Inscriere Colegiul Goethe cls I

Inscriere Colegiul Goethe cls I | Autor: mamavlad

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor! Azi am fost la Goethe sa iau informatii despre inscriere cls I. D-na gardian de la intrare cred ca a fost in Gestapo...Cu greu am convins-o sa ne arate o clasa: vreo 30 prichindei inauntru, aer irespirabil..Toaleta nu a vrut sa ne-o arate, oare de ce??? Cand am cerut detalii despre inscriere in etapa 2 (ca nu suntem minoritate germana...deh) mi s-a spus sec sa vin pe 19 sa aflu detalii. Intre timp s-a rastit la un tatic si mai mai sa-l dea afara, ulterior s-a dovedit a fi neamt si deja inscris in scoala... La vizier e afisat ca se va da un interviu, deci....pilele sa traiasca. Anul trecut au fost 2 pe loc. Interesant este ca ieri la telefon secretara mi-a spus ca nu s-a aprobat interviul!!! Pe cine sa mai cred??
Cine mai stie ceva despre inscrieri, despre "interviu"?
Care sunt conditiile in scoala, ca nu am reusit sa ne edificam dupa 3 secunde cat ne-a lasat doamna de la intrare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

N-ai si tu vre-un prieten, ruda, in Germania? Sa-ti trimita hartie "ca ai rude" in Germania? Am auzit ca e suficient ca sa faci dovada si sa intri in prima serie. Daca e adevarat, nu vor mai fi locuri pt seria 2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Pai nu mai mergeti la ProIngenio, mamavlad?
Si ... in alta ordine de idei eu nu m-as baza pe info de la gardian. El nu e in masura sa prezinte scoala, sa dea detalii. Vezi orarul de functionare al secretariatului, eventual telefonic fa o programare si vizitezi cum trebuie scoala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamavlad spune:

Oscilam intre cele 2 scoli, eu vreau una, sotul meu vrea alta...De, traditie de familie.
Am o gramada de prieteni in Germania dar nu mi-a trecut prin cap sa fac asa ceva. Nu cred ca e suficient o hartie cu declaratii. La avizier la Goethe scria ca trebuie sa vii cu pasaportul parintilor/dovada nasterii in Germania. Ma indoiesc ca vor accepta niste fituici date de oricine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Nu te osteni cu rudele din Germania. Nu merge. Este afisat ca nu se accepta ca act decat certificat de nastere al unui parinte. Din cate stiu eu sunt inscrisi 4 copii pana acum.

Nu prea inteleg ce se doreste....Adica, cineva, tot aici pe forum, era suparat ca se folosesc criteriile acelea "standard" (de la minister: copil cu handicap, orfan, familie monoparentala, copil de salariat in invatamant, frati in scoala...). Acum s-a schimbat asta, se da "dialog" (doar ca sa nu-i zica examen). Spuneti-mi si mie, ce criterii ati vrea de fapt?

In clasa vor fi aproape sigur 30 de copii. Asa a fost mereu, au fost afisate clase cu 25 de locuri, s-a dat examen, apoi, cei de sub linie (parintii) au inceput sa faca presiuni pe unde au putut si s-au suplimentat locuri. Ca apoi sa ne plangem (unii!) ca sunt prea multi copii in scoala.

Mai departe, conditiile: in clasele primare e asa cum e peste tot, sunt invatatoare foarte bune si catastrofe (probabil si medii, noi nu am nimerit decat din primele doua categorii). Nu as spune tot adevarul daca ti-as spune ca e la noroc. A fost intr-o vreme. Nu mai e.

Toaletele sunt oribile. Dar de la fiul meu cel mare am inteles ca la "Tonitza" erau si mai rau (el trecand prin ambele scoli).

Pentru clasele mai mari profesorii sunt...ca si invatatoarele.

Avantajul mare al scolii este ca absolventii ies practic cunoscand 3 limbi straine (C1 la germana si B2 la engleza si un strop de franceza).

Dupa liceu oricine doreste poate studia in Germania (nu numai absolventii claselor speciale), dar daca copilul nu este primul (sau intre primii 3 din scoala in unii ani) trebuie sa ai ceva bani ca sa il sustii financiar. Dar cred ca ne-am dus deja prea departe.

Daca mai vrei alte informatii despre scoala incerc sa-ti spun. Cu interviul...se mai intra si fara pile (pe cuvant).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Eu stiu ca sunt 7 inscrisi pana acum. 7 per total pentru cele 200 locuri, pregatitoare plus cls I. Asa stiu si eu, se va purta un dialog pentru a se testa nivelul limbii germane. Eu sunt f multumita ca pana acum au fost f stricti in prima etapa, adica sunt multumita ca nu au acceptata acele declaratii inventate care erau, sunt falsuri. Ambii parinti trebuie sa fie etnici, desi partea cu ambii..poate e totusi cam mult. Avem o colega la gradi cu tatal neamt si nu au primit copilul pt ca e nascut si a trait aici si are mama romanca. Si nu au acceptat oamnei care au avut rezidenta la nemti sau care au avut rude indepartate sau care au venit cu diverse acte.
La toalete eu am fost la fete si era ok, fiul meu a zis ca la baieti e nasol ca sunt baietii nesmititi si scriu prostii pe pereti..eu am fost la toa la o serbare.
Asteptam si noi etapa al doua sa ne inscriem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

N-ai si tu vre-un prieten, ruda, in Germania? Sa-ti trimita hartie "ca ai rude" in Germania? Am auzit ca e suficient ca sa faci dovada si sa intri in prima serie. Daca e adevarat, nu vor mai fi locuri pt seria 2.

Anya

Ceea ce faci tu se numeste instigare pentru savarsirea unui fals. Si nu e corect deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ce v-am scris e din auzite - chiar am scris asta. Eu nu mi-am inscris copilul acolo si nici n-am intentionat asta. Pana acum se dadeau testari si mi se pare ok asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zax spune:

deci in concluzie sunt vesti bune! dupa ce ne-au tinut pe jar pana acum si se schimbau lucrurile de la o zi la alta, nu pot decat sa ma bucur ca s-a revenit la interviu; sper doar sa fie corect si nu in ultimul rand prietenos pentru copii; sa nu resimta ca pe ceva dificil;
iar faptul ca s-a renuntat la strabunii din imperiul austro-ungar si declaratii de rude indepartate si mai mult sau mai putin adevarate iar e super OK; deci au fost acceptati doar 7 pana acum? wow, super!!! stiti cumva cand va fi testarea?
ma gandesc ca imediat dupa 27 martie, cand se incheie a doua perioada de inscriere... ca sa stim cum stam...

bafta multa tuturor copiilor

PS: de invatatoarele care vor lua clasa pregatitoare se stie ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

pe site ul ISMB a aparut aceasta precizare:
http://www.ismb.edu.ro/Subpagini/clasa_preg/PRECIZARI%20MECTS%20NR_30693_05-03-2012.PDF

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zax spune:

multumim Inaf78; am aflat si noi minunata veste
s-au reintrodus declaratiile notariale si stupoare - azi se insciesera deja 70 de etnici

Mergi la inceput