Clopotei de Ian-Feb 2008 (1)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Buna zuzici !

A trecut atata timp de cand n-am mai scris aici , incat am si uitat cum se face . E adevarat ca avem grup pe FB , insa nici mie nu mi se pare locul potrivit pentru discutii de genul celor purtate pe DC , asa ca nici acolo nu sunt prea activa.
Felicitari Monicaa pt sarcina ! Ce mai face cretzulina ta ? Se bucura de venirea noului bebelus ?
Felicitari Anca pentru micuta surioara a lui Stefan ! Formula voastra familiala mi se pare perfecta , cu un baiat mai mare cu 5 ani decat surioara !

Ce mai stiti de Miri si de muschetarii ei ? Am vazut ca si-a suspendat contul de FB . Tare mi-e dor sa vad poze cu Bruno , Sasha si Remy !

Va pup si va urez un 2013 minunat !



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Felicitari, Monica! Si mie imi era dor de coltul nostru de pe DC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:


Neata,

Dau o , cine doreste, cine pofteste!

Ma bucur sa vad cum incepem sa ne adunam aici! Mi-e tare dor de zilele alea cand dadeam gata cate 1-2 capitole pe zi .. Acum m-as bucura daca am reusi sa-l terminam pe acesta intr-un an!

E adevarat ca pe FB mi-e mult mai usor sa intru, iar grupul nostru e privat si converstatiile sunt safe!

Miriku e bine, si-a reactivat contul de FB cu alt nume, o sa-i cer permisiunea s-o adaug la grupul clopoteilor!!

Mi-e dor de zuze, de laurici, roxanici, irlandeza, mikibaby, louiza, ce mai stiti de ele?

My girls sunt bine, cresc, Anna a facut 3 ani, se cearta all day long. Nu stiu ce sa le fac sa se inteleaga .. Merg la gradi, dar nu prea le place. Anna plangea rau la inceput, acum e ok, insa Eva imi face figuri rau.

Pupici!!!!

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:


La multi ani Razvanel de Ramona!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Zuzici , as vrea sa va intreb cum faceti cu clopoteii anul asta ...ii inscrieti la scoala ?

Eu , pe de-o parte as mai lasa-o pe Sara un an la gradi , ca mi se pare prea mica pt scoala , insa , pe de alta parte , nu-mi surade deloc ideea sa repete grupa mare . Deja se plictiseste de anul acesta , tot ce fac cu educatoarele Sara stie deja . As vrea sa o vad progresand , dar asta nu e posibil decat daca lucrez cu ea acasa.
Copiii vostri ce fac la gradi ? La noi se face prea putina pregatire pentru scoala ...le-au luat caiete d-alea pt liniute si bastonase , pt numere , multimi si alte notiuni de mate , dar le folosesc extrem de putin. Dupa un trimestru , n-au decat vreo 3 pagini completate pe fiecare caiet.Mai au un set de 3 caiete ( matematica , cunoasterea mediului si dezvoltarea vorbirii ) ...pe astea lucreaza mai mult , insa cam tot ce au facut si anul trecut. Ii tot pune sa coloreze , aproape zilnic gasim pe panou fise colorate , dar asta faceau si la grupa mica.
Nu le cer educatoarelor sa faca la gradi programa de clasa I , dar nici asa ...de 2 ani bat pasul pe loc . Sunt cativa copii care nu stiu inca sa scrie cifrele , altii care nu recunosc nicio litera , insa sunt minoritari . Majoritatea stiu sa scrie , citesc pe litere , fac adunari si scaderi simple . Nu mi se pare normal sa-i tina pe toti pe loc pentru cei cativa ramasi in urma.
Nu vreau s-o duc la gradi doar ca n-am cu cine s-o las acasa ...am pretentia sa si progreseze si nu stiu daca repetarea grupei mari este solutia cea mai buna. Voi ce parere aveti ?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Salut zuzici!
Va multumesc pentru urarile de bine adresate Razvanelului meu.

