vada ca fiind mama vitrega cea rea. E o femeie care are un moment de criza in casnicie.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Balanta, imi cer iertare, nu intentionam sa deschid rani de genul asta. Zisesem oarecum in gluma, nu ne despart decit vreo 14 ani, putintel.

In fine, vezi, deci la voi e alta situatie decit la utilizator, si mi se pare foarte frumos ce povestesti tu acolo. Si asa e normal. Si ai dreptate cu fazele de gindire, ne schimbam - desi eu ca Dahriana nu am gindit niciodata, mai degraba idealist si incisiv ca Xio. dar indiferent de schimbari o relatie, o casnicie, nu vor ajunge la virste venerabile daca nu au la baza respectul reciproc.

Mergi la inceput

*made on DC, adica:)Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput