Vreau un sfat ..
Raspunsuri - Pagina 18
monica70 spune:
Am gasit asta la alt subiect:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Hai sa va mai zic cate ceva din ceea ce stie sa fac..Stie sa danseze in ritmul muzicii, se joaca cucu-bau cu noi,daca ne ascundem vine si ne cauta, stie cand ii spui hai la nani ne ia de mana si ne duce in camera si se catara pe patut, cand ii e sete ne duce in bucatarie la bidonul de apa si arata cu degetul si uneori zice ap..daca ii e foame la fel ne duce si stie unde are biscuiti covrigi sau alte prajituri si ne arata ca vrea..mananca singur cu lingurita, bea cu cana(inca mai da pe el pt ca se grabeste), daca ii spunem scrie ia creionul si incepe sa mazgaleasca...sta mai mult de 20 min pe olita, dar tre sa ii dai si ocupatie..de tegula scriem...poate face un cub gen incastru, dar nu chiar toate piesele le nimereste, suprapune cateva cuburi, se joaca cu ceilalti copii, e inebunit dupa copii si dupa alte persoane in general..pt tati il venereaza..daca ii zicem n-ai voie nu pune mana, daca vrea o chestie si ii zicem ca nu are voie si o vrea atunci incepe sa se rasteasca la noi, dar in limba lui,se cearta tare cu noi..e un copil ff vesel..dar daca ii dau drumul la desene e ff atent acolo, raspunde greu..la fel si la reclame.. |
Pai din ce zici aici eu vad ca de fapt raspunde la comenzi! Nu mai zic de celelalte chestii,pare un copil normal.Parerea mea e ca singura hiba e ca a fost lasat mult la tv si "nestimulat".Normal era sa fie tv-ul inchis in casa (cel mult juma de ora hai o ora la desene animate pe zi) ,in rest sa ii turui intruna tu sau cine sta cu el,sa ii citesti /spui povesti, sau sa va jucati.Ce era asa greu ca in timp ce gatesti sa il lasi cu niste vase de plastic si sa ii turui intruna "uite asta e o oala,asta o furculita,asta e aragazul,asta e o varza " etc. Atunci nu mai ajungeai acum sa zici ca nu cunoaste obiectele din casa
Io asa cred ca numai asta-i baiul si sper sa am dreptate.
oana_lex82 spune:
Asta ziceau si cele de la centru..k se poate ca problema sa fie la noi..acum trebuie sa continuam..
monica70 spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 da,,dar ce ne facem cu raspunsul la comenzi..face asta ff rar..imi da impresia uneori ca nu ma intelege..acum raspunde cand il strigam..dar daca e concentrat la tv nu percuteaza chiar din prima..recunosc ca nu m-am prea ocupat de el..l-am cam lasat la tv mai toata ziua..offf |
Sa stii ca niciun copil normal si chiar foarte vorbaret nu raspunde la comenzi intotdeauna,sau nu-ti raspunde intotdeauna la intrebari,de multe ori o face doar cand are el chef Si asta la lucruri pe care le stie 100%.De multe ori "se face ca ploua".Nu mai zic cand cresc,ca am si una de 6 ani la care trebuie sa ii zic de 20 de ori un lucru pana ma asculta
oana_lex82 spune:
Da, stiu, dar al meu nu se uita nici daca ii zic "Iustin, uite!!", ca si cum urmeaza sa ii arat ceva ff interesant/bun/frumos...poate chiar nu cunoaste notiunile..cine mai stie..
monica70 spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 Da, stiu, dar al meu nu se uita nici daca ii zic "Iustin, uite!!", ca si cum urmeaza sa ii arat ceva ff interesant/bun/frumos...poate chiar nu cunoaste notiunile..cine mai stie.. |
Pai nici eu nu ma mai uit de multe ori cand ma bat ai mei la cap sa imi tot arate ceva Glumeam,dar cam asa e
Face asta si cand nu e TV-ul aprins? Sau poate e concentrat la altceva (la vreo jucarie)?
Legat de TV ,cum mai zicea careva nu-i chiar asa un bau-bau,dar e clar ca statul toata ziulica doar la TV nu face defel bine.
La tine au fost doua chestii si a stat el la TV ca i-a placut si tu l-ai lasat sa stea!
Ai mei de exemplu n-au fost atrasi de TV,fetita aproape defel pana pe la 3 ani.Adica eventual mai arunca o privire in timp ce sarea in pat,sau in trecere ,iar la un film de desene pe DVD poate se uita la maxim 15 minute din el.Abia dupa 5 ani a inceput sa se uite mai des la desene animate,cica-s "educative" Nici baiatul (2 ani si 7 luni) nu e foarte atras,dar totusi se uita parca mai mult la desene la Tv decat o facea sora-sa (poate si fiindca o vede pe ea?) ,dar sta mai mult dimineata cand se trezeste pana bea lapte sau rontaie cereale.De multe ori eu mi-as fi dorit sa stea si ei locului macar juma' de ora la Tv,sa "respir" si eu,dar nu erau genul.Erau si sunt inca genul pisalogi care-s pe urmele mele (sau ale noastre in general,a parintilor si a bunicilor) sa ne arate ceva/sa ne zica in permanenta ce-au facut.Cand era de varsta baietelului tau,al meu dimineata cum se dadea jos din pat ,cum imi umplea noptiera cu vasele de jucarie si imi "facea cafea" ,"supa", "fielbea ou" etc. sau ma urmarea si cand lucram la PC cu trusa medicala sa imi ia tensiunea,imi baga termometrul in bluza ,imi indesa sticluta cu picaturi prin nas,"silop nulofen" in gura ... ma rog,chestii de gen se vede ca are sora mai mare,ca il lasa absolut rece masinile .Adica se juca,dar rar singur.Singur doar cu piesele de lego se mai juca dar nici atunci ... nu tacea. Era deajuns sa ii arat odata ceva/sa vada ceva ca face cineva din zona imediat imita.Vezi ca si asta e o problema,copiii cu autism in general nu-s capabili sa invete prin imitatie,trebuie invatati efectiv ce sa faca/cum sa se comporte in fiecare situatie posibila.Sa urmaresti si chestia asta.
Incearca sa faci altfel sa ii atragi atentia,sa nu il bati defel la cap,ci sa iei o jucarie noua si sa te joci tu cu ea si sa vezi daca vine el sa o studieze / sa se joace ,sa te imite - uite chiar cu un set din ala ieftinut de bucatarie poti face asta.Sau daca-i plac masinile,tamponati masini,sau inventeaza ceva mai interesant,parca aveai tobogan de camera? Ia masinute si da-le drumul sa mearga pe tobogan.Un copil normal ar sari intr-o clipa ,ar inhata si el masinute si ar incepe sa le dea si el drumul pe tobogan .
Selene_Bunny spune:
oana, si eu am vrut sa te intreb, dar m-am abtinut pana acum:
Se invarte in cerc sau alearga in cerc?
E o diferenta, si Daria, la varsta lui Iustin al tau, alerga in cerc, si inca mult, avea o jucarie muzicala, ii dadea drumul si alerga in cerc. Niciodata singura, doar cu public, sa aiba cine sa o incurajeze/aplaude. Si ridica mainile deasupra capului, si vocifera.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Cat si cum vorbesti cu el? Il implici in mici activitati casnice?
Si Daria se uita f. f. mult la desene animate, insa doar pe Nickleodeon si Boomerang - Cartoonito.
Pe mine aceste desene, non-violente, educative, ma ajuta sa discut cu ea situatii. Cum ar fi de ce e bine sa fii atent atunci cand cineva iti explica ceva, de ce e frumos sa imparti jucariile, cum poti sa-i ajuti pe altii si asa mai departe. Sau cum sa-ti exprimi sentimentele.
Plus ca Dora, Diego si Kai Lan le dezvolta bilingvismul - in romana spunem asa, in engleza/chineza spunem asa.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
bird70 spune:
citat din mesajul lui MihaiTexas "Coalitia Antipsihiatrica este o organizatie non-profit alcatuita din voluntari care simtim ca am fost lezati de psihiatrie .... |
Aveam eu de mult o banuiala ca Domnul Mihai a avut frecusuri cu psihiatrii. Volumul, tematica, stilul alambicat, tangenta fata de subiect, ideile bizare si aparitiile sezoniere imi sunt atat de familiare.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
ela_04 spune:
Bird daca ce povestea Chuny la un alt subiect despre psihiatrii si psihanalistii de afara e adevarat, nu poti sa condamni... e ingrozitor!
Mie nu imi iese din cap impachetarile cu cearceafuri ude la copiii autisti pt a ii face sa reactioneze ... e inuman!
On topic ...fratele meu se invartea in cerc...nici numai stiu cand a inceput ca parca a facuto dintodeauna...pe la 3-4 ani...pana la ..20
e perfect normal omul. l-am intrebat chiar anul trecut de ce naiba o facea pt ca mic nu iti raspundea.
A zis ca la inceput se juca de-a masinile de curse...iar apoi mare il ajuta sa isi repete lectile, sa scape de gura mea si a maica-mi...
era un mod care il ajuta pe el sa se relaxeze si sa se concentreze cand avea o problema...
acum lucreaza in IT afara, nu are nici o problema psihica ...
Oana. profita de vremea frumoasa si scoate copilul cat mai mult afara, in primul rand pt a evita tv-ul apoi pt a socializa.
Al meu sta acum si 6 ore afara. Nu legate ca mai trebuie sa mancam, sa dormim etc. Si acordai mai multa atentie. nu e rautate! pur si simplul in vartejul vietii asteia uneori stam cu ei, ne uitam la ei cum cresc dar suntem prea preocupati de traiul zilnic de a le acorda atentia cuvenita, iar asta ii face sa reactioneze fiecare in functie de personalitatea sa...
histamina spune:
oana, mai cere si o a doua opinie.
nu toti psihologii stiu sa il faca pe strumf sa comunice.
strumf a dat peste una la care nu a reactionat deloc.efectiv a tratat-o ca pe un tablou,de mi-a facut aia capul calendar.
ei, la o alta tipa, parca se stiau de o viata.