Noi i-am tinut ziua sambata (5 ian) pentru ca asa am putut avea toti invitatii alaturi.
Daca in alti ani pregateam enspe feluri de mancaruri, anu acesta m-am fasticit si am servit doar aperitive si tort.Sia fost mult mai bine asa.
Copiii dupa ce au mancat s-au pus pe dansat.Am scos de pe net cateva cantecele pentru copii asa care erau mai ritmate.
Ce mai, ne-am distrat pe cinste.Razvan pe la sfarsitul petrecerii era rupt de oboseala ca nu dormise de amiaz si la ora 20 a cerut sa mearga la somn.
Cam asta a fost petrecerea pentru ziua lui.
Azi, fiind chiar ziua lui i-am mai cumparat un mic cadou si apoi l-am dus la o pizza in oras.S-a simtit foarte important si spunea la toata lumea din pizzerie ca azi e ziua lui.




(slideshow)
Razvan 3+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Of Gatta, cu cat drag l-as duce eu pe Razvi la gradi in RO :(
Astia in Germ ma omoara pur si simplu cu gradinita lor.Acolo sa vezi tu ce inseamna sa nu faca absolut nimic o zi intreaga.Nici macar coloratu ala de care zici tu nu fac.
Nu stiu daca ai mai citit pe Fb postarile mele despre gradi din germ, da sa stii ca sunt foooaaarte nemultumita.Singurul lucru bun e ca Razvan invata germana si deja stie destul de mult, chiar mai mult decat am reusit eu sa invat.Dar in rest e jale, din aprilie si pana in decembrie po sa numar pe degete lucrarile pe care le-au facut.
Cateodata nici nu mai vreau sa-l duc ca mai multe ar face cu mine stand acasa.Da astia imi iau banii pt gradi si daca merge si daca nu merge.
Asa ca il duc ca zic invata limba si in plus si-a facut si prieteni pe acolo si acum ii place si lui mult sa mearga.


Ziceai ca nu fac pentru scoala nimic, in grupa mare nu prea se fac pregatiri pentru scoala, ca pentru asta e grupa pregatitoare.Si cum ea s-a mutat la scoala, acumse face in cadrul scolii ce faceau cand era la gradi.
Bineinteles ca nici cu coloratul ala toata ziua buna ziua nu-s de acord.
Dar eu nu as avea pretentia sa stie copiii deja literele sau sa citeasa, sa scrie.
Eu sa fiu sincera nu l-am invatat pe Razvan literele.Am avut o tentativa, nu prea a fost interesat de ele si am renuntat. Si nici nu-mi fac probleme pentru ca alea oricum le invata la scoala, iar daca el merge cu ele deja invatate se va cam plictisi pe la scoala si isi va pierde interesul.
Asa ca eu incerc sa il invat lucruri direct din experiente.
Adica, acu a primit de ziua lui un microscop (i-am sugerat mamei mele sa-i cumpere) si acum ne tot uitam la microscop la tot felul de chestii.
De asemenea ii place tare mult spatiu cosmic, asa ca a primit de la mos un telescop.Inca nu am apucat sa-l folosim ca a tot fost noros (in germ)Da acu cand ne intoarcem abia asteptam un o noapte senina si mai ales cu luna plina.

Deci cititul si scrisul nu mi se par importante deocamdata.

Adunari si scaderi facem si noi, dar pentru ca asa a vrut Razvi.Adica a venit la mine intr-o zi sa ma intrebe daca e adevarat ca 2+3 fac 5. Apoi iar a venit sa ma intrebe daca e adev ca 2+2 fac 4. Numai nu stiam de unde imi vine cu idei din astea si apoi il vad intr-o zi ca facea in camera lui socotelile :)) cu tot felul de obiecte, le grupa si apoi le aduna.
Daca am vazut ca-i place am mai tot facut adunari si apoi am facut si cateva scaderi.Dar nu il fortez cu ele, doar daca are el chef.


Eu zic Gatta, sa o dai mai departe la grupa 0 sau cum s-o numi acum.Ce va face la grupa 0 e echivalent cu ce ar fi facut la grupa pregatitoare daca ar mai fi fost la gradi.

Eu parca am auzit ca nu se merge mai departe cu harababura asta cu grupa 0 la scoala.N-am auzit bine?


