FIV in Ungaria 156
Raspunsuri - Pagina 19
samira33 spune:
fetelor...chiar este mult dar astea sunt costurile.
cheltuieli neprevazute apar intotdeauna...de ex.un AH poate sa apara si costa 60.000 forints...o cultura de blasto poate sa apara si mai costa si aia 60.000 forints...o crioprezervare poate sa mai apara si mai costa si aia 20.000 forints....si uite asa tot adunand cand tragi linie iese o suma mare.
si pentru mine in costul total al FIV-ului intra si cheltuielile facute acasa cu analizele dinaintea procedurii.![]()
mona19 spune:
Nu. Nu ii scriu in engleza lui PK, pentru ca nu stiu decat o engleza de balta. Am facut franceza din grupa mare de la camin pana inclusiv in faculta. Engleza am facut doar in gimnaziu, in fiecare an cu alt profesor si alt stil de predare si pretentii. In liceu am facut franceza avansat si rusa incepatori.
Hai sa va scriu si o patanie de-a mea din faculta cu lb. engleza. La inscrierea in anul doi a fost o prietena care mi-a completat fisa. Scuteam un drum de Cluj. Bine, la limbi eram sigura ca va trece franceza. Ea a trecut engleza. Cum ma stiam foarte sigura pe mine la franceza, nici nu m-am dus la cursuri. Mi-am zis ca e pierdere de vreme. Fusesem in anul intai si luasem examenul cu brio, fara prea mult efort. Dar surpriza! Inainte cu o zi de examen, aflu ca sunt trecuta la engleza. Sa pic jos! Ma duc. Vad subiectul. Eu habarnista. Normal ca l-am picat cu brio. Am fost doar 5!!! persoane care l-am picat. Sa ma fi vazut dupa aceea cum am pus mana pe gramatica si alte chestii de limba engleza!!! Bineanteles ca am luat examenul. Dar, nu stiu, de atunci am parca o retinere pentru a comunica in limba engleza.

olimp spune:
a mona esti mortala ! imi aduci aminte de mine care am patit ceva asemanator , in facultate aveam de ales intre engleza si germana , si binenteles doream engleza dar datorita unui scump de coleg am ajuns din gresala pe lista de germana si sa vezi tu atuci probleme , mai ales ca dupa cei 5 ani noi am dat si atestare din limba , norocul meu a fost ca profesoara imi stia povestea , m-am dus la toate cursurile de si ma uitam ca mata in calendar dar pentru prezenta m-a trecut , nici acum nu stiu decat cateva cuvinte !!!![]()

