Inscriere Colegiul Goethe cls I
Raspunsuri - Pagina 4
mamaruta spune:
Cred ca vei avea o mare surpriza cu falsul.Nu-mi imaginez ca cineva a dat declaratie fara sa aiba cel putin un document in spate.
Partea cu testul, si eu sunt de parere ca era cel mai cinstit, nu de alta, dar cand o sa inceapa scoala, cei ce nu stiu germana ii vor trage in jos si pe cei ce stiu.
eunice78 spune:
Din cate stiu eu aici sunt doua chestiuni: pe de o parte au fost unii mai documentati care s-au dus cu avocat si cu Ordonanta 137 din 2000 in brate, act normativ care prevede faptul ca nu nici o scoala nu are dreptul sa iti ceara act doveditor ca apartii unei etnii (cu anumite exceptii in invatamantul superior) pentru a te inscrie la scoala (ca sa studiezi in limba materna, concept nedefinit in legislatia in vigoare, decat pin dex si in wiki) si s-au inscris. Pe de alta parte etnia NU este definita nicaieri. Nu scrie in niciun act normativ ce inseamna sa fii etnic si nici un act de stare civila nu consemneaza etnia. Ori pentru a formula plangere penala trebuie sa indici actul normativ incalcat. Aici e buba.
ailita spune:
S-or fi dus cu avocati... nu spun nu. stiu ce scrie in celebrul OG. Dar asta nu inseamna ca e si legal sa declari ca esti sas/svab daca nu ai avut nici un un antecesor de origine germana. Lucru ce se verifica foarte usor.
Iar plangerea penala o fac pentru fals in acte. si ma raportez la 292 cod penal. Si dupa aia ii las pe toti sa se spele pe cap. Ca eu nu-mi mai duc copilul la Goethe, nici daca ii aresteaza pe toti "etnicii germani"...
eunice78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ailita S-or fi dus cu avocati... nu spun nu. stiu ce scrie in celebrul OG. Dar asta nu inseamna ca e si legal sa declari ca esti sas/svab daca nu ai avut nici un un antecesor de origine germana. Lucru ce se verifica foarte usor. Iar plangerea penala o fac pentru fals in acte. si ma raportez la 292 cod penal. Si dupa aia ii las pe toti sa se spele pe cap. Ca eu nu-mi mai duc copilul la Goethe, nici daca ii aresteaza pe toti "etnicii germani"... ailita |
Sa stii ca stiu si eu ce e 292 C. pen. Dar in penal opereaza prezumtia de nevinovatie si trebuie cel putin sa argumentezi in plangere de ce consideri tu ca X, Y si Z nu sunt etnici. Nu poti sa faci o plangere in care sa nu determini exact faptuitorul si sa descrii fapta. Si asta e o maare pb. Eu m-am interesat de ex. cum se face la scolile din invatamantul superior unde sunt locuri pt rommi. Si am aflat ca acolo etnia se dovedeste cu o adeverinta de la o organizatie etnica..tare, nu?
http://www.scoalapolitie.ro/Admitere/precizari.htm
Adica daca ma duc la o organizatie gen Potcoava sau cum le zice..ma inscriu.. De parca acolo ar intra doar etnici.
Crede-ma, fiind direct interesata, m-am documentat si e ff greu de razbit. E o mare prostie. Practic la fals in declaratii tu trebuie sa scrii ca X a comis o infractiune pentru ca a declarat o chestiune care nu corespunde realitatii si sa o descrii. Si zau ca nu stiu cum se poate face asta. Ca doar eu nu cunosc decat cativa dintre cei care s-au inscris si nu le stiu arborele genealogic. Plus ca, repet, sunt din aia care s-au inscris cu avocatii dupa ei. Cu aia ce faci? Ca pe urma se intorc ei impotriva ta pentru denunt calomnios.
Traim intr-o tara ...sa nu spun de care. FF trist. Si asta numai din cauza lui Funeriu care isi scoleste odraslele in strainatate.
ailita spune:
Ironia e o chestiune de subtilitate! da, prefer sa nu se intovareasca cu copii ce au parinti infractori si au tupeul de a=si falsifica trecutul in mod mizerabil!
Dar, ma rog, o sa fie amuzant sa vad cum isi pun intrebare, ma cheama sau nu sa dau cu subsemnatul... Si o sa ma amuz si mai tare, ca se aude ca se va sustine totusi un dialog, cu toate declaratiile in fals. ca nu au loc pentru toti cei 350 de copii.
Surprise!!!!
ailita spune:
Uite, cum sta treaba in zilele astea cu plangerile penale... Plangerea sau sesizarea o fac "in rem", adica le aduc la cunostinta ca stiu ca anumiti parinti au dat acele declaratii in fals, fara sa aiba nimic de etnic german in ei, fara sa indic pe cinava anume, Si ramane de vazut daca procurorul de caz i se pare interesanta ideea. daca i se pare pertinenta sesizarea ( pt ca nu trebuie sa imbrace chiar forma unei plangeri penale intuiti personae), poate verifica. si nu e atat de greu pe cat se pare.
Nu crezi ca procurorul s-ar umple de lauri si glorie, daca ar avea un grup infractional de vreo 200 de persoane ce au actionat in modul asta, incurajandu-se unii pe altii?
Crezi ca e plauzibila cifra de 350 etnici germani inscrisi, in conditiile in care la recensamant s-au declarat doar vreo 800 in Bucuresti?
sibip spune:
Am zis ca nu ma amestec, nu e treaba mea, dar nu mai pot: imi ard degetele.
Asadar, cum vad eu chestiunea:
Unii au avut probleme de constiinta si atunci nu au semnat declaratia.
Altii nu au avut astfel de probleme, sau au trecut peste ele de dragul copiilor, si au semnat.
Primilor, nu o sa le ridice nimeni statuie; ba aproape sigur (daca nu se intimpla ceva la nivel inalt - dar de ce sa se intimple? ca interesul e clar in alta directie?!) vor ramine pe afara. Iar pe cei din urma, nu o sa-i traga nimeni de urechi, e iarasi clar de ce.
Iata adevaratul examen pe care suntem obligati sa-l trecem, inainte de a fi admisi in clasa I.
sibip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamaruta Finalul mi-a placut cel mai mult. Mare pierdere pentru colegiu asta . |
Mamaruta, nu e cazul sa fii rea. E clar ca tu esti "in", iar ea e "out". Iti sugerez putina pudoare.
mamaruta spune:
Sibip, iti jur ca habar nu am daca sunt in sau out, dar chiar nu pot sa ma abtin cand vad spiritul romanesc cu sa moara si capra vecinului.