Inscriere Colegiul Goethe cls I

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Corap, da, am platit 18.000 de euro pentru masa si supraveghere, dar cand copilul meu avea 3 (trei) ani si plangea "mami, nu mai pot de atatea lectii" si m-am dus la gradinita sa retrag copilul? Ca nu-mi omor copilul acuma daca nu-i place si e atat de greu.
Si educatoarea mi-a spus "da, e foarte greu procesul de invatare, asa sunt toti la inceput, mai lasati-o, la inceput efortul e foarte mare, se va obisnui, copiii nu ajung ceva in viata daca fac numai ce vor ei".

Dar cand ma duceam sambata de sambata cu ea la gradinita ca sa recupereze zilele cand a fost bolnava sau am stat blocati de zapada acasa? Crezi ca ma duceam ca le dadea un sendvis sambata aia?

Dar cand nu am trmimis-o nicaieri in vacanta, nu tabara de ski, nu nimic, daca doamne fereste isi rupe vreun picior si pierde lectiile? Ca in ultimul an ni s-a spus ca nu trebuie sa lipseasca nici o zi!

Cat despre scoala din etapa 3, te invit sa-ti inscrii copilul la ea.

Intrebarile, desigur, sunt retorice si daca observi, vorbesc numai despre cazul meu. Nu am mandat din partea nimanui, ca sa vorbesc in numele lor, desi suntem destul de multi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/liceul_goethe-bucuresti-germana-ancheta_penala-inscriere_0_675532605.html

Titlu mare: "parintii acuzati de fals"

Dar conducerea scolii nu este acuzata de "instigare"? Parintii au visat noaptea ca trebuie sa se duca la notariat sa-si declare etnia? Nu conducerea scolii i-a pus sa faca asta?
Nu este acuzata conducerea nici de "abuz contra intereselor persoanelor"?

Inspectoratul scolar acum spune ca in urma anchetei penale vor fi eventuale modificari in listele elevilor inscrisi. Parca acum cateva zile nu aveau nici o opinie.
Astept cu interes si alte opinii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui martie

Corap, da, am platit 18.000 de euro pentru masa si supraveghere, dar cand copilul meu avea 3 (trei) ani si plangea "mami, nu mai pot de atatea lectii" si m-am dus la gradinita sa retrag copilul? Ca nu-mi omor copilul acuma daca nu-i place si e atat de greu.
Si educatoarea mi-a spus "da, e foarte greu procesul de invatare, asa sunt toti la inceput, mai lasati-o, la inceput efortul e foarte mare, se va obisnui, copiii nu ajung ceva in viata daca fac numai ce vor ei".

Dar cand ma duceam sambata de sambata cu ea la gradinita ca sa recupereze zilele cand a fost bolnava sau am stat blocati de zapada acasa? Crezi ca ma duceam ca le dadea un sendvis sambata aia?

Dar cand nu am trmimis-o nicaieri in vacanta, nu tabara de ski, nu nimic, daca doamne fereste isi rupe vreun picior si pierde lectiile? Ca in ultimul an ni s-a spus ca nu trebuie sa lipseasca nici o zi!

Cat despre scoala din etapa 3, te invit sa-ti inscrii copilul la ea.

Intrebarile, desigur, sunt retorice si daca observi, vorbesc numai despre cazul meu. Nu am mandat din partea nimanui, ca sa vorbesc in numele lor, desi suntem destul de multi.

Martie & Bebica & maimuta Sara

Acum sa nu ma intelegi gresit dar copilul tau a avut copilarie? S-a jucat? Nu s-a bucurat de zapada? Esti sigura ca merita toate aceste sacrificii?
Educatoarea ce sa-ti fi spus? Daaaa, luati copilul, ce daca eu nu-mi mai primesc salariul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui martie
Dar conducerea scolii nu este acuzata de "instigare"? Parintii au visat noaptea ca trebuie sa se duca la notariat sa-si declare etnia? Nu conducerea scolii i-a pus sa faca asta?

Daca patronul ma pune sa vin la angajare cu cazierul, iar eu ii aduc un cazier fals ca sa-i ascund anii de puscarie din cel adevarat, tot patronul e vinovat, nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Si anii aia de puscarie, cati sunt, Capcaunule?

Un pic mai on-topic: din cate inteleg eu la "Vlahuta" mai sunt 4 locuri libere la clasa I de germana matern.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Eu n-as minti pentru o inscriere la scoala. Nu vad rostul. Nici sa-mi fac mutatie. Inteleg ca voi acolo aveti o groaza de optiuni, multe scoli bune, dar va bateti pe Goethe de parca vi-i scoate auriti gata.
Si asta cu 18.000 de euro mi se pare exagerare. Aici e mai ieftin: 150 euro/luna la gradinita particulara unde se presupune ca se face germana. Ca sa gadile orgoliul parintilor. Nici daca ma impusti n-as plati atatia bani ca sa ajung ca fiica-mea sa stie Fibelul. Pai ala il putea sti cu un meditator ce facea de doua ori pe saptamana cu ea germana si nu te speria cu lipsitul copilului de la gradinita.
In fine, este o obsesie cu invatatul in aceasta limba. Noi romanii avem multe obsesii si nu toate ne conduc spre succes(uri).
Martie, eu iti dau o solutie: la atatia bani ar fi pacat sa te opresti aici. Du sacrificiul (de fapt copila ta) pana la capat si inscrie fata in Academia Theresianum din Viena cu internat. E pe undeva pe la 7-8000 euro pe an, dar te mai uiti...
http://en.wikipedia.org/wiki/Theresianum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Martie, exista si variante de scoli private in germana, unde te asigur ca se invata fara regimul draconic pe care l-ai scris ca l-ati avut la gradinita si cu rezultate bune si foarte bune. Si cred ca investitia, ca tot ai adus vorba de bani, e mai mica decat la gradinita la care ati fost voi. Copiii au si vacante, si tabere de ski fac sport si muzica si multe alte activitati care fac procesul de invatare intr-o limba straina mult mai digerabil.

Eu zic sa mai cercetezi, inainte sa ajungi la scoli nedorite de tine. Un om informat face cat doi.

Edit: Am scris acest mesaj pentru ca sa-ti dau o alta perspectiva sa incerci sa rezolvi intai problema inscrierii copilului tau. Apoi, mai in liniste sa spunem, poti sa te iei de gat cu cei de la Goethe sau cu ministerul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Am intrat astazi pe site si am vazut in sectorul 2 o scoala cu predare in germana la care au ramas locuri si dupa etapa a doua. E o scoala ff slaba? Ma gandesc ca daca lumea e dispertata dupa limba germana poate fi o alternativa.

Mergi la inceput