(slideshow)
Razvan 3+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Ramo , din cate se vorbeste pe-aici , se pare ca clasa 0 va ramane la scoala . Copiii care implinesc 6 ani pana in sept. , vor fi inscrisi obligatoriu la scoala , iar cei nascuti in per. sept-dec. , vor putea merge la scoala in urma unei evaluari psihologice, daca sunt declarati apti.
Deci eu pot s-o inscriu pe Sara la scoala si s-o trec prin aceasta evaluare.
In Germania , ai incercat si la alta gradi ? Poate ca , la voi este un caz aparte , iar la alte gradinite se lucreaza mai mult cu copiii.

Sara chiar vrea sa invete lucruri noi , a invatat singura sa citeasca si sa scrie literele , pe un laptop din-ala de jucarie , imi tot cere sa fac socoteli cu ea . Ii place engleza , are rezultate neasteptat de bune la optionalul facut la gradi , imi cere sa-i spun ce inseamna anumite cuvinte sau fraze pe care le prinde din filme.
Simt ca poate mai mult decat ce face la gradi si n-as vrea ca ramanerea la gradi sa insemne o stagnare pt ea.
Pe de alta parte , pornirile mele de "mama-closca" ma fac sa incerc sa-i mai aman momentul impactului cu viata de scolar , s-o mai las sa copilareasca , nu mi se pare pregatita din punct de vedere fizic si nici emotional.
Trebuie sa ma gandesc bine si de-aia v-am cerut si voua parerea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

La multi ani pe 2013!

Gatta, eu experimentez in prezent clasa 0 cu Marc. Insa el avea 6.3 n sept. Mie una, sub 6 ani nu mi se pare ok la scoala. Nu dpdv al programei. E cam ca la gradi...nu au teme, nu e nimic greu, se descurca excelent. Insa e vorba de toalete, copii mari care ii imbrancesc pe holuri, etc.
Exemplu povestit de fiu-meu: facea pipi in toaleta care chipurile e doar a claselor 0. Da usa de perete un handralau mare si fiu-meu se speri si o inchide la loc. Ala deschide din nou si ii zice sa faca pipi cu usa deschisa ca daca nu, il omoara.
Alta data, cand mergeau 2 cate 2 pe culoar, a venit unul mare si i-a imbrancit, fiu-meu a cazut cu spatele pe scara.
In pauza s-au certat pe un creion si i-a intrat creionul aproape in ochi.
E salbaticie in scoli, nu sta nimeni de fundul lor. Mie mi se par mici sub 6 ani.
Andrei va repeta grupa mare pt ca nu implineste 6 pana in dec. Dar si daca era nascut in dec, cred ca-l lasam la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

La multi ani si din partea noastra tuturor clopoteilor!!!Sa creasca mari si sanatosi!!!!!Ii pupam cu drag pe fiecare in parte!!!!

Gatta eu o voi da pe Sofi la clasa 0, desi va avea 5ani si sapte luni in septembrie, acum la grupa mare fac literele, fac cifrele si descompunere cu acestea, invata sa folosesca semnele < , >, destul de multe chestii pentru grupa mare, ea fiind cea mai mica din grupa, are copilasi in grupa si de 6ani si jumatate, face fata cu brio cerintelor si e mereu laudata de doamnele educatoare, la sah ea si cu o colega de 6 ani sunt laudate de profesor, engleza face si in particular, stie foarte multe cuvinte si are dictie, ma omoara sa o dau la germana a invatat-o taica-su sa numere pana la 10 in germana si cateva cuvinte, dar mi se pare prea mult 2limbi pentru varsta ei.Simt ca daca va mai ramane un an la gradi o tin pe loc, la clasa 0 vor face iar alfabetul, la fel si la clasa I, o sa ajunga la scoala sa nu se duca cu drag pentru ca se plictiseste.
Pe de alta parte Roli are dreptate cu violenta din scoli, mizez pe faptul ca ea e fetita si fetitele mai maricele nu sunt atat de violente precum baieteii, nu este o fire certareata, dar accidente se pot intampla oricand si la gradi( cum am patit-o noi anul trecut) si la scoala.

Va pup cu drag pe toate!!!!

Mergi la inceput