Buna tuturor.
Am ajuns azi-noapte cu micuta mea de 3 ani la urgente pt ca tusea ffff tare prin somn pana varsa, tuse seaca. Febra nu, alt simptom nu, doar tusea f violenta.
Au masurat acolo saturatia oxigenului in sange, era 100%, au ascultat-o la plamani, totul perfect. Si pana la urma n-am inteles nimic. Mi s-a zis ca in general genul asta de tuse este asociat pneumoniei dar nu este cazul la ea. Si....nu prea putem interveni asupra tusei.
In schimb, "o sa tratam tusea ca fiind sem de pneumonie", in consecinta i-au prescris printre altele anibitiotic.
Intrebarea mea pentru cele care poate s-au confruntat cu asta, de ce i-au prescris antibiotic? Febra nu a facut deloc, alte semne nu a avut.
Abia maine pot sa iau legatura cu pediatra ei, si eram curioasa poate a mai trecut cineva prin asa ceva sau poate are cunostinte de specialitate.
Multumesc.
Buna. exact asa am patit si eu acum vreo 2 luni cu baietelul meu , dar i-a facut imediat analiza, recoltandu-i sange din deget si a iesit infectie cu pneumococic. poate ar trebui si tu sa-i faci niste analize sa vezi ce are, sa nu-i dai antibiotic degeaba. alergica nu e fetita?
Adinutza, multumesc de raspuns,
Ma gandesc sau sper ca n-ar avea cum sa fie infectata cu vreo minune pneumococica, avand facut Prevenarul.
Instinctul meu spune ca nu e ceva grav, adica observand-o permanent, altceva in afara de tuse nu are. Acum tuseste mai rar, cand se intinde la culcare o apuca mai rau tusea.
I-am pus o pernuta sub cap, ii iau azi Wick Vaporub, mi-a recomandat si asta la spital, plus celelalte medicamente.
M-au intrebat si de alergii. Eu o stiu pe ea alergica la intepaturi de insecte.
Cred ca o sa astept cu antibioticul pana maine sa sun la cabinetul pediatrei sa vad ce spune, mai ales ca febra nu face. Si e si foarte vesela si activa.
Abia mersesem si noi 2 saptamani la gradi dupa ce a terminat cu varicela.....