Inscriere Colegiul Goethe cls I
Raspunsuri - Pagina 2
mamavlad spune:
Puteti spune ca romanu'" de etnie germana" nu-i inventiv???
Am vorbit cu 2 persoane care au copilul la Goethe: una cu sot neamt de la mama lui, copil stat prin Germania 3 luni pe an de la 2 ani, acasa se vorbea non stop germana cu bunica, etc....nu a luat testul la Goethe!! L-au dus la Sibiu si l-au mutat ulterior... Cealalta mamica cam tot asa o istorie, a mutat copilul de la Brasov...Mai spune cineva ca testul e pe bune??? Hai sa fim seriosi.. Pana pe 19 martie se inscriu inca 100 etnici si gata! Din pacate se pare ca si la Vlahuta e la fel pe alea 25 de locuri.
Multumesc Fomalhauti pt informatii. Poti sa ne recomanzi o invataoare buna care ia anul asta cls I? Se spune ca Goethe e o scola de fitze ,bani multi si pretentii exagerate. e adevarat?
mamavlad spune:
Zax, testul de limba va fi in timpul partii a 2-a de inscrieri, pt ca la sfarsitul perioadei tre' sa dea lista cu locurile ocupate. De ex la Vlahuta testul e pe 26 martie.
Fomalhauti spune:
Nu am zis ca testul e pe bune. Am zis ca se mai ia si pe bune. Pe de alta parte (aproape) toti care pica testul spun ca toti ceilalti au intrat pe pile.
Copilul poate sa stie foarte bine germana dar sa fie timid si sa nu vorbeasca. Stiu si eu cazuri. Se face tot posibilul sa fie ajutat copilul, educatoarea lui este prezenta. Dar unii tot se emotioneaza si nu scot o vorba. Asta face testul imperfect. Dar nu stiu sa existe o alta metoda. Adica, acum, asta cu etnicii, daca e adevarat....
Sigur ca mai ales aici, la subiectul asta, discutam lucruri concrete si imediate, ce se intampla acum, ce va fi maine. Probabil nu e momentul unei discutii de principiu. Dar care ar fi, de fapt, cea mai buna metoda de selectie? Fiindca dintotdeauna au fost mai multi candidati decat locuri.
Si exista presiuni din toate directiile. Asta e romanul. Probabil asa ar fi si altii daca s-ar putea.
Mamavlad, ma uit azi la scoala cine are anul asta clasa a IV-a si iti trimit pe PM parerea mea.
eunice78 spune:
Mamavlad, daca ai o parere atat de proasta despre aceasta scoala de ce te chinui totusi sa inscrii copilul acolo??
La noi baiatul cel mare a luat testul fara interventii, cu 37 de puncte (maximul era 40). Dar este un copil ff dezinvolt si ff inteligent, si asta fara sa il laud eu ca e copilul meu. Si la scoala se descurca excelent.
Pe de alta parte ceea ce spune Fomalhauti despre emotiile copiilor este perfect adevarat. Noi am fost in urma cu vreun an la Kiga pentru o testare si cel mic nu a vrut sa vb cu doamna ca nu o cunoastea. Efectiv nu a scos un cuvant. Dupa ce a venit si fratele lui a vorbit dar pana atunci..nimic.
Si la noi la gradi se insista ff mult pe pregatirea psihologica pentru test. Au fost aduse persoana din afara gradinitei ca sa simlueze testul, s-au purtat diverse discutii. Directoarea a spus foarte clar pparintilor care sunt copii cu probleme de emotivitate. E o femeie foarte transanta in exprimare, au fost parinti care s-au mai ofuscat, dar pana la urma s-au convins ca a avut dreptate.
Eu am inteles ca la Goethe dialogul va fi in aprilie.
