Fluturasi si floricele!Felicitari, Mami_vreau!(35)
Raspunsuri - Pagina 12
Andra_C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miha81 Laura felicitari!!!! Sa iti traiasca fluturasul si sa te bucuri de el! Am vazut ca vorbiti de kilograme...si eu am ;luat foarte multe dar mi-e rusine sa spun cat... Vroiam sa intreb si eu fetele care vor naste la Regina Maria la ce medici merg si daca sunt multumite. Am discutat astazi cu sotul si cred ca si noi o sa mergem pe acesta varianata. As vrea sa imi fac programare la un medic de acolo si ma documentez... pozeBianca |
Miha, si eu si Eva mergem la Cristian Radoi si speram sa nastem acolo (el este si la Municipal si in caz de o nastere prematura, Doamne fereste, suntem acoperite). Noua ne place foarte mult de el ca om, dar ce e cel mai important, este un medic excelent. Daca mai vrei detalii...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 11 luni) si viitoare mami de baietel Victor 27s+
Ellyshor spune:
Neata dragelor!
Spun si eu cu intarziere La multi ani! Gabrielei si micutei Asteropi. Sa fiti sanatoase, fericite si iubite!
Anitta imi pare rau de accident, insa ma bucur ca sunteti bine. O grija iti duc, vorba fetelor, ca tu conduci mult zilnic. Abia astept sa intri in prenatal.
Si eu am insomnii. Dc ma trezesc noaptea sa merg la toaleta, nu mai pot sa adorm deloc apoi...stau cu ochii pe pereti. Noroc ca eu mai pot dormi dupa-amiaza si recuperez.
Elena imi pare rau pt rezultatul la glicemie. Sincer insa, nu cred ca e cazul de diabet gestational la tine. De obicei afectiunea este asociata cu crestere in greutate(chiar daca nu abuzezi de mancare), si avans de crestere la bebe. Or tu, nu ai nici una, nici alta. Ba dimpotriva, esti slabuta si bb e chiar un pic mai mic, dc retin bine.
In fine, doctorii stiu mai bine, dar ma gandesc, poate valoarea care ti-a iesit e fiziologica la tine.
Andra nu stiu ce e cu fetele care n-au mai postat. Le-am cautat cu ajutorul lui Shosho si am vazut ca multe nu au mai intrat deloc pe DC, altele posteaza la un alt topic, si sunt si cateva cazuri in care sarcinile s-au pierdut.
La Crixy am sa modific eu, mersi.
Asteropi frumoasa foc printesa ta si felicitari pt numele floricelei. Imi place mult de tot.
Felicitari fetelor care au mai implinit o saptamana!!!
Eva pupam fluturasul grasunel! Ma bucur ca sunteti bine!
Alina chiar nu trebuie sa te ingrijorezi, sincer! Uite, da-i click pe numarul meu de saptamani sa vezi cum apare bebe in poza de la ticker.
Draga mea, ei asa stau in burtica! Altfel nu ar avea loc acolo.
In plus, cand am fost internata, ne povestea una dintre rezidentele doctorei mele, ca uneori bebelusii sunt asezati chiar cu piciorusele dupa cap, daca poti sa crezi. Si ca multe mamici s-au speriat la nastere(prin cezariana) cand au vazut ca i-au scos asa, in pozitia aia. Ne-a spus ca ei sunt ff flexibili si ca pozitia fetala se corectaza in cateva ore dupa nastere sau chiar 1 zi.
E un lucru normal, nu e vb de nicio malformatie, nu te mai gandii la prostioare.
Si ca sa va mai zic una, tot din seria "povesti din spital", cat eram acolo a nascut una din colegele de salon, prin cezariana. Avea 38 de sapt, dar doctora i-a facut testul non stres la bebe si a vazut ca era cam "stresata" a mica. In plus, nu avea nici mult lichid. Asa ca a decis ca e mai bine sa o scoata afara.
Ei, la nastere, avea a mica nasucul turtit efectiv pe o parte, la cat statuse de inghesuita acolo si fara prea mult lichid.
Dar in cateva ore a fost ok, i s-a indreptat fetei nasucul, nu a fost nicio problema. Atunci ne-a povestit dr rezidenta ca sunt frecvente astfel de cazuri, mai ales dc mama are putin lichid, si ca nu e nicio problema, nu trebuie sa ne speriem.