_Irene_ spune:
Noi in februarie 2012 am cheltuit cu totul 3850 euro, fara analizele premergatoare, pentru ca le facusem relativ recent in tara si nu a trebuit sa repet decat o parte din ele, pe care le-am avut incluse in abonamentul la o clinica privata si nu le-am platit.
In cei 3850 de euro au intrat:
FIV: 1500 euro
ICSI: 500 euro
Cultura de blasto: 200 euro
Tratament: 650 euro, dar la mine a durat doar 8 zile
Cazare, transport si mancare - restul pana la 3850.
Cam astea ar fi; daca mai socotiti si analizele, plus diverse si neprevazute, de care zicea si Samira, se poate trece chiar si de 4500 euro.
Insa pot sa va spun ca in tara m-a costat 3500 euro, in iunie 2011, fara a lua in calcul analizele, cazarea si mancarea, doar procedura, blasto si tratament.
Eu va urez insa sa aveti cheltuieli cat mai mici si cu folos! Bafta multa si sa va inscrieti cat mai curand la odiseea sarcinii!
7+
ImiMS spune:
Mona19...m-ai facut sa rad!
Si in Ungaria ce faci,ai pe cineva care iti traduce?
Sa ne spui si noua ce ti-a raspuns PK.
Pooop.
---------------------------------------------
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka
Raissa_L spune:
samira,irene multumesc pentru raspunsuri referitor la costuri,acum stiu la ce suma sa ma astept aproximativ,3500-4000 eur cu siguranta din cate am vazut.E mult intr-adevar,dar avem de ales??Cand tragi linie la toate cheltuielile,mai ales ca,deseori apar si cheltuieli neprevazute,faci
!!Cand ma gandesc ca am cheltuit doar pe IA,5 la numar,cu tratament si tot ce presupun in jur de 1000 eur si precizez ca nu le-am facut la clinica privata,ci la spital de stat unde se stie ca sunt preturi mai mici...nu ma mai surprinde cand aud ce cheltuiala presupune un fiv.Macar daca ar fi si acesta cu reusita din prima,dar totul e o loterie,din pacate
.Dar "speranta moare ultima".
olimp bafta la histeroscopie,sa primesti un rezultat asa cum iti doresti,imiMS mult succes.
samira33 spune:
mona,sa-mi ierti curiozitatea...ai sa dai la tradus fiecare mail catre PK???
mi se pare o comunicare tare greoaie asa.
chiar si cu programele de translatie de pe NET te poti descurca onorabil sa incropesti o scrisorica in engleza.
nu e musai sa fie corecta dpdv gramatical...PK intelege si intuieste tot ce vrei sa-i spui.
nu am auzit pe cineva sa nu se inteleaga cu el...cu un minim de engleza.
curaj...e mai usor decat pare.
si apoi...cand ajungi la Buda,ce faci???
ca acolo nu sunt traducatoare din cate stiu eu.![]()
olimp spune:
buuuna dimineataaaa!!!!!!
o zi minunata , raissa multumrsc de incurajari , oricare ar fi alegerea ta ma refer la clinica unde ai dorii sa incepi tratamentul sa sti ca mai costisitor decat la cilnicile din Romania , si eu ca tine am facut 3 IUI , (inseminari intrauterine) la Cluj la stat la sectia de reproductie umana , costurile cu tot s-au ridicat si la mine pana pe la 1000-1200 euro cu tratament cu tot , dar din pacate profesionalismul a lasat de dorit , de aici si dorinta de a incerca in Ungaria , bafta indiferent de alegera facuta.
Am inteles ca exista si o clinica la Sibiu , nu stiu sa-ti spun prea multe despre ea , daca esti curioasa intrsa pe topicul lor si cauta pareri.
mona19 spune:
Buna de dimineata!
Comunicarea cu PK prin mail o faceam prin intermediul persoanei care ne-a facut prima programare la PK. Cum am procedat? Ii trimiteam mail cu ceea ce vroiam sa transmit lui PK, apoi ea il dadea mai departe tradus in maghiara. Raspunsul lui PK mi-l spunea mai intai verbal la telefon. Apoi imi trimitea mailul tradus la care era atasat mailul im maghiara a lui PK. La Budapesta am fost cu sotul ei, care de fapt este coleg cu sotul sau cu un alt coleg de-al sotului meu.
Dar sincer, m-am saturat sa-i tot deranjez si m-am gandit la alta varianta.
M-am gandit sa comunic direct cu PK. Varianta ar fi asta: eu scriu, cineva imi traduce, ii trimit mail-ul si primesc raspuns. Bine am sa vad cum merge cu maghiara, dar poate vorba ta Samira o sa incerc si in engleza.
De dat l-a tradus nu cred ca ar fi o problema, ca aici in zona sunt foarte multe persoane care stiu maghiara. Sa va spun ca si parintii mei stiu foarte bine limba maghiara, ca mama este de origine dintr-o zona de granita cu Ungaria unde 90% din limba folosita este maghiara? Dar bine, lor nu le-am dat amanunte despre ce facem noi in Ungaria.
Pentru comunicarea directa, fata in fata, la Budapesta, am tratat deja cu o matusa pensionara care mi-a zis ca e de acord sa vina cu noi. Ar fi venit si anul trecut, dar nu a fost in tara. A fost 6 luni in Canada la vara-mea sa ingrijeasca de un baietel scump care acum in martie va face un anisor.

olimp spune:
mona indiferent cum faci important este ca te intelegi cu el si stie ce vrei , apropo cum zice si samira vezi poate ca merge si cu putina engleza , eu asa am facut , la prima intalnire am mers cu ajutoare vorbitoare de maghiara ,dar am testat terenul am intrat singura cu sotul sa vedem daca ne putem intelege in engleza cu el si a fost ok, cred ca si tu te-ai putea intelege catusi de putin daca nu bafta cu traducatorii , tinem pumnii