Iar actele necesare pentru dovada etniei sunt urmatoarele, conform raspunsului primir pe mail de la Goethe (am dat copy paste)
Actul doveditor, de fapt acte doveditoare - certificate de nastere /
casatorie prin care se poate dovedi apartenenta la minoritatea germana fie
pe linie materna fie paterna (copie certificat de nastere al bunicului/
strabunicului care a apartinut comunitatii germane - vezi nume -, apoi al
tatalui..etc)
Singura diferenta pe care am sesizat-o eu e ca accepta apartenenta si pentru un singur parinte, nu e nevoie pt amandoi, ceea ce mi se pare normal totusi.
Fomalhauti,imi trimiti si mie, te rog, pm cu parerea ta?
Multumesc!
zax spune:
eunice stii cumva cati au fost acceptati pana acum?
si la noi la gradi se pregatesc pentru interviu, sper sa si ajungem pana acolo; sa avem sansa asta ...
Fomalhauti imi trimiti si mie pe PM, te rog
mamavlad spune:
Eunice, nu am o parere asa de proasta despre aceasta scoala. Eu spun doar ce mi s-a povestit si de aceea incerc sa aflu si eu adevarul despre aceasta scoala. Parerea proasta e despre modul in care se ia examenul numai pe pile (daca e adevarat...) si prima impresie cand am incercat sa vizitez scoala a fost una neplacuta, dar repet, nu ma pot pronunta pt ce nu cunosc. Sotul meu a facut scoala in limba germana la Sibiu si vrea neaparat sa continuam traditia, eu as prefera o scoala privata romaneasca. Oricum sansele de intrare la Goethe sunt f mici in actualele conditii, asa ca...
antoemma spune:
Eu sunt din Sibiu, am fetita la clasa I, la germana, si pot sa va spun ca din clasa noastra a plecat cineva la Bucuresti dar a si venit cineva din Bucuresti. Deci merge in ambele sensuri transferul de care vorbiti. Poate a fost pe bune si s-au mutat cu familia, sau cine stie...
mamavlad spune:
Cazurile pe care le stiu eu (deja 3 la numar) sunt "premeditate". Adica inscrisi cls I in alta parte si apoi mutati la Goethe. Chiar mi s-a sugerat sa-l dau la Sibiu sau Cluj si sa-l mut apoi...De aceea ajung sa fie 30 copii in clasa!!
zax spune:
acuma vin si eu si intreb... dar de ce nu inscri copilul si sa dea test ca toata lumea; a frecventat o gradinita germana? vorbeste limba germana? ca atunci nu ai de ce sa iti faci probleme si sa cauti printre solutiile propuse de altii
Citat: |
citat din mesajul lui mamavlad Cazurile pe care le stiu eu (deja 3 la numar) sunt "premeditate". Adica inscrisi cls I in alta parte si apoi mutati la Goethe. Chiar mi s-a sugerat sa-l dau la Sibiu sau Cluj si sa-l mut apoi...De aceea ajung sa fie 30 copii in clasa!! |
eunice78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamavlad Cazurile pe care le stiu eu (deja 3 la numar) sunt "premeditate". Adica inscrisi cls I in alta parte si apoi mutati la Goethe. Chiar mi s-a sugerat sa-l dau la Sibiu sau Cluj si sa-l mut apoi...De aceea ajung sa fie 30 copii in clasa!! |
Esti in eroare, in majoritatea claselor sunt cam 30 de copii, pentru ca de regula se suplimenteaza la examen. La fiul meu sunt 32 de copii. Asa au fost de la inceput, invatatoarea fiind una ff cautata.
Zax, eu nici nu mai intreb legat de inscrieri pentru ca am sesizat ca sunt multi care bat campii. De ex. Ieri era acolo un domn care spunea ca s-a scos dialogulsi ca se da jos adresa aia care e si pe site. Azi dimineata insa era tot la avizier adresa aia. Sa fim noi sanatosi si sa avem rabdare sa vedem ce va fi in 19 martie. Ca la scenarii apocaliptice toti ne pricepem.