Elly 31+ cu Babyboom
AMR 8+ saptamani!
aever spune:
Am hotarat ca pana pe la 2 nu ma misc din casa. Ma mai odihnesc si eu, chiar daca asta nu inseamna sa stau intinsa in pat, dar pentru mine e tare bine sa nu am ceva foarte strict de facut. O sa imi fac o ciorbita sanatoasa si ma mai gandesc ce fac la felul 2. Abia astept sa apara verziturile prin piete, loboda, stevie....momentan ma delectez cu salata verde si ridichi.
Revin cu o intrebare, mergeti la cursuri prenatale? Gimnastica de gravidute, ceva? Mi-ar fi placut sa mergem impreuna...imi place mult mai mult "in gasca" decat sa merg singura. Daca e cineva din Bucuresti care merge sau ar vrea sa mearga sa-mi dea si mie de stire. Stiu ca ati vorbit mai demult de asta, dar nu mai stiu cine merge si pe unde.
Andreea, 25+ cu BebeLUnu
ella81it spune:
Buna dimineata!
Eu sunt treaza de la 6.30 si nu am stare,am o energieam facut macinicii acum fac o tocanita cu toate legumele gasite prim frigider si apoi as vrea sa calc cate lucuri ptr Alex.
AEVER am luat miercuri din piata spanac proaspatam facut salata ,ieri am facut cu orez sa vad ce mai inventez azi
ELLYSOR ,Alex al meu avea urechile strambe cand a iesit si mult par pe spatesi statea pe burtica mea ca o broscutadupa prima baita urechile si-au revenit la normal,parul pe spate i-a ramas
ANITTA imi pare rau ptr.accident.Ieri am fost cu masina pana la o florarie si abia am reusit sa conduc,burta imi atinge volanuldaca dau scaunul in spate nu mai ajung la pedale si tot asa
DIANA ce mai face Mirciulica?
www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex
blanca000 spune:
Am vazut si eu urzici ieri in piata dar eram in fuga sa luam flori pentru colegele lui J. asa ca nu am aprofundat verdeturile existente..dar cred ca deja sunt...insa mie nu imi plac ciorbele de frunze .
Kg si eu am luat vreo 9 si am 27 sapt mai am vreo 13 pana la nastere si ma astept sa mai pun cateva bune..la sarcina cu Eva am luat vreo 16 dar am dat jos 18 intr-un final...acum vad ca sunt si umflata deja la maini si picioare, cizmele ma strang la gambe si laba piciorului..abia astept sa imi dau si geaca asta groasa jos..cica dupa 15 martie se incalzeste mai bine..
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 27s+ Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
aever spune:
Ahaa, deci sunt in urma cu verziturile. Daca stau sa ma gandesc n-am mai fost in piata de vreo saptamana, poate au aparut intre timp frunzele mele. Cumparaturile le-am cam facut in hiper sau supermarketuri, de acolo am luat salata si ridichile si baby spinach. Anu asta imi e tare pofta de verzituri desi nici eu nu eram chiar asa de mare amatoare.
Andreea, 25+ cu BebeLUnu
tinuta78 spune:
pentru toate mamicile.
Laura, felicitari pentru primul fluturasi. Sa fiti sanatosi si sa cresteti mari. Nici nu-mi vine sa cred ca s-a deschis lista de bebici
felicitari sarbatoritelor , eu is' mereu in urma cu evenimentele.
felicitari si pentru vestile de la eco, cu bebici dolofani.
Cele care ati facut glicemia provocata, ati avut recomandare de la medic cu cantitatea de glucoza si timpul de recoltare? Eu am vrut s-o fac ieri la medlife si ptr ca n-am avut recomandare... nu mi-au facut-o.
