Gravidute cu tromobofilie -cap 15-
Raspunsuri - Pagina 7
dara76 spune:
Ce a zis Gabrielarusu:
"Sambata 03.03.2012 a venit pe lume fetita noastra Maria Elisa a avut la nastere 3300g si 47cm, sanatoasa tun , scor APGAR 9.
Refacerea dupa cezariana a fost usoara nu ma asteptam sa-mi revin asa de repede asa ca, curaj fetelor celor care fac ceza ca nu e chiar asa de rau,mai nasol e in prima zi pe urma e din ce in ce mai bine.
Noi am ajuns acasa de miercuri, ne-am acomodat cu ea si ea cu noi, suntem ok, vad ca papa si doarme, sper sa fie asa cumintica , mai vedem pe parcurs.
O sa scriu povestea nasterii zilele astea, a fost o nastere cu peripetii, vineri seara mi sa rupt apa cu o zi inainte de cezariana... dar va scriu mai incolo."
35+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
raluca.c spune:
Bun venit noilor fete !!!
Irina mie la Fundeni cand sangeram mi-a oprit de tot aspenterul (sau dupa caz tromboassul) si in compensatie trebuie marit anticoagulantul, mi s-a spus ca innohepul nu da sangerari.
Si eu am sangerat cu cheaguri chiar si nu aveam nici un hematom sau desprindere de placenta, la a 2 sarcina pierduta a fost la fel fara sa iau nici un tratament pt trombofilie.
25+ cu fetita
Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ
letzy81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monid am fost diagnosticata cu Mutatia MTHFR A1298C - homozigot si Mutatia PAI- 675 4G/5G - heterozigot, si 844 GA heterozigot si am pierdut a doua sarcina cu urmatorul tratament; - FRAGMIN 5000 SEARA + am adaugat 2500 DIMINEATA cand am vazut ca nu creste destul bebe, dar a fost prea tarziu. - UTROGESTAN 200 - 2/ZI - MAGNE B6/ 1/ZI -ACID FOLIC 1/ZI -ASPENTER 1/ZI -NO-SPA 3/ZI - CETEBE 500 2/ZI As vrea sa merg la un hematolog bun, care stie ce sa-mi faca sa nu mai trec prin ce am trecut, am auzit de DR.BODO IMRE de la Budapesta, a fost cineva la el? am auzit ca ar fi bun, oare cat ar costa o consultatie? Chiar nu stiu ce sa mai fac..... |
Eu,la mthfr homozigot as baga mai multe vitamine din gr B-urilor.Eu am luat Medyn forte aproape toata sarcina.
mada81lina spune:
As avea o intrebare, cand ar trebui sa imi fac anti-FXA ?
Ma macina putin gandul sa fie doza buna, desi motive de ingrijorare nu as avea. Bebe a crescut bine,este mai maricel, beta a crescut la fel de bine, dublata la 46 ore, bate inimioara de la 6 sapt, nu am sangerari,nici un fel de scurgeri, de fapt ma simt f bine, nu am nici un simptom de sarcina, inafara de somn.
Dar totusi mutatiile mele nu sunt o gluma, si bebe a aparut ca o minune, si vreau sa ma asigur ca totul este bine.
Eu iau Femibion 1, acid folic, MagneB6, mananc de cateva ori pe sapt cereale cu lapte, care contin B-uri. Utrogestan 2x200 pe zi.
Cele care aveti mai multe mutatii, sau asemanatoare cu ale mele, ce suplimente de vit luati ?
PS: precizez ca iau Clexane 0.4 (din s4 de sarcina), si am 46.5-47 kg.
Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot
albinuta83 spune:
Buna dimineata! Fetelor, mai stie cineva vesti despre Paula? Ea mai scria si pe un alt forum si nu a mai intrat din 6 martie. Stiu ca avea control pe data de 7.
mada81lina spune:
PS dati-mi ragaz luna asta, si voi incepe "ancheta" pt a strange info cat mai multe despre Athena vs President.
La President a nascut o prietena gemeni, s-au nascut putin mai repede voi intreba cum a decurs. Intreb si nasa, si mai o prietena care a nascut la ambele spitale.
Intreb si pe ruda mea, sefa asistentelor de la Odobescu, si care lucreaza la Athena.
Sora unei bune prietene este angajata si ea la Athena, undeva la birouri, ceva pe comercial, intreb si acolo.
Fina mea este prietena cu anestezista de la President, intreb si acolo.
Revin cu detalii :)
Balanta, voi insista cand intreb, pt detalii privind ingrijirea bebeilor din sarcina gemelara, si a celor prematuri
Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot
albinuta83 spune:
Mai primiti o graviduta cu trombo?
Noi am intrat in saptamana 30 sarcina, dupa o gemelara pierduta in luna martie a anului trecut.
Situatia mea este aproape identica cu a lui Musette, aceeasi mutatie homozigota MTHFR C677T, descoperita dupa pierderea sarcinii. Primul embrion l-am pierdut la 6 saptamani-in urma unei hemoragii puternice. Am ramas cu un hematom care s-a marit odata cu sarcina. Nestiind atunci de trombo nu am facut niciun tratament anticoagulant, astfel ca la 19 saptamani s-a oprit din evolutie.
Explicatia am primit-o dupa multa vreme- placentele celor doi au fost unite, astfel ca desi al doilea embrion nu mai exista, placenta lui a fost sustinuta ( hranita) de catre cealalta placenta.
Am reusit sa raman insarcinata din nou la inceputul lui septembrie si acum am intrat in saptamana 30.
Daca aveti intrebari sau va pot da detalii suplimentare care pot ajuta celelate fete- despre tratament, medici sau sarcina va rog sa imi spuneti.
dara76 spune:
Mada, ce inaltime ai?
Albinuta, bine ai venit!
35+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
dara76 spune:
Ca sa vedeti ce citesc doctorii de au reactiile pe care le au:
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2010-06/plos-iro060910.php
35+ Miruna Sanziana
valy27 spune:
'neata. bun venit noilor fete.
eu maine merg la amniocenteza.am nevoie de gandurile voastre bune.
pupici.
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+17 sapt, doamne ajuta in continuare.