Referitor la kg.... ca-s si eu cu musca pe caciula..., cred ca depinde foarte mult de metabolism. Am observat faptul ca,.. cu cat ne stresam mai mult si avem grija ce si cat mancam,.. cu atat ne ingrasam mai mult. Si mie-mi crapa obrazul de rusine cand ma cearta doctora, (cica sa mananc fara sare, dar parca mai bine nu mananc decat sa mananc ceva fara gust, eu is inebunita dupa sarea din bucate). Oricum, de data asta am reusit. Mi-a zis sa nu pun mai mult de 1kg in 3 saptamani, si-s ok. Sper sa ma mentin pana saptamana viitoare la control. Aaaa,. eu beau extrem de multa apa(cred ca 3-4 l/zi), nu sucuri si nu apa acidulata, doar apa plata. Cica ar fi un semn de diabet, faptul ca beau multa apa, dar glicemia am avuto pana acum in limite. Cred ca si asta influenteaza kg.
si va doresc un weekend de vis
28+
diana85 spune:
Stiu ca deja am trecut prin subiectul carucioare, dar eu inca sunt la el . O intrebare pentru mamicile cunoscatoare:
Cat de importanta e greutatea caruciorului? 12 kg e inacceptabil? Problema mea e ca cele care ma atrag sunt... robuste, implicit grele. Poate ca n-am nevoie chiar de un tanc si ajung sa-mi blestem zilele?
Si landoul... mie mi se pare tare dragut dar o investitie ce nu merita pentru primele 3-6 luni doar. Daca e caruciorul 100% inclinabil, e ok, ori tot un landou ar fi mai bun? Ma gandesc ca o sa fie si vara, deci problema apararii bebeului de frig nu se prea pune. Poate daca era iarna ma gandeam de doua ori la landou.
Ella, Mirciulica e tare tare tare miscacios de cateva zile si ma bucur. Zici ca am un tsunami in burtica . Il vad cum se misca de pe stanga pe dreapta, seara se aseaza cu bucutele in ficatul meu si nu mai pot sta ca oamenii in fund, trebuie sa ma intind . Azi mergem la morfofetala sa vedem cat ne-am mai inzdravenit. Cu pulsul suntem tot binisor, cam la fel - 170-180, mai des spre 170.
Diana 31+ cu Mirciulica
uliiasi spune:
Hello, mamici!!!
Eu in sfarsit am si o o zi libera de la servici, in contul celei de ieri, mai fac treaba de acasa, dar macar sunt la casa mea, in patul meu.
Andreea, eu de exemplu vreau sa ma duc de saptamana viitoare la gimnastica prenatala, cred ca vinerea viitoare ma duc. Joi am programare la dna ginecolog, iar daca-mi da unde verde, vineri ma duc. Ma duc la Club Aro, la Ramona Rosu, cu care am facut gimnastica si la sarcina cu David. MI-a placut mult de ea, cu ea am facut si cursurile prenatale. Da un search pe google dupa Studio Pronatalita ca sa vezi. Acum depinde si in ce parte de Bucuresti stai, ca daca ar fi sa vii din cealalta parte de oras, ti-ar fi mai greu. Vezi cum ti-e mai usor, ok?
Azi ma duc si eu pana la Cora, am o lista lungaaa, poate poate incep sa iau si eu ceva pentru gaza mica, nimic n-am cumparat pana acum. Sau poate ceva pt bagajul de spital...chilotii de unica folosinta, de ex...A, si baterii pt cantar, maine dimineata ma voi cantari si va zic daca am avut un soc sau nu. Am citit pe net ca cica pana la varsta asta a sarcinii(26 de sapt) ar trebui sa fi luat intre 8-11 kg...
Elly, mai stii ceva de mami_vreau? Ai reusit sa vb cu ea?
Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009) si 25+ cu
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze
alina_gabi spune:
Va multumesc mult pt incurajari ELLYSOR, tare haioase povestirile tale legate de formele bebeilor.
Am o stare f proasta asa ca nu o sa fac NIMIC astazi.
Mai devreme imi aranjam dosarelul pt vizita la gineco si constat cu stuoare ca de pe data de 4 ianuarie am luat nici mai mult nici mai putin de 8 kg. Asadar, in total 12 kg pana la 30 de saptamani si viitorul suna promitator.
Problema cea mai mare este ca nici macar nu mi-am facut toate poftele si nici cantitativ nu am exagerat.
Inainte de sarcina aveam o alimentatie sanatoasa si cam hipocalorica. Acum pe langa faptul ca mananc din toate mai iau si nenorocitele alea de vitamine care imi dau o foame de numai pot. Ma buseste si rasul cand aud: "Vitaminele nu te ingrasa." Normal ca nu ele ma ingrasa ci mancarea pe care o consum in urma foamei si poftei exagerate pe care ele mi-o dau.
OF! Clar azi nu am o zi buna. Ma duc sa mananc sa mai pun ceva kg pe mine.
Alina cu bebelusa 30+